- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
geri005
tag
Sziasztok!
Múlt pénteken vettem az extreme digitalban egy samsung notebookot (i3, 6GB RAM, 750GB HDD, Nividia gt620M stb...) Operációs rendszer nélkül vettem. Namost itthon megpróbáltam feltelepíteni egy 64bit-es Windows 7-et. Nem nagyon ment, a fájlok felmásolása utáni újraindításnál folyton kékhalálozott. Próbáltam 32 bitest is, azzal sem jártam sikerrel. Volt itthon egy Vista telepítő is, azt fel tudtam rakni. Az eszközkezelő szerint egy bizonyos PCI kommunikációs eszköz nem volt telepítve, majd miután beraktam a géphez kapott DVD-t, hogy arról keresse meg a drivert meg is tette, újraindítás után lássanak csodát, megint kékhalál itt is. Az érdekes dolog már itt az volt, hogy nem is látta az Nvidia kártyát, csak az integrált HD 4000-t.
Gondoltam bepróbálkozok egy Windows 8-cal is. 32bites verzió (a 64-es fel sem települt) felment, eszközkezelőben újabb érdekes dolgok: Megint az említett pci kommunikációs eszköz, illetve az integrált kártyán felül még talált egy 3D video controllert. Le is húzta Windows Update-ről hozzá a drivert -> telepítés után az eszköz neve Nvidia GF117 ami ha jól tudom valamiféle kódnév a grafikus maggal kapcsolatban(de lehet, hogy nem jól tudom) A Pci kommunikációs eszközt is telepítette a háttérben közben, újraindítás, semmi kékhalál, csak éppen a bootscreen-en kívül egy deka képet nem látok. Usgyi csökkentett módba, kártya letilt, újraindít, és megint megy a gép.
Mindezek után (péteken történt a vásárlás) szombaton vissza is vittem. Megnézegették, majd közölték, hogy nincs raktáron, nem tudják kicserélni, menjek vissza jövő szerdán, addigra megjön a cseregép. Tegnap előtt vissza is mentem, most azt közlik, hogy nem vehetik vissza, míg ki nem vizsgálják a szervízükben, hogy mi a helyzet. Én nem vagyok nagyon otthon a jogi dolgokban, de nincs törvénybe foglalva, hogy 3 napon belül vissza kell vásárolniuk/kicserélniük? Idegesítő, hogy megveszek valamit méregdrágán tök újan, és nem tudom használni mert rossz, és még akkor én várjak heteket a szervízre.
(Ubuntuval is próbálkoztam, az sem látta a kártyát)
Mit gondoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Brave
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Háztartási gépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Battlefield 6
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Apple Macbook Air M4 15 2025 16GB 256GB
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Apple MacBook Pro 14" - M3 Pro - 18GB/512GB
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest