Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• syl5

őstag

válasz Hunter2 #4262 üzenetére

Bízom a legjobbakban.

Hát igen úgy a logikus, hogy a magas hőmérséklet miatt érintkezik rendesen és azért jó a kép, de szerencsére 2-3 óra pihi után is szépen volt kép, majd egy újabb 1-1,5 órás pihi után is. Remélem holnap reggelre, amikor 8-10 órát kikapcsolt állapotban lesz nem lesz geb@sz.

(#4263) vranyek
    Rendszer visszaállítás az új driver telepítése előtti időpontra.

• syl5

őstag

válasz f27 #4259 üzenetére

& Hunter2
    Köszönöm!

Nem az egész gépet gondoltam mikróba tenni, csak a kártyát. A komplett gép be se férne. MXM a kártya, cserélhető.

Egyébként mint írtam win csökkentett módban életet tudtam lehelni vele. Rádugtam egy pendrive-ot, és rámásoltam a nagyon szükséges dolgokat. Ez eltartott vagy 1,5 óráig, és láss csodát helyrejött a kártya, már nem csíkozott. Azt hittem csak átmeneti, de 2-3 óráig hűlt a gép, és aztán is bekapcsolt és nem csíkoz most sem.
    Eléggé pörgött a proci, 80 fok körül lehetett és az egész gép elég meleg volt, mert aktív használatba volt. Gondolom a melegedés következtében visszaolvadt valami érzékelő és azért lett megint jó.

Szerintetek meddig fog tartani ez az állapot?

• syl5

őstag

Sziasztok!

Egy MSI L735X-083HU notebook-om van.

Ma reggel kapcsolnám be, de csak fekete bevilágítás fogad, aztán miután elért a Windows bejelentkező képernyőig már bevilágítás sincs, totál semmi kijelzés. DVI kimenettel LCD TV-re kötve ugyanez a helyzet. Egyedül úgy tudtam kijelzést kicsikarni a gépből hogy a DVI kimenetre, átalakítóval analóg D-SUB kábellel kötöttem rá az LCD TV-t.

Ilyenkor is csak csökkentett módban hajlandó képet megjeleníteni a gép a TV-n, illetve a win töltést.

Tudni kell még, hogy volt már hasonló gondja a gépnek. Anno VGA kártyát akartam cserélni benne, szétszedtem, de meghiusult a terv, és nem lett benne cserélve kártya. A kártyához nem volt nyúlva, csak a proci hűtő volt leszerelve. Amikor összeraktam hasonló volt a helyzet. Akkor annyi különbséggel, hogy még bevilágítás sem volt digitális kimenetnél, akkor totálisan semmi képet nem adott ki. Akkor valami alaplapi chipet kellett rajta cserélni.

Mi lehet a pontos hiba? VGA memória? VGA kártya csere biztosan megoldja, vagy lehet itt más gond is?

Továbbá mintha hallottam volna már olyanról, hogy megmikrózzák a VGA-t, hogy a leszakadt lábak ezáltal visszaolvadjanak, vagy valami ilyesmi. Megoldás lehet ez most nekem?

• syl5

őstag

Sziasztok!
    Kéne egy kis seggítség.
    Szétszedtem a gépem(MSI L735) vga csere miatt.
    A vga csere meghiúsult, volt egy pont ahonnan nem lehetett tovább szétszedni a gépet. De nem ez a lényeg.
    Szal összeraktam, bekapcsolom és nincs kép... Hdd működik, hallásból a szokásos tesztek lemennek, de amikor meg kéne jelennie a képnek nem történik semmi.
    Mindenre vigyáztam, a kijelző kábeleire különös tekintettel.
    Mindent visszaraktam a helyére, bár nem sok minden volt, amit kellett. Visszaraktam a kijelző kábeleit, a billentyűzetet, a bekapcsoló panel kábelét, dvd meghajtót, proci hűtőt mindent...
    Nem tudom mi lehet a baj.
    Csak egyre tudok gondolni:
    -elszállt a vga
    -vagy elszállt a proci
    A vga-hoz hozzá sem nyúltam, úgyhogy nem értem mi baja lehet...
    A procira is amikor visszatettem a hűtőt szeépen letisztítottam, és tettem rá hűtőpasztát.
    Esetleg lehet az a baj, hogy a prociról a rajta lévő hővezetőt pici csavarhúzóval kapartam le? ( de nagyon vigyáztam rá, semmi karc nem keletkezett rajta, még kicsi rajta is maradt a rajta lévő hővezetőből)
    Vagy az, hogy én ilyen pasztát raktam rá? Ami rajta volt az ilyen szilárdabb anyagnak tűnt. az enyém folyékonyabb volt
    Vagy esetleg az, hogy kikapcsolás után kb 10 perccel már szedtem szét?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés