Keresés

Aktív témák

• BaliTHC

tag

Csak okulás miatt: mostanában vettem ABIT NF7-S alaplapot. Az ABIT oldaláról leszedtem a ''legújabb'' (nem az, de verzióját nem tudom) driver készletet az nForce 2 chipkészlethez. Felraktam egy új WinXP-vel, működött. Valamit bénáztam a driverekkel, uninstalláltam őket, a Windows el sem indult többé. Windowst újratelepítettem. (Azóta már tudom, hogy valami dll-t be kellett volna a repair üzemmód konzolja segítségével másolni egy könyvtárba, de akkor nem tudtam. lsd nVidia driver oldalai). Minden okénak tűnt, de a hang az egyik játékban recsegett egy picit.

Emiatt az NVidia oldaláról leszedtem a 3.13-as pakkot, uninstall nélkül (lsd. korábbi szívásom) felraktam. Első indulásra minden oké volt, minden későbbi induláskor kb 2-3 perces késleltetéssel indult a gépem, az IDE driver miatt(valószínüleg). Az nVidia oldaláról leszedtem a külön IDE drivert, felraktam, a Windows el sem indult többé!

Káromkodtam. APIC módot kikapcsoltam, Windows újratelepítés, SP1 felrakás, 3.13-as pakk felrakása. Windows XP nagyon lassan indul!!!!! (Érdekes jelenség:éppen kezdene előtűnni a fekete képernyőről a Windows XP logó, de még nagyon sötét, és ekkor áll le a gép X ideig) Leszedtem at IDE drivert, és nincs több gond.

Tanulság: az nVidia, vagy az ABIT, de leginkább mindketten húzzanak a sunyiba a sz@r az IDE drivereikkel.

Aktív témák