- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcusa
addikt
Lefuttattam most egymás után 5x a bechmark-ot, és nem volt hiba, nálad mennyi átlag fps-t ad?
Nekem ez jött ki:
és a vicces az, hogy csak az utolsót screenshot-oltam, volt 79fps átlag isA sima 660-nal 56fps volt a legtöbb tuninggal is, ez 40% különbség...
2x is csekkoltam, minden beállítás a maximumon és minden be van kapcsolva amit csak lehet, és 4xMSAA, FHD. -
marcusa
addikt
A 660ti-t ennyivel jobban lehet tuningolni, mint a sima 660-at? Most 1280/7000-en játszottam több mint egy órát, és semmi hiba:
Ez a gyári 980-as értékhez képest +300MhzNektek mennyit megy?
Ja, bekapcsoltam a klímát 25 fokra, így már csak max 79 fokos tuninggal is
-
marcusa
addikt
Alapon annyi volt, viszont most tuningoltam 1242/7000-en stabil:
Viszont itt már a max érték 80 fok felett van, viszont így sem hangos...
Végig 75-78 között mozgott, de ahol visszaesett az fps és huzamosabban terhelt volt a gpu, ott felment...
Kéne nekem egy jól szellőző ház...Ezek szerint nem az MSI karinak volt gyenge a hűtése, csak nálam melegebbek a kártyák...
-
marcusa
addikt
válasz
Alister71 #5559 üzenetére
Na játszottam picit, most a witcher 2-vel játszom, full grafikán a 660 nem tudta fix 60fps-en tartani, a 660ti már majdnem mindenhol tudja. Sok itt a bejárható pályarész, és a nagyobb részek közötti váltáskor beakadozik 1-2mp-re. Ezt jobb procival vagy több ram-mal lehetne kijavítani?
Tök érdekes, mert ez egy ref órajeles kártya, mégis 1124Mhz-re boost-ol 980 helyett...
MSI AB is teljesen alapon van, még a pw limit is 100%, mégis 115%-ot ír a gpu-z, ez hogy lehet?Egyébként nem tudtam ennyire biztosan, hogy nem kell drivert újratenni, mert eddig úgy váltottam kártyákat, hogy AMD-NV-AMD-NV és most megint NV, és az AMD-NV váltásoknál mindig kompletten újratettem a win-t.
-
marcusa
addikt
válasz
Alister71 #5556 üzenetére
Köszi
Nagyobb mint az előző volt: http://sdrv.ms/156CYYQ
De elfér: http://sdrv.ms/12SwVIT
A második tápcsatihoz kellett átalakítózni két ide tápkábelből, remélem ezzel nem lesz gond.
Most már azt használva írok...
Kell ilyenkor drivert újratenni? -
marcusa
addikt
Na, megvan az Asus 660ti
-
marcusa
addikt
Na, most már SMS-ben is visszaigazolták Ipon-tól, hogy átvehető szerdán a 660ti, így már csak nem lesz gond...
-
marcusa
addikt
-
marcusa
addikt
válasz
Bjørgersson #5467 üzenetére
De, megtaláltam, 220mm...
http://sdrv.ms/18yks19 Ha lejjebb teszem a winyót, szerintem elfér... -
marcusa
addikt
válasz
fsb1000 #5012 üzenetére
Nekem ez az 1 ventis MSI van, alap órajeleken 74-76 fokos, ha feszültség állítás nélkül tuningolom, akkor 79-80. Ezek az értékek a 314-es driverrel vannak, mert a 320-assal 84-fokra is felmegy ugyan ilyen tuninggal.
_Viszont_ nekem egy nagyon olcsó nevenincs házam van, amibe pakoltam 3 befújó és 1 kifújó ventit.
Lehet hogy egy jobb házzal lejjebb mennének ezek a hőfokok... Shellkretor házportálján a különböző házak hűtései között vga hőfokot nézve a legjobb legrosszabb érték között 19fok különbség van. Ebből gondolom csak, bár nehéz elhinni, hogy ennyi venti mellett is lehetne szellősebb a ház... -
marcusa
addikt
válasz
energy4ever #4977 üzenetére
Más chip, a 660 GK106, a 660ti az GK104. A ti kb 15%-kal erősebb.
-
marcusa
addikt
válasz
energy4ever #4951 üzenetére
Nem.
-
marcusa
addikt
válasz
energy4ever #4949 üzenetére
Változó, van amelyik bír a gyári feszen sok plusz mhz-et, van amelyik nem, enyém gyári bios-szal 1160/6800-ig stabil, de van akié +20mhz-től már feküdt...
-
marcusa
addikt
válasz
energy4ever #4946 üzenetére
Bios csere garivesztés, ezért fontos, hogy legyen az eredetiről mentés, hogy vissza tudd állítani. Viszont először én azt javaslom, hogy alapon teszteld, ha jól emlékszem a videókártyás topic-ból, neked van Athlon II-d, ahhoz még alapon is elég lesz...
A gyárileg megadott hőfokhatár gpu-nál 97 fok. -
marcusa
addikt
válasz
Faterkam #4926 üzenetére
Köszi, nem akarok már túl sok felesleges hsz-t gyártani a témában, van akiket untat, csak annyit még, hogy most visszatettem a 314-es drivert, ezzel még tuninggal sem érte el a 80 fokot (1150/6700 79fok max). Viszont ezzel Grid2-ben kb 15%-kal kevesebb fps-t kaptam...
-
marcusa
addikt
Persze, engem sem érdekel, csak arra gyanakszom, hogy elöregedett a paszta a kártyán, vagy ilyesmi... Novemberben mikor megvettem 74 fok volt a teteje, most 86 fokos volt takarítás és plusz 2 12cm-s házventi előtt... oké, hogy 5-6 fokkal melegebb van a lakásban, de ez ennyit indokolna?
-
marcusa
addikt
válasz
marcusa #4818 üzenetére
Na, most kitakarítottam a házat, és betettem plusz két 12cm-s házventit, így tuninggal max 83 fok-ig ment fel kb fél óra játék után, 82 volt szinte végig, de egyszer-egyszer átugrott 83-ra, majd vissza 82-re. Végig 99%-os vga kihasználtság, és max 110% TDP. Kicsivel többet reméltem hogy lejjebb megy, de azért ez is valami...
Apropó, nektek terhelés nélkül mondjuk ha csak böngésztek, mennyi a vga hőmérséklet? Nekem 38 fok.
-
marcusa
addikt
válasz
Faterkam #4817 üzenetére
Pedig szerintem a legolcsóbb 660-ak között az a legjobb... én már bánom, hogy mikor vettem nem azt választottam... az msi 1 ventise és az akkor 1 árban volt. Ma teszteltem kicsit huzamosabb ideig a max stabil tuningot alap bios-szal 1160/6800, de GPU-Z szerint a max hőfok 86 fok volt...
Már azon is gondolkodtam, hogy újra kéne pasztázni, mert határozottan emlékszem, hogy vásárláskor 70 fok fölé ment csak picivel, egyre melegebb... Van egyébként hivatalos infó, hogy hány fokig mehet fel? -
marcusa
addikt
válasz
PandaMonium #4791 üzenetére
Helikopter effektnél ha arra gondolsz, hogy 50-55 fok felett 100%-on jár a venti, az zöld oldalon nincs.
-
marcusa
addikt
AB-val alapon 75-76 fokot jelez, és az nem is zavar még, mert gyári ventiprofil nagyon halk, jobban hallom a ház ventiket, meg 45%-ig pörög a venti csak, ilyen 2200-2300rpm.
(#4482) szasanyi Nem vettem le, nem is merném levenni, nehogy bukjam a garit... Házam nem szellőzik jól, ebben a hónapban veszek bele két nagyobb ventit még. Fentebb linkeltem róla képet is.
-
marcusa
addikt
Azt hiszem veszek pár ventit a házba, és megnézem úgy is, hátha lejjebb megy egy keveset...
MOD.:
Ilyen no-name házam van: http://sdrv.ms/15lj0ej
Faragtam az előlapokba egy 12cm-s ventit, és hátul van még egy 8cm-s és nincs fent az oldallap, ha a 8 centiseket 12cm-sre cserélném, akkor feltett oldallappal hülne valamennyit? -
marcusa
addikt
Szerintem az: http://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_gtx_660_ti/hsz_3096-3096.html
Gyári boost érték 1111Mhz, ref 660ti, ha jól emlékszem 980Mhz, tehát +130Mhz-es tuning van már benne, és még így is több pontot kaptálMOD.: Szerinted én is meg merjem csinálni, nekem már alapon is 75fokos az 1 ventis MSI660, vajon mennyit nőne a tuning hatására?
-
marcusa
addikt
Itt egy ti, ez szerint még jobb is mint az alap ti:
http://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_gtx_660_ti/hsz_3498-3498.html -
marcusa
addikt
válasz
csabika0001 #4218 üzenetére
Hmm... 1300Mhz-es mag órajelet ért így el?? Az nem rossz...
-
marcusa
addikt
válasz
csabika0001 #4216 üzenetére
Nem lehetne, hogy inkább itt írd le? Engem is érdekelne a menete...
-
marcusa
addikt
válasz
Bjørgersson #4171 üzenetére
Nyugodtan mehet minden maxra, úgy is szépen megy
Nagy ütközéskor nálam is van ilyen zöld-lila csíkozódás, de én eddig azt hittem, hogy az direkt ilyen effekt... -
marcusa
addikt
válasz
Bjørgersson #4139 üzenetére
Nincs, valami qxaa van vagy micsoda... de Abu85 azt írta, hogy ha visszavesszük 4xMsaa-ról, akkor is csak 3-4fps-t nyerünk, az meg már nem oszt-nem szoroz...
-
marcusa
addikt
Új Grid2 teszt (belinho linkelte mindenhová, csak ide elfelejtette
)
http://www.pcgameshardware.de/Race-Driver-Grid-2-PC-239144/Tests/Grid-2-Test-Benchmarks-1071271/
Ez alapján még az Advanced lighting-el is jól fog futni gtx 660-on. -
-
marcusa
addikt
válasz
csabika0001 #3915 üzenetére
Persze, de melyik verziót, mert ha jól látom, te 1.0.2-t futtatsz, a többiek 1.1.0-t...
Letöltési linket tudsz adni?Más: 320.18 whql volt már?
http://www.guru3d.com/files_details/geforce_320_18_whql_driver_download.html
-
marcusa
addikt
válasz
csabika0001 #3864 üzenetére
Inkább Élsimítást ki és tesselation normál, physx maradjon, sok helyen nagyon szép, főleg a villogó áramkábeleknél a szikrák, és hasonlók, így is végig nagyon szépen játszható 660-nal.
-
marcusa
addikt
válasz
akoska07 #3775 üzenetére
660ti sli? Talán a Titánnal... de a 680-nál biztos hogy gyorsabb.
Ha sli-ben gondolkodsz, akkor mindenképp érdemes a 3GB-os verziót választani, mert a 2Gb-os a flex memória kezelés miatt csak 1,5Gb-t kezel 192bit-en, a maradékot csak 64bit-en, a 3GB-s viszont a teljes memóriát 192bit-en. -
marcusa
addikt
válasz
csabika0001 #3660 üzenetére
Ez már az emelt feszültségű bios-os eredmény?
-
marcusa
addikt
válasz
csabika0001 #3635 üzenetére
Az lehet, hogy nem fülsiketítő, de már hallani rendesen, 60%-os ventifordulattal az enyém se érné el a 70 fokot... de inkább legyen meleg, mint hangos
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest