Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
válasz
Mr. Teddy
üzenetére
Ok, megoldottam, tényleg baráti a telepítés.
Csak azt nem értem / tudom, hogy:
1.) az eszközök között mi ez: Canon MG5300 series Printer XPS. Persze tudom mi az az xps, egy csomó minden ebben van elmentve Microsoft XPS Document Writer-el.
2.) az eszközök között ez mi: Canon Inkjet Writer for Easy-WebPrint EX
(elég keveset kísérleteztem, gondoltam előtte kérdezek)
3.) aztán valamelyik specifikációban azt olvastam, az MP5350 nyomtató rendelkezik bluetooth-al. Szerintem nem. Vagy ha igen, a beállítást, bekapcsolást jól eldugták.Összességében nagyon tetszik a nyomtató (az árát kivéve)

Közben kiderítettem a Herry Potter mi. Hát ez. Egyenlőre nem telepítem....
-
ramona0102
csendes tag
Sziasztok!Tudna nekem valaki segíteni? Van egy HP nyomtatóm, és már 2-3 hete nem tudom használni...nyáron rendeltem bele xl-es patront és alig használtam,tehát nem hiszem, hogy kifogyott volna,és talán nem is száradt bele,mert az előbb kivettem és a papírzsepi fekete tintás lett!Megköszönném ha valaki tudna segíteni nekem!

-
fobee000
tag
Sziasztok!
Van egy Canon MP510-es nyomtatóm, amit már kb 3 éve probléma nélkül használtam a mai napig. Pár napja még scanneltem vele, ma reggel viszont a bekapcsoló gombra annyit reagál, hogy egy pillanatra felvillan a kijelzője és a zöld led, utána se kép, se hang. Áramtalanítás után szintén ennyire képes. A tápod ha kiszedem és a belső kábelét lehúzva majd visszadugva sem történik más. Mit lehet vele tenni?Köszönöm a válaszokat.
Üdv, fobee -
Logos03
csendes tag
válasz
szabifotos
üzenetére
Köszi a választ!
Ez valóban jó megoldásnak néz ki. Két gyári patron árából megoldható, ez jó.
Időközben vettem utángyártott patront, ha jól emlékszem Pearl Type a neve. Működik ez is a Canon MP 240-en, színes-fekete egyaránt. De ez amit írtál nagyon ígéretes. -
szabifotos
senior tag
válasz
Logos03
üzenetére
Tényleg nem átlagfizetésből élőknek találták ki ezt a patronosdit, de én találtam egy nagyon jó megoldást a Canon MP160 nyomtatómhoz. Ki kapcsoltam a tintaszint figyelést és Ciss folyamatos tintaellátó rendszert használok. Nagyon jól működik. Már egy éve nem vettem patront a nyomtatóba! Olvast el ezt a cikkemet róla---> CIKK
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Akik mostanában vettek Canon nyomtatót. Indulókészletben, amit adnak tintapatronokat a gép mellé az mennyire van megtöltve? Teljes értékű eredeti patronok vagy kevesebb van benne?VGYke: Ha nem értesz a dologhoz, ajánlom először majd olvasd el a használati kézikönyvet, ha az után sem megy térj ide vissza, hogy mi nem működik pontosan. Nem hiszem, hogy bonyolult lenne a dolog, a használati könyvet emberi nyelven szokták megfogalmazni. Vagy ha nem bírsz várni addig amíg ki nem bontod, olvasd el netről letöltve.
-
VGYke
addikt
-
G.I.JOE
senior tag
Helló!
Van egy használtan vásárolt samsung ML 2010pr lézerem, utángyártott tonerrel. Amikor nyomtatok ahol kijön a lap, gőzölög. Az mi lehet? felmelegíti a papírban lévő vizet, vagy mi? Használaton kívül (néha akár több hónap) a nyomtató egy egyik műanyag szatyorban van, hogy ne porosodjon. Ott bepárásodhat? Ötlet?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! pár percet kerestem, de ez idő alatt nem találtam meg a nyomtatós Canon Pixma MG5350 fórumot, így ide írok. Holnap ezt fogja hozni nekünk a Jézuska. Kicsomagolás után, ha telepíteni szeretném wifi-n, lenne pár kérdésem. Az összes Canon oldalról letölthető cuccot letöltöttem már, de akinek van ilyen, vagy hasonló már, biztos tudna hasznos tanácsokat adni a win7-64bit rendszer alatti beüzemelés első lépéseihez.
Másik kérdésem, amire sehol nem találom meg a választ: Canon Pixma MG5350 "HerryPotter" típust fog hozni a Jézuska. Mi az a "HerryPotter"? Ok tudom, könyv, film, meg játék, de mi köze ennek egy nyomtatóhoz? -
Logos03
csendes tag
Hát ez a nyomtatás egy nagy barba-trükk.
Nagy család, 3 gyerek, iskola, kell egy multifunkciós gép - másolni, nyomtatni, gyerek ha hazajön suliból.
Első baj : A patron kifogy, az új 6000 Ft/db (Canon MP 240).
Nagy család, kevés pénz, = utángyártott patron.
Jön a szenvedés, persze nem nyomtat, csak villog.
Aztán fórum : mit kell nyomva tartani ?!?! Meddig ?!?!???
Hát ez 21. századi technológia, fogyasztóbarát technika az biztos.
Olvasom : hát ezt-azt nyomva tartasz és ha szerencséd van...
Ez komoly ?
Minden nyomtató ilyen, vagy csak a Canon ?
Azt hiszem, beviszem a szervízbe, csendben leteszem az asztalra és kijövök. Otthagyom, mert ebben nemhogy öröm nincs, egyenesen beledöglik az ember az idegeskedésbe. Ennyit nem ér. 12 ezer forintom meg nem lesz patronra. Irígylem azt akinek van idegzete ehhez.
-
Badb0y
addikt
Közbe kicsit utánaolvastam, a szálló por miatt elég veszélyes a tisztítás. Ezt mennyire kell komolyan venni, vagy mire érdemes figyelni, hogy érdemes egy tisztítást csinálni, mert ahogy nézem ez lehet a baja a nyomtatómnak, hogy le van ülve a por.
Ha veszek egy sűrített levegős spray-t, kiszedem tonert, kiviszem szabadba, kifújom, ott hagyom egy 15 percet jó lehet? Vagy hogy kell tisztítani egy ilyet? Youtube-on nézegettem, de ott spray illetve egy ronggyal épp hogy körbetörlik, semmi betekintőbb vid nincs.
Az érdekes, hogy első toner és fele fogyott még csak.
-
jozsi252
veterán
Köszi

Illetve nemrég olvastam már nemis tudom hol hogy van egy cég aminek a nyomtatóját bérbe lehet venni, csak vannak megkötések hogy havonta x oldalt kell nyomtatni meg stb, nemtudom már pontosan de nemtudjátok melyik cégnél van erre lehetőség?
Lehet hogy a brother de a weboldalukon nemláttam semmi erre mutató információt.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Néztem ki több multifunkciós epson nyomtatót 20k környékén, és egyik ismerősömnek is van, pár éve vette viszont nála az a helyzet áll fenn hogyha a többi patron kivan ürülve az lényegtelen mert a feketével még akkorse tud nyomtatni ha pl teljesen újat rakott bele.
Ez mi miatt van? fennáll ez még a mai nyomtatóknál is hogy csak akkor lehet velük nyomtatni hogyha az összes patronba van tinta?
-
Badb0y
addikt
Van egy samsung ml-1640-es lézer.
Olyan problémám van, hogy a kinyomtatott oldal bal oldala halvány
Bármilyen felbontásra minőségre állítom, mindig halvány? Minek a hibája ez, és hogy orvosolható ? Mit kell tisztítanom ?Köszi előre is.
-
Hedgehog87
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre
van egy Lexmark E 120 as lézer fekete nyomtatóm és a nyomtatáskor a lap egyik oldalára folyamatosan pacákat nyomtat ciklikusan....mi lehet a probléma forrása illetve hogyan lehetne megoldani a dolgot..
Köszönöm a segítséget.
-
bercee
tag
Sziasztok!
Egy Konica Minolta PagePro 1350W-s fekete-fehér lézernyomtatóm van. Viszont lenne egy problémám. Ha egy több oldalas dokumentumot nyomtatok akkor gyors meg minden. Ellenben, ha egy több 1 oldalas dokumentumot nyomtatok, akkor doksinként vár kb 13 mp-t (kb ennyi a bemelegedési ideje). Ez több száz egy oldalas doksi esetében eléggé kellemetlen. Szerintetek lehet állítani valahogy, hogy folyamatosan nyomtasson?
köszi -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok, kéne egy munkát befejeznem, és ahhoz még jópárat kéne nyomtatnom.
A gond, hogy ilyen mintaképet nyom a nyomtatóm: [link]
Illetve ha fotót nyomok, akkor az egész kép zöldes árnyalatú.
Patront cseréltem, de 1-2-t ismét kicseréltem, hátha az a hibás. Sajnos ilyen ugyanúgy.
Tisztítottam, kalibráltam, semmi változás. Kivettem a nyomtatófejet, kimostam, ugyanúgy semmi.Ez egy Canon i865-ös nyomtató, lehet az automatikus kalibrálást elrontotta magának, hogy lehet ennél manuálisan kalibrálni?
Köszi!
-
bercee
tag
Sziasztok!
Egy Konica Minolta PagePro 1350W-s fekete-fehér lézernyomtatóm van. Viszont lenne egy problémám. Ha egy több oldalas dokumentumot nyomtatok akkor gyors meg minden. Ellenben, ha egy több 1 oldalas dokumentumot nyomtatok, akkor doksinként vár kb 13 mp-t (kb ennyi a bemelegedési ideje). Ez több száz egy oldalas doksi esetében eléggé kellemetlen. Szerintetek lehet állítani valahogy, hogy folyamatosan nyomtasson? -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Tervezek egy Canon Pixma MG6150 vásárlását.
Néztem hogy 6 patronos, azaz: C - cián, M - magenta, Y - sárga, BK - fekete, GY - szürke, viszont a hatodik patron PGBK - fekete, de ez 2x olyan vastag mint a másik? Ez mire szolgál?Már rákerestem, de csak valami olyat találtam angolul (amiben nem vagyok teljesen biztos), hogy általános nyomatoknál (szöveg, fekete fehér képek), a másikat meg fotók nyomtatásánál használja. Jól tudom?
-
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Van egy HP officejet 5610 all in one multifunkciós nyomtatóm.
Most Win7 64 bit van fent és a scanner nem működik.
32 biten működött.Amikor telepítem Írja is a windows h sikertelenül lett telepítve az egyik driver, amikor elindítanám a lapolvasást azt az üzenetet kapom, hogy:
A beolvasószoftver hibás parancsori argumentumokkal indult el.Keresgéltem de nem találtam semmit hogyan kellene megoldani.
Légyszíves segítsetek!
Előre is köszönöm -
Danubius L
tag
Akad itt olyan fórumtárs aki HP szervízben dolgozik?
...vagy olyan aki már reklamált Care Pack-os terméket? Köszi. -
Szipi
aktív tag
Sziasztok!
2 Napja vettem egy Canon Pixma MX885-ös multifunkcióst aminek a gyári programja problémázik. Routerre csatlakozik kábellel.
Elindul a telepítés el is jutok a végéig egészen a detektálásig, me gios találja kiválasztom és amint rányomok a következő gombra kiírja hogy: Nem hozható létre új port:0000
Visszadob a főmenübe és kezdené előről az egészet.
Ha kézileg hozzáadom mint hálózati nyomtatót akkor működik csak a saját programjai nem mivel nem találják így a hálózaton. -
mugler
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz.
Kaptam egy Canon MG5250 nyomtatót. Igazság szerint havonta 1x, 2x használom.
Szeretném, ha hosszú életű lenne. Van jelentősége, ha kihúzom a tápkábelt?
Vagy jobb, ha készenlétben hagyom? Nyomtatófej, tinta beszáradásra gondolok.Előre is köszönöm!
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Egy Canon MG5250-es nyomtatóval az lenne a problémám, hogy nyomtatás kezdetekor nem nyitja ki automatikusan az előlapot.
Ha jól tudom ennek a modellnek tudni kellene ezt a funkciót.Ha manuálisan lehajtom az előlapot akkor működik a nyomtatás, de ha azt várom, hogy automatikusan lenyíljon akkor elindul a nyomtatás a papírt összegöngyöli próbálja kinyitni az ajtót de csak kerreg kattog.
Esetleg tudnátok segíteni, hogy nem én csinálok valamit rosszul?
-
madd dogg
senior tag
Sikerült megoldani. Valami megakadhatott, javaslatodra a tonert cserélem a héten. Egyébként kivettem sokadszorra a tonert, benyúltam, mindent kitakarítgattam, megmozgattam és jó lett.
Szeretem ezt a gépet, egyszerű és nagyszerű. 
-
zka67
őstag
válasz
madd dogg
üzenetére
Gyanítom, hogy utángyártott vagy utántöltött (felújított) tonerrel használod...
Ezekben van rizikó. Az utántöltöttekben de még a felújítottakban sem cserélik a csapágyakat, és bizony-bizony belemegy a tonerpor és előbb-utóbb szépen be is áll.
Valószínűleg veled is ez történt. Mivel ugyanaz a motor hajtja a tonerkazettát is, mint amelyik a lapbehúzó görgőt, ezért nem tudta behúzni neked a lapot, mert beállt a kazetta.
Jó esetben csak a kazettát kell kicserélned, rosszabb esetben a fogaskereket is. De ha bekapcsolásnál csak kattan, az lehet jó hír is számodra, mert valószínűleg nem darálta még le a fogaskereket, különben erősen kerregne.
A tanácsom az, hogy vedd ki a tonerkazettát, próbáld megtekerni. Ha nem megy, akkor vágd ki a kukába, többe kerülnek a csapágyak hozzá itthon, mint egy új kazetta. Aztán vagy szerezz egy kazettát kölcsönbe, vagy ha ez nem megoldható, akkor beviszed egy xerox szervizbe, ott elmondod, hogy mi történt vele és megkéred a szervizest, hogy próbáljátok ki egy próbakazettával. Ha azzal sem megy, akkor vagy otthagyod nekik ajándékba vagy megjavíttatod velük. Ha megy, akkor vagy kifizeted nekik a fél óra munkadíjukat vagy veszel tőlük egy eredeti kazettát.
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Van egy nagyjából 15-éves nyomtatóm, amit 10 éve nem használtam csak porosodik lehetséges hogy működik? -
madd dogg
senior tag
Sziasztok. Valami baja van a nyomtatómnak. Xerox 3117-es. Egyik napról a másikra történt. Nyomtatás megkezdésekor 3x is el kellett indulni, mert begyűrte a lapokat. Aztán negyedszerre már be sem húzza, csak kattan egyet a nyomtató bekapcsolásnál, és ég a piros lámpa. A toner kiürülőben van, de nem hiszem hogy az lenne a baj. Nem merek látatlanban kiadni 5+k-t egy tonerre, ha lehet az egész nyomtató kuka. Valakinek tapasztalat? Szedjem szét?
-
epzon
őstag
válasz
dzsesztik
üzenetére
utángyártott tintával még hamarabb is beszáradnak
de eredetivel hónapokig hagyhatod bekapcsolás nélkül
Sőt mivel most 3 év garanciával kapod, akkor ha mondjuk 1 évig nem használod és véletlenül be is szárad, akkor garanciába kicserélik neked. zéró rizikóés a youtube-os videón azt is mutatták, hogy utána működik is az a toner? annyit bír kinyomtatni? milyen minőségű lesz a nyomat?
persze a tonerbe beleönteni a port nem nagy mutatvány, de, úgy tenni azt, hogy utána ne kelljen kitakarítani a gépet, na ahhoz kell gyakorlat. Olvass csak itt vissza, hogy hányan írnak, hogy megpróbálják tölteni a tintapatron, úgy csinálnak mindent ahogy le van írva és mégsem jóés a töltéssel a dobcserét szintén nem tudod kikerülni = időnként vagy új tonert kell venni, ahol egybe van a toner+dob, vagy 30-50eft-ért egy dobot kell venni külön
a hp 2320-hoz amit linkeltél, annyiba kerül az ugy. toner mint a tintásokba az eredeti festék.....
menj el ide www.marker.hu - itt van lézer is tintás is, hp is meg epson is, ki is tudsz próbálni pár gépet
-
dzsesztik
csendes tag
Hmm, érdekes amit mondasz, én azzal voltam, hogy 1-2 hónap alatt teljesen beszáradnak...
Hát a youtube-en néztem videókat, hogy hogyan kell tölteni + tisztítani a tonert, nem nézz ki vmi nehéznem. A választásra meg szerintem még jópárat alszok rá + olvasgatok utána + nézegetem h hol mik vannak.
Mondjuk a színes lézer esetén még lehet ez is beleférne HP Color LaserJet CM2320NF [link]
Utángyártott toner hozzá elég olcsó és 2900lapos, csak ez már lehet nagy lenne a szobámba, meg kicsivel túllépi a keretet...
-
epzon
őstag
válasz
dzsesztik
üzenetére
és értesz is a töltéshez?
egyébként a mai tintások fél éveket is kibírnak anélkül, hogy beszáradna
pont ma beszéltem egy ismerőssel aki 2 évig nem használta az epson px700-as nyomtatóját és 2 év után még csak fúvókatisztítást sem kellett csinálnia (természetesen eredeti tinta volt a gépben)szerintem sokkal egyszerűbb problémamentesebb és kulturáltabb egy üzleti tintás gép mint egy lézer, ráadásul 3 év gart is kapsz
valamint lézernél a dobcserét is kalkuláld be a teljes költségbe
-
epzon
őstag
válasz
dzsesztik
üzenetére
és értesz is a töltéshez?
egyébként a mai tintások fél éveket is kibírnak anélkül, hogy beszáradna
pont ma beszéltem egy ismerőssel aki 2 évig nem használta az epson px700-as nyomtatóját és 2 év után még csak fúvókatisztítást sem kellett csinálnia (természetesen eredeti tinta volt a gépben)szerintem sokkal egyszerűbb problémamentesebb és kulturáltabb egy üzleti tintás gép mint egy lézer, ráadásul 3 év gart is kapsz
valamint lézernél a dobcserét is kalkuláld be a teljes költségbe
-
epzon
őstag
szia
igen azt jelenti
2 mód van
1, adhoc - szgép - nyomtató direktbe kommunikál, de ilyenkor mindig csak 1 eszközt lehet párosítani
2, wifi routerre rákötöd és minden gépről elérhető egyidőbenegyéb vezetéknélküli nyomtatásokról bővebben itt: epson connect
-
Jodanovich
senior tag
Sziasztok!
Van egy Canon mp210 es multi nyomtatóm most vettem bele eredeti canon fekete patront, és krtára nem tok nyomtatni... Most vagy az van, hogy a szines is kifogyóba és azért szarakodik vagy nem tudom.
Esetleg valami ötlet? nagyon kéne nyomtatnom...
köszi
-
dzsesztik
csendes tag
Csak tintás nem nagyon jöhet szoba,mert elég kevesett menne a gép és nem szeretném, h mindig beleszáradjon.
Néztem az ebay-en, hogy elég olcsón hozzá lehet jutni toner újratöltő csomagokhoz.(4tonerhez por + 4chip kb. 50 dollár)
Csak mivel 1-2% lefedettségben használnám többnyire ezért szeretném, hogy ne a lapokat számolja, hanem a toner állását nézze -
VGYke
addikt
Sziasztok! Bocsánat ha rossz helyen járok, de azért feltenném kérdésem.
"Wireless" nyomtató megjelölés mit jelent? Azt hogy nem kell hozzá drót és meglévő wifi hálózaton csüngő, de egymással nem (pl. otthoni, stb.) hálózatban lévő pc-k, amiken Win7-64bit, Vista-32bit, Xp fut, egymástól függetlenül, gond nélkül, egyszerűen nyomtathatnak rá? Netalán informatikai tudományok doktori fokozat nélkül is lehet más wifi képes eszközről (pl. akármilyen mobiltelefon, PDA, stb.) nyomtatni rá? Kétlem, de azért megkérdezem. Tök hüle vagyok mind a nyomtatókhoz, mind a wifis nyomtatókhoz, na meg persze a hálózat sem az erősségem... -
epzon
őstag
válasz
dzsesztik
üzenetére
általában az "olcsóbb" gépek lapot számolnak (ezért vannak a chip reseterek, hogy ezeket kiüssék)
ez a gép még az olcsó kategóriába tartozik, úgyhogy szerintem lapot számol, de ez nem 100%egyébként nem gondolkoztál egy üzleti tintasugaras gépben?
sokkal de sokkal jobb lapköltséggel tudsz nyomtatni
pl. HP 8500e-AIO vagy EPSON WF-4525DNF -
krisztian7
tag
sziasztok,
Az egyik ismerősöm megkért, hogy vegyek a samsung ml-1665-os nyomtatójába tonert, mert az kifogyott. Érdemes utángyártottat venni, vagy feltöltetni? -
dzsesztik
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a mostani HP lézernyomtatók hogyan számolják ki a hátralevő lapkapacitást. A toner feltöltötségét nézik, vagy pl. hogy hány darab lapott nyomtatunk ki. Ha 1000kap. (5% lefedetség) tonerrel kilehet nyomtatni 2000lapot 2.5% lefedettséggel??
Erről lenne szó: HP LaserJet Pro 100 M175mw
[link]Üdv!
-
ace05
senior tag
Hello Szeretnék segítséget kérni!
Van egy Cannon Pixma Mp 160 nyomtatóm. A patronokat akartam újratölteni amikor a színessel sikerült de feketével nem mert azt visszahúzta a nyomtató az eredeti helyére jobbra.Én hülye ahelyett hogy kikapcsoltam volna és vissza belenyúltam és kipattintottam a helyéről és így nem tudom onnan kivenni, és hiába kapcsolom ki nem tolja ki balra a patront. Mit csináljak? Amibe van a patron azt kihúzhatom károsodás nélkül?? -
oltis12
csendes tag
tiszteletem,szeretném megkérdezni a hozzáértőket,hogy az alábbi 2 nyomtató közül melyiket ajánlják?
canon pixma mp250
canon pixma mp280
...a specifikációk alapján az mp280 többet tud,de azért gondoltam rákérdezek,hátha valami miatt az mp250-es jobb vétel...
köszönöm
-
eperszem
csendes tag
Köszönöm, már meg is találtam. Pedig ott keresgéltem, és pont ezt nem próbáltam

A cégnél használom mind a kettőt. Le akarják cserélni, és felajánlották megvételre. Azért voltam kíváncsi az oldalszámra, melyiket vegyem meg. Utána telepítem frissen a saját gépemen, akkor majd újra jövök a buta kérdéseimmel (még soha nem telepítettem nyomtatót).
Még egyszer köszi

-
johny81
tag
Hi. Van egy canon ip 4600 nyomtatom de nem tom mi lehet a baja,mert a sárga festék sehogy se akar eljuttni a papíra.A Patron sztm jó mert ha kiveszem, a kezemet is egyből befogja.meg ha megtörlöm egy kicsir pzs-vel akkor is látszik de ha nyomtatok már nem.(sárga helyett ilyen lilátnyomtat) A fúvokaelllenőrzésnél se látszik a sárga minta a többi látszik.
-
veze
őstag
válasz
eperszem
üzenetére
menj a nyomtató beállításaihoz, (ahol a papír/minőség stb van). ott lesz egy HP ikon baloldalon alol, katt arra és bejön egy ablak ahol a lapszámot látni fogod.
ha frissen telepitetted fel a nyomtatót a gépre, akkor nyomtass egy oldalt és indítsd újra a géped, csak akkor fogja mutatni, addig nem
remélem elég részletes
ha nem, tudok egy képet bevágni hogy lásd is -
eperszem
csendes tag
Sziasztok!
Van két nyomtatóm, HP Laserjet 1010 és 1020. Az 1010-nél ki tudok nyomtatni olyan tesztoldalt, amin rajta van az összes nyomtatott oldal (nyomtatón a zöld gomb addig nyomva tartva, míg mind a két led világít), az 1020-nál pedig csak olyan tesztoldalt nyomtat (a nyomtató beállításoknál a tesztoldal nyomtatása gombbal), amin nincs rajta. Léci segítsetek, honnan tudhatnám meg mégis, mennyi az 1020-as összes nyomtatott oldalszáma. Nem vagyok szakértő, úgyhogy léci részletesen leírva a módszert

Előre is köszönöm!
-
tudost
csendes tag
Sziasztok!
Hp Deskjet 2050 -ben fekete tinata kifogyott! Vettem hozzá 301Xl fekete utángyártottat!
De azt írja a nyomtató, hogy nem kompatibilis tintapatron! És nem nyomtat abszolút semmit...Miért csinálja ezt?
A patron elvileg stimmel hozzá!
Kiprobáltuk azt is hogy áramtalanítottuk egy-két percre a nyomtatót!Kapatam olyan tanácsot, hogy keressek reset programot , ami a nyomtatót állítja alapra, de ilyet viszont nem találok sehol!
Tud valaki segíteni ebben?
Válaszát előre is köszönöm!
-
jamyke2
csendes tag
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni.Van egy nagyon egyszerű kis nyomtatóm EPSON s21 ami már a második fejet tapossa.Tegnap nyomtatni szerettem volna vele de egyszerűen nnem megy.A gép bekapcsolódik,beigazítja a felyet meg minden ahogy kell de nem nyomtat semmi csak torlódnak a várakozó dokumentumok.Próbáltam egy papír vezető tisztítást és azt írja " nincs kommunikáció a számítógép és a nyomtató között "Mozgattam a kábelt ,áttettem egy másik usb portba ,újratelepítettem a szoftvert, szétkaptam és megnéztem a vezérlőpaneljából nem jött-e ki a belső sz.kábel.Semmi eredmény !Sajnos másik adatkábelem nincsen de azt nem igazán rángattam,hogy sérült volna.
Ha tud valaki valami hasznos tanácsot akkor nagyon megköszönném.
-
2011
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Canon IP 2600-as nyomtatóm.Az a problémám, hogy ha nyomtatni szeretnék, de azt írja ki: beszorult egy lap. Már szét is szedtem de nincs benne papír.Nem tudtam rájönni mi lehet a baja.
Ezért segítségeteket kérem.Előre is köszönöm a válaszokat!

-
vanvan
csendes tag
Segítséget kérek!
hp officejet 4255 /nyomtató,fax,lapolvasó,másoló/ faxot küldtem valahová, azóta villog a felkiáltójel: ellenőrizzem a jobb oldali festékkazettát - megtörtént, azt is kiírja néha, hogy foglalt. Hogy lehet megszüntetni a felk.jel villogását? Kikapcsoltam, kihúztam többször, valami más megoldás kellene.
-
skad
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám hp psc nyomtatóval. Állandóan azt írja ki, hogy Right cartridge incorrect.
Megtisztítottam már az érintkezőket, kivettem/visszaraktam már sokszor, de nem lett jó. Tudtok vmi tanácsot adni?? (a gép kb 1éve nem volt használva, előtte állítólag jó volt)Illetve vennék üres hp56-os patront, h kiderüljön a patron a rossz vagy a nyomtató.
-
somasz
addikt
Üdv!
Megtudnátok mondani, hogy a TallyGenicom 8108N-hez kapható 1500oldalas starter kit az mekkora kiszerelés? Tehát a rendes 3000 oldalas, feleannyi porral, avagy maguk a tonerek is teljesen mások?
-
Arpee78
senior tag
Mondjuk egy színes fénykép a teljes oldalon, de csak találomra írtam be a számokat. Nem nyomtattam semmit, csak számolgattam.
A Xerox szerint (pdf) a drum és a fuser élettartamára nincs jelentős hatással a fedettség.
Műnyomó papír(mázolt, coated), ezzel nem bírnak a tintasugaras nyomtatók. A3 méret is, havi ~1500 oldal, legalább 6-8 év használati idő, semipro igények(színek, minőség) mivel külsős ügyfeleknek menne a nyomtatás. Erre mit ajánlanál?
Egyébként a linkelt Epson tényleg elég jó költségileg.
-
epzon
őstag
válasz
Arpee78
üzenetére
hello
tehát akkor ez egy teli oldal?
a drum élettartama is 5%-os fedettséggel érvényes, tehát ha nagyobb a fedettség akkor annak is csökken az élettartamamilyen papírra nyomtatnál?
ha költséghatékonyan akarsz nyomtatni akkor ezt ajánlom neked:
Epson B-510DN
patornjai
fekete 8000 oldal - br 16eft
színes 7000 oldal/szín br.17eft/szín
és nincs fuser, transfer, drum stb. csere
egyedül waste ink collector van itt is ami 35 000 oldalas és br 7000 Ftakár 3-400 000 oldalt is elmegy a gép nulla karbantartással
-
Arpee78
senior tag
Üdv,
Tudja valaki hogy kell kiszámolni egy színes nyomtató lapköltségét? Ellenőrizné nekem az alábbi számolást? Csak a nyomtató fogyó kellékeit figyelembe véve, tehát áram, papír, stb nem.A nyomtató kellékei (oldal kapacitás/Ft):
Black toner 22,5k/ 40eFt
Cyan/Magenta/Yellow toner 22k/ 95eFt
4 drum egyenként: 30k/45eFt
fuser 100k/35eFt
transfer kit 100k/35eFt
Waste container 30k/4eFtAz utolsó kellék és a tonerek kapacitása 5% fedettségnél érvényes, a többinél elvileg mindegy.
Nyomtatok vele néhány A4-es lapot. A papírok felületén lesz 20% Cián, 30% Magenta, 50% sárga és 50% fekete. Tehát a papír 50%-át tömör(100%-os) fekete fedi le.
Nekem 114 Ft jött ki laponként, amiből 104 csak a toner.
-
epzon
őstag
ha wifis kell akkor biztos jó ez is
bár kérdés még a havi nyomatszám, mert ez a samsung 10ft-ért nyomtat 1 oldalt az epson meg 4,5ft-ért
havi 1000 oldal nyomtatásakor 6 hónap alatt visszahozta az árát az epson (+egyéb funkciók) utána meg feleannyiért nyomtat (+ a 3év garancia)
-
gabesz78
tag
Szia
Szerintem szigorúan hardveres a gondod! Valószínűleg be vannak száradva a fejek. Esetleg nem állt jó ideig a nyomtató miután kifogytak a patronjaid? Ilyenkor szoktak beszáradni.
Ha ez a felállás a cseréjük nem lesz olcsó. Érdemes megpróbálni megtisztítani vagy meleg vízbe beáztatni őket (persze csak óvatosan). -
gabesz78
tag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Szia
A legjobb mindenképpen az eredeti HP. Persze ha nekem HP LJ 1010-esem lenne, én sem venném meg az eredetit tízen akárhány ezer forintért. Mi a cégnél a HP nyomtatókba Xerox utángyártott tonereket szoktunk rakni. Olcsóbb minta az eredeti HP, de a HP LJ 1010-hez is 10 ezer körül van. Ha évekig elég akkor szerintem érdemes egy ilyenbe befektetni. Ha sokat nyomtatsz akkor próbálj ki valami olcsó utángyártottat/utántöltöttet és amelyik beválik azt használd. Ahogy néztem a neten, már 2-3 ezer Ft-tól lehet kapni Q2612a-t. Erre igazából nem tudok neked tippet adni mert nincs vele tapasztalatom.
Ja, és a rossz toner a 1010-esben az eredeti HP? Mert ha igen, és még nincs nagyon alacsony szinten a tonerpor benne, akkor garanciális, és ki kell cseréljék a vásárlás helyszínén.
-
epzon
őstag
ez érdekes történet
1, iszonyatosan le van nyomva ezeknek a gépeknek az ára (samu szétvágta a piacot, ahogy szokta), mindenki azt keresi melyik a legolcsóbb gép, és nem azt, melyik a legolcsóbban fenntartható. Ezért minden gyártó nyomja le a gép árát bízva, hogy kelléket fog venni hozzá az enduser
2, éppen ezért mivel a gép "olcsó" minden egyéb opció drága hozzá. Ugye a gyártó kikalkulálja, hogy moindjuk 150eft a gép 30eft hozzá a wlan stick és ez így arányos. Aztán a gépet nem tudja eladni csak 50eft-ért, de a wlan stick árát már nem tudja lenyomni, mivel azt jellemzően külső gyártók gyártják és a mennyiség is elég alacsony.és wifis lézer kellene?
ha elég a normál vezetékes LAN akkor az epson MX20NDF-t tudom ajánlani
ezt most nettó 110eft környékén megkapod 10 000 oldalra elegendő kellékkel és 3év garral
-
Coccer
tag
Igazán csak amiatt bosszantó a dolog, mert egy ilyen adapter annyi vagy kicsit több, mint amennyiért a készüléket vettük év elején... és ez így nem gyere be.
-
Coccer
tag

Mégegyszer köszönöm. Bár a xerox végső eset, hívtam a céget, ahonnan való. Meglátjuk mennyiért szállítanak adaptert hozzá.
Azt értem, hogy miért kell neki a saját kütyüje, a "felháborodásom" nem erre irányult. Amikor év elején vásárolva lett, még nem gondoltuk, hogy kelleni fog hálóba is. Így ennek lehetősége nem volt szempont. Mára ez változott és most "szívás" van vele.
Mind1, meglátjuk melyik lesz a legjobb megoldás számunkra.
Thx.
-
sipi83
aktív tag
Sziasztok!
Van egy leharcolt, de a patron kifogyásáig rendesen nyomtató HP Business Inkjet 1000-es nyomtatóm.
Most, hogy kicseréltem a patronokat (cyan, yellow, magenta gyári, a fekete meg után gyártott) csak imitálja a nyomtatás. Jön a papír és zakatol is hozzá, csak a lap marad üres.
Illetve néhány halvány vízszintes festék csík látszik a papíron.
Mi lehet a gond, hardveres ? -
Mosqu!to
addikt
válasz
gabesz78
üzenetére
Szia!
Nagyon köszi a segítséget, a távolság 7,6 cm, szóval akkor toner csere.
Milyen tonert javasolsz? Nyilván a legjobb egy gyári új, de ez a legdrágább is. Esetleg utángyártott? (milyen márka?), vagy utántöltött-felújított? Esetleg ismersz kiemelten jó boltot erre, vagy csak nézzek szét árgépen-stb, és vegyem ahol olcsó? -
epzon
őstag
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom egy Samsung SCX-3205 nyomtatón. Az lenne a kérdésem, hogy PC nélkül tud ez fénymásolni (lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem volt még multifunkciós készüléken)?
Köszönöm!Szerk.: Megtaláltam, köszönöm!

-
gabesz78
tag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Szia
Nagyon tonerkazetta gyanús az eset. A mellékelt képen lévő piros vonal hosszát mérd meg a kinyomtatott önteszt lapon. Ha az a távolság kb 7,6 cm akkor a tonerkazettádban a dob (zöld henger) rossz. Megoldás toner csere. Ha nem annyi a távolság akkor írd meg mennyi és megmondom mi a rossz.
-
Coccer
tag
Hmm...
Úgy látszik nem menő cucc a Xerox, hogy senkinek semmilyen segítő ötlete nincs.
Nájsz.
Szép napokat.
-
jasonka
aktív tag
Sziasztok !
Leírásnak megfelelően megtöltöttem HP 3845-höz a 28-as háromszínű patront, de csak a sárga "mutatkozik".
Valószínűleg buborékos, légteleníteni kell. Állványom nincs, és az utántöltő csomagban festékeken kvül csak két fémgolyó, egy menetes "dugóhúzó(szerű vmi)" és egy gumisapka volt.Kérdés : megoldható-e csak sima injekcióstűvel a légtelenítés, és ha igen, kamránként felülről, vagy alulról, mint a befogó állványnál ? Netán a leírt kütyükkel kell(ene) légteleníteni ?
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Hozzám került egy HP LaserJet 1010 nyomtató, ami a következő hibát generálja:
[link]
Szerintetek ez csak toner hiba, vagy a nyomtatónak is lehet baja?Köszi előre is,
Mosqu!to -
bercee
tag
Sziasztok
Két hete vettem egy konica 1350w lézerprintert. A gyári toner kifogyott és beletettem egy 6000 oldalas utángyártott tonert. Valamiért minimálisan csikoz. Mi lehet a baj?
köszi -
Bandee2
tag
Chip nélkülit úgy értettem, hogy chip nélküli patront veszek és persze rárakom a régi chipet

Ezt a ránézésre való tintaszint megállapítást szeretném elkerülni, mert ha még a kis tartály részében nincs is tinta, a szivacsos részében még talán van és nem is olyan kicsi ideig elég még az is.. ezért kérdem hátha van valami módja, hogy csak az egyik feketét használja, és ha az nem "fog", akkor kicserélem. Alapvetően ezt szoktam kinyomtatni kicsibe, hogy megnézzem melyik fogyott ki, de ugye ebből nem tudom, hogy a feketét melyikkel nyomtatja.. -
Coccer
tag
#6002 -es hsz.-hez:
WLAN adapternek bármilyen usb-s adapter megfelel? Tehát lehet ez akár egy 1500 Ft-os kis egyszerű kütyü? Oszt had menjen az éterben a nyomtatni kívánt adat? -
veze
őstag
válasz
Bandee2
üzenetére
chip nélkül hogy használod?
nekem is ip3600 van de a régi "üres" chippet át kell rá tennem mert különben nem ismeri fel hogy egyáltalan van benne valami ( akár egy üres) és akkor nem enged semmit
a tintaszint figyelés kikapcsolásat se tudtam enélkül megoldani,
Amugy meg kiveszed a patronookat és megnézed.. jo esetben mindegyiken van egy kis átlátszó rész ott láthatod meddig van.
Ha már ki van kapcsolva a tintaszint figyelés akkor mindegy neki hogy üres e vagy nem, de magának a patronnak benne kell lenni hogy felismerje
elvileg ha csak fekete szöveget nyomtat nem használja a foto feketét, akár üres is lehet. de üres patron nem jo mert beszáradhat a fej.. -
Bandee2
tag
Sziasztok,
Canon IP3600-as nyomtatóm van és utángyártott chip nélküli patronokat használok.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom ellenőrizni, hogy melyik feketéből fogyott ki teljesen a tinta (CLI-521 BK és PGI-520 BK)? Rá tudom venni a nyomtatót, hogy csak az egyik feketével nyomtasson?
Köszönöm előre is. -
Coccer
tag
Helló,
Egy kis segítség kellene egy Xerox Phaser 3100MFP multifánksönnel kapcsolatban. Hálózatba szeretném kötni a dolgot, de elvileg nem alkalmas a gépezet routeren keresztül ilyesmire, csak WLAN adapterrel tudnám megoldani a helyzetet. Mivel beruházni nem szeretnék egy ilyenre, érdeklődnék, hogy valaki tud-e bármilyen más megoldást ajánlani?
Van még egy gondolat, miszerint rádugom egy gépre közvetlenül USB kapcsolattal, és onnan osztom meg a hálózattal a nyomtatót. Ebben az esetben jól gondolom, hogy annak a gépnek mennie kell folyamatosan, amelyikre kötve van a nyomtató, hogy másik gépről is lehessen printelni?!
A segítségeket előre is köszönöm.
-
bercee
tag
Sziasztok
Két hete vettem egy konica 1350w lézerprintert. A gyári toner kifogyott és beletettem egy 6000 oldalas utángyártott tonert. Valamiért minimálisan csikoz. Mi lehet a baj?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Canon PG-545XL Black eredeti tintapatronok (BS8286B001AA) - 2db
- Xiaomi Photo Printer 1S Set
- Nyomtatók A-Z-ig,Mini lézer,MFP,nagy teljesítményű és hordozható nyomtatók,számla,garancia,WI-FI,stb
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Vonalkódolvasók számlával,garanciával,asztali,kézi,usb-s,vez.nélküli,1D,2D,QR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bármilyen felbontásra minőségre állítom, mindig halvány? Minek a hibája ez, és hogy orvosolható ? Mit kell tisztítanom ?

Vicc, hogy egy ilyen kütyüt hálóban 2012 küszöbén csak így lehet megvalósítani. Egy hasnoló árú tintasugaras HP-ra még RJ45-ös aljzatot is tudtak tenni. Na mind1.