- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tome.jr #10531 üzenetére
Gondoltam hogy innen fúj a szél...
Frankón nem értelek.
Ekkora tüske maradt benned mert azt mondtuk játékra nem alkalmas a 3 way SLI ? Linkeltél egy olyan eredményt, ahol pont megy...a bench legalább is.
Nem hiszem el hogy mit nem lehet érteni azon hogy ahhoz képest amennyibe kerül nem skálázódik jól. 240k csak a VGA-id összege jelenleg.Más ebből egy iszonyat jó kis gépet rak össze, ekkora összegből. Ehhez képest még mindig kíváncsi vagy a véleményemre 26x is?
Egy rakás szar az eredmény ár/teljesítmény arányban, a 3 way SLI meg egy kalap meleg fingot se ér.
SLI-hez képest meg aztán sehogy se skálázódik, pont ahogy mondtuk.
SLI:
Average Results
Average Framerate: 55,34
Max. Framerate: 71,09
Min. Framerate: 44,063 way SLI (180.48 - PhysX ki)
Average Results
Average Framerate: 62,86
Max. Framerate: 96,23
Min. Framerate: 43,41A max. fps javult látványosan. A minimum fps viszont semmit, és az átlag is csak minimálisan. Hozzá is teszem gyorsan hogy a max. fps a legkevésbé befolyásoló. Sokkal nagyobb "eszmei" értéke van a minimum és az átlag fps-nek.
Már ne is haragudj de jobban tetted volna ha a 240k-t elkurvázod egy kis "kólával" megspékelve, mint hogy itt bizonygatod mennyire hatékony a 3 way SLI.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #10496 üzenetére
1920-hoz még egy szavazat a 280-ra!
Nem éri meg a +20k többlet, de a 260 oda már kevéske, ill. csak komoly kompromisszumokkal lehet elég.
1680-ra viszont a legjobb választás a 260! Ehhez a felbontáshoz felesleges a 280.
Sajnos esetedben a +20k elengedhetetlen hogy normálisan tudj játszani 1920-ban.A másik lehetőséged.....veszel olcsóééér' egy 192SP-s 260-at akár használtan is, és ameddig nem jön ki az új 260 ami ugye dupla magos lesz (260 SLI), vagy az új 280, addig tolod kissebb felbbontásban, vagy kissebb részletességgel.
Eagl3: Vazze. Te értetted félre.
Te poént írtál..én vissza, amit te véresen komolyan vettél. Akkor mit értettem félre?
-
Beowulf_78
addikt
Senki nem majmol semmit.
Az előző hsz-edre reagáltam. Félreértettem volna?Nem hinném.
Persze hogy nem lesznek sehol a mostaniak. Elmondanám hogy 7-8 hónap múlva is már komoly lemaradásban lesznek szvsz. Ennek tükrében, persze hogy csak vicc volt. Kár hogy nem értetted. -
Beowulf_78
addikt
Nekem 730/1460/2500-nél alap 50%...full 3D-ben kb. 80% emelkedik, de autómatikusan, hőfoktól függően (bios mod.). Így 70-72 fok Crysis alatt.
Üdv a team-ben...
Nekem a 260 jobban a szívemhez van nőve, mint eddig bármelyik másik kártyám. "Lelkük" van.
Szóval a kötődésed csak egyre erősebb lesz az idő előrehaladtával.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tome.jr #10462 üzenetére
Csak úgy mellékesen megkérdezném ha szerinted a túlhúzás nem hőfokfüggő akkor minek hűtik folyékony nitrogénnel a 6000-ig húzott C2D-ket???
Látom nem sikerült senkinek se értelmezni amit leírtam. Akkor a gyengébbek kedvéért még1x...
Ha a GPU fizikai vége 850Mhz, akkor csinálhatsz bármit, ott meg fog állni. Ha -200 fokon hűtöd akkor is. Az egy dolog hogy X órajelet ami léggel, vízzel van hűtve, még feljebb lehet tornázni LN2-vel. De arra próbáltam utalni hogy bizonyos Mhz után tök mindegy hány fok ha ott a fizikai órajel vége.Mert ellenlkező esetben a csillagos égig húzhatóak lennének.
Bár nem nekem szólt amire reagáltam, de ha hülyeséget írsz azt kijavítom, nehogy mááá komolyan vegye akinek segíteni próbáltál. Ez nem stílus kérdése, bárki kijavított volna.
Egyébként meg úgy sütöd meg a kártyáidat ahogy akarod
70-72 fokon? Hűűűűha!
Nálad komoly gondok vannak hardverismeret témakörben.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tome.jr #10453 üzenetére
Miért lenne durci?
Hülyeségeket ne beszéljünk mááá....
80 fokig mindegyiknek hiba nélkül kell mennie. Nekem 83 fokot bír, de van akinek megy 86 fokot is hiba mentesen. Szóval még a 80 fok is bőven a normális környéke.
Ventiket 100%-ra?Szvsz. inkább ne segíts senkinek, csak majd miután sikerült elegendő tudást "beszippantani". Főleg tuningos tanácsot ne adj, ha lövésed sincs hozzá
Neked nem a 60 fok miatt fagy, hanem mert túl vannak húzva az órajelek. Szóval a túlhúzás nem hőfokfüggő. Lehet az 20 fokos is, ha ott a stabil vége az órajeleknek. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #10443 üzenetére
Kevered a dolgokat.
Az NFSU azért akadhatott (bár nálam nem akad 4410mhz-en
) mert kula lett az optimalizálás. Mint ahogy a GTA 4 optimalizálás is kula lett.
Szóval pont olyan játékokat hoztál fel példának amik full konzol átiratok, és kurva szarra sikeredett az optimalizálásuk. Lásd SzlobiG 4,2ghz futó Q9650-jét.. olvass vissza a GTA topikban...ő is szenvedett a gépigénnyel ill. nem kapott túl jó eredményt a procijához képest. Ezért nem jó ezekkel a játékokkal példálozni.Azért mert nálad valami anomália miatt nem ment jól az E8600 NFSU alatt, ez még nem ok arra hogy az E8600-ot és a 2 magos procikat degradáld általánosságban a 4 magossal szemben.
Mert mint írtam nálam semmi gondja az NFSU-nak 2 maggal.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #10434 üzenetére
Ez van 2 éve amióta kint van, hogy "lassan majd biztos elkezdenek szivárogni". Aztán azóta jó ha van 3 játék ami így-úgy kihasználja, pedig lehetőségük lett volna rá fejleszteni.
A "kell a Q" semmiképp sem állja meg a helyét...
Nem kell. Miért is kellene?
Max. jobban ki tud hajtani egy izmos VGA-t. De erre egy Wolf is képes 4ghz-en. Egyszerű..meg kell nézni a GTA 4 bench-ben mennyit is ér pluszban a Q ereje.
-
Beowulf_78
addikt
Az alap GTX 280-at 700/1400/2400 órajeleken is beéri.
Ebből kiindulva már az én karim is picit többet tud mint egy alap GTX 280 ami 730/1460/2500.
Szvsz. a 216SP-s változatok nem mennek ennyit, bár kivétel mindig van.Akkor milyen 750/1550/2600-ról beszélsz?
Mert alíg van 1-2 ilyen 260 ami ennyit megy 24/7-be stabilan. -
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #10297 üzenetére
Ez akkor van így, ha megjelenés előtt 1 héttel már játszunk vele. Okos döntés, hogy elérhetővé teszik a számukra végleges verziót, amit jónak tartanak, és utána tájékozódnak, mennyi anomália jelentkezik a júzereknél világszerte, majd azokat a hibákat még megjelenésig gyorsan orvosolják. Itt más lehet a gond. Az is lehet hogy u.a. a gond vele, mint az NFSU-val, hogy a konzolos verziót csak ki mértékben dolgozták át, ami itt nem úgy jelentkezik hogy ronda, hanem tele van anomáliával. Szvsz. a sok aktiválási herce-hurca se tesz jót, tök felesleges. Ezzel csak a hekkereknek tettek jót, mert most éreznek egy kis kihívást. Persze ezt is meg fogják oldani csak lehet hogy nem 2 nap lesz hanem 4 nap....az is lehet hogy estére már lesz "megoldás".
Warez ide vagy oda...ha mocskos módon tele lennék akkor se venném meg eredetiben, ilyen paramétrekkel, mint ahogy az se fogja megvenni akinek esetleg gyengébb a hardvere. Mert a max. grafikát jelenleg egyik kártya se tudja. Akkor lenne full ha a View Distance-t max.-ra lehetne húzni. De röhely hogy egy 100k körüli 900MB-1GB videó memóriával rendelkező GTX 260/280 is 30-32%-ot bír csak.Egyébként hagyjuk ezt a "4 magos proci" dolgot.
A végén ebből is "urban legend" lesz és mindenki rohanni fog Yorkfield-et venni.
Tök felesleges. Ott a bench. eredményem ami mindenképp irányadó. Semmivel se több a procihasználat mint bármelyik másik játéknál. Szóval bőven elég lehet egy 2 magos, igaz 4ghz körül, de ezt egy Wolfdale lazán kirázza a "kisujjából".
VGA limit van...ez egyértelmű.
Ez a 12k-s ár meg...pfff. Ha 7-8k lenne lehet megvenném én is, de ennyit nekem nem ér. Egyenlőre. Ha a Warhead-et és az FC2-öt tudták adni 6-7k-ért ezt miért nem???
Ha tökéletesre sikeredett volna, talán elgondolkodnék hogy kivételesen áldozzak ennyit, de így....remélem bedőlnek az eladások és lesz "jóárasítás". Akkor kell majd esetlegesen beleugrani a vételbe.
A kameraremegés pedig nem warez-tól van!
Mert nekem elmúlt...fasz tudja mitől. Nem jöttem rá, pedig a verzió nem változott.A bencsmárk futtatása előtt remegett azt tudom. után viszont akárhányszor indítottam nem remegett percek után se.
Ebből adódóan kizárt hogy védelem legyen.
KTTech: Mindenképpen Vista X64 alatt fogom tolni.
Egyenlőre az XP SP3 van, de tuti hogy a Vista jobb lesz neki..
-
Beowulf_78
addikt
Statistics
Average FPS: 52.29
Duration: 37.06 sec
CPU Usage: 73%
System memory usage: 65%
Video memory usage: 93%Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Very High
View Distance: 30
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Szervizcsomag 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 260
Video Driver version: 180.48
Audio Adapter: SB X-Fi Audio [EC00]Nem értem..very high és highest között ennyi lenne a különbség? Mert ez lófing.
-
Beowulf_78
addikt
Nem tudom mit csináltam, de megszünt a remegés, és rájöttem hol a bench.
Statistics
Average FPS: 53.46
Duration: 37.04 sec
CPU Usage: 71%
System memory usage: 65%
Video memory usage: 93%Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 30
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Szervizcsomag 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 260
Video Driver version: 180.48
Audio Adapter: SB X-Fi Audio [EC00] -
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #10289 üzenetére
Publikálsz??
Most próbáltam ki...kóvályog a kamera, bármilyen autóba ha beülök autómatán megindul, és nem lehet fékezni.
Játszhatatlan sajnos.
Megnéztem 1680-ba fullon...hááát.Határeset lesz még az én konfigommal is.23-35fps kb. Sztem kurvára nincs optimalizálva, és ennyire nem is szép hogy ilyen fps értékeket produkáljon. Ez egy rakás fos lett így...
Crysis se volt optimalizálva, de ez szvsz. fele annyira se. Nagy botrány lesz ebből világszerte.Állítólag azoknak se megy jól akik akik megvették 11k-ért az eredetit.
-
Beowulf_78
addikt
Egy kis infó...[GeForce GTX 295: két darab GPU-val]
-
Beowulf_78
addikt
Nagyon kíváncsi vagyok...megnéztem a BFG 260 új BIOS-át és a fesz értékek módosítva lettek az enyémhez képest.
Saját BIOS:
1,03V
1,06V
1,12V
1,18V
Nekem így voltak beállítva: 2D: 1,03V 3D: 1,06V Extra: 1,12VAz új BIOS-ban:
1,06V
1,11V
1,12V
1,15V (gondolom rájöttek hogy az 1,18V-t nem bírják a 260-as kártyák)
Így fogom majd beállítani: 2D: 1,06V 3D: 1,11V Extra: 1,15VMeglátjuk lesz e valami javulás, egy próbát megér...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #10134 üzenetére
Tiszta hülyeség ez az off mizéria, az emberek miért nem írhatnak azt ami jön belőlük, őgyis midnenki arra reagál ami ide van írva. Aki meg mazsolázni akar az menjen szőlészetbe. Vagy mondjuk tegyen fel egy kérdést, úgyis megválaszoljuk.
Ez így igaz!
De az off gomb azért jó ha használva van...így nincs keveredés.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DeSanto #10131 üzenetére
Nem butítva...csak éppen nem 1680-ban. A részletességből sosem vettem vissza. Persze ez is a csodázmányos 3870 X2 miatt.
Kurva jó kari volt csak épp nem játékra.
Amikor még csúcs kari volt Call of Juarez-t se tudtam vele 1680-ban tolni, és való igaz a Crysis-t se. De ezért váltottam....
Nem tartalak igénytelennek, nem is ócsároltalak, csak neked más a fontos, nem feltétlen a full grafikai részletesség. Ezért utaltam arra hogy a "ti táborotok" akik keveset játszanak, jóval kevesebben vannak mint az "ellentábor".
A csóka 3870 és 4870-ről beszélt.
Nah..erről van szó. én meg a 4870-et ajánlottam neki.
Igazából "amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten" elvén, válaszolgattam neked, gondolom ha normálisan válaszolsz, biztos meg tudtuk volna vitatni a dolgot, ahogy most is.
Kicsit érzékeny vagy, ami persze nem gond, de ezeket a fórumos vitákat nem úgy kell felfogni mintha a "torkodnak estem" volna.
Neked is jó8! -
Beowulf_78
addikt
válasz
DeSanto #10120 üzenetére
Azért nincs full HD-s monitorom mert a lakás és a számítógépasztalom elrendezése nem teszi lehetővé, így is a 22-es monitoromat 50-60cm-ről nézem ami nekem pont megfelel. Egy 24-26 colost is vehetnék...de minek? Nagy lenne a mostani helyére. A másik hogy elég szarul érveltél.
1920-ra nekem KEVÉS a GTX260, viszont 1680-ra pont elég, mert mindent visz maximális részletességgel, AA-val és AF-el és NEKEM ez a lényeg.
Másrészt pedig nem fogok full HD-ben gondolkodni egyenlőre, mert fél évente nem fogom cserélgetni hozzá a 100-120k-s videókártyákat. Az 1680 full-ba jelenleg jóval időtállóbbá teszi a jobb VGA-kat mint a full HD, ergo tovább tudsz játszani vele csúcs minőségben 1680-ban. Szóval ha netán full HD-ben fogok gondolkodni, akkor is inkább veszek egy 106cm full HD LCD-t 3-400k környékén, és veszek hozzá egy XBox 360-at, mint a monitoromat "ápgrédeljem" full HD-re.
ui: Látom nem veszed észre magad.
Várj, segítek.
4xxx topikban kért egy tag segítséget, tehát nem az volt a kérdés TE mire használod és mire nem. Én válaszoltam neki elsőként, mi lenne a számára legmegfelelőbb megoldás.
Majd jöttél te, és ahelyett hogy az ipsének segítettél volna inkább belekötöttél a válaszomba amiben még igazad sincs mellesleg, csak azért mert piszkálta az "egódat" hogy azt mertem írni hogy 1280-ig jó. De ha ekkora "spíler" vagy nyugodtan válaszolhatsz azoknak, akiknek segíteni kell hogyan is döntsenek és mit válasszanak mihez.
Nekem se szokásom fikázni más tulajdonát, nem is tettem a te esetedben sem.Pusztán leírtam valamit, aminek te "nekiugrottál".
Te azon kevés felhasználók közé tartozol akik mint írtad te is, nem játszanak sokat, és a VGA annyira nem fontos tényező. De könyörgöm ezt miért várjuk el attól aki esetleg segítséget kér, és nem derül ki mekkora játékos és mivel játszik?Mert szerencsétlen lehet épp annyira igényes mint én, és mivel te azt írtad jó full HD-ben is, megveszi, majd szentségel, és varázsigéket mormol, és mindenféle babákat kezd döfködni tűvel elátkozva téged, mert az ő igényeihez kevés.
EZÉRT SZOKTUNK OLYAN VGA-KAT AJÁNLANI AMI FULL-HOZ KÖZELI RÉSZLETESSÉGET IS BÍR A SZÓBANFORGÓ FELBONTÁSBAN.
De ezt neked mint "őstag" azért már illene tudnod, és persze azt is hogy ne magadból indulj ki ha valaki játékra akar VGA-t.Béke?
Miért? Volt háború?
De akkor legyen béke.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
ProEvoFan #10110 üzenetére
Kiragadtad az egyetlen olyan példát amire mint tudjuk megint kicsi az esély. Kevesen nyomják 40k-s full HD-s monitoron.
És ahogy iromyányod első részében is taglaltad, aki megteheti az 1920-at az vegyen hozzá normális VGA-t. Ennyi. Aki pl. vesz egy Ferrari-t az se Matador gumikat fog rátetetni mert nincs lé Pirelli P Zero-ra, és még meg is magyarázza hogy neki bőven jó a Matador is...
-
Beowulf_78
addikt
Ha tényleg így lesz, és az árak se fognak elrugaszkodni lehet AMD-s leszek.
Jónak tünik, bár ez az infó még nagyon kevés.
A 4850 témához pedig csak annyit fűzök hozzá, hogy mindenkinek más igényei vannak. Ha valakinek az az igénye hogy 1920-ban "hányinger" minőségben játszon... akkor tegye.
Ebből az aspektusból bőven elég egy jóval gyengébb kártya is az 1920-ra. Nekem, és sok más igényes embernek viszont ez nem elég. Mert inkább visszaveszem a felbontást a nagyobb részletesség, és a szebb grafika reményében, egy kis AA,AF-el megpakolva, mint feltolni 1920-ba ezeket elhagyva. Ettől még számomra nem játszható a 4850 1920-ban.Szóval "játékélmény" és "játékélmény" között is kurva nagy szakadék lehet. Azt vallom hogy kurva jó dolog a full HD-s játékélmény, ha megvan alá a megfelelő vas, és képes megjeleníteni a VGA jó minőségben. Erre pedig képtelen egy HD4850...pont.
Ehhez a szinthez GTX280 megtépve, 4870 X2 kell. Persze csak ha valaki igényes. -
Beowulf_78
addikt
Elkövettem egy hibát...írtam a 48xx topikba.
Meg is lett az eredménye.
Ekkora marhaságot már rég nem hallottam.Érdemes elolvasni.
A témája, hogy bőven elég 1920-ba egy 4850 is, és miért beszélek hülyeséget.
[link]
-
Beowulf_78
addikt
F@sz tudja...idiótán vannak megkülönböztetve a bios-ok.
Édes faszomért nem lehet odaírni hogy XY bios (216SP) változat.
-
Beowulf_78
addikt
Viszont az én kártyámhoz kiadott a BFG új BIOS-t.
BFG GTX260 (OC) PCIe 896MB - Rev 03 09 November 2008
Ezt tuti még ma felrakom!
-
Beowulf_78
addikt
Itt vannak a BIOS-ok...csak nem tudom hogy az (AM) az csak azt jelzi hogy AMP! bios vagy hogy a 216SP-s változatáé.
Reszkírozni meg nem akarok feleslegesen.
Elvileg az az AMP! bios kell hogy legyen csak várom a megerősítést.
-
Beowulf_78
addikt
Zotac GTX260+ (AM) PCIe 896MB - Rev 01 02 October 2008
Gondolom ez a 216SP-s változatáé lehet nem?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #10066 üzenetére
Elvileg rátolható másik BIOS. Meg kell nézni melyik gyártó kártyája kap 1,19V-t, leszedni egy BIOS-t, és NiBiTorral megnézni hogy ott mennyit kap. Ez kockázatmentes, és ezzel pontot teszünk arra, miszerint szoftveres vagy hardveres az 1,19V. De ha rá is töltöd, kutya baja se lesz, mivel a harvderazonosság van. Max. más gyártótól való 280-nak fogja felismerni...gondolom én. Még én se próbáltam ki.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #10062 üzenetére
Más gond van nálad fater.
Nálam nem szaggat. De gondolkozz logikusan. Nem csinálhatnak olyan játékprogramot, ahol egy 50k proci, ami mellesleg 4,5ghz körül megy, hogy beszaggasson.
Ezt a megállapítást remélem nem gondoltad komolyan. Ilyen nem lesz a jövőben sem! Olyan lehet hogy 4 magossal nem 70, hanem 80fps lesz a game, és kihasználja a 4 magot. De olyan hogy csak a 4 magoson menjen jól....sosem lesz. Sztem "beletömködték a szádba" az NFSU topikban hogy kevés a 2 mag. Nincs is ezzel semmi gond, csak utána rágd át, mennyi lehet a valóságalapja. Megsúgom neked..0%.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #10049 üzenetére
Nem hozhat 5 fokot szvsz.
TRUE-nál is az a helyzet mint az alu kontra réz Ninja-nál.
Jó hővezető a réz, de a proci termelt hőmennyiségéhez kicsi a hőleadó felület. Ezért van hogy amit egy sima, vagy black TRUE tud, annál max. 2-3 fokkal lehet jobbat csinálni. Persze ha nagyobb lenne a felület, és még réz is az javíthatna többet is. Csak az meg megint azért nem éri meg, mert se a ramok, se az északi híd nem tud szellőzni, és annyival az se lenne jobb, mert lenne vagy 3-4kg amit meg már az alaplap nem bírna el. Szóval léghűtésben egy Mugen-nél, vagy TRUE-nál nem nagyon lesz jobb. Van még az IFX-14 ami 2db TRUE "összeolvasztásából" született. Állítólag jól hűt, de már itt is helyproblémák adódnak, az alaplapok és házak behatárolt méretei miatt. és persze annyival ez se jobb.Xigmatek 1283 jó hűtő, de nem a legjobb. Vannak nála pár fokkal jobbak, itt ugye ilyen különbségek vannak.2 magos proci alá viszont elegendő. Orochi viszont lehetett volna jó is. Ott a tervezéssel volt a gond, mert ha rá tudnál aggatni 3db nagyeljesítményű ventit ez lenne a legjobb. De méretéből adódóan ez lehetetlenség. Persze hogy egy 3 ventis Mugen, vagy 2 ventis TRUE össze-vissza veri. B2-es Quadokat felhozni példának pedig felesleges. Nem lesz még egy olyan proci ami így melegedne. Akinek meg B2 van nem fog réz TRUE-t venni hanem inkább lecseréli a prociját az árából.
-
Beowulf_78
addikt
Én is féltem a wide-tól...de nem bántam meg.Sőt! Áldom az eszemet hogy ez lett.
Az pedig hogy vársz vagy nem...nehéz kérdés. Én nem várnék. megmondom hogy miért. Ez a GT200 kiforrott problémamentes széria. Tudod hogy mire számíthatsz. Az új szériánál még az is kérdéses hogy mikorra fog jönni, illetve mikorra fog ideérni piciny országunkba. No és persze ott van a "félsz" is, hogy lesz e valami nyűgje az új szériának. mert aki az elején belevág, nagyot is szophat akár. Szóval sokat kockáztatnál ha várnál szvsz. Vegyél egy 216SP-s GTX260-at ami meg van pöckölve gyárilag. Ez a legkockázatmentesebb, legbiztoabb megoldás. Ezzel tuti nem nyúlsz mellé. A döntés rajtad áll. -
Beowulf_78
addikt
Nézd meg a konfigomat...2 éve 22-es monitort használok. Szted direkt félrevezetnélek?
Tök felesleges a GTX280 1680x1050-es felbontáshoz. Az Ati kártyákat meg inkább hagyjuk. 1440-hez egyébként elég lehet egy 9800 GTX+ is, de 1680-hoz kell a 260. Crysis-hoz meg még az a +15-20% tuning is jól jön.
Nincs mit vacilálni ezen. 1680-hoz kell a 260.
-
Beowulf_78
addikt
Mikor néztél árakat?
Mert nem olcsóbb a 4870...sőt. Alap 4870 kontra alap GTX260 között 1-2k különbség van, és a GTX az olcsóbb, de max. egy árban vannak. Nézd meg az Ipon friss árait.A Radeon 4870-nél nem feltétlen a teljesítmény a gond. Más aspektusból viszont sok a gond velük. Pl. COD WAW-nál ronda a víz Ati kártyákon...de sorolhatnám a többi játékban fellelhető hibákat is, de már unom a flame-et, és a bizonygatást, hogy ilyen hibák nV kártyákon nincsenek.
4850 pedig szvsz. nem ér 43-50k-t. De ezt mindenki döntse el maga.
"Ezt a minimálisnál nagyobb igényeket meg hagyjuk már... mondj pár játékot Crysis-on meg FarCry2-őn kívül, aminek nem elég egy 4850 1680x1050 es felbontásban közel maximális részletességben."
Miért hagyjuk?
Jelen pillanatban a Crysis, Crysis WH, Far Cry 2 a legszebb, legkelendőbb, legnagyobb élményt adó játékok a kategóriájukban. Gondolod hogy annak akinek 1680-ra ajánlod a 4850-et ezeket nem fogja tolni mert te azt mondtad hogy ezeket leszámítva viszi az 1680-at? Kétlem. Manapság igenis ezek a menő játékok és a 1st Person shooter rajongók lényegében csak ezekkel tolják.
Szóval hagyjuk ezt az "ezt meg azt" leszámítva dolgot. Képes lennél ajánlani 4850-et ami igaz, jelenleg "még" viszi a játékok egy részét 1680-ban, de lehet hogy a Mirrors Edge-et már csak 1280x1024-ban fogja..
Mivel nV topikban vagyunk mindenképp jobban jár a kedves júzer egy GTX260-al, ami igaz drágább 18-20k-val viszont megtépve lazán hozza a GTX280 alap teljesítményét, és azt se felejtsük el, hogy nem "ippeg hogy" viszi az 1680x1050-es felbontást hanem még jó ideig vinni is fogja, és nem aggódok hogy a Mirrors Edge-et hogy fogom 1680x1050 full-full-on nyomni.
Kb. ekkora a különbség a 4850 és a GTX260 között.
4870-el nincs gondom, erős kártya, csak nagyon sok a gond az optimalizálással, ami háttérbe szorítja az erejét. 4870 X2 dettó.
-
Beowulf_78
addikt
1680 és 1680 között is van különbség.
Amíg a 4850 "ippeg hogy" minimumban- médiumban elviszi, addig a GTX260 full fullba viszi az 1680x1050-et max AA és max. AF-el. Nem mindegy. Szóval ez egy kicsit félreérthető volt amit írtál.
Szóval a 4850 kérdésre visszatérve...akinek a minimálisnál nagyobb grafikai igényei vannak annak nem elég 1680-hoz a 4850. Ez így jobb megfogalmazás, mint a tied.
Lara-nak meg igaza van.1920-as felbontást is kevesen használnak, nem hogy a 2560-at. -
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tome.jr #9869 üzenetére
Ha Keldornak szólt, közölném,(bár meg tudja magát védeni) semmit se tudsz róla, és ez, hogy "pálcát törsz" felette, azért mert éppen Ati-t használ, "öreg" hiba. Szóval vele kapcsolatban pont bele trafáltál, az mellett hogy igazat adok neki, és nem azért mert ő a Keldor fater, hanem mert aki hangyányit is ért a hardverekhez tudja mire jó a Tri Way SLI...játékra biztos nem.
Az pedig a másik, hogy ha Atit használ, ha nem, 1000x szívesebben látjuk itt a véleményével együtt, mint téged, aki veri a nyálát újoncként a tri way SLI-re, olyan stílusban amit itt nem nagyon szoktunk eröltetni, mivel általában "baráti" a hangulat idebent.
Itt mindenki ésszel próbál meg költekezni, a többiek véleményét kikérve, és nem azért elsősorban mert nincs lé Tri Way SLI-re, hanem mert értelmetlen dolog a 3db VGA annak, akinek játékra kell. -
Beowulf_78
addikt
Xp Sp3 rendszeren próbálgattam ma a FC2-öt (mert megvettem
) 180.48 WHQL drájverrel. Nekem nagyon bejön!
Félelmetesen szép XP-n is, és nem akad. A 178.24 WHQL-el akadt, mintha lag lett volna de közbe magas fps értékeket mutatott. 1680x1050 8xAA full-full-ba tolom, de eddig a minimum fps-t 40 alatt még nem láttam, a maximum valahol 75-80fps között van. Az átlag kb. 50-55fps lehet. Jó lett ez az új WHQL.
Az egyetlen gondom csak az online multiplayerrel van: [link]
-
Beowulf_78
addikt
Én is másképp látom
...ezekben a csodázmányos tesztekben nem szól a fáma a játékokkal nem túl kompatibilis Ati driverekről. Érdekes...teszt közben soha semmi villódzás, kis fehér pöttyök...semmi anomália. De ha bemész bármelyik játék topikba nem az nV tulajok kérdezgetik miért csúnya a víz, miért vannak kis fehér pöttyök, miért nem látszanak az emberalakok játszhatatlanná téve ezzel a játékot, csak hogy egy pár dolgot említsek. Sokan példáloznak a Call Of Juarez játékkal, hogy az milyen jól megy Atin. Ez így is van. Most már. Amikor megvettem januárban a 3870 X2-öt a driverek állapota miatt több hónapig nem úgy ment ahogy szerettem volna 1680-ban. Persze végigtoltam de 1440-be, mert hiába ment jól a Juarez bench, játék alatt kevés volt a min. fps és többször is megakadt olyankor, ezért inkább visszavettem 1440-be. Nyár elején megnéztem, és már vitte szépen, a driverek fejlődésének köszönhetően. De hiába...ha már 1x kijátszottad, ritka hogy még 1x végigtold, főleg pár hónapon belül. Szóval amikor kellett volna, nem ment úgy, amikor meg végre úgy ment ahogy kellett volna már tárgytalan volt.
Mindenki rögtön, és azonnal akar az újdonságokkal játszani, és ebben a "ripsz-ropsz prezentálunk egy megfelelő drivert ha gond van esetleg"...az nV sokkal jobban áll. Az már keveseket érdekel, hogy 2-3 hónap múlva hogy megy Atin amikor az nV júzerek 90% már kijátszotta a játékot problémamentesen. -
Beowulf_78
addikt
Globálisan az nV többet hozott driver teljesítményben az elmúlt fél évben mint az Ati...ez biztos. GTX260 lefaragta a hátrányát a 4870 szemben. Úgy látszik hogy még több mint fél év után is életképes, és fejlődőképes az "erőből megoldunk mindent" mottó nV részről. Több 4870 tulaj temette a 260-as kártyákat, még én is le lettem hurrogva hogy miért veszek drágábban gyengébb VGA-t. Most már legalább tudják. Ezért.
-
Beowulf_78
addikt
Illetve működik a powerplay....csak ha elindítom a fórumot akkor vált 3D-be...
-
Beowulf_78
addikt
50% 58 fok az normális. Nekem 55% 48-49 fokos. Célszerű belőni úgy hogy elégedett legyél a hőmérsékletekkel és a zajszinttel, majd nvflash progival módosítani a bios-t. persze előtte mentsd le az eredetit. Ha gariztatni kell csak visszatöltöd az eredeti beállításokat. Ez egyszerűbb, mint állandóan futtatni a háttérben a rivatunert.
Nekem 82-83 foknál már hibázik, általában a GTX260 85-87 fokig bírja max. A GTX280 más tészta...ott jobb a hőtűrés, tehát nem összehasonlítható 3D-ben 1,12V kontra 1,18-1,19V. Tehát jobban is kell bírnia a meleget a GTX280-nak. Ha jól belövöd nibitorral a szabályzást akkor játékok alatt és Furmark alatt sem fog 73-74 foknál feljebb menni.mod: Most nézem...nem megy nálam a powerplay.
-
Beowulf_78
addikt
50ccm papírjai vannak, de persze 125ccm. Eddig nem foglalkoztak vele, de ez csaj fakabát volt, és elkezdte keresgélni vajon mekkora is lehet, de lövése se volt hozzá mi az a robogó. Azt mondta indítsam be és húzzam be a kuplungot. Igazi lúzer. Majd azt mondta húzzam meg a gázt. Nem fogta fel, hiába mondtam neki ha meghúzom a gázt elindul a motor mivel autómata váltós.
Szóval frsz nélkül közúton...büntetési tétel 70-120k között. Mivel a csajom nevén van, ő kapott 70k-t, mivel én vezettem, hogy nekem is jó legyen hozzácsaptak 15k-t...Persze 1 kasszán vagyunk, szóval 85k...
-
Beowulf_78
addikt
Nem csak az árak miatt. Az emberek többsége fél hogy mi lesz még itt 2009-től, és örül ha a rezsit, kaját, és egyéb járulékos költségeket mint a lakáshitel, autóhitel, ki tudnak fizetni. Ezeken felül már csak az tud költeni akinek átlagon felüli fizetése van.
Engem pl. 2 hete meszeltek le robogóval...egy 280 GTX árát kell becsengetnem a fakabátoknak.
-
Beowulf_78
addikt
Néztétek a guru3d-t? Ugye a WHQL óta tölthető a 180.70...most meg kijött a 180.60.
Most csak én nem értem vagy kezd megbolondulni az nV?
-
Beowulf_78
addikt
Én is.
Egyébként tök egyszerű....valamelyikünk adjon le rendelést (von
)schwartz után, azzal a különbséggel hogy neki megfelelne előreutalással is. Majd meg kell várni hogy schwartz-nak visszaüzen e az utánvéttel kapcsolatban. Mert ha nem, és az előreutalásra rámozdul, akkor a nyúl ki van ugrasztva a bokorból.
-
Beowulf_78
addikt
Persze megnézem...csak új Win-t akarok felhúzni. Vista-t is és XP-t is. Az XP már félig-meddig kész.
Dark KillerX
Amikor megláttam el se akartam hinni hogy most van max. grafikán. Kb. mintha medium lenne. Ebből a játékból nem fogja betegre keresni magát az Electronic Arts, mert még konzolra se fogják megvenni, nem hogy PC-re. Szégyen...2008 Q4-ben ilyen játékot kidobni. Akkor inkább ki se jött volna, vagy több hónap csúszással. Még az is jobb lett volna ennél.
ImI87
Most néztem én is árakat...félelmetes! 85k egy OC GTX260!
Ha nem ültem volna biztos hanyatt vágom magam, amikor megláttam.120-130k a GTX 280...a vicc az, hogy a forint magára talált mostanában, de az árak érdekes módon az egekbe maradtak. mi lesz még itt karácsonykor? 90-100k lesz egy GTX 260?
-
Beowulf_78
addikt
Nem tudom...kizárt hogy a 4 mag miatt megy folyamatosan. Nekem 50-70fps között futkorászik úgy, hogy minden max.-ra van húzva 1680x1050-be még az AA is, a trlinear-t AF-re állítottam (178.24 WHQL). A 2 mag 90-95% terheltségben van ami tök normális.
Nem hiszem hogy a 4 mag lesz a "kulcs". Megpróbálok rájönni bár egyenlőre 178.24 driverrel néztem, és az új WHQL-től még sokat fog javulni...
A grafika tényleg csapnivaló, már-már azon a határon van hogy annyira ronda hogy kiábrándító, és sztem így képtelen leszek beleélni magam. -
-
Beowulf_78
addikt
Valaki kioktatott, hogy az nVidia, Intel logó nem jelent semmit a játékok elején, mert ez csak egy fizetős reklám és semmi köze az optimalizáltsághoz. Nem tudom melyik topikban volt, és ki mondta de most ide is beteszem, bár sztem ti idáig is tudtátok hogy ez nem így van.
Far Cry 2 kézikönyvében a következő van írva az utolsó oldalon:nVidia
"A Far Cry 2 a legkorszerűbb látványelemeket alkalmazza annak érdekében, hogy a lehető legvalószerűbb valós idejű játékélményt biztosítsa. A játékot az NVIDIA GeForce 8,9 és 2 sorozatú grafikus kártyáin fejlesztettük és teszteltük. Az élmény teljessége érdekében GeForce 8,9 és 2 sorozatú grafikus hardver használata javasolt."
Intel
"Intel Dual Core és Intel Quad Core technológiákra optimalizálva.
Használd ki a Far Cry 2-ben és az Intel legújabb, többmagos processzor-technológiájában rejlő lehetőségeket!"Nos..akkor ennyit a logókról.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #9403 üzenetére
Persze hogy nem én vagyok...mert amit írtál nem tünt viccnek. Még smiley szinten se, nem hogy értelmezésben.
De mindegy is. A lényeg hogy te tudod, hogy vicc volt, viszont rajtad kívül senki sem.
VinoRosso: Igazad van....nincs értelme küzdeni. "Szélmalomharc". Ha pedig jön valaki aki tehet a dolgok ellen, azt meg úgyis időben el fogják ásni. Ha láttad a Serpico c. filmet akkor tudod miről beszélek. Van elég alvilági összefonódás a mostani pártoknak is, lenne kivel elásatni a széllel szembe hugyozókat..sőt. Na de mindegy, ezt inkább nem folytatom, max. privátban, ha érdekel.
Megoldás: Külföldre kell menni. Aki teheti elhagyja a "süllyedő hajót". Aki nem az "megfullad". Kb. Ennyi. -
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Dark KillerX #9365 üzenetére
Ha valaki felpattintotta már a 180.70 drivert mindenképp írjon a tapasztalatokról. De szvsz. a 180.48 WHQL a tuti. Nem voltam elájulva az elmúlt hónapok beta drivereitől, túl sok volt az anomália.
Keldor: Ez így igaz.
-
Beowulf_78
addikt
Én is kipróbáltam, a 260 OC-nél, hogy a BIOS-ban 1,18V adjak neki full 3D-ben. De valamiért nem volt stabil és nem tudtam rájönni hogy mi lehet az oka. Kissebb mhz se volt jó, tehát egyértelmű hogy valamiért a 280 "feszelését" nem bírja. Igazából mindegy is, mert így hogy kevesebbet kap, kevésbé melegszik, és jól megy kissebb fesszel is. Nem biztos hogy megérte volna +5-10 fok melegedés, és magasabb fordulatú ventihasználat, hogy 730mhz helyett tudja a 750-760mhz is.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
szucsinka #9103 üzenetére
Unalmas?
Hát már jó pár órám benne van, de egy pillanatig se jutott eszembe hogy unalmas. Persze nem könnyű fokozatban tolom
, és így azért nem túl egyszerű egy csődarabbal, vagy lapáttal agyonütni a zombikat, tehát még kellően nagy kihívásnak is érzem. Nyomasztó a hangulat, de ez alap, egy jó horror játéknál. Persze én nagyon szeretem ezt a műfajt, talán ezért is tetszik ennyire.
Aki meg nem tudja/tudta irányítani az ne játszon fps játékokkal, mert pl. a Dead Space irányítása jóval macerásabb.
-
Beowulf_78
addikt
Akinek bejön a Dead Space műfajilag, az vessen egy pillantást a Condemned - Criminal Origins játékra is. Szvsz. jóval horrorisztikusabb, és legalább annyira jó mint a Dead Space.
-
Beowulf_78
addikt
Remélem nagyot fog szólni az új nV driver, mert már jó ideje nem jött még egy "árva" béta se, és az utsó 180.43 béta mivel kaki lett sok apró hibával, gondolom a következő verziónál összekapják magukat.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Motion_Blur #8899 üzenetére
Hogy érted hogy a kártya túl sok volt?
Frankón nem értem. Túl sok volt és vettél helyette egy majdnem olyan erős kártyát?
Lehet hogy csak én nem értem... -
Beowulf_78
addikt
válasz
zsolt1129 #8894 üzenetére
Ne haragudj, de hulla vagyok, nemrég értem haza melóból (Fradi meccset biztosítottunk).
Szóval a kérdésedre visszatérve, nem egyedi kérdés, nagyon sokszor ki lett tárgyalva. Beírod a bal felső sarokba topikon belül, hogy 4870 és ki fog adni egy csomó találatot amiben választ kapsz a kérdéseidre. -
Beowulf_78
addikt
Faszság.
8800 GTX-ről nincs sok értelme váltani GTX280-ra? Persze hogy nincs. Veszel egy 260 OC-t ami lazán hozza húzva a 280-as teljesítményét 20-25k-val olcsóbban. Na...ennek van értelme!
8800 GTX OC-m is volt több mint fél évig, szóval van összehasonlítási alapom. Erősebb a GTX 260 főleg AA és AF használatánál, és persze nagy felbontásokban is jóval jobb, 1680 és felette, DX10-ben még nagyobb különbséggel. 384bit kontra 448/512bit, és 768Mb RAM kontra 896Mb RAM/1GB RAM. A különbség nem feltétlen tünik soknak, de ha azt nézem hogy 1680-ban nem tudtam játszani Very High-ban Crysissal, a GTX260 meg 2xAA is viszi...mit mondjak. Tényleg minimális különbség nem?A GTX 280 meghúzva meg még 10% erősebb kb.
Akkor mi nem erősebb sokkal?
Érzetre nem gyorsabb? Ez a másik baromság...30fps felett nem érzékeled hogy 30fps vagy 60fps fut a játék. Akkor milyen érzetről beszélünk?Akkor érzed ha leesik az FPS 20-25 alá, és esetleg bericcen a kép. Más esetekben kizárt. Ezért vannak a tesztprogramok. Mert érzetre nem erősebb, de fps-ben 20-30% többet hoz, amit az fps bench kimutat. Minden játéknál ez van jelenleg, mivel kevés fogja meg akár a 8800 GTX-et is. Az egyik a World In Conflict DX10-ben 1680 full-ban, a másik pedig a Crysis. Lehet van több is én ezeknél vettem észre. Viszont a GTX 260-at egyik játék se fogja meg jelenleg 1680-ban. Ez itt a különbség. Szóval ezt az "érzet" dolgot hagyjuk, mert baromság ilyeneket leírni, hogy mi a gyorsabb érzetre.
-
Beowulf_78
addikt
[Januárban jön a PC-s Mirror's Edge]
Már nagyon várom!
Félelmetes grafikája lesz a képek alapján!
New Generation FPS állítólag...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Dark KillerX #8827 üzenetére
Én Warhead-et az az a Crysis Wars-ot 1680x1050 DX10 Very High-ba tolom így 30-40fps..van amikor a 2xAA is rákapcsolom. Attól függ. Feljebb nem nagyon bírja, de úgy gondolom egyik mai kártya se, normális fps értékkel.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
gr.bence #8823 üzenetére
BFG 260 OC-t nyúzok Augusztustól...jelenleg csak a Crysis nem bírja az 1680x1050 max.AA-t max AF-et...a többi játék amiket mostanában néztem vígan elfut 1680x1050 fullon, az az minden grafikai opciót max.-ra húzva, és max.AA max.AF-el. Bátran kijelenthetem, hogy kb. 1 évig ez nem is nagyon fog változni.
-
Beowulf_78
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest