- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- iPhone topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
seradavid
csendes tag
válasz
Impressa #9184 üzenetére
#9184 Impressa:
Szia! Legyalultam a leírt módszerrel a HDD-t, beraktam az asztali gépbe, HD Sentinel, ugyanazokat az adatokat írta ki, mint a laposban. Lemezfelület újrainicializálása után a helyzet javult, a kondíció 36%-ról 70%-ra javult, de mondom a biztonság kedvéért még egy írás+olvasás tesztet is csinálok, csak úgy ellenőrzés végett... Az lett az eredménye, hogy újra 36%nál jár a kondíció.
Szerinted érdemes még ezzel a merevlemezzel tovább kísérletezni, vagy áshatom a sírját?
(Az Ubuntu alatti ropogásról, még annyi, hogy a merevlemez felöli oldalról jött, és a roppanás pillanatában felvillant a HDD LED egy pillanatra.)
-
seradavid
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Thinkpad T510-asom. Úgy november tájékán meghalt rajta a win7, ami májusban lett rá telepítve. Nem is nagyon foglalkoztam a probléma okával, felraktam a win8-at, ami körülbelül 1 hónapig bírta, utána ok nélkül üresjáratban 100%os lemezhasználtságot jelzett.
Gondoltam visszarakom a win7-et, aminek frissen telepítve is már ugyanaz volt a baja, mint a win8-nak, jelezte hogy használja a HDD-t mint az őrült, de látszólag nem csinált semmit. Elmentem szervízbe, előadtam mi a probléma, közölték, hogy rakjak rá eredeti Windowst. Megvolt.
A gép januárig hibátlanul működött, aztán megint ugyanaz. 5-6 újraindítás után kapcsolt csak be, indítási javítás, lemezellenőrzés és egyéb nyalánkságok után, ha pedig bekapcsolt, csak egy időzített bomba, volt, hogy mikor kapok egy kék-halált KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR szöveggel.
Felraktam a HardDisk Sentinel-t futtatam egy olvasás tesztet, kidobta, hogy van egy pár hibás szektrom, és hogy a lemez kondíciója 36%. Aztán egészen áprilisig semmi, eltekintve néhány kisebb lassulástól, és a lassulásokkor a torrent által küldött "I/O eszközhiba miatt nem lehet a kérést végrehajtani" üzenettől. (Ezt az üzenetet a HDSentinel is kiírta ellenőrzés közben) Nem tudom hogy lehet-e hozzá köze, de csináltam egy töredezettség mentesítést (a Defraggler nevű programmal), és utána megint megőrült. Nagy nehezen bekapcsoltam, vártam egy fél órát legalább amíg eltűnt a töltést jelző karika, majd egy gyors hibaüzenet a HDSentineltől, hogy a kondíció 0% és szervó meghibásodás várható, majd újra használhatatlan.
A HDDRegenerator 7% ellenőrzés után csődöt mondott, a beépített gyári BIOSos ellenőrző, pedig olvasási hibára panaszkodva 0%nál megáll. A 0% os kondíció után (ami később visszaállt 36-ra) a HDDSentinel ellenőrzése sem segített, mint azelőtt.
Ennél a pontnál teljesen biztos voltam benne, hogy a merevlemez lesz a ludas, azonban érdekes dolgot vettem észre... Egészen addig nincsen semmi baja a gépezetnek, amíg be nem dugom az Ethernet kábelt, vagy be nem kapcsolom a WiFit. Kíváncsiságból leválasztottam egy új partíciót, az amúgy teljesen hibátlannak bizonyuló D: partícióról, hogy megnézzem, mit kezd az Ubuntu a gépen. Érdekes módon az Ubuntu hibátlanul működik, WiFiről és Ethernetről egyaránt, nem lassúzik, semmi baja, a merevlemez adatait is hibátlanul eléri.
Valakinek valami ötlete, hogy mi a fene lehet ez? Nem merek kapásból egy új HDD-t venni, nincsenek mostanában úgy eleresztve az árak, de valamit kell kezdenem vele, mert az Ubuntu nem egy végleges megoldás, mert olyan programokat használnék, amik nem igazán szeretik. Az sem lenne normális, hogy kb. 3 havonta újra kéne rakni a rendszert. PC-n már vagy 3 éve hibátlan (win7).
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Wise (ex-TransferWise)
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Revolut
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 14" - M3 Pro - 18GB/512GB
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest