Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ðávid

aktív tag

válasz Dell XPS #9708 üzenetére

Szegényt gyötörtem rendesen. :) Volt, hogy félnapokat (vagy akár többet is :D) ment egyfolytában ftp vagy torrent letöltés miatt. Mondjuk nem tudta felülmúlni a hajdani Fujitsu Siemens Amilo M1437G-met, ami üzemelt egyfolytában egy hetet is (ilyen többször is volt).

Az egyik tipikus jelensége az volt, amikor akkumulátorról üzemelt és bekapcsolás után néhány percig a processzor 100%-on ment. Így hirtelenjében nem emlékszem, hogy néztem-e a lemez kihasználtságot. A memória használat némileg volt csak magasabb az átlagosnál.

Egy újabb macerás dolog a Wi-Fi. Kissé nehézkesnek találtam a csatlakozását akár akkumulátorról, akár hálózatról üzemelt. Ez leginkább az egyetemen jött elő. Otthoni Wi-Fi routernél ezt nem nagyon tapasztaltam ki, ott azonnal csatlakozott. Amúgy ott minden gépem, még a laptopok is Ethernettel kapcsolódnak (jobban szeretem és megbízhatóbb is).

Ami még nagyon meg tudta fektetni, az a Firefox. Ha meg Flash is volt az oldal(ak)on, akkor aztán megint maximumon ment a processzor. Ilyen oldal például az Időkép. Néhány weblap megnyitása után már többszáz MB-ot evett a böngésző. Ilyenkor be kellett zárnom a Firefox-ot és újraindítanom.

Már máskor is gondolkodtam a bővítésén. Egyszer kicsit utánajártam, hogy Bluetooth-t lehetne-e beletenni, mivel a LED megvan neki. Végül találtam is egy oldalt, ahol bemutatták, hogy némi házi barkácsolással megoldható. Ezen felbuzdulva én is szétszedtem a gépet és még a Bluetooth bekötő kábelét is megtaláltam, de végül nem lett semmi a Bluetooth-ból, viszont kicsit kitakarítottam és ha jól emlékszem újra is pasztáztam. Bár akkor még csak valami névtelen hővezető pasztám rendelkeztem. Azóta beszereztem MX-2-t. Lehet újra szétszedem... ;]

Új hozzászólás Aktív témák