Új hozzászólás Aktív témák

• HummeRC

senior tag

3 darab van belőle a családban. Szerintem teljesen élhető telefon. Amennyiért vettük, meg egyenesen főnyeremény volt.
    Látom a hozzászólások között, hogy kit érdekel a javíthatóság? Hát nálam szempont volt, mert az előző telefonommal is elégedett vagyok a mai napig, sok évig használtam, csak éppen új akkut nem lehet hozzá szerezni és házilag kicserélni. Szóval ment a fiókba egy jól működő, a szokásaimat teljesen kielégítő telefon, csak mert szerelhetetlen és nincs hozzá alkatrész. Itt most várhatóan néhány évig nem lesz ilyen gond.

Viszont pár dologról nem esett szó a tesztben.

A kamerája rég nem látott jó minőségű és tuti, hogy a gyári szoftveren is reszeltek, mert a korábban másik telefonon már bevált Manual Camera szoftver itt gyengébb képeket csinál, mint a gyári sajátja. A leírása szerint valamilyen AI funkciót használnak hozzá, hát nem tudom. Valamitől végre jó a kamera képe nappal és sötétben is, nem úgy, mint az utóbbi pár évben megjelent ilyen kategóriájú telefonoknál.
    Igaz, a kétszeres zoom lehetőséget én sem értem, mert semmivel nem jobb, sőtt, mintha kézzel belenagyítok az elkészült normál képbe.
    Nem tudom milyen beállításokkal készültek a tesztképek, de tud ezektől jobbat is. Megemlítendő még, hogy a JPG mellett tud HEIF-be és RAW-ba is menteni.

A telefon beszéd hangja nagyon tiszta és jól érthető. Olyan érzékeny a hangátvitele, hogy kihangosítás nélkül is jó minőségben átviszi a hangot ha lerakom az asztalra.

A kijelző sem annyira csúf, mint vártam. Rosszabbra számítottam leírás, meg a netes lehúzások/fintorgások alapján. Viszont a 90Hz az nem állandó, hanem a leírás szerint dinamikusan változtatja, az igényeknek megfelelően. Ezt viszont nem minden program támogatja, így van olyan widget, ami percekig teljesen fehér marad, amíg az rá nem frissít magára, vagy kézzel rá nem frissítek.

Az egyetlen ami szerintem gyenge benne az a rezgőmotor. Az erősséget nem lehet állítani és alig érzem, ha nyomkodom, vagy ha a zsebemben csörög. Inkább csak zizzen kicsit, mint rezeg. Vagy lehet szoftverhiba, mert ki-be kapcsolásnál normálisan rezeg, de mindenhol máshol meg csak heptikus zizegés.

Valamint, bár ez nem elsősorban a telefon hibája, hogy hiába stock droid van rajta, azért csak ott van beégetve a keresősáv alul, meg a naptár és eseménykijelzés felül kikapcsolhatatlanul, ezzel el is vették a főképernyő harmadát, meg a gyári droid szabadságát, hogy semmi nem kötelező, mindent magamnak állíthatok. Miért nem lehet ez kikapcsolható, vagy átrakható másik képernyőre, mint régen? :W

NFC van és ki/be kapcsolható.

6GHz-es wifi nincs benne, de he nem írnák, nem is hiányozna. Viszont említést érdemel, hogy ebben is dinamikus lett a mac adress cím, a wifi kapcsolat létrejötte után generál magának mac address-t. Ilyenformán nem könnyű hálózatokból kitiltani, vagy kontrollálni.

6/128 GB-os a készülék, de itt is hozzá lehet rendelni a tárhelyből +2 GB-ot a ram-hoz, kiegészítésként, ha az alap 6 GB-ot valamiért kevesellnénk.

Nem tudom ez mennyire a telefon sajátsága, vagy inkább új adroid funkció, ilyen régen nem volt az tuti. Amikor átköltöztem ebbe a telefonba, akkor a G42 kérte dugjam össze a régi telefonnal usb kábellel. Ezen keresztül átmásolt mindent! a régi telefonról, fiókokat, jelszavakat, wifi adatokat, képeket, videókat, alkalmazásokat, hitelesítő alkalmazásokat, szóval tényleg mindent, valamint ezen keresztül töltötte a régi telefont, hogy az le ne merüljön másolás közben. Zseniális ötlet. Ilyen flottul és könnyedén sosem költöztem új telefonra.

A tok viszont valóban problémás pont. Akárhol keresem, sehol nincs pont rávaló átlátszó szilikontok. Német ebay-en azt írták van a konkrét típusra való. Megrendeltem, itt volt 3 nap alatt. Hát fizikailag rámegy, de a gombok kivágása kb 3-4mm-t nem stimmel, úgyhogy vagy nem erre való, vagy részeg volt aki a mintát levette. Mindegy, a semminél több, amíg nem szerzek tényleg rávalót, legalább javít a fogásán.

Összességében pozitív csalódás a készülék, pláne hogy bruttó 87k-ért behúzható volt iponból, annyiért meg ilyen szintű új telefont nem kapni.

#szerk: elnézést a hosszúságért!

Új hozzászólás Aktív témák