- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zanik
addikt
Mióta lejárt az Asus A6Rp-m garanciája többször is felvetődött bennem a processzor (Celeron M 420) cseréje. Minap körül néztem egy kicsit, és nem akartam elhinni, amit találtam. Az ősöreg Xpress 200M chipset támogat(hat) egyes Core2Duo procikat is.
A bizonyítékok:
Létezik egy un. Ati Xpress 1100 chipset is, ami lényegében nem tér el sokban az X200M-től, sőt, sokszor előfordul, hogy a rendszer (vagy épp a Catalyst) X200-nak ismeri fel az X1100, és fordítva. (X1100 cpu support)
Mint látható, már a Asus oldalán kiadott korábbi BIOS is említ egy Merom magos Core 2 Duo-t, és több helyen is találtam utalást arra, hogy az X200M "támogathatja" a C2D-kat is. A sikeresen berakott T5500 és T7600 pedig minden elképzelésemet felülmúlja.
Az apróhírdetések között találtam is már egy T5200-at, és egy T5300-at. S bár a fent említett példák alapján akár működhet is a dolog, én azért egy kicsit szkeptikus vagyok.
Amúgy jó lenne tisztázni a dolgot, egyedül azonban nem merek belevágni.
A noti szerelésben tapasztaltabbakat kérdem, hogy ha pár nap garival bevállalnám a procit, esetleg segítene valamelyikőtök a műveletben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Witcher topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Építő/felújító topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Energiaital topic
- Gurulunk, WAZE?!
- Ubuntu Linux
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest