Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peppo

    őstag

    Üdv!

    Egy 4090 beszerzését tervezem, és mivel elég nagy a szórás árban az egyes modellek között, ill. lehetett hallani csúnya dolgokat az olvadó csatlakozókról, gondoltam, pár kérdést érdemes lenne feltennem.
    A gép, amibe menne: 7950x3d proci, valami jobb (valószínűleg ASUS) alaplap, 1200-as Be Quiet táp. 4k játék plusz melós gép lenne.

    Ez az olvadás dolog mennyire reális? Olvastam róla egy csomó oldalon, de nem lettem tőle okosabb. Sok helyen értelmesnek tűnő kritikákat fogalmaztak meg, máshol viszon érződött, hogy az illető egyszerűen utálja az Nvidiat, és így nem lehet adni a szavára.
    Ha tényleg valós probléma, akkor hogy lehet elkerülni?

    Van ajánlott ill. nem ajánlott típus? Az árbeli szórás gondolom pl. a hűtések különbözősége miatt lehet, de van ez akkora, hogy megérjen ennyivel többet? Vagy van valami egyéb plusz, ami indokolja, hogy némelyik kártya másfélszeresébe kerül, mint egy másik? Esetleg teljesítménykülönbség?

    Nálam egy normálisan szellőző házba kerülne, és maradna rajta a gyári hűtés. Húzni nem tervezem, vagy csak minimális mértékben, de ha gyári OC van rajta, az jöhet.
    Hogy mennyit szánok rá? Ha lehet, megmaradnék a 6 számjegynél. :D

    (Gondoltam, hogy mehetne a kérdés a milyen videókártyát vennék topicba is, de mivel a 4090 a konkrét cél, ezért inkább ide írtam.)

    Ezek után melyiket tudnátok ajánlani? Vagy ha konkrét modellt nem, akkor mire érdemes figyelni?

    Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák