Keresés

Aktív témák

• Ligend

tag

válasz Alvin_ti4200 #1915 üzenetére

Így jöhetnek szóba az Asus, FS, Acer és MSI notik, amik nem hinném, hogy mind egytől egyig rosszak.
    Mindössze azt a személyes tapasztalatomat mondtam el, miszerint a környezetemben nagyobb arányban hibásodtak meg pl. FS notebook-ok, mint HP-k. Ennek egyik oka az lehet, hogy az előbbiek magánemberek tulajdonában voltak, így fontos szempont volt a kedvező ár, ami sokszor magával vonja a gyengébb minőséget is. Ezzel szemben az IBM/Dell/HP hármas sokkal inkább üzleti felhasználásra volt szánva, strapabíróbb, masszívabb felépítéssel megáldva.

Teljes mértékben egyetértek, a jelenlegi Sulinet kínálatban szereplő márkák és termékek szinte bármelyike megüti azt a mércét, ami átlagos felhasználásra megfelelő tartósságú és minőségű. Nem szerettem volna egyik gyártót sem lehúzni, mindössze igyekeztem a magam módján alátámasztani a döntésemet, hogy miért HP gyármányú eszközt szereztem be.

Vagy képes egy noti elromlani magától ha meg sem mozdítom a helyéről?
    Természetesen nem, de egy notebook lényege az lenne, hogy hordozzák, vagyis egy átlagos asztali PC-vel szemben erősebb környezeti hatásoknak kell ellenállnia, illetve megbízhatóan működnie. Ismereteim szerint az üzleti felhasználásra szánt eszközök ezen a téren kifejezetten jobb tulajdonságokkal rendelkeznek.

Egy notebook megválasztásánál igen sokmindent mérlegelnie kell az embernek, mielőtt kiválasztja a megfelelőnek tartott modellt. Van, akinek a komolyabb grafikus teljesítmény a fő szempont, míg másnak a nyújtott szolgáltatások szélesebb skálája vonzó. Megint más rétegnek pedig, ahogy nekem is, a hosszú távú megbízhatósággal ötvözött célszerűség, hiszen a felhasználási terület ezt kívánja meg. Remélem, hogy nem fogok csalódni az nx6310-ben, és a megbízhatósággal is olyan mértékben elégedett leszek, mint a célszerűségével.

[Szerkesztve]

• Ligend

tag

válasz meander #1905 üzenetére

199.990 Ft volt, a fóti Cora áruházban vettem, elvileg minden Corában ezen az áron kell lennie (ha van). A pontos típusa nx6310 RH329EA#AKC, ha rákeresel a Google-ben a ''RH329EA'' szövegre, mindenfajta cseh, horvát, orosz, stb. oldalakon megtalálod a jellemzőit.

Az árához képest szerintem elég puritán szerkezet, minden sallangtól mentes - de nekem ez tetszik benne. A chipset és a processzor modern, az igazat megvallva nem szívesen vettem volna Core Duo alatti konfigurációt, illetve nálam processor szempontjából az Intel volt az egyetlen szóbajöhető. Picit bosszant ugyan, hogy Broadcom alapú a Wifi vezérlője, illetve egy kártyaolvasó elfért volna benne még. A kijelző a viszonylag kis felbontás ellenére is jónak tűnik, bár szerintem egy ilyen notebook megérdemelt volna egy jobbat is. Amire nekem kell, arra elég az 1024x768 is. A DVD író ellenben kezel DVD-RAM-ot is, LightScribe támogatás viszont úgy tudom nincs. A DDR2-667 szabványú memória viszont 1x512 MB-os kiépítésű, tehát egyszerű a bővítése, ellenben alapfelszereltségban ugye nem dual-channel-es a szervezése.

Az összhatás az eddig eltöltött rövid idő után pozitív, de ez a néhány óra még nem mérvadó. Mondjuk úgy, hogy nem csalódtam a márkában. Halk a hűtése, nem nyikorog/recseg-ropog a borítása, és ami a procit illeti, gyors. Windows-t ugye nem tartalmaz, a hirdetésben linux volt megjelölve, mint operációs rendszer. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gépre FreeDOS van előtelepítve, és mellécsaptak egy írott OpenSUSE 10.1 DVD-t - tedd fel, ha akarod, alapon. :) A Windows XP telepítése trükkös lehet egy informatikában kevésbé jártas felhasználónak, ugyanis a chipsetet nem ismeri az oprendszer, így a rá csatlakoztatott Seagate merevlemezt sem látja. Floppy pedig nincs, amin be lehetne adni a meghajtóprogramot. A megoldás egy USB-s floppy meghajtó, vagy (ahogy én is csináltam) az nLite-tal testreszabott telepítőkészlet. Érdekes módon driver CD-t nem adott hozzá a HP, szerencsére a honlapjukról minden egy helyről letölthető - akinek nincs internet elérése, az adott esetben vakarhatja a fejét. :U

A végén jöjjön a válasz a ''Miért épp a HP?'' kérdésesre. A Fujitsu-Siemens eddigi tapasztalataim alapján hajlamosabb megadni magát, legalábbis ami a környezetemben használt darabokat illeti. Nem tűntek igazán igényes kidolgozásúnak, és többel volt alaplap jellegű probléma is. Az eddigi munkahelyeimen Dell és HP volt a két preferált márka, meghibásodás csak a helytelen kezelésből fakadóan volt (merevlemez, kijelző). Sajnos Dell-t nem találtam Sulinetben (van egyáltalán?), így maradt a HP. A Toshiba, Acer, MSI márkákat nem igazán ismerem, csak 1-2 régebbi modell volt a kezeim között, amik nem hagytak bennem mély benyomást. Egy kollegámnak most Asus notebook-ja van, amivel pár hete misztikus szívásai vannak, hol nem ismeri fel a pendrive-ját, hol a Wifi adapter tűnik el a rendszerből, illetve problémái voltak a kártyaolvasóval is (amit azóta egy driver frissítés megoldott).

Nagyjából ennyi lenne az indoklásom. Ha esetleg konkrét kérdéseid lennének, igyekszem válaszolni.

• Ligend

tag

válasz Madw #1903 üzenetére

A harmadik cikkben az Intel integrált megoldását (GMA950) vetették össze egy belépő szintű kártya (GF 6200TC) teljesítményével, és arra a konklúzióra jutott az író, hogy ne sajnáljuk azt a plusz 60 USD-t egy grafikus kártyára (ha játszani is akarunk), mert mindenképpen jobb teljesítményt nyújt, mint a GMA950.

• Ligend

tag

válasz Flashcash #1883 üzenetére

Köszönöm, de közben egészen közeli kapcsolatba kerültem egy nx6310-zel. Gyarapodott a család, mondhatnám... ;)

• Ligend

tag

válasz Imy #1879 üzenetére

Sajnos egyértelmű, konkrét információkat nem találtam a hivatalos oldalon, de azért bizakodó vagyok. :U Talán holnap kiderül...

• Ligend

tag

Csodát nem várok, bruttó 200e-ért elég alap Core2Duo-s eszköz lehet az NX6310. Holnap szemrevételezem, ''megnyalogatom'', és eldöntöm, érdemes-e rá beruházni. Keveslem a 2db USB portot, illetve jó lett volna a beépített Bluetooth, illetve a soros port, de ezek felett szemet tudok hunyni. A memóriát viszont valószínűleg bővíteném, ezért bízom az 1 modulos kiépítésben...

• Ligend

tag

HP NX6310 (Core2Duo-s) cucc ügyében pár kérdés merült fel bennem, aki esetleg tudja egyikre-másikra a választ, kérem ne hallgassa el.

1. Az 512 MB memória 2x256, vagy 1x512 MB kiépítésben van benne? (Tipp: 1x512 MB)
    2. Bluetooth-t tartalmaz? (Tipp: nem)
    3. Milyen WIFI vezérlő van benne? Intel, vagy Broadcom? (Tipp: Broadcom)
    4. Kártyaolvasó? (Tipp: nincs)
    5. Infra? (Tipp: nincs)

[Szerkesztve]

• Ligend

tag

válasz salieri. #1869 üzenetére

Közben felhívtam az egyik Cora-t, és valóban, van raktáron. Azt hiszem holnap expedíciót indítok, és veszek egyet. Eredetileg nem (nagyon) szerettem volna, de ennyiért szerintem jó vásár.

• Ligend

tag

válasz salieri. #1867 üzenetére

Ez a Cora katalógusból van, igaz?

Vajon van is nekik ilyen? ;]

Aktív témák

Hirdetés