- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #3232 üzenetére
Nalam biztositotta magat a gepben a Ti, atszereltem a vizet most hetvegen, mar full blokk van rajta az eddigi AIO helyett.
En ezt ki nem veszem a gepbol addig amig nem jon a kovetkezo generacio, egyedul akkor lesz csere ido elott ha ramdoglik.
Majd max leszokok az ultra beallitasokrol es jatszom high-on vagy valami.
De ami most a VGA piacon megy az egy nagy vicc komolyan. -
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #3078 üzenetére
Meg csak 4K... alatta tök felesleges, kb ugyanannyit fog menni, mint egy VGA-val. Mint ahogy a 3080-nak is kevés a CPU 1080p-re.
4K-ra viszont simán. Elég sok játék támogatja a multi GPU-t.
Ilyenre pont jó az amazon, meg az elállás.
Veszel egyet, letesztelgeted, aztán ha klappol, ha nem, akkor is visszaküldöd.
Ha tuti, akkor meg nézel egyet aprón. -
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #3073 üzenetére
Pont a minap gondolkodtam én is, hogy dobok inkább egy párt a 2070S mellé.
Teljesítményre bőven elég, és elég sok játék támogatja a multiGPU-t.
De hát 450EUR lett volna a VGA, meg 100EUR!az nvlink (sli-híd)
Hát mondom annyiért nem kérem köszi.
Kivárok, aztán majd jövőre. Addig elnevetgélek a félmillióért 3080-at vásárlókon. -
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #3071 üzenetére
...a csávó hirdetett 8800GTX/Ultrához blokkot. 3db, 10k/db áron.
Találtam egy GTXet ebayen 50EUR-ért blokkal.
Erre jött nekem azzal, hogy a blokk új ára ennyi meg annyi volt... Ne fárasszuk már egymást pls...[link]
De 150-ért én is keresek Ti-t. Azt szívesen a gépbe teszem annyiért.
-
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2992 üzenetére
Nah igen, gyartonkent is elternek a boost orajelek.
Jo persze en egy Corsair AIO-val hutom, rengeteget szamit, mert nem veszit annyit a max boostbol sem.
Nem tudom neked mi a terved a kartyaval, megtartod vagy sem, de ha igen akkor erdemes vizezni, akar csak az olcso NZXT Kraken-el mint en is csinaltam, eg es foldMasik erdekesseg, havernak is ilyen Palit kartyaja van mint nekem, es full alapon hasznalva enyem/ove , az ove magasabbra boostol +15MHz-el minden esetben, gondolom az oven jobb GPU van es belefer a TDP keretbe a magasabb orajel.
Szoval meg ket tok egyforma kartya sem egyforma -
Devid_81
félisten
-
Találtgyerek
veterán
válasz
hackeeeee #2961 üzenetére
Én mindig ezzel kezdem,mivel nem a legjobb szellőzésű a házam.
Megnézem,hogy alapon mennyire boostol fel és mennyin tartja az órajelet és ehhez próbálok egy alacsony feszültséget beállítani. Általában a stabil órajel miatt jobb eredményeket kapok a tesztek alatt alacsony feszültséggel,mint az alap beállításokkal és sokkal hűvösebb. -
nexplo
őstag
válasz
hackeeeee #2837 üzenetére
Én is így látom. +20% teljesítmény (3080) és most elvileg olcsóbban. Majd a piac beárazza mindkét kártyát hosszú távon. A 2080Ti pedig manapság is mindenre elég. Aki 500-ért megvette a 2080-ast azokat sajnálom, ők valóban kaptak egy pofont. De ez új kártya esetében mindig benne van sajnos
-
torma1981
veterán
-
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2718 üzenetére
Ah igen Te levegovel hutod, az azert sokat szamit.
Nem dobja annyira a frekit, plusz a ramoknak is mernel szerintem adni meg vizzel
De azert ez sem rossz am, foleg ha osszehasonlitod a gyari alap ertekekkel amivel az altalanos teszteket is csinaljak, persze ugy hiteles.
Nekem alapon is kozel 10%-al erosebb a Palit Gaming Pro OC mint a refencia modelek, es erre meg boven ralehet rakni a kovetkezo 8-10%-ot -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2698 üzenetére
2205-re is sikerul neki fel boostolni, de teljesen felesleges, mert amolyan "placebo" az egesz, egy egy pillanatra teszi, ahogy felugrik a fesz es a max boost 2.2GHz@1.093V-ra rogton belenyal a TDP-be es dobalja a boostot, sokkal jobban tartja a boost frekit a gyari beallitasok mellett.
Mindjart dobok fel par elkeszult tesztet -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2692 üzenetére
Jah en tokre lemaradtam...igy az enyem sz@ros 2115-ig volt csak stabil...
...de 1.091v mellett lehet meg lenne benne egy par MHz, csak azt nem tudom a fogyasztasa nem valtozik-e majd, bar a TDP limit az TDP limit, a fole ugysem tud menni.
Nah ugyis otthon leszek kb 2 oran belul aztan odaverek neki, ugyis viz van rajta, vagyis vizecske(280mm corsair AIO+4 venti push/pullban)
-
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2688 üzenetére
Nem tudsz 1.075v fole menni, bios szinten van NVidia altal lockolva sajnos
Ha lehetne akkor szerintem az 2.2GHz is kijonne eleg sokbol pedig.Talan csak a Kingpin meg a HOF engedi a fesz emelest LN2 modban, de nem vagyok teljesen biztos, hogy barmelyik mas ezeken kivul engedne.
-
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2679 üzenetére
Igy kb 10-15%-ra leszel Te is a 3080-tol, jo persze kesobb ahogy a jatekok jobban kihasznaljak az Ampere adta lehetosegeket akkor majd jobban elhuz a 3080 valoszinuleg.
Majd meglatjuk jatekokban hogy szerepelnek az uj kartyak, de szerintem az elso fel evben nem kell rohanni vasarolni, csak utana -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2674 üzenetére
Nalam a stabil 100% os vege az +900MHz az enyem Micron ramos, Samu az birja 1200-1400+at is.
GPU-nak +105MHz amivel max 2115-re boostol.
De lefut minden +1000-nel is csak egy ido utan elojon par villogo extra cucc ami amugy nem resze a jatekoknak, lehet elmelegszik valamelyik ram chip, majd ha eldontottem marad-e akkor kap egy full cover blockot es ujra nezem stabil-eEzzel a beallitassal kb 10-13% ra vagyok az alaporajeles 3080-tol
TDP 126%on ami 330W vs 320W (3080) -
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #2626 üzenetére
Nem véletlenül nincsenek engedélyezve a hozzászólások...
(#2625) jilian: A 3070 nem igazán lesz 2080Ti verő, azt kb már most megmondom. Amiért nyerő választás az pont az árképzés. Talán ha jön belőle 16GB-os verzió az talán már közelebb lesz a 2080Ti teljesítményéhez, de ott is közbeszól a 256bites busz.
Viszont, a 2080Ti árának a feléért megkapod. Még ha 10%-al is kevesebbet tud, akkor is jobb vétel.
2080Ti tulajok sem feltétlenül járnak rosszul. Legalábbis akiknek már régóta megvan a VGA. Hiszen sokat használták... akik nemrég vették..nah azoknak rosszul esik a dolog. -
-
-
válasz
hackeeeee #2576 üzenetére
Ahogy nezem a legtobb gyartonal a fel backplate hianyzik ,hogy fel tudja fujni a venti a 60fokos meleg levegot ,amit igy a CPU toronyhutes pont besziv.
Talan az MSI Ventus az egyetlen erelmes valasztas annak aki nem AIO / vizzel huti a procijat.
Mi a francert nem raknak a VGAkra gyarilag toronyhutest ? Ami szepen ki is tolja a meleget hatul a PCI slotoknal. [YT] -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2446 üzenetére
Elvileg VGA-val nem eri meg banyaszni, gyakorlatilag hamarosan megtudjuk, mert kb ez az az ar amikor regebben meg megerte csinalni, es ugye epp most emelkedett fel ennyire a napokban, eddig alatta volt.
Hozzateszem soha nem banyasztam, fingom sincs az egeszrol, szoval lehet, hogy mar tenyleg nem okes VGA-kkal.
Nagyon remelem, kulonben iden Karacsonyra mindenki a regi VGA-jat fogja visszarakni a dobozaba es ujra kibontani mintha uj lenne -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2444 üzenetére
Tegyuk hozza, hogy Covid, Intel 14nm valsag, tavalyi hurricane szezon, Bitcoin $11000 korul, plusz a felhok allasa.
Siman kinezem nVidiabol, hogy egyetlen dollarral sem lesz olcsobb az uj generacio most sem, foleg, hogy AMD alszik, azoknak talan Oktoberben lesz valamilyuk, addig nVidia oda araz ahova nem szegyelli.
Majd AMD jon es alajuk araz par dollarral es mindketto rohog rajtunk, hogy megduplaztak az arakat 2 generacio alatt sem, es meg igy is veszi a nep ugy ahogy... -
válasz
hackeeeee #2427 üzenetére
Az már nagyon túlzás lenne a zöldektől is, hogyha ez az árazás csak feljebb menne és nem pedig átvennék a jelenlegiekét...
Szerintem az fog történni, hogy a 20-as szériát szépen kivonják és a 30-as lép a helyében árazás terén is.
AMD-től sajnos nem félek, mert szerintem ők inkább a Ryzenre gyúrnak, mint a VGA-ra (sajnos)... -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2425 üzenetére
Hatha most egy minosegi csere var azokra akik eladjak ido elott varva a hiper szuper ujakat
Ez javareszt a konkurencian is mulik, ugye valaszkent teljesen mas ha kell egy eros.
Vagy pl amikor a Turing jott akkor az AMD-nek a Pascalra sem volt valasza.
Most talan a helyzet masabb lesz emiatt varhato, hogy megint egy nagyot lepjunk elore nyers eroben is es nem csak csili vili marketing bullshit (lasd ray tracing)En jelenleg ugy vagyok vele, hogy max £800 a keretem VGA-ra, es ha ebbol a 2080Ti egy 400-500-al kisegit akkor lehet rola szo, kipotolom a maradek 300-400-al, de ahhoz en minimum egy 50% teljesitmenyt is szeretnek majd latni.
Az alatt szinte felesleges, mert amikor a mostanim kifogy 1440p-ben ott mar legalabb annyi (+50%) kell, hogy minden menjen zokkeno mentesen szvsz
Hozzateszem en a mostanit is annyiert vettem 5 honapos hasznaltkent szamlaval, garanciaval es szerintem ugyan ezt fogom tenni ujra, nincs az az isten, hogy en £1200-at koltsek VGA-ra -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2414 üzenetére
Nincs nagy elteres a ketto kozott %ban, arban annal tobb.
1080Ti-ert mar nem adnek penzt, meg mindig nagyon jo kartya, de se gari semmi azokra mar, meg kezd kioregedni mar.
Atmeneti nem-nagy bukos nVidia kartyak kozul talan garis 2080/2070 ek korul nezelodnek, ha mindenkeppen nVidia kellSzerk: hozzateszem, nem neked kell a kartya, hanem a masik kollega erdeklodott
-
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2408 üzenetére
Par %al erosebb a 2080 Super.
Elegge jatekfuggo, ujabb jatekokban mar elhuz a 2080 S egeszen jol.
5700XT teszt, de a lenyeg latszik -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2365 üzenetére
Altalaban mindegyik bir egy extra 100MHz-et, plusz erdemes a TDP-t elengedni ha tudod huteni rendesen.
Vram az passz, az enyem az elso generacios meg Micron rammal, nalam valami extra 800-900MHz korul van a vege, de inkabb egy 100% stabil +700-al tolom, mert az kereken 10% -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2363 üzenetére
Timespy sajat, en igy hasznalom 24/7 hiba nelkul amiota nalam a kartya (2019 Feb-Marcius)
-
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #1444 üzenetére
Kulfoldi forumon olvastam, hogy az also ram chip-re eleg sok hutesnel jellemzoen tul nagy nyomast gyakoroltak es a hideg/meleg kulonbsegektol egyszercsak a forrasztas ledoglott.
Ezt arra akartak levezetni, hogy RMA-bol visszakapott es ujra cserelt VGA-nal latszodott a heatpad-ek kozotti kulonbseg, az ujon sokkal puhabb cucc volt.
Ez meg mindig nem magyarazza meg a valtozo gyartok altal hasznalt millio fajta hutest es heatpad-et, pedig a kartyak hullottak tobb markabol is, akar vizezett kartya is.
Micron-ra is probaltak rafogni egy idoben, pedig az egyetlen hatranya, hogy nem lehet OC-ni annyira mint a Samu GDDR6-ot.
Szerintem hivatalos nincs, de a legelso szeriakkal volt jellemzoen baj, mostanaban kevesebb halalhir van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Sapphire R7 250 1GB
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest