- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Légies iPhone halvány színei
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
3800+
őstag
válasz
#68216320 #1218 üzenetére
Szivesen! :)
Chaser, Arcitec: A hőfokokkal még "bajban" vagyok. A gépház oldalán lévő 14 centis venti - ami remekül leszippantotta a régi kártyáról a hőt - már nem fér el az új kártyától. :D Így csak egy göthös csapágyas Xilence venti van hátul, elöl meg egy légszállítást hírből sem ismerő noname venti. :D A kövi projekt egy új gépház új ventikkel. Amilyen fps-eket produkál a kártya remelém 4-5 évig kiszolgálja az én igényeimet, ahogy az előd is tette.
-
Chaser
legenda
válasz
#68216320 #1210 üzenetére
nem kell tippelni semmit
gpuz szerint 570 10w alatt, 590 30w fölött, műszer _teljes gépre_ mindkét esetben 50va-t mutat, nem mondtam h ebből a vga mennyi, de az elég evidens, hogy legalább az egyik esetben rossz értéket mutat a gpuz
amit linkeltem az egy korrekt rms műszer, hasonlóval tesztelnek a "nagyok is" - ami nekem van az most egy szutyok, megy is vissza, viszonyítási alapnak jó -
első szakmám elektroműszerész, ne nekem akard megmondani h működnek az alkatrészek szenzorai ( :
nagyjából jó nyomon jársz, de a hiperszuper' bonyolult algoritmusoknak van egy fix határa, és addig azt bohóckodnak amit akarnak, mert túllépni nem tudják a "szabad zónát"
gpuz pl arra nagyon jó, hogy megfigyeld utólag logban, mit produkált a gpu, milyen feszek mentek - lehet nem pontos, de ha kiugrások vannak az stimmel -, megnézel egy gyári default tesztet, van ott minden, megnézel egy manual beállítást, ha jól eltaláltad, tükör sima az egész, erre pont jó
kimondottan vga-t mérni azt multiméterrel kell nyilván, de teljes gépből már sok mérés után 85-95% pontossággal ki lehet matekozni mennyit kér a vga ténylegesen
nálam volt, hogy a gpuz 1000w-ot mutatott az 570-nél, meg 10v-ot ( : na pont ennyire lehet neki hinni -
arcitec
addikt
válasz
#68216320 #1212 üzenetére
Jó az a kártya, a 3-ból nyilvánvalóan az a jobb. Egyébként meg érdekesek ezek a tesztek, a diagram mást mond és a videó is. A 1660 vs1660S :- 2 951 1660S vs 1660TI:- 4 287. Pár tesztet futtattam 1660S -re , de elsősorban azért, hogy a kártya jó-e. Úgymond stressz teszt, na meg pár játék, BF5 46 fokra melegedett. Szinte minden fullon, fhd-n. Használd egészséggel és ha bevált jól működik, a továbbiakban el lehet engedni a teszteket. A hangja meg semmi,semmi zaj, terhelve sem- (Gainward Ghost 1660S). A HD7870 meghajtva talán volt kis hangja de az sem volt vészes. És ráadásul még azon is megy minden játék. Még az RDR2 is, igaz LOW-on
. Szóval érdekes ez a kártya "őrület".
Barell : Beraktam a kártyát, leszedtem a Radeon drivert, alap felbontással indult(640x480
) Letöltöttem a legújabb drivert, szerintem abban minden benne van. Majd egy újraindítás és minden visszaállt mint előtte volt(felbontás stb). Minden gyártónak van monitorozó és tunig programja. De pl egy régi MSI program is működik... [kép]
-
törölt tag
válasz
#68216320 #1210 üzenetére
Amúgy részemről lezártnak tekintem a témát. Ha neked van igazad, ha nekem van, lényegtelen a topic témáját tekintve és igen off is a dolog.
Más:
3800+ : Üdv a klubban
Ha nem nagy kérés, megtennéd, hogy Unigine Superposition Benchmark segítségével mérsz egyet 4k-ban? Vagy ha nem tudsz akkor 1080p extreme módban? -
-
Chaser
legenda
válasz
#68216320 #1197 üzenetére
mivel mértél? gpuz-nek ne higgy, tud keményen mellélőni a tippelgetésnek
lehet benevezek én is majd gaming x-re, de a super jobban tetszene mint a sima, a ti meg sztem nagyon drága már így
most már van pár kártyám, tudok tesztelgetni ( :
ufóéknál meg az pont nincs, pedig jó áron rakták ki - úgy láttam a ventus elég harmatos mellette sajnos, armor meg árban majdnem ott van - -
törölt tag
válasz
#68216320 #1189 üzenetére
Egyelőre kapott egy táp átalakítót. Most működik a VGA, mitöbb pazar. Ha ilyen marad (hőfok, zaj) akkor rendben leszek vele 1-2 évet.
Kicsit ránéztem furmark alatt a dolgoknak. 99% gpu - 99%memória kontroller használat van. Ha AB-el feljebb veszem a VRAM órajelét 7000MHz-re (DDR 14000MHz) akkor rögtön megugrik 9-10%-ot az fps és visszaesik a memória kontroller terhelés. Ha tényleg igaz, hogy ugyanaz a memória van benne mint a super-ben és hivatalosan tudja a 14000MHz-et, akkor kellemes kis kártya lesz ez. Csak ezt a csilicsáré led fényt lehetne lekapcsolni... Gondolom valami program, de ezért telepítsek fel valamit? -
aginor
veterán
válasz
#68216320 #1134 üzenetére
Elárulom, hogy sok Super és Ti ugyanaz a kártya csak más GPU-t forrasztanak rá. A memória mindkét esetben ugyanaz, csak a beállított értékekben különböznek. Tehát a Ti-n is egy mozdulattal beállítod a magasabb órajelet a ramnak, ami egyébként tök fölösleges, mivel már alapból sem a memória sávszélessége a szűk keresztmetszete az architectúraának.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Renault, Dacia topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest