- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
Hi.
Hogy tudom megnézni az nforce driver verziot??
Aida32 -ben alaplapnál csak annyit ír, hogy nvidia nForce2 400, de ver. számot nem...
Amugy Ga-7N400 E alaplapom van.
Hát nem egy mai csucsmodell az tény:))
Amugy egyáltlán ezt tudom frissíteni erre a v3.13-ra?
:F -
Torry
addikt
[L]http://mwarhead.motherboardfaqs.com/content.php?content.3[/L]
Ezt fel szabad tenni?
Vagy inkább maradjak a WHQL-nél? -
Ra3
őstag
na, nálam is ugyanezt csinálta, felraktam 3,13-at, nem volt jó, leszedtem mindent, és utána egyszerűen nforce-os cucc nem ment fel, kilépett az installer, windows reinstall, 2.45 fel, minden jó.... ja, és chpiset driver telepités elött csinálom a rendszervisszaállitó pontokat...
-
Torry
addikt
Hinnye!
Most olvasgatom, hogy ezzel az új driver-rel egyik gyereknek is elkezdett folyamatosan swap-elni!
Szóval ez a gond!Batllefield-ben olyan iszonyatos swap-elés kezdődött hogy játszani nem tudtam!
Áhh megy is vissza a 2.45.
DEjó, ez a fórum!:)) -
Zsotie
tag
Nekem is voltak problémáim. Mondom felrakom a 3.13-at.
A régi uninst, majd raknám fel, de nem megy. Egyik verzió sem ment fel.
Akármit csinálhattam, pedig leszedtem én az összes Nvidias cuccot az mindenféle progival, mégsem ment fel.
XP újratelepít, felrak a 3.13, uninst a VGA driver, felrak a régebbi Detonator.
Müködik minden. De erre ráment két napom. Kipróbáltam az új IDE nélkül és vele is. Nekem megy ezzel is, azzal is. -
erdoke
titán
Chipset eszköz kezelése jobban tetszik?:) Ugyanaz a típusú ATA kártya nálam hibátlanul megy, ugyanúgy egy DVD-ROM és egy HDD (rack) van rajta. Még a kábelek is egyformák. Csak az alaplapunk nem egyforma, illetve a rajta lévő chipset. Ezért kénytelen vagyok annak tulajdonítani a hibát.
Kicsit félreérthetően tömör voltam. A kérdés és a kijelentés közé egy Entert kell képzelni.:)
Win alatt és bootoláskor is vannak gondok a kártyára dugott eszközökkel, gyakran fel se ismeri egyiket-másikat.
Nem a Win driver a problémás, a winfos előtti szakasszal is van gond. IRQ ütközés is lehet, már cserélgeti az öcsém a slotokat, de eddig nem javult meg, hol felismeri a rá dugott eszközt a kártya, hol nem. Még1x, a kártya hibátlan.
[Szerkesztve] -
Ra3
őstag
végignéztem a topicot, de olyan problémát ami nekem van még nem láttam senkinél. 1*-es agp-n megy a gépem (msi k7n2 delta-l + 2500+barci), és hiába szedtem le a 3,13-as drivert, nem tudok ujat felrakni. drivercleaner is végigment a gépen, szoval teljesen nvidiamentes a cucc, de hiába inditom el az installert, nV logo bejön, valami csik végigfut egy kis ablakban és kilép. tele a tököm, 2 napja mást sem csinálok mint drivereket töltök, szerintetek mit csináljak? ja, és a winxp is uj.
-
erdoke
titán
válasz
Alvin_ti4200 #211 üzenetére
Melyik a legjobb nForce2 driver IDE-kezelés szempontjából? A legújabb? Öcsém gpében szarakszik ugyanaz a típusú ATA RAID kártya, ami nálam gond nélkül megy.
-
general
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #211 üzenetére
okés, ja mondtad, minnyá' csinálom, csak töltögetek le pár utilityt, drivercleaner, bios az alaplaphoz, meg ilyenek.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
general
addikt
nekem is akad problémám nforce-szal: winXP install, directx9 fel, Detonator fel, nforce3.13 fel, NINCS 3D-s megjelenítés! pffff, most cseréltem vga-t Nvidiára, ATI-val működött, ezzel nem, szal megy fel a régebbi verzió, remélem az jó lesz.... Hanggal is volt bajom, FarCry-ban lövök, de a hang jóval később jön... valami advice?
-
Bálintosz
senior tag
Q815411_IDEBUGRAWXP_SP2_x86_HUN.exe
Ez a magyar SP2? Ha igen akkor küldje nekem el valaki please! -
BaliTHC
tag
Csak okulás miatt: mostanában vettem ABIT NF7-S alaplapot. Az ABIT oldaláról leszedtem a ''legújabb'' (nem az, de verzióját nem tudom) driver készletet az nForce 2 chipkészlethez. Felraktam egy új WinXP-vel, működött. Valamit bénáztam a driverekkel, uninstalláltam őket, a Windows el sem indult többé. Windowst újratelepítettem. (Azóta már tudom, hogy valami dll-t be kellett volna a repair üzemmód konzolja segítségével másolni egy könyvtárba, de akkor nem tudtam. lsd nVidia driver oldalai). Minden okénak tűnt, de a hang az egyik játékban recsegett egy picit.
Emiatt az NVidia oldaláról leszedtem a 3.13-as pakkot, uninstall nélkül (lsd. korábbi szívásom) felraktam. Első indulásra minden oké volt, minden későbbi induláskor kb 2-3 perces késleltetéssel indult a gépem, az IDE driver miatt(valószínüleg). Az nVidia oldaláról leszedtem a külön IDE drivert, felraktam, a Windows el sem indult többé!
Káromkodtam. APIC módot kikapcsoltam, Windows újratelepítés, SP1 felrakás, 3.13-as pakk felrakása. Windows XP nagyon lassan indul!!!!! (Érdekes jelenség:éppen kezdene előtűnni a fekete képernyőről a Windows XP logó, de még nagyon sötét, és ekkor áll le a gép X ideig) Leszedtem at IDE drivert, és nincs több gond.
Tanulság: az nVidia, vagy az ABIT, de leginkább mindketten húzzanak a sunyiba a sz@r az IDE drivereikkel. -
Szóval általánossan nemtud senki semmit? :O
-
Sziasztok !
Tudja valki h. mikor adnak ki new nforce drivereket ? Halott v. olvasott erről valaki valamit?
Teljesen leált a fejlesztés vagy mi? Ennyire jó lenne a 3.13 driver? nem hinném az xp már 3 szór szedett le pl az nforce laphoz new audio drvert.... szerintem a winyo kezelésen is lehetne mit javítani....
Honapok óta nincs uj driver hozzá.... -
Zoller34
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #202 üzenetére
ennyiért már nem kellene szaggatnia :t
-
TitiRii
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #200 üzenetére
akkor ezt tul is tárgyaltuk
máglyára a 3.13 at :D
é az nv programozokat is hogy azóta se képesek kiadni egy normális drivert!!! -
TitiRii
senior tag
rátelpitettem a régi 2.45 ös drivert és a 45.23 as detonatort a mostanir
és tudok cdt irni
van hangom
sőt
a vinyo sebeségek is maradtak ugyanott :S
akkor miben is jobb a 3.13?
vagy igy fent maradnak a 3.13 as jo tulajdonságai és eltünnek a roszak?:DDD
(és még a vgam is hasit:D) -
TitiRii
senior tag
érdekes hogy buffer readben a pri master 77 mig a másik kettő 88 körül mozog!!
tehát gyorsabbak! :F
random accesre is kb az az eredmény mint a legelsőnél,csak ott a sec slave már hozz a 25-30 körüli értékeket -
TitiRii
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #196 üzenetére
ftp,meg egy kis progi
most aidat is feldobtam és ezzel
Aida linear read:
pri master: 58.1
pri slave :46.2
sec slave:10,2!! :(( érdekes, ftp másolásban pont forditva van az utolso kettő -
TitiRii
senior tag
kiváncsiságbol megnéztem egy tesztet..
45mb a pri masteren
16!!!mb a pri slaven nevetségesen kevés(mind 2 vinyo ugyna olyan wd 80gbs)
sec masteren van egy mobil rack és ottépp egy nyüglödö 3 éves ibm dtla van bent és még arra is 30-25 között irt
ez a 16 mb félelmetes! -
TitiRii
senior tag
Na kellet nekem felrakni..
most szar vga driver van fent(ha simán rátelepitem a 45.23 ast mit fog szolni?:DDD)
és nem tudok cdt irni :P
''a meghajtó kész állapotára való várás'' :DDD
végignyálaztam a topicot de vagy vak voltam és nem látam rá a megoldást vagy nem volt irva rá a megoldás
kinek mi az ötlete?
kéne ugyanis cdt irnom:D
(ez a driver remov progival meg megszivtam mert 1* nek leszedtem vele, és után xp kékhalála lehlt és rebottolt 1 folytában szal reinstal lett a vége, most hogy végre minden fent van és be van állítva nem igazán szeretnék még egy reinstalt:) -
Zoller34
aktív tag
Bírom egyeseknek 66mb/sec vagy 45 . nekem 33mb/sec-et írt maxnak .
De viszont totalcommanderben lemegy néha 11mb/sec-re is és nagy ritkán megy fel 16-ra . A nagyfile másolás be van kapcsolva . Angol Xp sp1 -es + [L]http://www.autopatcher.com[/L] -ról letöltött full javítás fenn . -
TitiRii
senior tag
hali all
na tegnap sikeresen behalt a system vinyom,szal ma pakoltam fel uj rendszert másik vinyora
anno olvasgattam ezt a topicot és ugy döntöttem nem kockáztatom a rendszerem,nem rakom fel az uj drivert,és operálom le a régit
de mivel most szüz a gép,fontolora veszem
jó nekem ez a 3.13 ?vagy inkább a régebbi? -
Trak
addikt
Nekem is el tudná valaki küldeni a
javítást? -
zso73
veterán
Hali!
Itt a link a HD tach-hoz.És még van egy pár hasznos dolog.
http://www.acnc.com/benchmarks.html
Az Aida Buffered read minimuma 60MB/s és a max meg 73MB/s.
De lehet,hogy holnapra csinálok natúr tesztet a más progik nélkül.
Ide,hogy lehet betenni képet?
Zso :) -
zso73
veterán
Hi!
Persze 3.13-as drájver.:)
Shtocky
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám nforce ügyben, hátha találkozott már valaki ilyennel, és esetleg sikerült megoldást is találnia rá. ABIT NF7-S, NF7, és GIGABYTE GA7N400 Pro2-es lapoknál találkoztam a problémával, illetve mások is említették nekem azt a jelenséget, hogy néhány esetben, a gép újraindításánál elindult a chkdsk és hibákat talált a rendszer vinyón(partíción), amely hibák tényleg valósak voltak, file-ok, indexek voltak sérültek. Az nforce driverekre gyanakszom, többféle verzióval is volt próbálkozás, de ez a jelenség továbbra is fent állt. Egyébként semmi más gond nem volt a gépekkel, stabilan mentek, se fagyás, se kék halál, memória, processzor tesztek is lettek futtatva, a vinyókhoz(Seagate, Maxtor) való gyári tesztprogramok is hiba nélkül lefutottak. Az Nvidia nforce drivercsomagban lévő IDE SW-vel, és a nélkül is ez a hiba fenn állt. Erről valakinek van e esetleg valami tapasztalata? Köszönöm -
odani
tag
Van egy linketek a hádétaccs letöltéséhez?
-
zso73
veterán
Hali!
A Blaster patch egy féreg /Blaster /ellen írott javítás.Ami a Win gyengeségét kihasználva terjed..........www.virusinfo.hu.....................
Nekem SP1-es CD-ről ment a rendszer+az összes javítás.És minden progi megy.Nero 6,Clone CD,Alcohol 120%.....................
Az átvitel HDD 1,2 40mbps.A skála szerint 80,70mbps.
APIC alapon és a 3.03-as drájver.Csak ATA 100-as winyók és REV 2.0 SL lap.
Zsotie
tag
Alcohol-lal tudok CD-t írni.
De ha a CloneCD-ben elindul, akkor kikapcsol a gép.
Ötletek???? -
Zsotie
tag
3.13 + XP SW-vel
40 GB PATA. -
Zsotie
tag
3.13 + XP SW-vel
SATA 80GB.
Nem lassú??? -
littlemole
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #163 üzenetére
Ja igen bocsi de az! :D :D
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
littlemole #162 üzenetére
Végig 3.11-et emlegetsz. Nem 3.13 akar az lenni?:B
[Szerkesztve] -
littlemole
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #161 üzenetére
Értem. Akkor ez van. Viszont a korábbi win98SE és Nforce2 driver problémámat megoldotta az XP-re és 3.11-re való átállás. Már lehet rendesen cd-t dvd-t másolni.
Egy pont az XP-nek. :) És mégegy hogy 10s alatt be is bootol. +1 hogy az opera érezhetően gyorsabban használható.
Úgyhogy eddig bejött. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
littlemole #160 üzenetére
Nekem csak C:\ és D:\ meghajtóm van, a C-n van az XP. Nekem is belassul, ha C-ről C-re vagy fordítva másolok, de max 9-10 MB/sec-ig megy le. Amúgy ez egy XP hiba, mert KT400-on is előjött.
-
littlemole
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #159 üzenetére
ööö Most megnéztem ezt is. Egy partíción belüli másoláskor valóban tartja a 26MB/s ot. Viszont egy winyón belül partícióról partícióra való másolásnál visszaesik. Nálad is? Vagy ez a normális?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
littlemole #158 üzenetére
Nekem jók az alapbeállítások. Egy 700 megás filmmel próbáltam partíción belül.
-
littlemole
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #157 üzenetére
Nekem akkor is visszaesik ha átállítom. :( Milyen értékekre kell állítani? Vagy az alapbeállításnak jónak kellene lennie?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
littlemole #156 üzenetére
Már nálam aktuális a kérdés:DD
Szóval a Total Commanderben kapcsold be a Másolás menüpont alatt a ''Nagy fájlok másolása''-t, és akkor stabilan 20-25 lesz:P -
littlemole
őstag
Fölraktam az xp-t. 3.11 driver Eddig megy. :) A Hdtach-al nézve nekem is közel azonos eredmények vannak egy 80GB-os 133-as winyóval.
Viszont a Total commander sebessége egészen más értékeket ír. Nekem ez 25MB/s ről indul és lemegy egészen 13-15MB/s ig.
Reális ez az eredmény? Neked mennyi ennek az értéke, mondjuk egy 350MB-os fájl másolása esetén? -
Eddy666
csendes tag
Format c:
-
Eddy666
csendes tag
Nem régi egy kicsit ez a Driver?...
-
Zsotie
tag
Leszedtem a régit.
Most sem az újat, sem a régit nem tudom telepíteni.
Elindul majd a nyitó képen végigfut a csik, és kiszáll.
Most mit csináljak?????? -
littlemole
őstag
OFF
Úgy látom tudom miért kell megtartanom az 1000-es celeronom. CD és DVD írásra. :)) Játékra meg az Nforce2. :)
ON -
Alvin_ti4200
félisten
Látom, izgalmas keddnek nézek elébe:O
-
Zoller34
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #138 üzenetére
mail ment
-
Zoller34
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #135 üzenetére
küldöm mail-ben , mert már nem tudom honnan szedtem le -
Zoller34
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #131 üzenetére
az sp1 telepítése után jelentősen lelassul a rendszer , arra van ez a javítás
[L]http://www.prog.hu/news.php?qnid=1354[/L] -
anulu
félisten
-
crab
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #122 üzenetére
Majd a következő újratelepítésnél kikapcsolom, azt meglátjuk mi lesz.
egyéb ként a windows update 50 mega hibajavítást ajánl a gépre+sp1.:)
ezt már csak elvből sem telepítem, kerio + virusbuster, eddig semmi nem hatott rám. -
anulu
félisten
Nálam SP1 + Blaster patch + miegyéb, NF7 1.0 és megy, mint a villám :)
Amúgy én is összepakoltam már x+20 NF7 szériás alaplapot (leginkább haveroknak), xp fel, és mint megy, mint a villám. APIC-ot sehol nem bizgeráltam, szal bekapcsolva. -
macy
addikt
Szasztok!
Érdekes a 3.13-as.
Én enélkül nem tudok Néróval írni, mert rögtön lefagy a gép! -
crab
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #118 üzenetére
Xp semmi service pack, 0 patch, 3.13 nforce driver, Apic alapértelmezés szerint(gyanítom on). És működik tökéletesen, gyorsan.:)
-
Zoller34
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #113 üzenetére
HyperG- cucca jó , attól ne félj :)
-
Alvin_ti4200
félisten
Hű bazz, hát most megállt bennem a sz*r, ennyire gáz lenne az nForce meghajtó?:U Akkor kell a francnak.
-
Zoller34
aktív tag
na felraktam megint ezt a Q815411-es javítást , a driver 3.13
restart után kiderül -
HiperG
addikt
Ismerősnek van NF7-S el seagate vinyója ott tökéletesen műxik...
Sok NF7 szériás gépet raktam össze ismerettségi körökben egyre sincs panasz (mind belőttem faszán) :)
[Szerkesztve] -
HiperG
addikt
Nemtom nekem tökéletesen műxik az IDE kezelés
-
Zoller34
aktív tag
egyébként ki van kapcsolva az APIC , meg udma100 aktív
ATA eszköz tulajdonságai
Modell azonosító ST380021A
Sorozatszám 3HV33KV2
Revízió 3.19
Paraméterek 155061 cilinder, 16 fej, 63 szektor sávonként, 512 bájt szektoronként
LBA szektorok 156301488
Puffer 2 MB
Multi-szektorok 16
ECC bájtok 4
Max. PIO átviteli mód PIO 4
Max. UDMA átviteli mód UDMA 5 (ATA-100)
Aktív UDMA átviteli mód UDMA 5 (ATA-100)
Formázatlan kapacitás 76319 MB
ATA eszköz jellemzői
SMART Támogatva
Biztonsági mód Támogatva
Energiagazdálkodás Támogatva
Fejlett energiagazdálkodás Nincs támogatva
Írási gyorsítótár Támogatva
Host Protected Area Támogatva
Power-Up In Standby Nincs támogatva
Automatic Acoustic Management Támogatva
48-bit LBA Nincs támogatva
Device Configuration Overlay Támogatva
ATA eszköz fizikai információk
Gyártó Seagate
Merevlemez neve Barracuda ATA IV 80021
Fizikai formátum 3.5''
Formázott kapacitás 80 GB
Lemezek 2
Adatrögzítő felületek 4
Fizikai kiterjedés 146.56 x 101.85 x 26.1 mm
Max. tömeg 635 g
Átlagos forgási késleltetés 4.16 ms
Forgási sebesség 7200 RPM
Max. belső adatsebesség 555 Mbit/mp
Átlagos fejpozicionálási idő 9.5 ms
Sávváltási idő 1.2 ms
Csatoló Ultra-ATA/100
Pufferelt adatsebesség 100 MB/mp
Puffer mérete 2 MB
Felpörgési idő 10 mp
ATA eszköz gyártó
Cégnév Seagate Technology LLC
Termék információ http://www.seagate.com/products -
HiperG
addikt
Amúgy sztem sima PIO módban megy...
Az nForce 2 csak úgy hajlandó UDMA módban menni, hogyha az IDE kábel végén van a Master... -
HiperG
addikt
Windows teleepítés eleőtt ki kell kapcsolni az APIC-ot ([L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=3245[/L]) úgy jó lesz...
Tovább javíthatsz a sebességen a Q815411 patch feltelepítésével
[Szerkesztve] -
Zoller34
aktív tag
válasz
CharlieDrop #100 üzenetére
köszi a választ , ahogy lesz pénzem lecserélem ezt a hulladék alaplapot :(((
Aktív témák
Hirdetés
- Amazon
- Könyvajánló
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- OLED TV topic
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Family Link
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest