-
Mobilarena
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
válasz tibaimp #2122 üzenetére
3070 ről is váltanék ha nem lenne 300 k fölött a kiszemelt és emiatt inkább a többi alkatrészt fogom lecserélni.
4070 vs 4070 ti
Válaszd azt amelyik Neked szimpibb, a 4070 ti időtállóbb[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
Gondolom az RTX 4000 sorozat miatt, jött ilyen gyorsan a köv. driver. A 4070 szimpi a teljesítmény\fogyasztás alapján.
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #2116 üzenetére
Értem és sajnálom, remélem most már megteheted, hogy jó vga-d legyen.
Idővel az ember hozzászokik az x fps-hez utána már abból nem szívesen enged -
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #2114 üzenetére
Ok, köszi. Azon kívül, hogy hibát nem tapasztalsz az fps értékeket szoktad figyelni\nézni? Mert van amikor az újabb driverrel kevesebb az fps. Majd én is felteszem.
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #2112 üzenetére
Milyen vga-d van, ha nem titok?
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #2104 üzenetére
Értem. Én is így csinálom de előtte még DDU-val is gyalulom.
Már nem tudom melyik összehasonlító videót néztem hirtelen ezt találtam.
Azért itt látható, hogy többször kevesebb az őj driverrel az fps.
522.25 után mindig frissítettem és akadt a BF. Igaz procit már le kell cserélnem csak hát még nincs elég "kedvem" ilyen alaplap és prociárak mellett na meg akkor DDR5 -re váltanék. -
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #2102 üzenetére
Milyen vga-d van? Sokáig én is így csináltam de idővel a köv gen.re gyorsítanak a driverek és úgy tapasztaltam olyankor érdemes már nem igazán cserélni mert kevesebb lehet az fps.
De ha nincs gond akkor lecserélem
Köszönöm -
Dtomka
veterán
válasz core i7 #2099 üzenetére
531.26 -t pár napja telepítettem, nincs probléma így marad ez. Amúgy is csak amiatt cseréltem drivert mert a BF2042 nem indult el csak ha frissítem az 531.18 -ra. Pedig az 522.25 volt a 3070 -re az egyik legjobb driver. Ha valaki az 531.29 -et felteszi mondjon róla véleményt.
-
Dtomka
veterán
válasz bodo753 #2080 üzenetére
Oksa.
Ez azért elég szomorú, hogy nem kevés pénz költöttél a vga-ra és ilyen abnormális dolgok történnek. Miközben a picipuha erőlteti a népre a 11-et amivel nem lenne gond, de bosszantó ha gamer gép emiatt nem úgy szuperál ahogyan kellene.
3070 en van "csak" és az 522.25 drivert már 2x lecseréltem és sokkal rosszabb lett a bf2042. Elég gyorsan erőltetik a játékosokra a köv szériát, elég gusztustalan egy világot élünk sajnos. De aki nem hiszi majd a saját bőrén fogja előbb vagy utóbb megtapasztalni.[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz bodo753 #2078 üzenetére
A win 11 egyik frissítése okozott némi galibát az nvida kártyákkal. Melyik verzió van fent a win 11-ből? Javaslom előtte tegyél fel minden update-t (integrált vga-val) majd utána tedd be a 3090 -et. DDU val előtte gyaluld a korábbi drivert.
Hirtelen ennyi jutott eszembeJa a végét nem értelmeztem, hiszen megvártad amíg a win 11 frissül.
Esetleg tegyél fel 1-gyel korábbit az 528.49 -nél, hátha zzal jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
Hm érdekes, még van 1-2 lehetőség.
►Monitor vga kábel csere
►GPU bios frissítés
►Alaplap firmwire update
►Alaplap default -ra állítás
►Másik gépben való tesztelés ill a te gépedben egy másik vga-t tesztelniEzeken kívül én lehet a Win-t újra telepítenem ha már semmi sem segít.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz westlake #2023 üzenetére
Köszi, hogy linkelted!
Korábban 2 hónapig semmi, most meg szinte hetente új driver. Ha valakinek van 3070 vga-ja nem kap kevesebb fps-t és nincs drop kérem jelezze. Meguntam már a kísérletezgetést. Szerintem ezek a driverek már inkább a 40xx sorozathoz készülnek, és azokon a kártyákon váratható gyorsulás\javulás. -
Dtomka
veterán
Az alábbi fórumon is vannak akiknél jelentkezik. Lehet teljesképernyőre kell beállítanod a játékban.
Estleg az experinece-t feladatkezelőből leállítani és utána újra elindítani.
Nvidia gforce experience FPS counter not working?
GeForce experience FPS counter not displayingDe ha nem megy semmikép akkor használd az MSI Afterburner-t.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz MaxxDamage #1998 üzenetére
Ez így igaz
#1999 SteveS
Akkor kijelenthetjük, hogy nem hasztalan. Igen a win sokat fejlődött driver frissítések terén, a win 8 nál már észrevettem. A win 11 ezen a téren is tudott fejlődni, csak néha tulzásba viszi, mert van amikor feltelepíti miközben én szeretnék 1 újabbat instalállni#2001 tibaimp
Értem, köszönöm a részletes választ.[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #1994 üzenetére
Értem, köszi.
#1996 SteveS
Köszi neked is. Csak kipróbáltam, nekem tetszik. Ez inkább azoknak készült akik nem tudják milyen drivert kell telepíteni, pl ha az eszközkezelőben vannak felkiáltójelek[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz tibaimp #1991 üzenetére
Ha kárt csinálnak akkor mi értelme a létezésüknek? Van konkrét tapasztalatod vagy csak ezt gondolod? Értékelése (több oldalt is megnéztem) ~4.5, ez az érték az csak számít valamit.
#1992 csiby222
Örülök, hogy neked nem okozott problémát, lehet csak a 30xx sorozatot érinti.[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
A napokban kipróbáltam az IObit Driver Booster Pro -t. Pár drivert elavult volt köztük az nvida is. Így azt is frissítettem. BF2042 -ben azt tapasztaltam, hogy az fps 0 -ra megakad sőt alacsonyabb is volt mint korábban.
Gondoltam akkor a régi módszer szerint telepítem. DDU, restart, Nvidia 526.98 WHQL telepítés (tiszta telepítést nem pipáltam be) restart. Az eredmény ugyanaz, akadozás kevesebb fps.
Így számomra játszatatlan ezért visszatettem az 522.25 -t. Lehet egyedi, és a következőnél nem lesznek ilyen problémák. De azt valahol reálisabbnak gondolom, hogy a 40xx sorozat miatt már nem gyorsulnak\javulnak inkább ellenkezője lesz a 30xx sorozattal. -
Dtomka
veterán
válasz #82860288 #1897 üzenetére
#1896 VGYke
Na de ennyire nem kell tisztára mosni\égetni. Elég ahogyan írtad: DDU és Nvidia driver telepítés közben a tiszta telepítést bepipálni.
De ha felteszed a legújabbat kérlek majd írj pár sort mit tapasztalsz. Mert mostanában inkább várok az új driverekkel. Köszi előre is[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
A drivercsere után BF2042 -ben 1 kör után nem tapasztaltam hibát. Közben kerestem és találtam van már "teszt" is
Nvidia Driver 522.25 vs 517.48 - is there a FPS Boost? - YouTube -
Dtomka
veterán
válasz #82860288 #1865 üzenetére
Most, hogy írod tényleg én is olvastam, hogy egy Win frissítés most a Nvidia tulajokat "viccelte" meg.
Max úgy tudnál, hogy korábbi állapotra visszaállítod vagy reinstall-lal.Leszedtem a 522.25 whql drivert, kiprobálom mert DirectX 12 -ben jobb lesz a teljesítmény. Na majd kiderül
-
Dtomka
veterán
válasz #82860288 #1862 üzenetére
Ejha, ez elég sok mindent érint. Nem lehetséges az, hogy az uj driverekkel csak ilyen problémák fognak adódni? Régebbi drivert kellene feltenned, hogy kiderüljön.
Van amikor megnézek ilyent teszteket, persze lehet, hogy kamu az egész
Nvidia Drivers (456.71 vs 457.09) RTX 2060 Test in 6 Games 2020 - YouTube -
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
válasz BullKoxa #1302 üzenetére
Én 144 helyett 143 -ra állítottam. (Pedig a monitor elméletileg a 165 Hz-t is tudja, de a jelenlegi vga ma már gyenge QHD felbontásra.)
+1 észrevétel.
A függőleges szinkronizálásnál a gyors helyett ki legyen beállítva g-synces monitor esetében.
A gyors funkciónak akkor van értelme és előnye ha a monitor átlagos. Én korábban azt használtam, de mióta lecseréltem úgy éreztem, hogy jobb ha ki van kapcsolva a függőleges szinkronizálás opció.[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #1280 üzenetére
Én nem vagyok egy nagy tuning bajnok. Az alábbi leírás alapján kiprobáltam de 1-2 kör BF V után visszaraktam alapra.
How To Overclock Your GeForce GTX 1070 – Overclocking Guide Applicable to GTX 1080 and 1060 As WellHow To Use MSI Afterburner | Overclocking, Custom Fan Curves and Stability Testing | WePC
Keresgélj a vga-dhoz biztosan vannak ilyen videók. -
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #1278 üzenetére
Szívesen, OK. Írj majd, hogy megoldódott e így vagy sem.
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #1274 üzenetére
Használj akkor MSI AB -t. Ott is lehet fan profilt állítani.
#1276 Jack Oneill
3d-t használó progik esetében maxon pörög, míg Windows alatt csak ennyire erőlteti meg magát a gpu:
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #1271 üzenetére
Én mindig fullscreenben játszom, tapasztalatom szerint számít és úgy a "gpu ereje" teljesen az adott progira irányul.
De ajánlatos átkapcsolni a max teljesítményre az nvidia control panelben. -
Dtomka
veterán
Lecseréltem a 442.50--> 456.98 -re.
Lehet csak, placebo, de úgy "érzem" most még simább a kép mint a régebbi driverrel.
Akinek 1070 és gsync-es monitorja próbálja ki[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz BoneDragon #1102 üzenetére
Az mindent kigyalul, futtatod és utána telepíted az új drivert.
-
Dtomka
veterán
Sajna BF V -nél nálam a profil visszaáll alapra, Forza 4-nél nem.Ezt már korábban is jeleztem, azóta globálisan használtam a max teljesítményt. De tegnapelőtt kipróbáltam és sajna a hiba még mindig fennáll.
-
Dtomka
veterán
válasz BullKoxa #982 üzenetére
Igen, lehet összeesküvés elméletnek tűnik, de volt pár újabb driver aminél laggokat és kevesebb fps-t tapasztaltam. De lehet a BF V firrsítések vagy win frissítés miatt.
Nálam most a 441.87 (2020.01) van fent, és nem tapasztaltam problémát, talán fps csökkenést sem. Tégy 1 próbát, lehet neked is beválik.[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz BullKoxa #978 üzenetére
Nem, a Quake 2 RTX demoban a 1070 csak 3-5 de bőven 10 fps alatt muzsikál. Biztos lehetne több, de ez az üzlet, el kell adni az újabb generációt...
BF V ben ~100+ fpsem van, de nem ultrán, a legtöbb lowon van. Pár órája osztottam meg a beállításaimat a BF V topicban
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
Hogy leültél a gép elé
Viccet félretéve! Töltsd le a Display Driver Uninstaller progit. Gyaluld le a dirvert és utána tedd fel a legújabbat! Lehet telepítés közben történt vmi, vagy egy korábbi verzió bekavart.
Én a fentiek szerint cserélek dirvert és nem tapasztaltam problémát. -
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #755 üzenetére
Persze, hogy érdemes! Korábban nem volt g-synces monitorom ezért a minimális képtőrés érdekében max teljesítményt és gyors -ra állítottam a függ. szinkronizálást.
Láttam a változást a játékokban.Az alábbi videót nézd meg, próbáld ki aztán döntsd el Te....
[link] How to Optimize Nvidia Control Panel Settings for GamingHogy árt e a vga-nak? Az otthoni felhasználás töredéke annak amit a tesztek során kapnak ezek a kártyák.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
Kipróbálta vki 1070 nel a 436.51 drivert?
-
Dtomka
veterán
OFF lesz, de hátha van aki hasznát veszi.
A napokban találtam 1 mozgó háttérképet 1 videóban.
Wallpaper engine program kell hozzá, de szerintem nem rossz.
Ha már nvidia... -
Dtomka
veterán
A GeForce driver mielőbbi frissítését ajánlja az Nvidia
Én most a 431.68 DCH drivert használom. 1x kidobott az asztalra BF V közben más problémát nem tapasztaltam.
-
Dtomka
veterán
válasz BullKoxa #549 üzenetére
Szia!
Próbáld ki az alábbi linken található beállításokat:
How to Enable, Optimize, and Tweak NVIDIA G-Sync -
Dtomka
veterán
Összehasonlítás:
430.64 vs 430.86 on a GTX 1050 -
Dtomka
veterán
Most vettem észre, hogy a monitor 59 hz-en ketyeg a win szerint. Nvidia driveren belül, 60 hz van pedig kiválasztva.
Az alábbi videó alapján készítettem 61 hz-es felbontást, és a win is annak látja.
How to overclock your monitor (Increase your refresh rate! Hz) GOOD FOR GAMING! FREE!A képtörés a régebbi driver telepítése után is megvan... vmi más probléma lesz.
-
Dtomka
veterán
Nem a firefoxal van bajom, hanem az nvidia driverrel
Fentebb írtam, hogy a BFV profil ban 2 dolgot állítok át, és az a köv bekapcsolásnál alapon van.
De köszönöm a segítséged!(#345) csiby222
Neked is köszi. Most visszaállok egy régebbire (416.94 - 2018.11 havi) telepítés után dobok 1 restartot, és kiderülPedig minden drivert DDU-val leszedek és tiszta telepítést bepipálom.
Kiprobálom játék közben, és ha nincs képtörés, akkor a 1070 -em nem kap újabb drivert. Legalábbis amíg a BF V -tel játszom.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz csiby222 #342 üzenetére
A firefoxban van hardveres gyorsítás, és akkor a gpu-t használhatja.
A Firefox teljesíténybeállításaiEzért állítok inkább külön 1-2 játéknak. Megnéztem és visszaállt alapra... szánalmas
Másnál nem jelentkezik ez a hiba? Nálam nem kerek vmi? A hotfixet feltenni felesleges mert win 7/8 -at érinti.2-vel korábbi drivert teszek vissza. Mert ezzel vmi nem koser. Függ szinknél nem volt nekem képtőrés, most meg látom, hogy van... mintha hiába választanám ki a gyors -at, nem használja.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
Ez csak félig igaz, mert:
GeForce 481.91-es driver Battlefield V és Metro Exodus optimalizációkkalValaki feltette már aki 10x0 tulaj?
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
OK, köszi.
Belinkelem
Profilokban gazdag lett az új GeForce driver (399.07) -
Dtomka
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest