- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
Mondjuk a teljesen referencia órajeles 960 elképzelhető, hogy egy szinten van az extrém 950el markban. A gyárilag oc-s odapörköl neki pár száz ponttal. Sokszor nem is értem a teszteket, hogy a legtöbb kártyából miért csak a referenciát szerepeltetik. Például a lengyel Pclab csinálja okosabban, hogy mindkettőt berakja.
-
mcs
veterán
válasz
kisza25 #12436 üzenetére
Nekem is mindkettő.
Elő is kerítettem a tuningos eredményeimet:
[950 Xtreme húzva]
[960 mini WF húzva]Játékban nálam sincs nagy különbség a kettő között (bár nagyon sokmindennel nem is játszok
), de Fire Strikenál kijött a 960 több cuda magjának előnye.
-
mcs
veterán
válasz
kisza25 #12434 üzenetére
Komolyan mondom ahány féle 950, annyi féle gpu órajel.
Neked a gyengébbik 950 egy ventis lehetett, mert az megy alapon 1064 Mhz-en. A sima WF2 már 1104en. Előbb Strix és MSi Gaming teszteket néztem, és mindkettő 6700as graphicsot nyomott alapon. Nekem az Xtreme 7204et a legutóbbi Time Spy verzióval, bár erről nem lőttem képet. A 960 oc-k 7500-7600tól indulnak. -
-
mcs
veterán
Neweggen nem panaszkodott senki a hangjáról, Iponon pedig hőlégfúvónak is nevezték. Az a 4000 rpm soknak hangzik, de az Intel procik gyári hűtése se vészes magas fordulaton. Kíváncsi lennék nagyon.
Derekas: Nekem nem túl szimpatikus az RX460, mert minden tesztben összevissza ingázó teljesítményt mutat. 43 ezret pont megér a 4 gigás Giga, csak kérdéses, hogy a driverei mennyi fejfájást okoznának.
-
-
mcs
veterán
válasz
MrDerekas #12375 üzenetére
Gpu-ban is az Xtreme a legcombosabb az alap 1405ös boostjával.
Ha tényleg ódzkodsz a tuningtól, akkor én a helyedben azt venném. A VRM-en is van külön borda, és intelligens a ventivezérlése is, mert 58-60 foktól kezd el pörögni és terhelés után 45 foknál kapcsol le.szerk.: a 2GD típusjelzésűt válaszd, mert van egy másik C-2GD is, ami referencia órajeleken megy.
-
mcs
veterán
Még egy újdonság a 950ek hazai kínálatában: [link]
Ha nem lenne az Xtreme, lehetséges, hogy bevállalnék egy ilyen ritkaságot.
Ultra kiadás 1367es boost1 órajellel. -
-
-
mcs
veterán
válasz
MrDerekas #12330 üzenetére
Lehet, hogy jobb is, ha nem látod őket, mert időnként hajlamosak pontatlankodni.
Normális esetben pörgéskor a Windforce felirat villan fel a másik kettő helyett, de ez néha üresben is megesik. Emiatt csak 9,5 pontot vagyok hajlandó adni a kártyának tízes skálán.
Minden más tekintetben igényesen összerakott és nagyon szép darab. Nálam asztalon van a gép plexis házban, és jól esik ránézni.
Amúgy 8 pines tápcsatija van, amihez gyárilag nem adnak átalakítót. -
-
mcs
veterán
Múltkor felmerült itt a 2 és 4 proci mag kihajtásos dolog, így utánajártam, mit produkál nálam a Project Cars és UT4, ha letiltok 2 magot. Meglepő módon az fps számokban nincs sok eltérés, de Project Carsban napos pályán észre lehetett venni kisebb microlagokat, bár az 51es minimum 57hez képest nem rossz.
Single játékhoz valószínűnek tartom, hogy elég az i3 is a GTX 950nek, vagy akár a 960nak is. -
mcs
veterán
válasz
Czvik2.0 #12265 üzenetére
A legtöbb mai játék legalább mediumon, de gyakran highon is jól fut a 950el. Hogy őszinte legyek, szerintem az RX 470 és GTX 1060 alatt nincs olyan kártya, ami 2-3 évnél tovább is ki fogja húzni full hdban. Ha nagyon kell most egy erősebb, a 950el jól jársz, de ne tervezz vele annyira hosszú távra.
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #12216 üzenetére
Egyszer feltettem külön csak a led visualizerét, és hiába állítottam benne bármit, nem reagált semmire.
-
mcs
veterán
válasz
Ed3r_X_ #12186 üzenetére
A Dying Light tipikus antithread.
GTX 750el nálam változó volt 1366x768ban, hogy G3220 után az i5 4460 mennyit javított. 20-100%ig mindenfélét kaptam, és meglepő módon főleg régebbi többszálas játékokban javult legtöbbet. Az újabbak talán jobban támaszkodnak a kártyára, így azoknál kevesebb lett a plusz. Kíváncsiságból meg fogok nézni pár címet 2 és 4 maggal is, hogy mit produkál a 950.
Már előre látom, hogy például a Project Cars cifra lesz 2vel, mert az keményen procifaló. -
mcs
veterán
válasz
greenmeister #12173 üzenetére
Igazán rossz kártyát manapság szerintem egyik gyártó sem készít. Ez a Palit is pozitív véleményeket kapott tesztekben, szóval nyugodtan meg lehet venni. Öreg motoros cég, még ha itthon nem is lett annyira elterjedve.
-
mcs
veterán
válasz
Mans20 #12165 üzenetére
Ez ciki egy ennyire spéci kiadásnál, amikor az olcsóbb árfekvésű Strix tudja. Persze az ügyesek lazán megbuherálják a biost, de rengetegen ódzkodnak ettől.
F.B.I.: i5el jobban fog pörögni, mert ki fogja futni magát rendesen a kártya. Most szerintem a játékok egy részénél 50-60% lehet a gpu kihasználtság, és emiatt a fogyasztás is kevesebb.
-
mcs
veterán
válasz
guftabi96 #12096 üzenetére
,,Tuningolni nem hiszem, hogy fogom, mert abban a 2-3 játékban, amivel játszok úgyis a proci fekszik ki, és így is marad benne egy pici."
Ilyenkor bírom, mikor erősködnek páran, hogy még a GTX 980 is kiszalad egy közép, K nélküli i5-el. Nyilván azzal is van még további javulás, és játékfüggő is ez, de 4 vagy annál magasabb ghz csak ajánlott neki prociigényes és kimondottan multis címekben. Közepes proci mellé közepes kártya dukál legjobban.
-
mcs
veterán
válasz
kisza25 #12089 üzenetére
Egyelőre nálam se jött ki fenenagy különbség a 950 és 960 oc között. Csak számokban lehet látni mindkettőt alapon járatva, de ez is UT4 alatt max 5, Project Cars alatt meg 2 fpsben merül ki a 960 javára. Doomal egyelőre nem játszok, pedig ott aztán arat a 4 gigás 960.
1500/7600on járatva meg már simán hozom, de néhol le is nyomom az alap, 2 gigás oc 960at. -
mcs
veterán
válasz
kisza25 #12080 üzenetére
Most nézem EVGA oldalán, hogy ez lényegében egy ref cucc.
Pár ezerrel kellene csak lentebb tolni az árát, és igazi bang for the buck lenne.szerk.: én hogy örültem, amikor a power gombom alatt elszakadt a power sw kábel jó pár előlap lehuzigálás után. Utána nagy ügyesen belenyomtam a pákát a gomb műanyag keretébe, és azóta resettel kapcsolok.
-
-
mcs
veterán
válasz
kisza25 #12056 üzenetére
Én ha veszek valaha notit, csakis kizárólag másodlagos gépnek. Erre a célra amúgyis van most egy Lark Ultimate 7i Win tabletem.
Egyszerűen aranyáron vannak az olyan notik, amik képesek lennének teljesítmény alapján kiváltani a mostani konfigomat, de még akkor is zavarna az, hogy nehezebben tudnám később testre szabni, vagy éppen rendbe szedni. Ha megszűnik valaha az asztali pc, tökön szúrom magamat, annyira a szívemhez nőtt.Nem tudom, hogy meg fogod-e húzni azt a kis fogyasztású 950et, de kíváncsi lennék, hogy mit bír külön táp nélkül.
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
válasz
phoenix1989 #11972 üzenetére
Ugyanilyen Asrock lapom volt korábban, és nem volt ilyen gondom vele. Egy apró műanyag fütyije van, ami nem kattan sehova, csak rálóg a slotra.
-
mcs
veterán
válasz
phoenix1989 #11968 üzenetére
A beleerőszakolás mondjuk fura, mert gyorsabb és határozottabb mozdulattal mindennek rögtön be kell pattannia a helyére. Normálisan nyitottad ki a ram és pci-e slotok támasztópöckeit?
-
mcs
veterán
válasz
phoenix1989 #11960 üzenetére
Jobb, ha a takaró hátlap (backplate) nélküli kártyákat leginkább a sarkainál fogod, mint amilyen ez is.
Amúgy örülj annak, hogy masszívan állnak a lapban a cuccaid, és nem lötyögnek. -
mcs
veterán
válasz
s.s.j.goku #11950 üzenetére
Kisebb fordulaton pörögnek az MSi ventijei, de a Giga WF2 se föl meg, és alig lehet hangosabb a hűtése, ha az Xtreme 950ből indulok ki, amin ugyancsak WF2 van, és alig van hangja 1400-1500 rpm-en. Végülis amelyik szimpatikusabb, azt vedd, mert mindkettő nagyon jól sikerült.
-
mcs
veterán
válasz
laychi #11928 üzenetére
Gigából az igényesebb kialakítású hőcsöveseket érdemesebb venni, mint amilyenek a tieid is voltak. Nekem 750 Ti-ből a legpuritánabb, cső nélküli Windforce volt, és főleg a bordája volt nagyon sovány. A mostani Xtreme 950be pedig bele se tudok kötni, és ez még a mini 960on lévőnél is jobban hűt, mert fogyasztásban egál a kettő, de ennek kevesebb fordulat is elég ahhoz, hogy akár 65 fok alatt tartsa teljes terhelésen.
Eléggé fura amúgy, hogy mennyire felment mostanság a combosabb 950ek ára, amikor itt a nyakunkon a Pascal.szerk.: találtam egy új érdekességet: [link]
-
mcs
veterán
válasz
Ezüstpenge #11926 üzenetére
Egyik 950 sem rossz, de a Strixnek jobb hűtése van, erősebb tápellátó részlege, és talán megbízhatóbb szervíz háttere is. A helyedben rászánnám azt a 8 ezret.
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #11903 üzenetére
Olyan megkötések voltak megadva a cfg fájlban, hogy az ultra beállításra ne legyenek érvényesek. Ezekből a sorokból kellett bizonyos opciókat 0-ra írkálnom az alapértelmezett 1 helyett:
seta image_downSize "0"
seta image_downSizeBump "0"
seta image_downSizeSpecular "0"
seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR"
seta image_ignoreHighQuality "0"
seta image_roundDown "0"
seta image_useCompression "0"
seta image_useNormalCompression "0"
seta r_renderer "best" -
mcs
veterán
Na megoldódott ez a dum hármas csúfság. Át kellett írkálnom ezt-azt a konfig fájlban.
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11885 üzenetére
-
mcs
veterán
válasz
PlayMax #11872 üzenetére
A Galaxyt és a Gainwardot is beszippantotta a Palit. Bár a Galaxy kártyák minősége nem tudom, hogy manapság milyen, de a Gainward és a Palit nem éppen az élvonalat képviselik. Semmi értelmét nem látom annak, hogy Asus, MSi, Giga és EVGA helyett bármelyik Palit kártyát válasszam.
-
mcs
veterán
válasz
Hauptmann #11846 üzenetére
A ramok 7500-8000ig húzhatók általában. A gpu boost 2 órajele 1470-1570ig terjedhet, de ez csak terhelés közbeni monitorozáskor lesz látható, hogy pontosan mennyi. Tesztelésre a Valley nekem mindig bevált, mert nálam ez roggyasztotta meg leghamarabb a 960at és most a 950et is. Futtasd ablakos módban, és emeld közben párhuzamosan az órajeleket oc guruban. Először keresd ki a gpu maximumát, amin még nem hibázik, utána pedig a ramnak is.
-
mcs
veterán
Ó hogy már megin új drivert köpött ki az NVidia.
Rühellek egyfolytába pucolni, de nálam kényszeres a frissítés. Nem tudok nyugodtan aludni nélküle. -
mcs
veterán
Ő már biztosan nem fog nedvesedni, ha megmutatom neki az extrém 950et...
-
mcs
veterán
válasz
Joker94Hun #11716 üzenetére
Sima ügy. Úgy szerintem még a 750 Ti is elboldogul vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest