- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
zolnagy
őstag
Hát ha én is használnám akkuról, akkor nem is lenne kérdés, hogy a PM ebben sokkal jobb. De az a helyzet, hogy nekem azért kell noti, hogy mindenhova magammal tudjam cipelni, de útközben nem használnám, csak szobában, ott meg úgyis konnektorba dugnám. Erre alapozva nem tudom, hogy megéri-e nekem kifizetni a PM miatt +20-30e FT-ot.
-
zolnagy
őstag
Mondjuk a kijelző összehasonlításom nem volt teljesen objektív, mert az IBM-en windows volt feltéve, a HP-n meg SUSE 10.1 és most jut eszembe, hogy a színárnyalat beállítását nem néztem meg.
A HP-nál láttam én is a görgető részt a tapipad oldalán. Szerintem jó dolog, de ezzel együtt is nekem jobban kézre esik a pöcökegér.
Sorry, de mi az a küldő akkumulátor csatlakozó.
Lehet, hogy tudatlan vagyok, de az occ-t sem tudom, hogy mi...
Gondolom valami teszt, várom az eredményt. -
zolnagy
őstag
válasz
liquidmoon #852 üzenetére
Hi!
GMA950 graf. vezérlő
Az akkuja papíron jónak tűnik, gyakorlatban majd tototos kolléga tud infoval szolgálni
Az Intel wlant állítólag linux alatt könnyebb beüzemelni (a másikat sem lehetetlen)
Mobil Celeronokban nincs Speedstep, emiatt jobban is melegszik, akksiról kevesebbet megy, venti többet pörög.
A proci sebességére nem lehet szvsz egzaktul válaszolni, de egy 2-2,5-es P4 sebességét szerintem eléri.
A HP anyagában szerintem jó.
Egyébként én is ezzel szemeztem, de minél többet olvasom a fórumot, annál inkább érlelődik bennem, hogy inkább Pentium M-eset veszek. Az IBM R5x típusoknál pl. a vélemények szerint sokkal jobb a PM-es, nem tudom a hátrányok ennél a gépnél mennyire jelentkeznek a gyakorlatban (tototos?) -
zolnagy
őstag
Ez bíztató, majd kíváncsi vagyok a további tapasztalataidra is. Érdekelne még a kijelző. Én egy IBM R50e-vel vetettem össze, ebben az IBM-et láttam jobbnak. Ma ugyanis voltam megnézni a Metroban ezt a két gépet, a tapasztalataim: [link]
De persze az igazi az, amikor az ember otthon, nyugodt körülmények között használja...
Dizájnra egyébként egyértelműen a HP a jobb, de ez nekem nem szempont. -
zolnagy
őstag
Szóval szept. 29. Na ezt megvárom. Egyébként nem tudod, ebben van Firewire? (a metrosban van)
Igen lehet a HP-nál is, meg még foglalkozik vele pár cég. Pl láttam itt 1 évet :[link] Bár az nx63xx-et nem írja.
De érdemes megnézni, hogy hol veszed, mert pl. IBM-nél 2X annyiért adták volna ugyanazt, ha a notebook.hu-n veszem meg (IBM-nél itt olcsó: [link]).
Ha megkapom az árajánlatot, akkor írok.
[Szerkesztve] -
zolnagy
őstag
Most, hogy usanotebooknál már nincs az az IBM, amit szerettem volna, csak egy 32e-el drágább változat, én is körülnéztem újra a piacon, hogy milyet érdemes venni sulinetben.
Az eddigi fórum olvasgatások során arra jutottam, hogy IBM, HP vagy Dell-t akarok venni.
Max 200k-t akarok rászánni mem és gari bővítéssel együtt (legyen rajta legalább 2 év).
A Dell kicsukva, mert csak wxga-s van ennyiért, ami nálam kizáró ok (egyébként jó lenne).
Az IBM lett volna a nyerő, de most már nem kapok ennyiért, csak 1 év garival.
Az általad írt HP nx6310-es notit néztem én is, mert kedvező ára ellenére elég jól felszerelt és a HP-król is jókat olvastam. Az általad írthoz csak garibővítést kellene venni és jó is lenne nekem. Hátránya viszont az IBM-el szemben a Celeron M, bár ha én 99%-ban hálózatról használnám, akkor nem tudom, hogy egyáltalán hátrány-e ez nekem. A chipkészlete viszont korszerűbb, mint az IBM-é, és nem mellékes, hogy itt Győrben is van 3 szervíz pontja. Az egyiktől most várok egy e-mailt a garancia kiterjesztés árajánlatára.
Apropó, hol láttad 150-ért? Én csak a győri Metroban láttam eddig 155-ért, de abban csak 40 GB-os vinyó volt. Egyébként szerintem nem éri meg a 6110-es a 60e plusszt, mert csak annyival jobb, hogy PM van benne. Ez nekem ennyit nem ér (aki sokat hordozza annak talán). -
zolnagy
őstag
válasz
vadcitrom #773 üzenetére
Hello!
A SATA vinyónak asztali gépnél is kellett a driver a telepítés elején (F6), amit a gyártó elvileg floppyn mellékel, de ezen nincs ugye. Nem tudom, hogy pl. pendrive-on vagy cd-n felismeri-e a SATA drivert, de érdemes kipróbálni. (Nekem még ATA-s van)
Nos úgy látszik, hogy elviszik az asztali gépemet, így én is kihasználom ezt a sulinetet és veszek egy notit (asszonykámnak ez volt a kikötése, hja házas emberek...)
Azt a HP-t néztem én is, amit Te vettél, úgyhogy kérdezek: mi is az az 1-2 dolog, amit a win nem ismert fel (én mondjuk linuxxal használnám, de asszony kedvéért XP-t is akarok feltenni). -
zolnagy
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 4
- Bittorrent topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kerékpársportok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged