- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
owon
csendes tag
Sziasztok!
Acer aspire 5520-as gépemben tönkrement a Geforce 8400M G típusú grafkártyám. Mivel magát a chip-et nem lehet cserélni, ezért komplett kártyára lenne szükségem.
Lehet ezt venni valahol? Hivatalos oldalt nézegettem, de ott nem találtam meg. Esetleg ebay?
Köszi! -
owon
csendes tag
Sziasztok!
Megfigyeltem, hogy ha a notebookom hidegen bekapcsolom, akkor kb 1 percig megy, aztán elmegy a kép, vagy össze vissza vibrál. (10-ből 9x elmegy a kép)
Szétszedtem, hővezető anyaggal bekentem a grafkártya és a vele közös hűtőcsövön lévő alaplapi chip-et is, majd visszaraktam a hőcsövet.
Elindítottam, és figyeltem az ujjaimmal, melyik melegedett leggyorsabban. 1 perc után a grafkártya volt a legmelegebb, de szerintem nem vészesen. Ekkor ismét elmet a kép.
Van ilyen, hogy ha felmelegedik a grafikus kártya, akkor vagy elmegy a kép, vagy vibrálni fog?
Vagy más okozza a hibát?
Azt is észrevettem, hogy ha rászúrom az adaptert, akkor is egyből elromlik a kép.
Üdv! -
owon
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi notebookom van:
Acer Aspire 5520
Grafkártya: Geeforce 8400M G
2007-ben lett vásárolva.A problémám a következő:
Bekapcsoláskor egyszer csak a képernyő jobb oldala fehér lett a másik fele pedig szürke, még a biosban. Nem is reagált semmire, újraindítottam. Ekkor elindult, de nagyon sok pixelhiba volt, és vonalak is szaladgáltak a kijelzőn (kb. mint egy régi tv).
Sikerült eljutnom a windowsig, de belassult a gép. Töltöttem le grafkártyához új drivert, telepítettem, restartoltam, de nem változott. Majd újra restartoltam, és kb 10x meghalt a gép a bios után, tehát a windowsba be sem lépett, fekete képernyővel megállt.
Most, sokadik újraindítás után sikerült belépni windowsba, kimeneteni pár dolgom.Úgy gondolom, hogy ez egyértelműen hardveres hiba. Én alaplapra gondolok, mivel a grafkártya és a gép sebessége sem a megszokott. Windows hibáját is kizárnám, mert már a biosban is jelentkezik a hiba. (egyből bekapcsoláskor, mikor felvillan az acer reklám, már hibás a képernyő)
Kérdésem az lenne, hogy találkozott-e már valaki hasonolóval, esetleg van-e valami ötlete, mit kéne csinálnom.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Spórolós topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motoros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest