Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
balco
aktív tag
Celeron-M-hez is lehet valahogy szorzót állítani. Nekem Pentium-M procim van (Acer TM4002Lmi), de barátnak van Celeron-M-es TM230?, nem kapott hozzá semmi cdt, progit. Feltettem az én cdémről az Acer saját progiját. Két lépcsőben lehetett állítani a szorzót. Volt neki valami medium, és max üzemmódja. Jól működött.
Az a baj, hogy most én is az NHC-ét használom, már a progi nevére sem emlékszem, ha neked is acerod van, akkor megkereshetem... -
parandroid
félisten
Gondoltam, hogy így lesz - mármint hogy szorzót nem állít, csak az egy fix szorzóhoz a feszt.
A dolgot végiggondolva a lényeg a következő: van egy fix működési frekvenciád a szorzó és az FSB szorzatából, amihez egy default feszültség tartozik. A proci ez alapján a felvett feszültség alapján ''fogyaszt'', illetve melegszik. Minél kisebb ez a feszültség, logikusan annál kevesebbet fogyaszt, és ezáltal kevésbé melegszik a processzor. Azt a feszültségértéket kell megtalálni, amin a gép még stabilan üzemképes.
Nekem ez most 1,484V helyett 1,26V. Ahogy elnézem ez pár fokot jelent hőmérsékletben (1-2-t), bár a gép most dinamikusan állítja a feszültséget.
Amit eddig észrevettem, hogy a fix 600MHz-es akkus üzemnél a 0,956-ról 0,892-re lejjebb vett feszültségértékkel kb 10-15 perccel nőtt meg az akkuidőm. Most levettem 0,796V-ra, de ma egész délután csak hálózatról teszteltem (hogy bírja-e és stabil-e), holnap majd megfuttatom akkuról is, hogy meddig megy.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 7 - i9 13900HX, Geforce 4080, 32 gb, 1TB ram ELADÓ
- újszerű MacBook Air M1 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar
- újszerű 15 hüvelykes MacBook Air M3 16GB 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Victus 16-r0013sl 16.1" FHD IPS i7-13700H RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Predator Helios Neo 16 (PHN16-71) 16" QHD+ IPS i9-13900HX RTX 4060 16GB 1TB magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest