Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
Thunderzolee #7499 üzenetére
Elvileg pl. Windows Tweaker-rel kiüthető a 3Gb limit. Bár valóban jobban megéri 64bit-re váltani 4Gb RAM környékén, de ha valakinek nincs rá ingere, ezzel játszhat.
(Adott esetben 10-15% teljesítménynövekedés azért tud áldásos lenni a 0%-hoz képest)
(#7503) kali : Ráadásul, az a megcímezetlen 1Gb még felhasználható RAMDisk-nek, az pedig szintén tud gyorsítani a rendszeren
-
válasz
Thunderzolee #7499 üzenetére
nem ragaszkodtam hozzá - olyat nem is írtam, hogy mind a 4 gigabyte megcímzésre kerül modulos szinten -, én ahhoz ragaszkodtam, hogy adott oprendszerek 4 gigabyte memóriát tudnak összesen megcímezni - és ez igaz is!
szerintem; inkább legyen egy notiban 2 * 2 gigabyte, és működjön a dual channel, de lógjon a levegőben 1 gigabyte kihasználatlanul, mint legyen 1 + 2 gigabyte, ne működjön a dual channel, de legyen megcímezve - majdnem - mind!
amúgy is konkrét notija válogatja, a hardveres kiépítés alapján, hogy mennyi a megcímzendő "fölös" memória, szélsőséges esetek pedig mindig vannak, nálam is csak 2.92 gigabyte van megcímezve a 2 * 4 gigabyte memóriából - 4 gigabyte esetén is ennyi lenne -, de egy speciális program miatt, most kénytelen vagyok 32 bit képes windows 7 verziót használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Okos Otthon / Smart Home
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Apple MacBook Air M2,8/256GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest