Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amstorm
aktív tag
[link] Inno3D 3060 ti twin OC adatokkal Divison 2 közben. friss video(nem az enyém)
-
-
South Velen
addikt
ahol nincs rtx meg dlss, ott mindig a 6800 nyer egyértelmű fölénnyel, persze ha bekapcsoljuk ezeket az nvidia technikákat, akkor más a menyasszony fekvése.
mondjuk jó dolog a dlss, de azért érezhetően rontja a képminőséget
az rtx meg.. hát most a 3070-re váltásnál mondom na jó megyek a menübe, megnézem rtx-szel, hát nem be volt kapcsolva? gondolom a kártyaváltás miatt automatán bekapcsolta a játék... na ennyire vettem észre
persze ha tudom mit kell figyelni, vagány, de nálam biztos nem ez fogja megváltani a világot. -
Chaser
legenda
6800 is durva, simán 3070 fölött ahogy néztem, az xt jól meghajtva 3090-et is beéri, talán meg is ugorja
de rtx/dlss-ben gyengébbno de, anti-oc teszt ( :
gondoltam megnézem kisebb tdp limitnél mi történik
75%-ra állítottam a gw sw-ében a limitet, 10400 sp 4k pöttyöt dob, az elég jó, 111xx volt 100%-nál, 6-7%-kal kevesebb
maxok:
hőfok 57 fok
rpm 1300
bpd 170w - ez 100%-on 220-225w -
max boostot tartotta 1995/1750-en -
-
-
-
Alza nem droppolt már 2 napja, biztos lefogytak a készletek. 3080 talán volt 1-2db.
-
-
_Horka_
aktív tag
válasz
Capt.Obvius
üzenetére
A ventit nem piszkáltam. Maradt az alap "performance" módban. Feltekertem fix 75%-ra is, de nem kaptam jobb eredményeket. Mármint, stabilan nem tud magasabb frekit a GPU, hiába lett pár fokkal "hűvösebb"... a memót meg nem cibáltam tovább. A fesz 1.0185 max curve optimalizációval. Ha visszakeresel, valamikor ki is post-oltam...

-
-
KisBundi
őstag
Silent Wings 3
brutál jó, de drága is. 
Szerencsére nem hallok semmi olyat amivel nekem bajom lenne. Megnézem én is EVGA oldalát.
-
Chaser
legenda
válasz
KisBundi
üzenetére
sw3 vagy pw2? ( :
ez a kártya jó, már ad valami érdemit a phoenix ellenében
egyébként olcsón tudsz rá plusz gart venni az evga-nál
barátomnak nem tetszett a 2070s ftw3-nál az egyik venti tekerése, azt hitte defektes - de kiderült gyárilag olyan -, kért helyette 2080s ftw3-at, két kártya közti shop árat kellett csak fizetnieszerk:
koxx
nekem dual kebles mónit küldj
de olyat ám, hogy a mejjei' miatt alig férjen be az ajtón ( :
a palit meghagyom másnak
-
Vágyik valaki dual ventis Palira?
-
South Velen
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez alapján nem jobb a hűtése, mint a windforce 3x 2070supernek, de egyébként az egy egészen jó hűtés, csak azt hittem ez jobb lesz, ha már közel fél kilóval nehezebb.
mintha a színek egy kicsit élénkebbek lennének, de lehet csak placebo
-
Motion_Blur
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Hát igen, becsapósak a tesztek, mert nem (zárt) házban készülnek és általában 20-21 fokon.
Amúgy tényleg nem nagy durranás

BiP: adom, nekem is volt 1080Ti FE... aztán az AORUS, imádom
115% TDP limit, custom curve ~2000-2025 MHz @ 1V, és 67-68 fok fölé nem engedem manuális veni profillal. -
BiP
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na pont ezért az egyért nem vettem még.
Mármint azon túlteszem magam, hogy az csúcskártya volt, és most egy felső közép, mert nettó teljesítményben úgyis gyorsabb, lenyelem, hogy fejlődött a technika, és a korábbi csúcskártya fénye is kezd mattulni. (azért megállja a helyét rendesen)
Inkább a típuson belüli kiszerelés miatt aggódom.
3060Ti/3070-ből nem is nagyon kapni még Aorust, de ha lenne is, aranyáron, a Strix is jó lenne, de annak is jó kis felára van. Egy 2ventis inno3D vagy egy Gainward Ghost vagy Giga Eagle nem tudom, mennyire válna be.
Pedig a váltás csak olyan feláron érné meg, amennyiért azok mennek.
Pedig nem vagyok elitista, de ha nem muszáj, nem kell a hajszárító.
(1080Ti-ből volt egy sima Gaming-em, az a fehér, 3 ventis, de nagyon hangos volt, 2napig bírtam. Szerencsére rugalmas volt az eladó, be tudtam cserélni az Aorusra) -
South Velen
addikt
Kicsit teszteltem az 3070 Trio-t, witcher3-mal (1440p, ultra, 144hz):
persze minden tök default.
Nem értem miért olyan különleges ez, annak fényében, hogy a 2070 super windforce-on 64 volt a max amit valaha láttam
a hangja nem vészes, de a windforce 3x is alig hangosabb...lehet megy apróra és jó lesz nekem egy inno3d 3060ti is.
szép kártya meg minden egyébként..
(amibient temp 24C)
-
KisBundi
őstag
Azért ez se kutya. 40%-os ventivel 70 fok a max és így nagyon csendes, nem is hallom a gépben. 50%-os ventivel ami kb 1200-1300-as fordulat 65-66 fok körül mozgott zárt házban. A ház egy Be Quiet Pure Base 500 és csak Be Quiet ventik vannak benne.
Egyéni preferencia a kinézet, bár szerintem nagyon szép (kevésbé szolid). A külső venti vezérlésre a csati egy + jó pont és a tesztek szerint is az egyik legjobban tuningolható kártya. CW-t csak extrém magas fps-nél hallottam, de csak úgy ha levett oldallapnál odahajoltam hozzá.
259-ért szerintem van olyan jó vétel mint a TUF.

-
BiP
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ugyanígy érzek.
Ezért hajlok most kicsit a 3060Ti felé. 4K-ban 15-20%-kal így is gyorsabb, mint a 1080Ti, és csak 10%-kal lassabb, mint a 3070, és talán 200e alatt is meg lehetne csípni. Nyilván a jobb hűtés ott is feláras.
szerk: na, pont írják is a többiek a Strixet. -
Sipasanyi
tag
Ha az ár mindegy Asus RTX 3060 Ti Strix ropogós 700+€ raktáron
. -
omfgk
veterán
-
Erdei88
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez egy ördögi kör, mindenesetre használt - új árak összehasonlításban sosem fog kijönni a matek
-
HREH
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem is feldolgozás alatt van még...
Bár esélyes, hogy törlik majd, mivel már nem volt raktáron, amikor kifizettem.
Lehet procit is illene lassan cserélni, 8600K a 6 magjával lehet kevés lesz FHD-ra, de majd elválik
-
_Horka_
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Úgy egy órányi CP2077 után/közben, illetve timespy alatt is. A venti profil alap "performance". Gyakorlatilag hangtalan.
-
aradebil2
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
Erdei88
üzenetére
játék mellett nem, már egy alap akármilyen zajkeltő alacsony hangerőn elnyomja
videót vágni kell amíg az m1 vonal rendeződik, és úgy este azért már hallatszik az 1400rpm is - cpu hűtő és táp néma terhelve is -GIORGIONE76
a hotspot volt nálam max 75-6 fok, de ugye 800rpm-nél nem zavart ( : pláne két ventivel, amik még minőségiek is voltak
msi remélem dob majd ki 2 ventis gaming x-eket legalább 3060-tól lefelé
biztos van itt is hotspot, de mivel 90 fok környékén is lazán mennek gondolom tojik rá az nv, csak az terjedne hogy a forróak mint a radeonok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
amstorm
aktív tag
válasz
aradebil2
üzenetére
hát az Inno3d 2 ventis verzioja (ami OC is) 163 ért baráti volt. a 3 ventis inno olyan 180 körül lehet. az már nem rossz ár. (persze egyik sincs raktáron)
Viszont az megint érdekes, hogy az inno a két ventis hűtést még 3070-re is kidobta. Ha a 3060 ti hangos meg meleg, akkor a 3070 milyen?
-
GIORGIONE76
őstag
igen, de az 5000-es szériával jött be a hotspot kijelzése, attól meg mindenki hüledezett, tképpen sztem itt is van, csak nem tudjuk mennyi, mert gondolom nincs rá érzékelő

szerk: ezért mondom, hogy ha még itt ez nem is hotspot akkor is elfogadható a 70-80 bench alatt, ami játék alatt max 60-70, inkább eltérés az rpm-ek és a zaj között vannak,
még a rátett borda mennyisége sem annyira lényeges, mert lásd a főnixek ~1kg-val is vígan elvannak... -
Benhill
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vettem én is egy 3060ti-t, postapontra kértem, már nálam a kártya, reggel már átvehető volt a postán
-
South Velen
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én házhoz kértem; nálam már GLS-nél van, de én akkor rendeltem amikor még bőven raktáron volt.
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
volt nitro 590-em, de nem ment 80 fölé az se ( :
az se eszik többet mint a 3070, hűtés kérdése
akkoriban nagyon ergya' hűtéssel volt a legtöbb polaris, rdna1-nél azért már értelmesebb hűtésűek is voltak
5700xt hűtéses 5600xt pulse mutatta meg szépen, micsoda különbség van ha ugyanaz a hűtés 220-240w-ot vagy 160w-ot hűt
800! rpm-en ment így nálam az 5600xt pulse 60 fok környéki gpu-val ( : defaulton volt max 1200
5700xt pulse tulajoknál már 2000 környéki rpm és 70 v afölötti hőfok
vgélegesnek egy 3060ti-t lőnék gaming x köntösben, qrva jó ez a phoenix, de nekem ez hangos
szerk:
Semin
nálam nyitott konfigban van
ott a tegnapi gpuz log két óra hewaen közben, boost értékkel
játék alatt max 62-3 fok és 1900-2000mhz boostot tud, jellemzően 1950-2000-et, és ezt alapból, mostani kártyánál kb 1400rpm lesz a teteje - 6 kör 4k sp után 1400rpm volt a max -
szóval igen, kiszolgál ( :
akiknél zárt házban van és jó a szellőzés azoknál nem sokkal változtak az értékek -
Motion_Blur
félisten
Aqua-n aki rendelt tegnap MSI-t, nézte valaki hogy kb. milyen dátumot írtak bolti átvétre?
Nálam még mindig feldolgozás alatt van rendelés.
-
Semin
őstag
Ezek a kártyák(mind a 3060ti, mind a 3070), azért durván melegszenek. Amelyik hűtőn nincs 1.5kg-s borda az nem tudja 65 alatt tartani. Talán a giga alap megoldása tud 66C-t de az nem tudom milyen nehéz. Sajnos a fizika az fizika. De az tuti ha lehet (engedi a hely, pénz) 3 ventiset kell preferálni.
@Chaser :a GW ghost is tökéletesen megy még boostolva is 74C környékén. Hangban gondolom erősebb, de hát valamit valamiért. Simán az is ki fog szolgálni.
@rr89, amstom: Rablás? Relatív. Kell a teljesítmény? Ennyibe kerül. Nem akarod kifizetni? Persze a te döntésed.
Szerencsére én már rég túl lendültem ezen a dolgon. Ha kell megveszem. -
Erdei88
veterán
Asus TUF vagy Strix volt már az Alzánál? Vett esetleg valaki?
-
-
amstorm
aktív tag
válasz
South Velen
üzenetére
igazából az összes 3060 ti ami 200 fölött van rablás valamilyen szinten

-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
elmegy ( :
80 foknál se lenne baja, csak jobb szeretünk 70 alatti értéket látni
omfgk
igen ez már rég kiderült, csak nevében ftw3szerk:
Semin
a phoenix 1050g körül van, hőfokban és hangban is bőven jó
itt sikerült nekük 3060ti-re is 3070 hűtést rakni
érthetetlen hogy evga mért qrvul el ennyire
árulja xc2-ként, de ne ftw3-ként, akkor szót se érdemelne, az annyit tud
kb mintha az msi a gaming x-et kiadná armor hűtéssel -
Semin
őstag
Ez már a hűtésből is látszik.(XC3) Semmivel nem lesz hangosabb/melegebb mint bármelyik kártya ami 1kg. (nem-nem 1.5 mint az asus/msi társak) Nekem ilyen kártyám van, semmihez nem nyúltam és játékok alatt max 68C tök jó hang mellett. ( pedig elég finnyás vagyok ezen a téren. ) persze ha feltekered majd 3070-es szintre, akkor már azt kell hűteni ennek megfelelő lesz a hőtermelés is. (De szintén nem sok 3070-et tudsz mutatni amit 70C alatt tart egy 1kg-s borda. )És ha csak ez fér be( 28.5cm), jó kompromisszum.
Nekem a tesztből az jön le, hogy s kritikus pontok jól vannak hűtve. Még OC-val is hűvösebb mint az FE de sztem ez a kártya arra van kitalálva hogy alapon használd.
a kitolt power limittel se sokat nyersz (2-3%) ellenben már 260w-t kell hűteni 240 helyett. OC-ról nem is beszélve.Én 5 nap nyüstölés után (igen cyberpunk
) elégedett vagyok a kártyával. -
omfgk
veterán
Ha már volt róla szó korábban.
TPU teszt - EVGA GeForce RTX 3060 Ti FTW3 Ultra
https://www.techpowerup.com/review/evga-geforce-rtx-3060-ti-ftw3-ultra/2.html
Itt már eléggé ment a spórolás. Egyáltalán nem olyan mint a 3070 FTW.
70 fok, az is jobban feltekert ventikkel. És azért ennyivel nem eszik többet a kártya.Csak 8 fázis.
Ez csak nevében FTW.
-
Drizzt
nagyúr
Iponon mennyi volt ma a 3060ti Ventus 3x?
-
petimbo
tag
https://www.computeruniverse.net/en/gigabyte-geforce-rtx-3060-ti-gaming-oc-80-gb-oc
Itt 600 euró, és van készleten!

-
TestamentDNR
senior tag
Sziasztok!
Nekem is sikerült lecsapnom egy 3060 Ti Ghostra. Ha mindegy jól megy, pénteken be is gyűjtöm. Egy Vega 56 Red Devilt fog váltani, ami olyan hangos tud lenni, mint egy tornádó, bár mióta kicsit állítgattam, már jó. Szóval azthiszem nálam lesz mérhető teljesítmény különbség, kíváncsian várom.
Nincs esetleg egy jó tutorial anyagotok UV/OC-ra? Régóta nem volt Nvidia karim, le vagyok maradva.
-
HREH
senior tag
válasz
xanaxtic
üzenetére
Mondjuk ez eléggé elgondolkodtatott (MSI Gaming X Trio-t rendeltem ma aquától), hogy ne inkább egy Giga Aorus Master legyen, +8k-t simán megér a jobb hűtésű VRM, csak ott meg a ventiktől félek, Giga nem valami erős ebben.
Bár én sem OC-znám, full stockon lenne használva (FullHD-n
).
Szerintetek csere vagy maradhat ha nem OC-zom? -
BiP
nagyúr
válasz
RudiLicenc
üzenetére
Megvan a jutalom a szemnek, kell a jutalom a gyomornak is.
Most gondold el, 48 óráig fel se fog kelni a gép elől. Milyen lenne, ha éhesen ülne le elé...
-
-
Chaser
legenda
majdnem két óra heawen közben ezt produkálta a phoenix
1440p, vsync és aa off, többi on, 23 fok benn -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
ha az a teljes default, akkor +25-30w-tal több a gs tdp limite gyárilag
Gab.68
azért nem, a hőfok az hőfok marad attól függetlenül milyen a tdp és a kártya hűtése - nyilván uo. hűtés nagyobb tdp-vel rosszabb hőfokot hoz, az nem kérdés -
mint mondtam a phoenix az fe tdp-s, ahogy látszik a gs viszont nem
strix senkinek nincs itt sztem, pedig jó lenne tudni mit eszik gyakorlatban, ott a nagyobb tdp mellé a hűtés is sokkal brutálabb
itt default eredméyekről beszélünk, nincs oc, nincs uv, out of the box amit tud egy adott kártya - ami mellé viszont nem árt tudni a default tdp limitét, az sem kérdés, és a tartós boost-ot sem árt, de eddigiek alapján nagy szórás nincs boostban - -
f3rdzs0
senior tag
nem mondanám nagyon hangosnak de a lentebbi kép alapján látható hogy van 8 venti a gépházamban szóval az én véleményem semmit nem ér :D
van hangja az tuti 2070 Super Ventushoz képest egy picit halkabb viszont nem csak a szelzaj hallatszik belőle hanem egy kicsit mélyebb bugás is. szerintem a kevesebb lapát miatt.
a te kártyádhoz képest szerintem hangosabb lesz az biztos.
-
-
duvi
nagyúr
válasz
f3rdzs0
üzenetére
Köszi szépen! Gondoltam, hogy itt is spóroltak. Nekem is úton van egy sima Ghost az Alzából (sajna eddig nem tudtam kifogni egy 3 ventiset se) és erősen gondolkodom, hogy megéri-e lecserélni a 2070 Super Phoenix V1-et erre? Tisztában vagyok a minimális teljesítménybeli különbséggel. Inkább csak a hangja miatt hezitálok, mivel nálam az asztalon van a ház, kb. egy méterre a fejemtől. Terhelésnél nagyon hangos?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarine használt, karcmentes 96% akku (266 ciklus) 6 hónap gar
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

persze ha tudom mit kell figyelni, vagány, de nálam biztos nem ez fogja megváltani a világot.

brutál jó, de drága is.
"

.
) elégedett vagyok a kártyával.