- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz
Macilaci457 #71 üzenetére
Hát nem mondtam?
Olvasni, olvasni, olvasni...
Ott van a leírásában:
(*)It will work with VGA cards that has TV-Out function capability through the VGA connector.
Kb. fehér holló az olyan noti (vagy VGA kártya...mert igazából mindegy...) aminek a D-SUB kimenetén ott van a composit és/vagy az S-VIDEO jel...de legalábbis világosszürke holló...
Itt egy értelmes hozzászólás a rengeteg bezárt és redundáns totyikból:[link]...lehet mazsolázni... -
Macilaci457
őstag
Hi Chilli7!
És ilyet lehe venni itthon?
Amúgy elolvastad a visszajelzéseket?
I have a Sony FS315B laptop, this adaptor doesn''t work, what a waste of time!
This adapter simply does not work with laptops. MY laptop has vga out and supports tv-out but this adapter does not work!
It makes you wonder why legit stores like radioshack or bestbuy dont carry these adapters...most likely because they rarely ever work...flimsy design is suspicious to me.
Beware! This will likely NOT work with a laptop that has VGA out. I have tried it on 3 different laptops, and none work. Would be a great deal if it works, but it doesn''t -
Chili7
őstag
Volt már erről szó, de sehol nem találom:
Notebook vga kimenetéről ezzel az átalakítóval rá tudom tolni a TV-mre a képet?[link]Köszi!
[Szerkesztve] -
Pazo
tag
szasztok, lenne egy újabb problémám, remélem erre válaszol valaki, nem úgy mint a múltkor
csak akkor tudok videót (avi, mpeg...) nézni , ha kiterjesztem az asztal beállításokat a második monitorra. ez szerintem azért nem jó, mert így két moncsit kell kezelni ami kissé zavaró. amikor az elsődleges monitor képét teszem ki tévére, akkor nem látszik a lejátszás alatt lévő film. éppen olyan, mint amikor screenshotot akarsz csinálni és a mediaplayer helyén egy nagy fekete folt jelenik meg. nem értem, hogy miért áll fenn a problem, mert a powerdvd-vel játszott dvd-t viszont azonnal mutatja. kodek-bajom lenne? nem hiszem, ez nem lehet az. vagy valamit be kéne állítani? valaki?
vagy mégis kodek? mert most tettem be a powerdvd-be egy avit, azt nem mutatja a tévén, aztán egy dvd-t, azt meg igen. milyen kodekcsomagot érdemes feltenni. én még a régen bevált ACE Mega CoDecS Pack-ot használom. mi most a friss? és jó!! ??
-
Ákoska
csendes tag
Sziasztok!
Nem csináltam még ilyentn, nem vagyok jártas ebben a témában. Az lenne a kérdésem, hogy a laptopot ha s-video - s-video kábellel kötöm tv-re, akkor színes lesz a kép?
Mert akkor majd ilyen kábelt veszek.
Válaszotokat előre is köszi!
Üdv: Ákos -
Pazo
tag
ajánlom mindnekinek a tévé manuálájának az átolvasását, aztán a rácsodálkozást, hogy ha eggyel odébb nyomja a tévén az av-t av2-ről av(s)2-re, akkor ott színes a kép. ezzel meg lehet spórolni feleslegesen kiadott 2,5 ezer forintot és egy egész napi kihúz-bedug-kikapcsol-beklapcsol-elolvas-kérdez-válaszol-káromkodik... játékot. egész nap helyett 5 perc, meggondolandó
-
Pazo
tag
és le is kell hogy mondjak. menten falnak megyek. most jövök a mediából, vettem 800ért egy svideo-rca átalakítót, meg 1300ért egy rca-rca kábelt, rákötöm a tévére, már előre látom, hogy este megnézek valami frissen töltöt filmet... és továbbra is fekete-fehér ez a k***a kép. mi a fene baja van ennek? valaki?
-
Pazo
tag
köszi, a sok hasonló problémára a választ, kicsit okosabb vagyok azáltal, amiket írtatok, pedig már mejdnem megírtam a felháborodott hangvételű levelemet az acernek a tv kimenetem hibája miatt. még jó, hogy előtte ajánlották ezt a topikot
kiderült, hogy az annó jó drága sony tévém nem tudja kezelni scarton az s-video jelet. most szaladok is a media marktba és veszem az idevágó svideo2rca kábelt, mert nem bírom ki, hogy még ma ki ne próbáljam. pedig mielőtt olvaslatak volna titeket már teljesen lemondtam a színek luxusáról és kezdtem barátkozni a fekete-fehér gondolattal
-
jippa
aktív tag
Aki olyan problémával küzd, hogy a laptop/asztalti gép s-video kimenetre kötött tv-n csak fekete-fehérkép van, azoknál a tv nem tudja kezelni az s-video jelet, mert abban a színek külön érintkezőn keresztül közlekednek (az RCA-tól eltérően), és csak a tv-ben lévő megfelelő áramkör tudja ezt kezelni. Néhány tv-n külön színnel (nálam piros) jelölhetik azt a scart aljzatot, amelyikbe lehet s-video jelet kötni. Akinél a kép fekete-fehér, azok próbáljanak keresni egy s-video képes scart aljzatot a tv-n, ha nincs, ott csak az s-video->rca átalakító segíthet, a kép minősége kevésbe lesz jó, mint az s-videonál, de legalább lesz szín. Ahol megkérdeztem, mindenütt azt mondták, hogy utólag nem lehet s-video képessé tenni egy tévét. Akinél RCA bemenet sincs a tv-n, az csak moncsin fogja tudni nézni az Izaura összest
Respect! -
Ryaren
tag
Sziasztok!
Van egy NEC lapotopom ATI videokártyával.. Szeretném rákötni a TV-re, de nem nagyon sikerül... Van hozzá kábelem meg RCA átalakító meg minden, összekötöm a TV-vel de folyamatosan azt mondja a TV-re, hogy not connected.. Megpróbáltam drivert frissíteni, de arra meg azt mondja a telepítő hogy ''inf not found'' nem találja a drivert, vagy nem tudom mi a baja... A videokártya egyébként Radeon IGP 340 M típusú..
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
BFeco
aktív tag
S-video - kompozit video átalakító:
Bővebben: link -
h.laczko
csendes tag
Hali!
Nekem olyan problémám van, hogy az S-Video-SCART csatival átvitt jelem csak fekete-fehér. A TV-n nincs állítási lehetőség. A laptop egy Albacomp. Ha valaki tud, légyszi segítsen.
Előre is köszi.
üdv.: Laci -
Hugenotta
csendes tag
Hello!
nem tudtok egy jó stámtech boltot a Móricz Zsigmond körtér környékén, ahonnan az emlitett kábeleket és átalakitókat megvehetném?
Me az én gépemen van s-video kimenet és kaptam is hozzá s-video kábelt, de a tv-men csak RCA (piros,fehér,sárga) bemenet van. Úgyhogy kéne egy s-videoból RCA-ba átalakitó + egy RCA összekötő kábel.
Szóval ha tudtok valmi jó boltról a környéken akkor szoljatok, kössz... -
bajzso
tag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu-Siemens notebookom, van rajta s-video kimenet, vettem egy s-video-scart csatlakozót, hogy tudjam kivetíteni tv-re. Összekötöttem, de csak fekete-fehér a tv-n a kép. Egyszer ugrott be pár percre a tv-n a színes kép, LCD-n is meg a TV-n is, megnyomtam az ALT-F5-öt (ezzel a kombinációval lehet váltani az LCD és a TV között) aztán fekete- fehér lett. Már minden beállítást végigpróbáltam, de nem jött össze sehogy. Azt tudom, hogy akkor jött be színesen a kép a TV-n, amikor NTSC-re állítottam a videokártyát. (ATI MOBILITY RADEON 9000)
Tudna valaki segíteni? -
CsY
aktív tag
huuuuhhh...
Re IBM: az vagy a töltöd /amit mi, itt az ibm ben mikimauz csatinak hivtunk/, vagy siman az svideo kimeneted...ha a gep bal oldalan van, akkor tuti svideo.
a masik... probald meg azt, hogy lecsukod a tetejet.. az en laosom is csak igy hajlando kikuldeni a jelet a tvre. -
rdi
veterán
kb 10 000 forintért már kaphatsz.
pl:
Trane
csendes tag
Hát, ez nem lesz olcsó, ez tuti!
Itt van egy VGA -> RGB, Kompozit vagy S-Video átalakitó, viszonylag kompakt:
Bővebben: link
(25 rugó)
Vagy venni kell egy TV-t, melynek PC-bemenete van!
Vagy új notebook-ot, melynek van TV-out-ja!
Ha szeretnél barkácsolni, akkor itt van az útmutató:
Sianis
addikt
Sziasztok! Lehet, hogy off, de nem akarok új topicot nyitni. Van egy ECS A535-ös laptopom, S-VIDEO kimenettel. Minden driver fel van téve. Ha tv-re ki akarom lőni, akkor amíg az xp be nem töltődik látszik szépen, de amint xp bejött elmegy a kép a tv-ről. Az a baj, hogy sem képernyő, sem videókártya beállításoknál nincs ilyen rész, ahol ezt be lehetne kapcsolni, mármint hogy menjen a tv out. Kérdésem az lenne, hogy létezik-e valamilyen program amivel rá lehet a gépet kényszerteni a tv-outolásra? Vagy ugráltassam a gyártót, hogy adjanak ki valami olyan drivert amiben benne van ez a funkció? Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Frakter
csendes tag
Kösz Szájbör!
-
Frakter
csendes tag
Csaó!
Hol tudok venni viszonylag olcsó. VGA-TV átalakítót. Rá akarom kötni a gépem tv-re, de csak így tudom. Kösze! -
salazol
őstag
válasz
Papa-Georgo #36 üzenetére
képfrekvencia:
NTSC 30 kép (60 félkép)
PAL 25 kép (50 félkép)
sorok száma:
NTSC 525
PAL 625
A mai tévék elég jól lekezelik a másik rendszer szinkronját is.
Viszont a színkódolás teljesen más a két rendszerben.
Valakinél dugd rá a tévére, akinél tutira multinormás a tévé. -
Papa-Georgo
senior tag
Mondom, rátettem videora akkor WinMe logon kép szépemn fekete fehére virított, aztán mire elért a password logonra, akkor már csak összevissza kerregett mintamikor nincsen jól behangolva az adó....
Sztem ha NTSC lenne akkor mást csinált volna, hja jól tudom az a sorszámban tér el, nem ? -
salazol
őstag
válasz
Papa-Georgo #31 üzenetére
Egyébként biztos, hogy tudja a kimeneted a PAL szabványt?? Egy rakás gericom el lett úgy adva Mo-on, hogy csak NTSC kimenete volt a TV-out-jának.
[Szerkesztve] -
salazol
őstag
válasz
Papa-Georgo #31 üzenetére
Mit vettél végül?
-
Papa-Georgo
senior tag
Nem jó a képe...lehet hogy hangolni kellene, a win Me logon szép fekete fehér utánna meg olyan minhta bekéne hangolni...
-
shev7
veterán
Látta már vki, hogy az IBM-eken milyen TV kimenet van? Nagyon furcsa, legalábbis nem láttam még ilyet, vhogy így néz ki:
egy kb 0,5 cm átmérőjű kör, benne három lyok, meg a tetején egy bevágás. Ezt, hogy hívják? -
HEBI
senior tag
válasz
Papa-Georgo #28 üzenetére
Nem a legegyszerűbbet mondom, csak azt amiről tudom, hogy működik.
Veszel egy S-Video(ez van a gépeden)->RCA(sárga kerek ''fiú'') átalakító madzagot és egy SCART(harminc+ db lapos lemez áll kibelőle) csatlakozót, ami IN-OUT-os és van rajta 3 RCA(piros,fehér,sárga) + egy S-Video(mint a gépeden). Azért ezeket vedd, mert ezeket később másra is fel tudod használni!
Ja és kijön egy ezresből.
[Szerkesztve] -
salazol
őstag
válasz
Papa-Georgo #25 üzenetére
mini DIN 4-pin dugó 100-150 Ft
Scart dugó max. 250 Ft
Sztereó 3,5-ös jack dugó a hangnak (ha kell) 40 Ft
Kábel kb- 2-300 Ft
Forrasztóón 10 fillér.
Páka villamosenergia-fogyasztása 1 fillér.
Ja és a 470 pikós kondi 10 Ft.
[Szerkesztve] -
Papa-Georgo
senior tag
THX!
Akkor megvan mit kell szereznem, remélem nincs vészes ára, mondjuk max. 1rugó körül.. -
salazol
őstag
válasz
Papa-Georgo #22 üzenetére
Azért nézd meg a Tv-d manuálját.
Az enyém pl. egyik scarton kompozit vagy RGB jelet, második scarton kompozit vagy S-video jelet tud fogadni A mai tévék többnyire tudják ezt.. -
Dezmo
csendes tag
válasz
Papa-Georgo #22 üzenetére
Jól mondod
-
Papa-Georgo
senior tag
Nos, akkor nekem most egy S-Video - RCA vagy S-Video - Scart kábel kell, RCA az mehet videon keresztül is akár nem muszály TVn keresztül.
-
salazol
őstag
válasz
Papa-Georgo #18 üzenetére
Azt hívják s-video aljzatnak illetve Y-C aljzatnak, legkevésbé hozzáértők SVHS aljzatnak de ez utóbbi nagyon hibás elnevezés.
A PS2 is hibás elnevezés, a csatlakozó neve mini-DIN, a 6 pólusú mini-DIN csatit használják PS2 csatlakozásra, a 4 pólusút s-videónak, vannak egyéb kvázi-szabvány felhasználásai is, pl. kombinált s-video és kompozitvideo 7 póluson, kombinált RGB és composit video szintén 7 póluson, C16 joystick, stb. -
Dezmo
csendes tag
válasz
Papa-Georgo #18 üzenetére
S-video
Kattints a linkre az 5-ös üzenetben!
[Szerkesztve] -
salazol
őstag
válasz
Papa-Georgo #15 üzenetére
A TV kártyán az RCA bemenet nem lehet s-video, csak kompozit.
Ha a tv-den csak scart van, akkor nézd meg a TV manualjában, hogy képes-e fogadni rajta s-video jelet. Ha igen, akkor kapsz átalakítót, ha nem akkor meg kell csinálnod a belinkelt átalakítót a kondival és rá egy rca-scart átalakító, vagy egyből s-videoról scartra forrasztasz kábelt a kondival együtt. -
Papa-Georgo
senior tag
most akko ez a 4pólusú ps2 ajzat milyen csatlakozó???
-
Dezmo
csendes tag
válasz
Papa-Georgo #15 üzenetére
RCA => Scart átalakítóval....
Na ilyet láttam valamelyik ''nagy bót'' ban a minap legalább 300Ft-ért. Kicsit drágábban S-videó (négypólusu) is van asszem Authan )vagy hogy kell írni -
Papa-Georgo
senior tag
Nos, ehhez nem adtak, mert kitudja mikor hozta be a cég az országba, aztán meg behúztam, szal nem vannak ilyen tartozékok hozzá...
Az S-Video RCA, mert van egy S-Video bemenet a TV kártyámon, de az RCA ajzatú.
Olyan a csati ami a linken van akkor most ez az S-Video. Ezt kéne TVre rakni, de azon nincs RCA, legfeljebb videon keresztül vagy RCA => Scart átalakítóval....
Nah itt tartunk -
salazol
őstag
válasz
Papa-Georgo #7 üzenetére
Összekötöd az Y-test és C-test lábakat, az megy az RCA testjére.
Az Y és C lábak közé a kicsi kondi, és az Y láb mehet az RCA középső érintkezőjére. -
balkoger
tag
Dezmo ez rad nem vonatkozik!
-
Dezmo
csendes tag
válasz
Papa-Georgo #6 üzenetére
A scart egy 21polusu majdnem négyzetalakú 5x1cm-es....
bocs acernek ment
[Szerkesztve] -
balkoger
tag
HUUUUUUUUUUUUUU! Sracok ez nagyon gaz amit eddig irtatok ,senki sem ert a gepekhez kozuletek?Latni ,hogy aki idetevedett annak nincs tv kimenetes videokartyaja! Az a kivezetes egy S-Video kivezetes !Termeszetesen szerezned kell hozza egy S-Video- RCA atalakitot aminek sarga a vege ,de szerintem a Gericomodhoz kellet ,hogy adjanak ilyet.Ha van a TV-den S-Video bemenet akkor termeszetesen csak egy kabel kell.
-
Dezmo
csendes tag
válasz
Papa-Georgo #1 üzenetére
S-video csati. Barmelyik videoval foglalkozó boltban van hozzá kábel vagy átalakító RCA (chinc) -re
-
Papa-Georgo
senior tag
hát ez nem scart, azt azért megtudom különböztetni a ps2 től...
kifejezetten ps2 alakú, cak nem 6, hanem 4 pólusú, szal sztem az lesz jó amit salazol adottTHX
-
salazol
őstag
válasz
Papa-Georgo #1 üzenetére
?????????
Ha 4, akkor ilyet kell csinálnod:
Bővebben: link
Akkor nem kell, ha a tévéden is van ilyen 4 pólusú. -
salazol
őstag
válasz
Papa-Georgo #1 üzenetére
4 pólus vagy 7?
-
acer_
aktív tag
válasz
Papa-Georgo #1 üzenetére
assz'em ezt a ps2 jellegű csatit hivják scartnak.
radeonokon is ilyen van.. enyémen is. Adtak hozzá scart kábelt. Az kell neked.
-
Papa-Georgo
senior tag
nupp...
-
Papa-Georgo
senior tag
Nos,lenne egy kérdésem.
Van egy Gericom laptopom és kiszeretném rakni a képet TVre. Van vmi PS2 jellegű ajzat a hátán ami elvileg arar van, hogy kitegye az ember TVre, cask azt nem tudom milyen kábel kell hozzá?
Ebben kérném segítségeteket.
Ha tudtok akkor linket is ahol ezt betudom szerezni, remélem nem vmi eszeveszett drága cucc...
Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest