Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15483 üzenetére
Ezért nem tuningolok procit mostanság én se, mert vga limit miatt úgy se kapokok több fps-t, akkor meg minek? Csak fogyaszt, meg melegít feleslegesen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15481 üzenetére
Itt a cikk elején linkelve van még pár jó kis írás, ott bővebben is írnak ilyesmikről.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15479 üzenetére
AA és társairól bővebben itt olvashatsz.
Nem játszottam még vele de elvileg a grafikai beállításánál tudod ki/be kapcsolni a játékon belül, illetve magából a driverből is (nV controlpanel).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15477 üzenetére
Nem nagyon, arra a felbonásra már kevés egy GTX260 ha látványjavítókkal terheled meg pláne (AA és AF). Oda elég egy 3,3GHz körüli Core proci. Ehhez képest a 3,6GHz-es proci talán hoznak +1-2 FPS-t, de nem számmottevő gyorsulás ugye.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15475 üzenetére
Mekkora felbontáson játszol? 1280x1024 vagy 1440x900-on akkor 3,5GHz nem árt, ha 1680x1050 vagy 1920x1200 körül akkor 3-3,2GHz is elég.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
johnny82 #15372 üzenetére
4850 512-ről váltottam GTX260-ra, logout blogomon ott az összehasonlító teszem róluk, nézd meg.
mod:
TTomax: Az nem gyenge.
Gratula.
Corsair tápok meg nagyon jók az tény. Ha megkergetem a Q6600-ot ami szintén eszik (1,5V, 3,6GHz), meg mellé beizzítom a GTX-et akkor sem lesz hangos vagy meleg, csak teszi a dolgát és kész. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
}{3@Đ$}{0ot #15332 üzenetére
Ááá, röhögve elviszi a VX450 a konfigod még húzva is, az a táp 12V-ra van kihegyezve pont. Még ha négymagos procid lenne akkor is elbírna vele. Ráadásul 80% felett van a tápod hatásfoka szóval nem is lesz hangos a cucc.
Igzából ezt a konfigot még egy Corsair CX400 is elvinné.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #15193 üzenetére
Felraktam én is, eddig ok. Warmongert néztem csak, ott szépen muzsikál.
mod:
Ebbe már úgy van beleintegrálva az PhysX driver, hogy nem is dobott külön ablakot az install közben. Elsőre meglepődtem, mert eddig nem így volt. PhysX drivert is leszedtem de tuti benne van mert a PhysX-es játék nem sírt a driver miatt.
-
Qru
MODERÁTOR
Új drivert (182.50 WHQL) próbálta már vki?
-
Qru
MODERÁTOR
A címebe beírhatnánk a GTX275 öt is...
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rejewski #15126 üzenetére
Rivatunert használok, azzal mind a három érték külön állítható.
rup1u5: Akkor ezek szerint nem csak Gigáéknál vannak hangoskodó tekercsek. Nem zavaró sztem, legalábbis engem nem zavar csak érdekes na.
Valty: 730/1574/2400, itt még futott a 3DMák (link) de a ram már kicsit bizonytalan volt. Ha tovább húztam a gpu-t már csökkent a pontszámom (735-nél) és 740-nél meg kifagyott a 3DMák.
Úgy tűnik 1500-1600 között hasalnak el a shaderek. Egy kis aszinkronos húzást kell még alkalmazni, hátha többre is jutok. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rejewski #15121 üzenetére
Akkor úgy látszik "széria hiba" lehet. Bár ettől nagyobb baj soha ne legyen egy vga-val sem.
Küldd meg kicsit, kíváncsi vagyok mennyit megy a tiéd!
Az enyém 730-on még jól elvan, 735-nél már csökken a pontszám 3DMák-ban, 740-nél már elhasal a gpu.HSM: Egy próbát megér azért, hátha... Persze ha nem alapon hajtod akkor sztem nem kell ezzel szőrözni.
-
Qru
MODERÁTOR
+ rejewski:
Nekem is marha halkan csinálja, amíg nem vettem le az oldallapot addig nem is hallotam egyszer sem. És érdekes csak mikor átvált 3d-be és utánna rögtön el is hallgat (pontosabban utánna olyan tartományban "zizereg" ami már nem hallok).
Hangkarid gerjed vele?
Lekéne akkor árnyékolnod vmi fémlappal. Bár inkább húzd az egyszerűbb.
más:
Most olvasok tesztet a PC wörd-ben a GTX260 GS-ről eléggé dícsérik...
-
Qru
MODERÁTOR
Van akinek sípol a GTX260-a? Most hogy tuningolgattam levettem a ház oldallapját. Mikor 2d-ből meg át 3d-be akkor sípol vmelyik tekercs. De csak amikor vált, amúgy totálcsendben van végig.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78 #15082 üzenetére
Hogy megvegye a hiszékeny nép?!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78 #15078 üzenetére
Egyet értek, a ref hűtés elég korrekt nem érdemes itt se lecserélni. Pedig mostanában nagy divat kutyázni a ref megoldást. Érdekes 7900GTO/GTX-en se volt értelme hűtést cserélni, a 8800GTS/GTX-en sem volt már érdemes ahogy írtad. Nem azért melegszenek ennyire mert sz@r a gyári megoldás, hanem mert nagyon sokat fogyasztanak és erősen behatárolt a hely is. Egyhasonló fogyasztású procira már félkilós alutömböket aggatunk amiben 6-8 hp fut és 1-2db 12-es ventivel van támogatva.
Viszont a VF1000 nekem bevált, igaz 4850 ref hűtést cseréltem, ami ritka fos ugye...
Nem mindegy miből mibe ül át az ember.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #14878 üzenetére
Nem kötekedés képpen mondtam csak a véleményem.
Nálunk marhára én fizetek ki minden egyes kW-ot azért nálam számít a fogyasztás és főleg nem szeretek számomra értelmetlen dolgokra feleslegesen erőforrásokat áldozni.
Érted ennyi erővel egész este körözhetnék a háztömb körül - céges kocsi, benzint sem én fizetem rgo nem kerül egy fillérembe sem kvázi - mert ha már van had menjen. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #14873 üzenetére
Akkor a helyedben mellőzném a folding-ot. Fogy az áram, feleslegesen nyúzod a karit... Meg amúgy sem egy GTX-et használnék fűtésre.
Sztem ennek amúgy is kb annyi értelme van, mint tűt a szénakazalban keresni.
mod:
HSM: Üdv a klubban!
Úgy látszik egyre többen igazolnak át az RV770 topikból.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #14841 üzenetére
Nos, igen ebből is látszik, hogy az eVGA miért presztízs gyártó és a Giga miért nem.
Bakker, akkor max megnézzük az én gépemben a 650-es táppal. És drivert se kell cserélni.mod:
patyik75: Háát, necces... Azért csak akkor vegyél GTX260-at, ha az esetleges tápcsere ára is megvan már.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #14816 üzenetére
Az jó ár sztem. Az én Giga OC 216-osom (ami még 65nm-es) 62k volt nem is olyan rég...
Ugye, hogy a zöld nagyobb örörmet okoz mint a piros?!Használt? Pff... Se baj, max ezt is elcsattintja abban a szuper Asus killer lapban.
Előbb-utóbb csak elfogynak a GTS-eik. Bár, így hogy a pk az övé...
-
Qru
MODERÁTOR
Kicsit márkoltam.
730/2400-on kaptam 18438 pontot
735/2400-on már csökkent a pontszámom 18424, tehát itt már túlhúztam
740/2400-on meg már kifagyott a cucc, a gpu elhasaltEsetleg még lehet játszogatok, hogy a shader órajelet fixálom és a gpu-t még kicsit feljebb viszem, de nem hiszem, hogy ettől nagyon sokkal többet kitudok hozni a cuccból... Ram-ban is kb itt a vége, az egyik tesztnél már be-be villant a kép de azért még végig futott.
Hőfokilag nem volt vészes, venti 100%-on + gépet kidobtam az ablakba nyitott oldallappal.JONAS77: Menni fog, ne parázz!
Lazán elviszi a tápod!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #14725 üzenetére
Teljesítmény = áramerősség x feszültség. Tehát 18A (egy ágon!) x 12V = 216W
Kérdés, hogy az össz teljesítmény mennyi, mert az nem 2x18A mert (2 x 18A) x 12V = 432W, ennyit nem tud csak 12V-os ágon az fix (egy öregebb táp főleg, amikor még nem 12V-ra gyúrtak). Egyszerűbb egy nem szétbontott vezetékezésű táp esetében (pl az én Corsair TX650-em 52A-t tud 12V-on: 52A x 12V = 624W ). Nálad viszont amit írnak 18A az egy "ág" max terhelhetősége és nem adódik össze a két "ág" A értéke.Itt tennék egy kis kitérőt, ha nem érdekel annyira tápok mélylélektana téma ugord át bátran ezt a bekezdést.
Miért idézőjeles az "ág"? Mert egy 12V-os ág/kör van ezekben a tápokban is, csupán két/vagy több-felé van vezetékezve. Az egyik ATX szabvány anno kimondta, hogy egy ágon max 18A adható le. Ezért kétfelé vezetékezték ahol maximalizálták az átfolyó áramerősség felső határát, hogy ennek megfeleljen és még egy plecsni legyen a dobozon.
Ma már nem érdekes, mert ami egységesen tud pl 52A-t az is kompatibilis eezl a szabvánnyal, mert tud 18A, sőt többet is. Tehát a szabványnak nem felel meg teljesen de kompatibilis vele. Ma már ez elavult szabvány amúgy, mert rájöttek (a mikor a szabály követi az életet), hogy egy nagyfogyasztónak (pl egy tuningolt 65nm-es 4magos procinak bizony kevés lehet az egy vezetéken leadható 18A. Pl Q6600 arra meg nehézkes két ágat bekötni egyszerre... Teszt és akkor még nem beszéltünk a több darabos 4870 X2, GTX 295-ökről pl amik szintén nem kis étvágyúak.Pl volt egy Chieftec 550W-os tápom, az is két 12V-os ágon tudott 18-18A de összesen csak 30A-t maximálisan. Tehát nem 432W-ot tudott 12V-on csak 360W-ot (ami nem mellesleg elég volt egy húzott Q6600-hoz meg egy húzott HD2900-hez. Egyik se az a tipikus green edition vas...
)
No de van egy közös haverunk: Gúgli bácsi. Aki megmondja hol keressük az igazságot (odaát
). A megfelelő fórum Link hasábjain (legfelső hsz) fellelhető tápunk kombinált (tehát az összes "ágon" helyesebben vezetéken átfolyó max A szám) 12V-os tápköri terhelés esetén. Nem szentírás, de ha a gyártó nem közli az értéket akkor kénytelenek vagyunk erre hagyatkozni ami azért több mint a semmi.
Nyilván a gyártó azért nem feltétlenül köti az orrunkra mert így aki nem ért hozzá annyira és nem aludt be fizika órán (ne vedd magadra!!!
) csak A számokat nézi egyszerűen összeadja szoroz és: hűű de bika tápom van. Na nem igazán... bár ez csak a saját szkepitkus véleményem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zé_Mester #14691 üzenetére
Ugyan ilyenem van. 65nm-es az fix, ugyanis az 55nm-es GTX hátlapján nincs memória modul (kisebb gpu miatt elférnek egy oldalra), ezért hővezető fém lap sincs a hátán. Tehát ami teljesen burkolt az fix 65nm-es aminek meg "meztelen" a fonákja az meg 55nm-es.
Ettől függetlenül van 65nm-esben is 192sp-s meg 216sp-s is, viszont az az 55nm-esek már mind 216sp-sek.
Henker2: Egyik se szeret 2300MHz felett menni nagyon, GDDR3 ott már kifogy a szuflából. Nekem anno a Vmodos Geforce-om se ment gyorsabban, hiába kapott több feszt, hiába volt kondi modos ennyit tudott és kész, nincs mit tenni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #14682 üzenetére
Ok, markban hoz a konyhára rendesen (ha másért nem a cpu score miatt) az fix de ha natív felbontáson tesztelsz mai játékokat akkor nem lesz proclimited. Rgo közel mindegy E2140-et teszel alá 3,6GHz-en vagy E8400-et 4,6GHz-en a GTX260 alá is, nem hogy még egy 8800GTX alá.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #14679 üzenetére
BestBuy kari ezt nem vitatom, magához képest erős, és olcsó. Nekem személy szerint pár dolog nem tetszett benne anno. A sz@r driverek amiket lassan orvosoltak, az hogy nagyon melegszik ref hűtővel még alapon is. Ráadásul én pont olyanokra használom a vga-t ami nV territórium. Szóval nekem személy szerint nem jött be a HD4850, de ettől függetlenül egy jó kártya csak én nem tudtam együtt élni vele.
Majd kiderül mit lép az nV a 4890-re, remélem lassan befejezik ezt a G80-as architektúra foltozgatást és előállank vmi tényleg újjal. Bár amíg ők a nyerők addig a felhsználók 90%-át nem érdekli, hogy nincs benne a kb senki által ki nem használt DX10.1 és társai fícsör.Hát pár hónap (se) és minden kiderül.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #14676 üzenetére
Postázást nem vállalok.
Azért besírnék ha ha nem lenne semmi különbség a Q6600 meg az E2140 között pl GTA 4 alatt... Minek olyan bika proci? Úgysem a proc limit fog hátráltatni, már egy 3,6GHz-es E2140-el sem. Nyilván ha 640x480-ban tesztelsz az más lenne...
Ha csak Markolsz azt meg nem nagyon veszi be a nép. Anno csináltam ilyen tesztet, kb megköveztek és a végén én érzetem sz@rul magam, hogy publikálni mertem egy 3DMák összehasonlító tesztet.
rup1u5: Akkor jól emlékeztem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #14670 üzenetére
Az eVGA? Jó kis kari lesz az!
A legújabbat használom most (182.08 WHQL-t). Tökéletes, eddig gondot nem okozott sehol. Nem úgy mint a 4850 driverei.
GTX260 erősebb mint 4850 inkább 4870-el van pariban (vagy felette), és mivel főleg olyan szoftvereket használok amik nV pártiak abszolút elégedett vagyok vele minden szempontból.
Melegedéssel sincs nagy gond, eddig 40%-on ment a venti fixen, úgy kicsit gyenge volt de ha feltekeri az ember egy kicsit akkor teljesen jó még húzva is. Hozza a GTS 512 hűtésének színvonalát. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #14668 üzenetére
Elverték a 4870 X2-t, örülnek de nem gyártják tovább mert 2db GT200, két nyákon... és hol tudják dupla áron eladni a GTX285-höz képest? Ez az egész csak egy nagyon drága reklámfogás volt az nV részéről.
Ha az új Radik tényleg olyan pengék lesznek (amit erősen szkeptikusan várok, nekem a 4850 csalódás volt, nem véletlenül jöttem vissza a zöldekhez) akkor max előveszik újra, esetleg tupíroznak rajta (két teljes értékű GT200-at raknak rá) GTX295+ néven aratnak. De egyenlőre minek termeljenek feleslegesen veszteséget, ővék a cím. Ötös, leültek. -
Qru
MODERÁTOR
Hehe, nem gyártanak több GTX295-öt. Link
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #14541 üzenetére
Ezt mi is dumáltuk, hogy hogy a francba van még nekik GTS-ük?? Nem herdálták el ezek szerint. Pedig lélekben már készül szegény srác a GTX260-ra.
Viszont a pk őt terheli ami 11k összesen. De legalább cserélték. Az eVGA engem meggyőzött.Ááá, mint vmi szar reklámszöveg...
Valty: Akkor passzolok egyenlőre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli1222 #14514 üzenetére
Nem, nem éri utol sztem. Logout bologm legutolsó cikkében van egy GTX260 OC teszt amiben van GTX280-is ha jól emlékszem (a szöveg elején van linkelve, a Gigbyte GTX 260 OC-re kattintva jön elő a gurus teszt), csak nem tudom most linkelni mobilról rendesen.
Arról nem is beszélve, hogy a különböző gyártók OC modeljei különböző mértékű tuningot kapnak, tehát két GTX260 OC kártya között is lehet különbség.mod: Laraxior: Miért adod el? Mert sok vagy mert kevés?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli1222 #14508 üzenetére
Garisak is vannak az aprón. Pl, láttam csomó Asus GTX280-at 77k-ért, 2 év papíros garival. Én is vettem egyet de aztán visszaváltottam GTX260 OC-re.
Rocket: Akkor se lesz versenyképes árban a GTX280-al ha csak órajelkülönbség lesz köztük. Lásd 8800GTX vs 8800 Ultra...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #14465 üzenetére
Rivával megpöckölöm kicsit én is.
2D-ben mennyire veszi vissza magát a gpu? Nálam ilyen 100MHz-et láttam, ez tényleg ennyire visszaveszi magát, vagy benéztem vmit?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #14463 üzenetére
Nem szívtam mellre ne aggódj.
Kell a visszacsatolás érted, nekem fel sem tűnt hogy elbaltáztam a 3DMák táblát pl.
Most rájöttem a turpisságra banyek! A GTX260-am ventije gyárilag állandó 40%-ra van belőve, tehát húzva is 3D-ben végig 40%-on pörgött. Ok csendes, de ez így nyárra necces lesz. Szóval 60-70%, akkor még nem is repül el a gép és rendben lesz olyan 60-70fok körül kb.
Emlékszem a GTS-em anno 92% ventifordulattal 86fokos volt Crysis alatt. No igen a gyári hűtés + Voltmod + OC, nem a hűvösség szentháromsága...
-
Qru
MODERÁTOR
Tegnap volt némi kálváriám. Egy Asus GTX280-at tettem be a gépembe először szépen bejött a post, win betöltés után viszont lehalt mikor a bejelentkezés részhez ért. Mondom ok, sebaj, restart. Újraindítás után már a postscreen-en is tele volt zöld meg fehér csíkokkal. Nem baj, vissza a sráchoz meghalt a ram a vga-n tipikus, nála gépbe betesz az Asus és sima, szép képet ad. Furmark lazán fut egy szál hiba nélkül, hőfokok si rendben. Ismét haza, gépembe betesz, megint csíkoz a kar. Mondom ok, a HD2900-em is bizonytalankodott 3D-ben, akkor a pci-e feszültség növelése megoldotta a dolgot. Bisoba be, összevissza karakterek jelenített meg a kártya. Ok, rutinos bios járó vagyok, vakon is megtalálom, átállítom adok +0,1V. Semmi. Csíkoz továbbra is.
Így majdnem lett egy GTX280-am.Most visszatértem a Giga GTX260-hoz.
Viszont azóta az egyik winyómat nem látja a win.
Postnál megjelenik de win-ben nem látszik. Kábelt cseréltem de semmi, továbbra is csak a kicsi winyómat látja (szerencse, hogy azon van a rendszer, különben most wint telepítenék. Bár lehet így is ez lesz belőle.
).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #14423 üzenetére
Látom, hogy nem vagy elájulva a dologtól, de itt lényegében nem is annyira a versenyről szól a dolog (és ezt mindjárt be is írom a cikkbe), hanem volt egy HD4850-em, lecseréltem egy GTX260-ra és megnéztem mennyivel lett gyorsabb a rendszerem. Ezt pár embernek nehezére esik felfogni... De úgy látszik nem fogalmaztam elég egyértelműen.
A táblát tényleg elírtam, ez nem sokára javítom.
GPU Caps: Tesztkonfig résznél ott van minden pontos adat (900x900).
Ahogy tesztekből láttam, kb ekkora volt a különbség, de ezen is csiszoltam most, hogy több tesztet is megnéztem.
Igen a HD4870 alatt marad de én akkor is sokkalom, téged ezek szerint nem zavar ha a gpu-d 80fok körül megy terhelve de azért annyira nem megnyugtató számomra. Szóval majd kicsit feltekerem a ventijét és akkor ok lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, de ezt bele is írtam direkt, hogy úgy lenne reális a dolog, ha HD4850 gyári hűtésével mértem volna. De érted ennyire lelkes nem vok, hogy csak ezért visszaszereljem rá...
Hmm, nem csodálom, a 4850 nekem is kicsit csalódás volt. Talán azért, mert mindenki kb az egekig magasztalta és kicsit többet vártam. Pl azt, hogy egy akkor már legalább fél éve forgalomban lévő vga-hoz legyen egy normális driver. Érted, mikor 2d-ben Win alatt elkezd csíkozódni meg szétesni a kép (amúgy ezt csinálta a HD2400-es is a notimban). Aztán sikerült az újabb driverben javítaniuk a dolgot, de akkor is...
Lauda: Jaja ehhez csak egy sokatmondó idézetet tennék ide a legutóbbi HD4850 tesztből:
"Először a FurMark programocskával akartuk fárasztani a Radeonokat, de a legújabb Catalyst verzióval el sem akart indulni, a korábbival pedig az alapórajeles kártyákat is túlhevítette."
Ennyi.
De hogy on is legyek:
A GTX260 és a GTX280 hosszúsága megegyezik teljesen, ugye?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #14395 üzenetére
ATI szagú? Pedig nem annak szántam, pont ezért váltottam ATi-ról nV-re mert elegem volt a sz@r támogatottságából. De ezt (no meg a refhűtést
) leszámítva elég jól sikerült az RV770, szóval nincs szégyenkeznivalójuk lényegében.
Henker2: Sajnos nem, pedig tudom, hogy az lett volna az igazi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolt1129 #14361 üzenetére
Marha hosszú! Ez volt az első benyomásom.
Sajnos úgy néz ki hétvégéig nem nagyon lesz időm kipróbálni, addig marad a gépben a HD4850. Kicsit félek, hogy nem fér be a házba de megoldom, ügyes fiú vok ám.
Addig marad az asztal dísze.
Aztán visszatérek egy logout-os cikkel. -
Qru
MODERÁTOR
Ha minden igaz estére már egy GTX260 feszít a gépemben. Melyik drivert tegyem majd fel? A legújabb WHQL jó lesz hozzá? (XP 32bit-et használok jelenleg)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest