- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
Na, vendégek el, itt vagyok.
Memória, hdd, cpu mondhatni példaértékű, ennyinek kell lenni. Tehát marad a vga. A Crystalmark nagyon kevés. Nekem a gma950 10600 pontot tud a három tesztben összesen, egy ugyanilyen teljesítményű m440 cerkával, 3DMark01 5600 pont körül. Az okát nem nagyon látom, nem gondolom, hogy a cerka csak ennyit bír, sőt! Everest megmondja a gpu órajelét, próbálj utána nézni a neten, hogy ahol normális értékeket kapott a tesztben a gpu, ott hány MHz-en ment, illetve celeronnal a fenekében másnak mennyit tol a vga.
Én azt próbálnám meg, hogy egy teljesen szűz xpsp2-t tennék fel, ha van másik példány is a közeledben, akkor azt, mindenféle driver nélkül. Az ismeretlen eszközöket letiltanám az eszközkezelőben, hátha valamelyik megfogja a gépet, ha működik. Csinálnék egy rendszervisszaállítási pontot, aztán csippszet és vga driverek különböző verzióit pakolnám fel csak az intel archívumból, illetve a DirectX utolsó frissítését, hátha abból kell valami ehhez a vga-hoz. És teszt orrba-szájba, ellenőrzésképp cpu, memória, hdd hogy minden okés-e a rendszerrel, aztán a vga tesztek. Ha nem kafa, akkor visszaállítás, másik driverek, teszt megint. Valamelyik konstelláció csak jó lesz.
Jobbat e pillanatban nem tudok. -
BluEyes
őstag
A bios csak egy szimpla javítást tartalmaz, nem ettől fog meggyógyulni a masinád. Mindazonáltal néha az új bios jótékony hatással tud lenni a gép lelkére, lehet tenni egy próbát. Kétszer is ellenőrizd, hogy biztos a te masinád biosa-e a delikvens, aztán felrakhatod.
Ez egy Dosos verzió. Be kell bootolnod dosban, w98 telepítő, pendrájv, akármi megfelel, lényeg, hogy a fekete képernyőn C:\ promt ott legyen, meg a fájlok kicsomagolva egy dos által olvasható meghajtón, a pendrájvon pl. tökéletes, ntfs partíció erre nem alkalmas. Lehet cd image fájlt is letölteni a netről (bootcd.com vagy mi a neve a helynek), ha többmenetes írással írod meg a boot cd-t, utána még felírhatók a bios fájlok is. -
BluEyes
őstag
AHCI nem oszt-szoroz, azért mondtam, hogy próbáld felrakni, hogy megnyugodj.
Biost linkeld be légysz, megnézem miféle.
Vista alatt az én gma950-em is betlizett, XP alatt viszont jó. Lehet kérdeztem már: chipset és vga driver az Inteltől letöltött legújabb? Ha nem, rakd fel őket. Vga driver uninstall pl. a Vezérlőpult-Programok telepítése... -ben, és az Eszközkezelőben a videokártyát is távolítsd el. Reboot után ismeretlen vga-nak fogja detektálni az XP, ekkor mehet fel a driver.Ezután reboot, hogy tuti legyen a driver, majd csinálj egy tesztet a Crystalmark09 progival, GDI,D2D, OGL (a három legalsó) teszteket futtasd le, nézzük meg, melyikre hány pontot kapsz.
-
BluEyes
őstag
Az újraindulgatás a normális működése a sata driver nélküli xp-nek. Az ide-kompatibilis módban üzemelő hdd pedig pont ugyanolyan gyors, mint a satás. A SATA driver utólag símán felrakható, bár felesleges:
1. Virtuális floppy [link]
2. Legfrissebb Intel sata driver [link]
3. Telepítés [link]Kérj kölcsön egy modult (512megás is jó) egy teszt erejéig, és döntsd el magad, hogy a single csánel miatt kapsz-e kevesebb pontot. A 3dm01,03 2x256 megán ugyanannyit nyom, mint 2x2 gigán, tehát a méret nem lényeg.
-
törölt tag
Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz.
Én csak annyit tudok elmondani hogy anno volt egy celeronos gépem (igaz asztali) 2.6-os celeron r9600-as gpu-val és amikor 512-ről 2x1024 dual channel-re cseréltem a rendszermemóriát, de minden mást változatlanul hagytam, a 3D teljesítmény drasztikusan javult.
-
spyduck
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged