-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
Amit AB-ben lehet, 110%, BIOS-t nem cseréltem. Ha felengedném a limitet 350W-ra, akkor már 700W lenne csak a két kártya, akkor tényleg kevés lenne a 850W a teljes rendszerre. Végül is nem olyan nagy probléma, csak bench miatt lenne jó, amúgy játékok alatt alapórajelen megy, mert úgy is bőven megvan a 60fps.
-
deicide
veterán
Az lehetséges, hogy elfogyna a tápom, vagy csak az SLI miatt gyengébb a tuning, vagy a kártyák ilyenek?
+150Mhz-nél már nem stabil, míg a legtöbbeknek +200 fölé is simán megy.Corsair RM850 a táp, emberi számítás szerint nem kellene soknak lennie (2x250W + 4790K + 3 SSD + lap, ventik)
-
deicide
veterán
Azt félve merem leírni, hogy 2 napja csak az Ori and the Blind Forest-et nyüstölöm, amihez aztán olyan felesleges az SLI, mint a pápa f***a.
-
deicide
veterán
válasz
#16729600 #791 üzenetére
Hát, nem vagyunk egyformák, ki mit szokott meg. Én most egy 30" Dell előtt bambulok, ennél nagyobb monitor/tv már zavaró lenne a nagyjából 1 méterről, amennyiről nézem. A 65"-os TV-t meg 3.5 méterről nézem és annál sem kellene nagyobb.
Cserébe próbáltam 4K monitort is, Asus 31.5"-ost, az már zavaróan nagy volt és azt sem tudtam megszokni, hogy kifér 2 firefox simán egymás mellé és minden olyan apró.
Ádibá: Azért 4K-ra van már PC, 2 Titan-al szinte minden játékban megvolna a 60fps, a kevés kivételtől eltekintve. Csak ahogy írtam, nem tudtam megszokni, hogy minden mütyür. De lehet, hogy majd teszek még egy próbát, ha lesz valami olcsó "IPS" 30"-os 4K monitor.
-
deicide
veterán
válasz
hszilard666 #670 üzenetére
Dehogy telepítem újra, hisz alacsonyabb terheléssel tudja ugyanazt a 60fps-t.
-
deicide
veterán
Az előfordulhat, hogy a platformcsere miatt a Larac Croft and the Temple of Osiris-ban csökkent a kártyák terhelése?
2600K-val a 60fps az a Titánok kb 45-50%-os terhelése mellett volt meg és ugrált össze-vissza, most pedig szinte konstans 35%-on mennek a GPU-k.
(2600K 4.4GHz --> 4790K 4.8GHz)
(1866MHz CL9 --> 2200MHz CL9) -
deicide
veterán
válasz
akoska07 #664 üzenetére
Thx! Közben realizálódott, hogy nem nagyon kell a feszekbe belemászni ha 45x-ig megyek. 48-at kísérleteztem ki gyorsan, az 1.28-al megy, meg itt ott pici plusz pár fesznek és jó lesz 24/7-re.
A Firestrike Extreme 12500-ról 14100-ra nőtt, nagyrészt persze a procinak köszönhetően.
-
deicide
veterán
Egyelőre a tuningot tapasztalom ki, játékokban nem lesz nagy difi, 5-10%. Amiért cseréltem, az a Z97 chipset, mert a Z68-on csak 2db SATA3 volt és van 3db SATA3 SSD-m, meg az M.2 port is érdekel, kipróbálok egy Kingston HyperX Predator SSD-t, 1400/1000 olvasás/írás-t tud.
Meg nagyon öreg volt már tényleg az 1155-ös konfig. -
deicide
veterán
Simán megette a Win7 az Asus Maximus VII Ranger + 4790K kombót, úgy hogy nyugdíjba küldtem a jó öreg 2600K-t.
-
deicide
veterán
Nem azért nincs 5960X-em, mert nem tudnék venni egyet, hanem mert egyrészt 1600p-ben játékok alatt nagyon minimális a különbség 2600K és akár egy 5960X között (pár százalék), másrészt lusta vagyok újrarakni a win-t. De azért egy 4790K-t megpróbálok nemsokára, hátha megeszi a win7, akkora különbség nincs LGA1155 és LGA1150 között talán, hogy összeomoljon a váltástól.
-
deicide
veterán
Köszönöm, kb hozza akkor, amit a game tesztek, 18% a 980 SLI-hez képest, alacsonyabb órajelen és gyengébb procival. Hamarosan rászánom magam a 4790K-ra, akkor meglehet a 25% különbség, ami azért már nekem elég számottevő. Persze aránytalanul drágábban, de jóval gyorsabb.
-
deicide
veterán
A Valley elég durván procilimites, alig pár százalékkal jobb a 980 SLI-nél, ellenben afterburnerben utána nézve a GPU-k átlag 75%-on mentek csak. Milyen brutális erő van benne, tényleg kellene már legalább egy 4790K-ra és Z97-re cserélnem...
Így terhelés alatt megjött a hangja a kártyáknak, ellenben 73-74 foknál feljebb nem ment zárt házban, 20 fokos szobahőfok mellett.
Elsőre +150Mhz GPU és +300MHz ram tuningot toltam AB-ben feszemelés nélkül, ezt még simán bírta. Többet majd holnap, most alvás. -
deicide
veterán
válasz
hszilard666 #456 üzenetére
Max a tuninghoz kellene, mert most, hogy tápot is cseréltem (Corsair HX850 zajos lett, helyette RM850), összeraktam, bekapcsoltam a gépet és azt hittem, rosszul kötöttem be a power buttont, annyira semmi hangja nincs a gépnek alaphelyzetben.
Nyilván játékok alatt majd megjön a zaj, lehet, ma még játszom kicsit a Dying Light-al.akoska07: volt pár game, ami 1600p-n nem tudott 60fps-t, meg aztán gondolkodom, hogy lassan haladni kellene a korral és 144Hz-es monitort venni, viszont attól félek, 144fps pláne nem lesz minden játékban.
Szerk: Asus lett végül, mert hamarabb szállítottak, mint az MSI ért volna, az ár meg ugyanaz.
-
deicide
veterán
Annyira nem lesz vészes, 300K alatt megáll a csere.
Persze, legalább egy valley-t megnézek, meg néhány játékot. Bár már most is szinte minden ment 60fps-el, amivel játszottam. Van mostanság valami játék, aminél nem evidens a 60fps 1600p-ben 980 SLI-vel? Mert akkor azokat megnézném még csere előtt és majd utána is. -
deicide
veterán
válasz
rambustibi #378 üzenetére
Az itt is van, ha közelebb ül az ember a tűzhöz.
-
deicide
veterán
válasz
rambustibi #376 üzenetére
Csodák nincsenek, nem Magyarország az elsődleges még mindig.
-
deicide
veterán
Talán-talán nVidia segítséggel sikerül az MSI-től 2 hét múlva végre megkapni 2 kártyát (Egyet akar adni az MSI, de mondtam, az engem nem boldogít
), mert eddig minden kísérlet elhalt, de most már jövő hétre Hollandiába érhet az MSI szállítmánya, onnan meg egy hét múlva hozzám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- PlayStation 1 / 2
- Milyen TV-t vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest