- Mobil flották
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Shapord #1590 üzenetére
Árban? Mert ''renew'', illetve ''new'' valtozatban megvasarolhato pl a hp nc8000 (MobilityRadeon9600 -64mb vga-val, ... ) 200k körül, nw8000 (ATi Mobility FIREGL T2/128MB, UXGA kijelzo,...) 240k körül, mig pl nc6000 (AtiMob.R9600-64mb ram,...1.8GHz dothan, dvd-rw,...) 260k körül.
Ha érdekel, akkor adok tippet, h melyiket hol érdemes megnézni/megvásárolni, privátban, mert reklámozni nem szeretnék, nekem nem érdekem, csak az utóbbi hónapban kerestem én is notit magamnak.
Üdv: Ferkó
mod: És mindegyikre van 1- 3 év gari.
[Szerkesztve] -
ferkoboy
senior tag
válasz
tkazmer #1588 üzenetére
Ok, semmi gond, nem vagyok az a sértődős fajta.
Inspirontól tényleg nagyságrendekre jobb hordozhatóság tekintetében (is) a Latitude sorozat.
Ha teljesitmény számit vga-val karöltve, jo minöségben, akkor lehet egy ugyan régebbi, tipusu, de sztem máig teljesitményben megfelelö businecc class notit vasarolnek. Gondolok itt fokent a HP renew modelleire, mint pl az NW8000, NC8000, vagy kicsit könnyebb műfajban az nc6000, és ezek utódai.
MSI-knek szerintem multjuk kevés van, de minöségük átlag használat mellett kielégitö, ibmünél T széria magáért beszél, nem kell bemutatni, R szériával csak ''tapizás'' erejéig találkoztam [nem tetszett].
Érdemes jol megtapogatni, h hogyan is van összerakva a kiszemelt gépcsoda, bármit is vásárol az ember. -
ferkoboy
senior tag
válasz
tkazmer #1585 üzenetére
Most epp egy latitude elott ülök...
[d610]
Thinkpad R szeria sem az az eXtrahordozhato kategoria...
Mi lenne, ha figyelmesen végigolvasnád a hozzászólásomat, s csak utána hurrognál le (lehet h nem lenne rá szükség).
Amit mondani szerettem volna, az az, h miként válasszon notit ->annak függvényében, h mire használná.
1.kategoria -> fő a hordozhatóság+ jó akksiidő -> integrált vga(jó eséllyel, pl gma950) - itt föként subnotebook, és könnyű notebook kategóriára gondoltam
2. kategoria ->fő a teljesitmény -> célszerü még mindig asztali konfigot használni erre
3. kategoria ->kell a teljesitmény, de legyen azért hordozható (ha az ár is számít)-> ide gondoltam a DellInspironokat (relative olcsó ár + erős vga választható), de mondhattam volna akár MSI notikat is, ...
...ha meg nem számit az ár, fő a nyűzhetőség, akkor jöhet az IBM T széria, itt akár már kedvérevaló vga-val is szemezgethet...
Sajnálom hogyha nem fejeztem ki magam érthetően és egyértelműen, de nekem logikusnak tünt, h mit is szeretnék mondani.
Üdv: Ferko -
ferkoboy
senior tag
válasz
mazda626 #1582 üzenetére
Elsö megoldás -> Biosban lehet valószinüleg beállitani a videokártya számára a memória méretét, amit gyakorlatilag a rendszermemóriából ''szakít ki''.
Lehet be lehet állitani még windows alól is a sajat programjában. Kártyától függ. Érdemes a Vezérlőpultban keresgetni (klasszikus nézetet használva - feltételezem winXP)
Üdv: Ferko
mod: azt is el tudom képzelni, h videomemoria igényes alkalmazások esetén önmaga is tudja állitani dinamikusan a VGA-hoz használt memória méretét.
[Szerkesztve] -
ferkoboy
senior tag
válasz
tkazmer #1579 üzenetére
Ez pedig korantsem igaz. Ami nem integrált, abban cserélhetö a vga, de mobility-k között (Radeon is) van pár megoldási mód, melynek köszönhetöen ''A'' fajta notiba jo az a mobility radeon, de ''B'' fajtaba mar masfele Mobility radeon kell ...
Az árárol pedig nem is beszéltünk[horror]... egyszoval ha ez alapján választana notit, akkor érdemes gyárilag szerelt VGA-val venni, azzal, ami kelégiti már az igényeit. -
ferkoboy
senior tag
válasz
tkazmer #1575 üzenetére
''Ha nagy teljesitményre vágysz, akkor legjobb megoldás még mindig egy asztali, de ha cipelni kell A-ból B-be, akkor meg nézd meg nagyteljesitményüek közt pl a Dell Inspireonokat.
Ha nagy teljesitmény + hordozhatóság....
Szerintem tejesen érthetö ez, lehet csak nem olvastad el figyelmesen! -
ferkoboy
senior tag
válasz
Shapord #1571 üzenetére
Döntsd el mire kell. Ha game-hez akarod használni, akkor nem jó választás. Video szerkesztéshez már nem rossz. Ha pedig a mobilitás fontos, akkor inkább keress egy dothan magos procival szereltet, vagy egy kisebb core duo-t - nézelödj könnyű notebook kategóriában. Ha nagy teljesitményre vágy, akkor legjobb megoldás még mindig egy asztali, de ha cipelni kell A-ból B-be, akkor meg nézd meg nagyteljesitményüek közt pl a Dell Inspireonokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest