- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thommer
csendes tag
karaszi87 "alapjáraton: proci 51, vinyó 42, vga 57, alaplap 50 fokos"
Nekem is hasonlóak az értékek (Dell Inspiron N7010), játék alatt ugyan még nem mértem meg őket, de futnak, ahogy kell ezen a gépen, akár több órát is. Nem vagyok biztos benne, h ezek annyira rendellenesen magas értékek lennének. Az előző notimon, melyet 6 évig használtam, is ekörül mozogtak az értékek és még mindig működik.
-
Thommer
csendes tag
válasz
spyduck #3028 üzenetére
Igen, én is ettől féltem. Csak azt nem értem, h mi vezérelhette őket, h ezt így csinálják? Mert az, h gagyibb kijelző, tuti nem, hisz azért külön meg kellett dolgozniuk, h animálják a szmötyiket. Ha összeesküvés elméleteket akarnék gyártani, azt mondanám direkt elcseszik az olcsóbb modelleket, h vegyél drágát.
Kár, h ezt sehol, semmilyen teszt, kritika, vélemény nem hirdeti, egy egész napot gugliztam rá, h mi lehet, ez, h de mintha ilyen nem lenne senkinél, vagy nem vennék észre az emberek, Téged kivéve. -
Thommer
csendes tag
válasz
SeniorTilla #3018 üzenetére
Visszamentem a boltba és megmutattam az eladó srácnak a jelenséget. Először azt mondta, lehet, h driver gond lesz, de miután látta, h fent van a rendes ATI előkaptak a kollégájával egy másik gépet, áttolták bele a vincsit és megnéztük, ott is. Sajnos ott is tapasztalható ez a zajosság finom árnyalatoknál, így sajnos nem tudtak segíteni, mert ezek szerint ez a Dell Inspiron N7010 ilyen. "Olcsó 17"-os, drágábban biztos jobb kijelzőt tesznek." Javasolták, h vinyem el a Dell szervízbe, hátha cserélnek benne panelt.
Egyébként le a kalappal a laptop.hu-sok előtt, abszolút segítőkészek voltak, de megértem, h nem tudnak mit csinálni, ha egyszer egy típus ilyen.
A Dell részéről szerintem elég nagy szégyen, ha képes úgy olcsóbban egy kijelzőt csinálni, hogy az már a használatot zavarja. Minden normális laptopon ezeknél az árnyalatoknál, ha közelről megnézem, a pöttyök egy helyben maradnak. Erre az enyébe megcsinálták delléknél, h minden frame-ben új, véletlenszerű helyre kerülnek. Lehet, h ez nem bug, hanem fícsőr?
Az a baj, h ilyet még kipróbálással se vesz észre az ember a boltok fényviszonyaiban, ez pont akkor kezd zavarni, ha kép nagy része változatlan, pl. egy menű, ahol színátmenet van. Egyszer csak elkezd feltűnni a szemed sarkából, h vmi nem stimmel a képpel, odanézel, és látod egy pici kis részen zajos, ahol pont az az árnyalat van.
És még azt hittem, csak a pixelhibák miatt kell aggódni, de ezek mindig kitalálnak vmi újat. Remélem szervízben tudnak vele vmit kezdeni, mert különben mérges leszek. -
Thommer
csendes tag
Sziasztok!
Két napja vettem a laptop.hu-n egy Dell Inspiron N7010-es notit. A géppel meg vok elégedve, nagy kijelző, szép színek, de felfedeztem egy kisebb zavaró jelenséget. A nagyon világos színek, árnyalatok enyhén "zajosak", hogy úgy mondjam "hangyásak".
A jelenség legkönnyebben a R:250 G:250 B:250 színnél észlelhető.
Azt tudom, h a TN panelek nem tudják a teljes true color tartományt megjeleníteni, ezért bedobták a dithering trükköt, azaz a fehér és az eggyel sötétebb megjeleníthető szín közti árnyalatokat pöttyözéssel jeleníti meg. Nálam az a probléma, h ezeknek a pöttyöknek a helye időben változik így egy olyan zavaró hatást kelt, mintha zajos lenne a kép, de csak bizonyos színek esetén.
Szerintetek ez normális, vajon így kell működniük ezeknek az új kijelzőknek, vagy ez vmi hiba és vigyem vissza amíg még három napon belül vok?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Battlefield 6
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest