Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mutatós dizájnnal várható a Realme első Ultrája
- Kompaktabb lesz a Honor 400 a vártnál
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
A 3-as szériában talán a Gigabyte volt a leghalkabb ventivel, de ugye az sem mindegy, hogy milyen a gyári ventivezérlés. Én pl utálom, ha a fő a kártya, de csendben van. Viszont valakinek az a tuti. Az sem mindegy, hogy melyiknek mennyi fordulatot engednek... Ott volt összehasonlítási alapom, megfordult nálam mindenféle kártya.
Számomra amúgysem releváns, mert vizezem, garancia ide- vagy oda.
Az 5090-et is, talán még pont becsúszik ezévben
#16816- = Zk = -: Én bírom a KFA2/Galax-otSajnálom, hogy Európában nem nagyon nyomják a HoF vonalat, bezzeg a sárgáknál
-
Laraxior
titán
4xxx-nél kb lényegtelen a gyártó.
Többünknek van itt Palit, Gainward, Zotac...
Megjegyzem, hogy a 3080-ból megvettem a drága Strix OC-t, cserébe a vram épphogy 500MHz többletet bírt. Holott az 1000-1500 sem volt ritka a topikjában.
Most a legolcsóbbat választottam, szintén nem egy nagy OC bajnok, de legalább 500EURval olcsóbb, volt, mint a Strix.
Hja és CW is van... mondjuk engem nem zavar a 15db venti mellett nem hallatszódik -
Laraxior
titán
válasz
Dave567 #16780 üzenetére
EVGA 850ről váltottam 1200es P2 Thorra. Ugyanúgy megmaradt az enyhe CW a 4090nél.
A Strix 3080is csinalta ugyanigy a 850es evga táppal.
Most ezen a tápon egy KFA2 3080Ti HoF van. Egy hangja sincsen.
Szóval nem CSAK táp fuggvenye... kell a csillagok egyuttállása isA ramon nincsen tekercs, nincs mi ciceregjen.
-
Laraxior
titán
válasz
abridabri #16721 üzenetére
Sosem értettem ezeket az ország/kontinensbeli megkülönböztetéseket...
Pont most néztük a TV topikban, hogy kijött az új Samsung oled tv, 1.2M HuF otthon, nálunk ugyanez a cucc 5.6k EUR.
Picikét bosszantó, hogy az olcsóbb modellen is ugyanúgy van haszon...
De lehetne napestig sorolni
Nekem is a Palit úgy eldobta a garit, mint a huzat, eladásnál milyen szuper lesz, csak azért mert levizeztem.
Ha az 5090 is hasonló méretekkel jön, biztos nem nyúlok hozzá, teszem a második kör vizet parkolópályára. -
Laraxior
titán
Igen, de nem ugyanúgy skálázódik 300-450-600W-on. Tehat hiaba teszel ra 600W-os biost, akkor sem lesz masfelszer gyorsabb, mint az eredeti 450W biosszal.
Tehát erdemes beáldozni mondjuk pár % minuszt, de cserebe megáll mondjuk ~350W-ból.
Vagy kitesztelni hogy eppen hol a jó. -
Laraxior
titán
Youtube linkekre nem adunk, ott azt mondanak, amiért többet fizetnek. Nem releváns.
Beteszed a gépbe, vagy a gyári hozzáadott átalakítóval használod, vagy veszel mellé egy szebbet ami neked jobban tetszik, vagy jobban illik a konfigodba, összedugod, használod.
Az életbe nem fogsz tudni semmiféle gondról.
Ha annyira nem akarod koppon járatni, vagy nem igénylik a játékaid a max teljesítményt, akkor lejjebb húzod a tdp csúszkát és kész.
Nyersz minimum 100W-ot, meg veszít a kártya a teljesítményéből vagy 5-10%-ot. Halkabb ventivel tudod használni.
A 3080 teljesítményét vagy 40% tdp-vel hozza ha jól emlékszem. -
Laraxior
titán
válasz
tomas51 #16481 üzenetére
Van par alsobbkategorias 4090 is ami nem vapor chamberes, pl az enyem.hutoje sem, mondjuk kulonosebben nem vettem eszre semmit, az elso szeria ahol tisztesseges hutest terveztek vegre a VGAra. 3GHzet viszi a legolcsóbb modell is ha nagyon kell szerintem.
Mondjuk a masik topikban azt mondták, teljesen felesleges a 4090, 5120x1440re. Majdnem elhittem... -
Laraxior
titán
válasz
ericdrawen74 #16362 üzenetére
Én megvettem a samsung 49-es oledjét par honapja, akkor csak freesync tamogatas volt melle. Par hete megkapta a gsync supportot, de nem veszek eszre semmi kulonbseget. Szoval szerintem felesleges.
-
Laraxior
titán
válasz
SoulReaver #16138 üzenetére
A PS5 is akciós, azt.
-
Laraxior
titán
válasz
rumkola #16134 üzenetére
"Thank you for your message.
Kindly be informed that the warranty of your graphics card will void once the warranty seal has been damaged or removed.
For this reason, it is not possible to install a new cooling solution without voiding the warranty.
Best Regards/Mit freundlichen Grüßen,
Support-Team
XpertVision GmbH"Palit elhajtott a fszba a fullcover blokkommal
Mondanám, hogy teszek én rá nekik olyan matricát, de mindegy, párszáz euroval olcsobb volt az asusnal.Anno bezzeg a KFA2 HoF kartyamon mar alig volt meg a csavarok feje, annyiszor volt a hutes levéve meg felrakva, ugy kicserélték, mint a huzat. Szó nelkul, pedig azt en basztam.el.
-
Laraxior
titán
válasz
ericdrawen74 #16108 üzenetére
Akkor Palitot ne vegyél
-
Laraxior
titán
válasz
- = Zk = - #16076 üzenetére
Dehogy jon, majd talan év végén lesz valami mozgolodás, de csak talalgatas van.
-
Laraxior
titán
Hát ezt sem kell megvenni
A VGA-t sem fekteti meg igazán, meg kb 20 perc után be is adja az unalmast. De van beépített benchmark, az azért pozitívum
(Elfelejtettem, hogy screenelek, bekapcsolva maradt a hdr, azért fakó) -
Laraxior
titán
Ingyen kipróbálható a Skull & Bones, ha esetleg valaki VGAt akar izzasztani
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Occsósított 4090?
-
Laraxior
titán
válasz
tomas51 #14885 üzenetére
Egykutya az összes szoftvergyártó.
A Win10-ből úgy kicsempészték az SLi támogatást, mint a huzat, pakolhatsz te akárhány kártyát oda
Azonfelül, ahogy kiad az Intel egy CPU családot, pár hónapra rá már jön is a molyolás a Windowsban hozzá, és egyik mag sem megy a beállított órajelen...
De lehetne még sorolni. -
Laraxior
titán
Még hogy VGA alátámasztás kell, pont szintben van
-
Laraxior
titán
Azert egy hdr meg egy sima megjelenites kozott eleg latvanyos a kulonbseg, hogy mennyire hozza ki jobban ezt a megjelenito az mas kerdes, olednél nalam is.eleg latvanyos, de szerintem barmin eszreveheto
A minap pont filmeztem, es mondhatni ég es a fold sdr es hdr kozott 77es oleden meg besza-behu
-
Laraxior
titán
válasz
ImpersonatoR #14618 üzenetére
4080TUF
Nem olvastam végig hogyan történt -
Laraxior
titán
válasz
ribizly #14610 üzenetére
Az a kis pöcök elvileg nem tart semmit
De ahogy elnézem szerintem nincs is ott se kábel se semmi, szóval attól még megy a VGA. Funkciója, csak a VGA a pcie sínben tartása.
De lényegtelen, csak érdekesség volt
20 éve nem támasztom alá egyik VGAmat sem, sose volt törött hardverem. -
Laraxior
titán
Houston, baj van...
-
-
Laraxior
titán
válasz
gainwardgs #14356 üzenetére
Ultrán 30FPS, Epic: 70FPS...
Elvileg azt írja, hogy 5120x1440, de le van vágva a széle. Nem csúnya az tény.
Mondjuk e-saver módban van a VGA, nem erőltettem. -
Laraxior
titán
válasz
Raymond #14070 üzenetére
A 4080 megmaradt az olyan 1200-es sávban, viszont igy, hogy a 4090 ára 2000re ugrott elég nagy a kulonbozet
Szoval siman belőhetik a 4080supert vagy mi.lesz a neve kartyat 1600-ra (es az mar majdnem a korabbi 4090 ára).
Ugye én is, meg még sokan 1700 korul vettuk a 4090et. De jó vetel is volt -
Laraxior
titán
Szoval megkapják aaz emberek az uj 4080at a regi 4090 áráért, mert az 1700€ 4090 eltunt, es inkabb 1900+- ért vannak.
Ilyen ártartó VGAm se volt még az biztos. -
Laraxior
titán
Amugy mi az a Ti Super?
Legkozelebb jön majd a fxTitansuperultra?
-
Laraxior
titán
válasz
SoulReaver #13726 üzenetére
A ramot még viheted kicsit feljebb, azt nem lehet megtippelni hogy milyen kerult ra. Nekem a 3080on is gyengebbek voltak, meg a mostani 4090en is.
Egy fél %-ot jelent kb a teljesitmenyben.
Felesleges vele foglalkozni. -
Laraxior
titán
válasz
SoulReaver #13722 üzenetére
Igen, az orajelekbol adódóan. Ha megemeled az orajeleket akkor neked is ugyanazt mutatja. Amugy lenyegtelen ertekek.
Kozel sem biztos, hogyha teszel fel masik biost akkor jobban fog menni a kartyad. Valamennyit talan enged, de magasabb hotermeles lesz, tobb fogyasztas, es ha jobban melegedik, akkor nem fogja tudni tartani azt az orajelet, hanem eldobja.
A 4080 teljesitmenyet hozza, az a par MHz mar lenyegtelen.
A vramod veget megtudod nezni, a GPUhoz meg adj ra egy kis kinti hideg levegot ha nagyon kivancsi vagy ra -
Laraxior
titán
válasz
SoulReaver #13719 üzenetére
Probaltad a vramot mondjuk 100asával emelni, nem egybol 1000+? Mert az netto hulyseg ott kezdeni. A GPU meg amugysem lesz sokkal tobb, 100-150MHz mehet pluszba talan. Ott inkabb a homerseklet az ami befolyasolja a boost orajelet.
-
Laraxior
titán
Nekem is a legolcsóbb van, Palit, es abbol is a butitott verzio, az Omniblack. Kisebb bios, es nincs vaporchamber a huton.
Mind a kettot orvosoltam, vizesblokk, es palit gamerock oc bios (+50W)Szetszedheted , hogy a homerseklet maradjon, es csak a powerlimit menjen. Mehetnek kulon is, ahogy szimpatkiusabb.
Az új Avatar game nincs meg, de mindig jon ugyis valami game ami meghajtja a VGAt. Egy sima.benchmarkkal is meg lehet ugrasztani a tdp limitet. Csak azert nem mindegy, hogy lemegy a teszt mondjuk 3 perc alatt, es addig evett a VGA mondjuk 600Wot, vagy beulsz a jatek ele egesz napra es ugy eszik mondjuk 0.8kW/h-t a gép, vagy beéri 0.5-el is.
Legalabbis nekem boven eleg a 120FPS limit, pedig mehetne 240en is, de minek. -
Laraxior
titán
válasz
SoulReaver #13664 üzenetére
Sok-sok wattért cserébe kapsz 5% pluszt...de ha nagyon kinyomod a szemét, akkor lesz 10% is. Viszont ha lehuzod a powerlimitet mondjuk 70-80%-ra, akkor minusz 100W-ért lesz pár % teljesitmény-veszteséged (UV)
Legalabbis 4090nél 100Wot lehet sporolni minimum.
Nekem igy is 500W+ mutat a táp, monitor nelkul jatek alatt. Pedig 65%-ra le van véve a powerlimit, 300W alatt van a VGA. (és igy is hozza nekem a stabil 117FPSt, 5120x1440ben)
Szoval ha tenyleg elengedsz mindent, akkor tenyleg kell az 1000W+ táp -
Laraxior
titán
válasz
Sontir Fel #13634 üzenetére
Email az asusnak es kesz. Nekem kb egy oran belul valaszoltak a minap.
-
Laraxior
titán
Ha visszaolvasol, akkor kb az összes ajánlott típus. Mindegyiken nagy cooler van, megbirkózik a teljesítménnyel. A kinézete, a garancia hossza lehet kritérium, illetve esetleg a mérete, ha olyan házba kerül.
Van itt mindenféle, az olcsótól a drága típusig, Palit, Gainward, Zotac, Asus... mindegyikkel megvagyunk elégedve.
A csatlakozó probléma itt is volt talán egy embernél, létező probléma, de azért nem érint minden egyes darabot. Lehetőleg ne használd 600W+ TDPvel. -
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #13626 üzenetére
Hja, hát 200kB-os képet csinál belőle a pH! feltöltő
Flight Simulatorra vagyok még kíváncsi ezzel a monitorral. Tesóm be akart fizetni a Lufthansához egy szimulátoros repülésre, mondom minek... itt a 49"-es monitor, meg a 77" TVFelesleges. Amúgyis próbáltam már, nem áll rá a kezem billentyűzettel.
-
Laraxior
titán
Nem csúnya ez a Forza Motorsport se
-
Laraxior
titán
válasz
ImpersonatoR #13616 üzenetére
Van jo 4x8pin kabelem, azt hasznalom ennél is, ki se huztam a VGAbol
csak a végét csereltem át
-
Laraxior
titán
válasz
ImpersonatoR #13614 üzenetére
Igen, irja a weboldalon is, hogy van melle, lehet bele volt csomagolva a molex meg a satak koze, a 600Wos pcie kabel pl kulon volt, nem zacsiban.
Egyebkent ezaz, csak ennek az árnak a feléért. Ez nagyon sok erte.
Amugyis furi táp, mert a venti fent van, a hazbol szivja ki a levegot, nem pedig hazon kivulrol -
Laraxior
titán
Azert egy adressable rgb kabel beleferhetett volna az amugyis meregdraga dobozba, hogy ne osszevissza villogjon a rog logo
-
Laraxior
titán
válasz
makszutov.hu #13570 üzenetére
Máramelyik verzióhoz... Az Omniblackhez 3x8 pin jár, de a TDP limit is csak 450W.
-
Laraxior
titán
Az Asus 1200W platinum taphoz is ami van gyari kabel az 2x8pinbol csinal vhpwr kabelt, 600w.
-
Laraxior
titán
válasz
gainwardgs #13536 üzenetére
Nem tudom, de 10 év garanciás, ergo kb mindegy mi van benne
-
Laraxior
titán
Remelem a kovetkezo 10 évben nem kell lecserelni
Ugyanitt cableMod kupon elviheto. 20% kedvezmeny. -
Laraxior
titán
válasz
gainwardgs #13513 üzenetére
Hehh? Mindenre a 4090 a legjobb most
mivel nincs más.
-
Laraxior
titán
válasz
#15779328 #13492 üzenetére
2.1 DP kábel van, csatlakozó is van a monitoron. Ami a probléma, hogy a videokártyan van csak 1.4a csatlakozo
Bazi jo akcioba volt amikor bejott, egy ezer euros projektort adtak mellé, kosárba is volt nekem már, csak aztán kiderült a turpisság, hogy csak az AMD szerelte a kártyáit DP2.1 csatlakozóval. Tehát vagy 7900XTX, vagy használod így, es majd talán az RTX5090-re végre ráimádkozza az nVidia a csatlakozót.
Egyebkent igertek a monitorhoz valami supportot, de hát a fizikát nem fogják akkor sem megb*szni,meg hát 2x4K-ra kevés még a 4090 hiába brutál erős.
Mindenesetre kivancsi vagyok mit mondasz rá, bazi nagy cucc -
Laraxior
titán
válasz
ericdrawen74 #13471 üzenetére
En most rendeltem egy RoG Thor 1200W P2 verziot. Casekingen pont akcios is, 360€, meg az Asustol van 50€ cashback. Szoval 310ért vicc osszeg erte
De jo ez az 1000W is, vígan elvisz mindent.. -
Laraxior
titán
Ingyen kipróbálható a Diablo 4, ha esetleg valaki lemaradt volna az inforól. Steamen, még 4 napig.
-
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #13263 üzenetére
support@palit.de:
"Thank you for your message.
Kindly be informed that the warranty of your graphics card will void once the warranty seal has been damaged or removed.
For this reason, it is not possible to install a new cooling solution without voiding the warranty.
Best Regards/Mit freundlichen Grüßen,
Support-Team
XpertVision GmbH" -
Laraxior
titán
válasz
- = Zk = - #13244 üzenetére
Főleg azoknál akik levizezték es azzal egyutt ugrott a gari, Palit tulajok pl.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
Sontir Fel #13128 üzenetére
5120x1440-ben tudja a 240Hz-et, de ez kicsivel kisebb felbontás a 4K-nál.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest