Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kovsol

titán

válasz Lapajbacsi #404 üzenetére

Quadro kártyákat ne keverd ide, mert azok munkára szánt kártyák. Spéci driver és a support miatt is van a jelentős felár.

• Erdei88

veterán

válasz Lapajbacsi #410 üzenetére

Szerintem egyre kevesebben vannak, akik nem saját fizetésből vesznek hardvereket.

780 - 980-hez. Teljesítményüket láttad, lényegében %-ra pontosan tudod a különbséget a két kártya között. A kérdés, megér-e Neked újabb 80-100k pluszt az a pár %

• helkis

veterán

egyetértek..

alapjaiban azt kell tudnod, hogy hogyan gyártják a gpu-kat, procikat..
    röviden: mindig csúcsdarabokat gyártanak, és ha nem sikerül akkor kicsit megvágva/tiltva pár áramkört, lefelé skálázzák őket (pl pentium/celeron)
    vga-nál általában több kategória születik.. illetve van phase1 és phase2-es gpu..

van az a helyzet a piacon mint most is, amikor az új gyártmány már a piacon van, a régi pedig nem futott még ki, itt a high-end mint teljesítményjelző szerepel és van sok közös metszéspontja a két halmaznak, tehát ma egy 780-780ti-970-980 is mind high-end kártya, teljesítményük alapján. De!

ha a felépítésüket nézzük, akkor a korábbi sorozat csúcskártyái a 780ti-k "voltak". oda csak a kihozatalból a legjobb chipek kerültek, mert ezek érték el a kívánt paramétereket. ezzel szemben a mostani új kártyák, hiába gyorsabbak, mint a korábbi csúcskártyák, igazából csak középkategória jegyeit mutatják magukon, azt hogy milyen az igazi csúcs maxwell még senki nem tudja, ill. valszeg új névvel is fog jönni, így mindenki csak találgat. de a relatív teljesítménye kb úgy fog aránylani a 980-hez mint anno a 680-hoz a 780ti anno
    (többször el lett mondva: az 580at (gf110) is elkalapálta a "buta" 680 (gk104), de az igai csúcs a 780ti (gk110) volt. sőt az átnevezés után a 680-770ként folytatta az útját.. sokan még váltottak is rá.. :F)
    de nem ez a lényeg..

hanem hogy teljesítményben high-end kártya a 970-980 páros, mert jelenleg nincs nagyobb high end tudású 1gpu-s kártya.. de amint kijönnek azok a chipek, (valszeg a gyártás még nem 100%-os) akkor ezek a kártyák visszakerülnek a helyükre, a felső közép kategóriába..

ez az egész dolog csal a profitmaximalizálás miatt van (nem győzöm leírni) azért van szinte ugyanaz a chip 2-3gen-ben is benne, hogy ne kelljen nagyon fejleszteni, mégis újként el lehessen adni.. hiába szűkül a vga piac, szvsz a profitjuk nem csökken, sőt..

• akoska07

nagyúr

Először is engem speciel ezek a bizonyos itteni szuperfiúk inkább összezavarnak és elbizonytalanítanak, mintsem megspórolnának bármit is nekem. Sőt inkább még több időm megy el hogy még másik tucat tesztet más forrásokból olvasgassak, hogy a katyvasz, amit a szerény képességű troll-fejemben előidéznek, kicsit tisztuljon...

Vmi itt nálad elmegy elsiklik.
    Ez a fórum főleg a "kemény mag" helyesen "osztja az észt".
    Van megszerzett tudás az adott témákban.
    Nem igazán szoktak a levegőbe beszélni.
    Én inkább adok az itteni fórumban megszerzett tapasztalatokra,legyen szó bármely tag megosztott információiról. Ezek a valós személyes felhasználói tapasztalatok.
    Ez a hiteles.
    Nem a tesztelők tesztjei,akik innen-onnan kapnak támogatást. (persze támpontkét kezelhetők)
    Azzal sincs semmi baj,az üzlet mindenkinek vmilyen formában.

• Habugi

addikt

Csúnyán magadra vettél valamit amit egyáltalán nem kellett volna.

A személyes értékrendemnek speciel tökéletesen megfelel az amit a sajátodnak is vallasz.
    Ehhez mérten fogok most High-endet emlegetni. Szóval amikor a PH-n egy High-end GTX kártya topicjába bemész bármiért is, egy dolgot tarts észben. A jelenlevők többsége tengermélyen belevan zubbanva a VGA-k testi/lelki világába. Egyrészt értenek hozzá szakmailag, aztán ez a hobbyjuk is, harmadrészt pedig szemrebbenés nélkül kivágnak 200k-t bármi újdonságért, nem ritkán átbírkozzák magukat 3-4 gyártón is pár hét alatt.

Teljes mást képvisel számukra az adott VGA mint a hozzánk hasonlóknak, nincs minőségbeli jó/rossz értelemben vett tulajdonsága ezeknek az embereknek, egyszerűen tényleg az a legjobb szó, hogy mást képvisel. Magam sem túl régóta vagyok aktív ezen a fórumon, egy dolgot észrevettem ezalatt a fél év alatt, a világon semmiről sem tudnék velük érdemben beszélgetni és ezért egyik fél sem hibás a fent említett dolgok miatt. Egy elég jól/régóta összerázódott brancs adja a magot, nincs nvidia/ati fanatizmusuk, egyik oldalról vándorolnak a másikra folyamatosan, hajtja őket a kíváncsiág.

Teljesen feleslegesen veszed magadra a szavaikat, olyan dimenzionális eltérés van az értékrendek, alárendelhető anyagi háttér és háttértudás terén az ő javukra. Egy dologra kiválóak ezek a topicok (számomra legalábbis..), az említett okokból izzé-porrá cincálnak/tesztelnek minden aktuális TOP kártyát, olyan lelkesedéssel és alapossággal amire új szó kéne a nyelvünkben a szőrszálhasogatás minőségén felül.
    A tudásuk megvan hozzá, az idejük megvan hozzá, a pénzük megvan hozzá. Speciel ez nekem szuper, ugyanis 10x jobban adok a szavaikra/véleményükre bármilyen teszt/tesztoldallal szemben, akkora elánnal/rutinnal, hülye szóval élve már-már szenvedéllyel csinálják.

Pontosan el tudom dönteni milyen VGA-t fogok venni x hónap/év múlva, amikor a most 200k hufos kártya a magyar realizmusba beilleszhető áron lesz majd megvásárolható. Ha elfogadsz egy baráti jótanácsot, se megérteni se megingatni ne akard az ő realizmusukat. Te nem érted az övékét, ők nem értik a miénket/tiédet, viszont azzal, hogy a tevékenységüket/megszállotságukat/hobbyjukat egy nyílt fórumon végzik, a magunkhoz hasonlóknak egy hatalmas szívességet tesznek, ugye már leírtam miért.
    Rengeteg időt és/vagy adott esetben pénzt spórolnak meg nekünk. Letrolloztak? Hát ez szörnyű.., amikor valaki idegen nyelven a gesztikulációjából kivehetően beszól neked azt is magadra veszed? Nem érdemes.., hidd el nekem! :N

:R

• KAMELOT

titán

Papa nem kell regényt írni!
    970 hozza a 780Ti-t 1-2 FPS-el lemaradva. Szerinted akkor nem high-end kártya? :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés