Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- Egy kamerát dobhat, egy fontos S Pen funkciót visszahozhat az S26 Ultra
- Bemutatta az Infinix második generációs gaming telefonját
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
rumkola #2676 üzenetére
basszus, sikerült. Bár volt egy pont, ahol a sírás kerülgetett, és hogy "f@szé kezdetem neki"
szóval ott álltunk, hogy ha bedugom a kijelzőt, akkor elmegy a dldsr
végigpróbáltam mindent, ezt leírtam. Már az igpu-ra dugtam a kis monitort, de ez sem segített, illetve ez okozott más gondot is, pl az egész system monitor kijelzőmet újra kellett volna paraméterezni, mert a hwinfo gpu0 és gpu1 felcserélődik ilyenkorNa a CRU-val próbáltam elérni a DSC kikapcsot, de az csak a hdmi2 supportban van benne, a hdmi1-ben nem, és amikor azt hozzá akartam adni a kijelzőhöz, akkor totál összeomlott a driver, és ezután már ott tartottam, hogy az eredeti két monitoros felállásban sem engedte használni a dldsr-t
na itt vissza mindent, iGPU kikapcs, kis monitor ihúz, CRU reset-all, ugyanaz
Felraktam az 572.65 drivert amit westlake linkelt, ugyanaz, végül gondoltam egyet, és az nvidia vezérlőpultban kikapcsoltam a dldsr-t, majd restartoltam a gépet, ezután bekapcsoltam a dldsr-t, restartoltam a gépet, ezután engedte bekapcsolni a dsr-t, mondom király.
Na akkor nézzük, mi van ha kezdjük előről, DP-HDMI adapter be a 3080ti-be, beledugom a kis monitort, és megmaradt a felbontás
Félve nztem, és tényleg. restart pc, és megmaradt.
Vagyis a dldsr deaktiválása, majd újraaktiválása kellett volna csak, és most megy a következő setup1: fő monitor 34" UW 3413x1440 144Hz DLDSR
2: mini hdmi monitor 1024x600 60Hz natív
3: 14" Arzopa DP-HDMI 1920x1080 60Hz natív -
biker
nagyúr
válasz
4264adam #2670 üzenetére
Köszi hogy segítesz ötletelni, mit próbáljak meg.
"Próbáld ki hogy mindent 60Hz-re állítasz és úgy megy-e DSC Off-ban vagy sem."ahogy bedugom a kis monitort, minden átáll 60Hz-re és kikapcsolja a dsr-t, és bekapcsolni sem lehet sem 60hz-en sem feljebb. Kézzel ezután vissza tudom állítani bármilyen frekire a monitort de 60Hz-en sem engedi visszakapcsolni a dsr-t
Azt hiszem, nem jól írtam le a helyzetet. Nem az Arzopa monitort szeretném DLDSR-en hajtani.
Eddigi felállás ami megy hibátlanul kb 1,5 éve:
LG 34" 2560x1080 monitor DP-n 144Hz-en DLDSR-el 3144x1440-en, 51-144Hz freesync on
Noname hdmi kijelző 1024x600 60Hz hdmi-n nem DLDSR hanem natívbedugva az Arzopa kijelzőt 1920x1080 60Hz-en szeretném natív felbontáson járatni
Próbáltam GPU-ba DP-HDMI adapterrel, kihúzni a kis kijelzőt és bedugni a HDMI-be, illetve az alaplapi iGPU-ba HDMI-n adapter nélkül, minden esetben kikapcsolja a DLDSR-t, holott az intel igpu-nak nem tudom mi köze az nv driverhezAzt is kipróbáltam, hogy a kis noname hdmi kijelzőt addig kihúzom, kiderüljön a 3 monitor-e a gond, akkor is kikapcsolta a dsr-t
Az Arzopa esetén egyelőre tipp hogy DSC-s lenne, és ezért tiltja le, nincs a specifikációban kiemelve ez, illetve több DSC-s monitornál láttam, hogy OSD-ben kikapcsolható lenne, de ebben az OSD-ben nincs ilyen menüpont.
egyébként kézzel hol lehetne driver szinten kikapcsolni a DSC támogatást? Ezt csak kábel sávszél spórolásra teszik be nem?
-
biker
nagyúr
válasz
4264adam #2668 üzenetére
szia
Sajnos az arzopa még nem válaszolt, hogy a monitor fixen DSC-s -e és ez okozza-e, de amiket próbáltam:
jelenleg is DP-n az LG 34UC79G megy és hdmi-n egy ócska alis minihdmi-s talán 7" 1024x600 kijelző 60Hz-en
az LG 51-144Hz freesync driverben 120fps-re limitelveha bedugom az Arzopa monitort, mindegy hogy dp-hdmi konverterbe, vagy direkt hdmi-be, kikapcsolja a dldsr-t, akkor is ha a kis monitort kihúzom, tehát nem a 3 kijelző miatt kapcsolja ki, ha kettő marad, lecserélve a kis monitort akkor is
De amit nem értek, miért kapcsolja ki akkor, ha az alaplapi hdmi-be dugom az arzopa monitort, amit az i9-11900k hajt meg intel igpu-n keresztül? ez esetben mi köze az nv driver dldsr-nek a másik gpu kimenetén lévő kijelzőhöz?
-
biker
nagyúr
Sziasztok, ide talán jobban illik a kérdésem, amit a 3080 topikban feltettem, driver gondnak tűnik.
Amiket oda írtam, idézet:
"
Ma egy meglepő, és legalább ennyire keserű esemény történt, amit nem értek.
Röviden: Létezhet, hogy a DLDSR technológiának van olyan limitációja, ami hardver szinten meggátolja a működést?
Kicsit bővebben, van egy szimulátor, amin többek közt van a 3080ti GPU-ra kötve egy LG 34" WQHD monitor, 2560x1080, DP-n, ami DLDSR-el 3144x1440p-ben megy, 144Hz-en
van HDMI-n egy 1024x600 kijelző 60Hz-en mint műszerfal (a többi kijelző tablet illetve USB vocore kijelző, nem releváns a gpu-nak)
Tönkrement az egyik tablet, és mivel kb annyi lenne a javítása mint egy monitor, vettem egy Arzopa 14" 1920x1080 60Hz HDMI kijelzőt, kedvezménnyel ingyen szállítással 29e volt https://global.arzopa.com/products/a1s-14-fhd-portable-monitor?variant=48067461382478
Összekábelezek mindent, kellett ugye egy DP-HDMI átalakító, mert a GPU-n egy HDMI van és 3 DP, bekapcsolom a gépet, nézem mi ez az ordenáré kép a nagy monitoron.
Hát 2560x1440-ben megy 60Hz-en.
Átállítom 144Hz-re, ok, átállítom 3144x1440-re, erre kiírja a win, nem sikerült beállítani a felbontást. Még egyszer, nem sikerült. restart win, ugyanaz. kihúzom a kis monitort, egyből megy a nagy monitor DLDSR-en a kis monitor natívon.
Megcserélem a kis kijelzőt a DP átalakítóra, az Arzopa-t a direkt hdmi-re, ugyanaz.
Restartoltam wint a monitor nélkül, megy 1440-ben, ekkor bedugtam az új monitort, és a szemem láttára amint aktiválta a hdmi-t, átváltott a nagy monitor 3144x1440-ről 2560x1080-ra
Mintha akkor, ha be van dugva ez a monitor, akkor a GPU letiltaná a DLDSR-t
Kipróbáltam hogy nem dugom rá a mini kijelzőmet (1024x600-as) hogy 2 monitor maradjon, akkor is ugyanez, tehát nem a 3 monitornál van gondja, hanem ha ezt a monitort bedugom.
De mi köze X monitornak az Y monitor felbontásához, vagy akár egy funkció elérhetőségéhez? Ilyet láttatok már?
Most ott tartok, hogy visszakapcsolom az iGPU-t a prociban, régen is volt hogy az alaplapi hdmi-ről hajtottam meg egy kijelzőt pluszban, de ahelyett hogy több energia maradt volna a GPU-nak azzal hogy kevesebb monitort hajt meg, volt olyan játék (EA WRC) ahol micro stutter jelentkezett tőle."Kis googlizás után talán megoldás:
"Lehet hogy meg is válaszolom magamnak, olyan kijelzőn ami támogatja a DSC funkciót, nem működik a DSR és a DLDSR, persze ezen a kijelzőn ez nincs feltüntetve, de lehet itt a hiba
"NVIDIA DSR, NVIDIA DLDSR and NVIDIA Image Scaling are not supported when DSC mode is enabled""Erre kipróbáltam, hogy az alaplapi hdmi-be dugom, ami i11900K proci intel iGPU-ja, és
Alaplapi hdmi kimeneten igpu-ra kötve a kijelzőt ugyaúgy kikapcsolja a dldsr funkciót
Tehát akkor is kikapcsolja a DLDSR-t az nvidia drivere, ha a szerinte nem támogatott kijelzőt nem a gpu-ba dugom, hanem az alaplapba, és nem az nvidia hajtja meg hanem az igpuMIÉRT? hogy rohadjon meg? Hogy lehet ez ellen tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- The First Berserker: Khazan
- Ukrajnai háború
- Battlefield 2042
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest