Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joci2000
senior tag
Saját fubu volt, vagy netről beszerzett? mert az utóbbiban virgin eepromok szoktak figyelni, amiket rendesen, többször kell resetelni mire működőképes állapotba lehet hozni. Főleg WinXP alatt, ahol kicsit szar az mbus kezelés. Nekem is van soxor, h. nem csinál semmit. Ebből a szempontból vista és 98 sokkal jobbak. Ott pöccre megy mindegyik funkció.
Az hogy egyik pillanatról a másikra térerőt elengedte, az fizikális gebasz lehet szvsz. Mondjuk alkatrészek kimozdultak vagy ilysemi.. Leesik, vagy csak zsebedben/táskádban mocorog/feszül/ütődik meg hasonló.. Nálam ha ilyen bibi van, mindig hw-t kezdem mocorogtatni, piszkálni, mert softtal nem sok gond szokott lenni. főleg ha így 1ik napról a másikra történik.
nemtolt/simelutasítás pedig valszeg régi memória tartalom miatt lehetett.. Ott ha tuning soft belekontárkodik és eredetit visszaírod, akkor rendesen átírja a memóriatáblát. És könnyen meglehet h. azokat a biteket is atírta amik ezekért felelősek. Simplán a többszöri full soft reset itt is segíthetett volna. Az ugyanis a teló memóriáját is alaphelyzetbe vágja, márha hajlandó menni az mbus.

-
xabolcs
őstag
juheee
talaltam egy masik fubu-t, amivel mar hajlando volt rendesen mukodni pin kod utan is
viszont tovabbra is varom a megfejteseket arra, hogy miert nem volt jo a tobbi fubu, a tobbi mas kombozas?
es ez a nemtolt + sim elutasitas? ezmiez?
megvalami!
ha most (gyari szofttal) is produkalna a tererobetegseget, akkor az tenyleg hardver (vegfok, ilyesmi, ...) hiba? mehet pannonnak 10e-ert?

koszontem,
xabolcs
-
joci2000
senior tag
nah zsír,
viszont az a popup cucc azért nem m1, mert mivel átírtad a felvevő gombot, nem jut el odáig a program, h. letegye, és kiírja. Amit lehet vele kezdeni, az h. átirányítod a letevő gombra, és minden faxa lex elvileg...
utána is nézek majd mit kell átírni, csak most épp elszállt irodánkban az 1ik winyó, amin elég fontos adatok voltak, és mikor? hát persze amikor archiválni akartuk őket :S És elég hallottnak tűnik, megyek is írok itt 1 másik topicba, h. mit lehetne vele kezdeni... -
joci2000
senior tag
igazából nem tudom milyen módszerrel csinálta meg ezt D:Virus, de ha úgy, ahogy gondolom, akkor valszeg 2x küldi el a navi gomb megnyomását, mivel lehet szimulálni gomblenyomást is. Ha ez a helyzet, akkor az első gomblenyomás helyére kéne tenni a navi helyett a C kódját, és a második gombnyomást pedig kihagyni. És kész is. ;)
Ha értesz 1 kicsit ARM-hoz, akkor gyorsan kideríthető h. mi is a helyzet. -
joci2000
senior tag
Nos tehát: innen tod leszednio a régebbi verziót: [link]
a lista pedig úgy működik, h. asszem az utolsó előtti szabadon módosítható csengőhangra, tehát a csengőhang szerkesztésnél az utolsó előttire teszel egy szünetet, és semmi mást (szünetet a 0-ával tudsz tenni). A listát pedig úgy állítod össze, h. a telefonkönyvben hozzárendeled ezt a csengőhangot az éppen elutasítani, elfogadni akaró számhoz, amit már menüből állítasz h. éppen elfogadó számokhoz vagy elutasítókhoz rendelted a szünetet. -
joci2000
senior tag
3330-as .nxp kb. ua. mint a 3310-es, mert majdnem minden script kompatibilis 3330-al. szal elég ha csak a 3310-es projectben kicseréled az input flash-t és a menüt és kész is. nálam pl annyi a különbség, h. 3330-on több a szabad memória
és így még MADos is simán belefér az egészbe

3330-as winteslám pedig csak 4.50-es van
ha az is jó, akkor küldöm.. -
joci2000
senior tag
-
joci2000
senior tag
Asszem megvan a bibi miért nem m1 a winteslás flashed. Azt először át kell konvertálni, és utána beleírni a telába.
Softot úgy frissítesz winteslás flashel, h. előbb átkonvertálod ppm ráillesztéssel (knok progik tudják, ''convert wintesla to fls'' menüpont a misc részben). utána rolis flasher progival betolod 0x200000-ra. utána mennie kell, függetlenül h. milyen soft volt rajta először.
Ha eeprom baja lenne, akkor is be kéne kapcsolnia.
Wintesla-hoz asszem spéci nokia box kell, vagy a fene se tudja. Azt sose használtam, csak a flash file-okat a packokból. Rolis 4.78b6 flasher progit használok, amivel faxán m1 minden.
3410 modding: azt a project A szerűt is tudom, meg épp azt próbálom összehozni, h. menjen a nokix scriptek is rajta. megpróbálom visszakeresni a funkciókat az egyes scriptekhez. De sajna elakadtam 1iknél, amihez asszem online reversing kell. Ha lex szabadidőm, akkor neki is esek, de most nagyon besűrűsödtek a programjaim. egyszerűbb a dolog, ha rátolsz 1 3310-es softot 2mb-s filesystemmel, és keyboard patchel
igaz alul és oldalt lex 1 csík, de akkor is faxább lex. a másik megoldás pedig 3350-es softot rátenni, mert ahhoz a képernyő mérete is faxán pásszol, igaz nincs java, de hát vmit vmiért. 
-
joci2000
senior tag
Hali
gondolom rátoltad a 5210-es softra a filesystem patchet ugye? azért lett kevesebb a méret.
Nos ez így oké, csak az a bibi a softtal, h. ha nem üres a filesystem rész, vagy nem rendes filesystem van rajta, akkor nem kapcsol be tela.
Megoldás: töröld ki azt a részt a flashből, ezt úgy tudod, h. hexaeditorral készítesz 1 üres filet, amibe csak ff van, pont annyi bytenyi, mint amennyi a filesystem rész. ez ugye 64k-s blokkokból, van, szal ahogy néztem 640 kbyte-nyi filesystemet akarsz. szal készíts 1 640kbyte-nyi üres filet és azt írd be 4E0000-ra ha jól számoltam.
Amúgy meg nem ajánlatos tuningolt flasht tovább tolni, mert akkor összeakadhatnak a régi és az új tuning módszerek. Nokix-al minden egyszerűbb.
@domi007:3410 amúgy még ide tartozik, és ahhoz is van 1-2 tuning módszer.
[Szerkesztve] -
xabolcs
őstag

vegul eletre kelt

persze kerdesem meg igy is maradt
ugyanis csak a backup illetve a bakupnak a tuningolt valtozata tudta mukodesre birni a telefont ...
az hogy hogyan varazsoljam ra fol a g5.26-os neten talalt finomsagot,
esetleg az official 5.40-es szoftot, azt mar vegkepp nem tudom
szivesen varom az otleteket
addig meg finomitok a sajat szoftomon ... rafer
-
joci2000
senior tag
Nah a lényeg az, h. van 1-2 régebbi telasoft (pl 3210) ami csak unicoda-ban engedi a textet, és így mindig 2 féle fordítás kellene, mert pl 3310-ben a sima gsm abc van. Így viszont h. unicoda-ban van a text nem kell 2x fordítani.
Viszont 3310-es softban unicodra kell állítani a magyar nyelvet, hogy működjön, ami azt eredményezi, h. az ékezetes karakterek több helyet foglalnak pl sms-ben Viszont ha csökkentettre állítod, akkor már normálisan müxik, asszem, és remélhetőleg a címzett is ékezetes betűket kap majd.
Még senki sem szólt h. ékezet nélkül küldenék sms-t, bár rohadt ritkán küldök sms-t, inkább hívok, mert 1 perc alatt ugyis elnyögöm h. mit akarok, mint 1 sms-ben és ez így ktg hatékonyabb, mert nem kell visszaírnia akinek sms-t küldenék. -
joci2000
senior tag
Helló újra,
először is bocs h. eddig nem írtam, csak hétvégén nem voltam itthon.
Szóval
itt vannak a többi kódok is:
Á \xC3\x81 á \xC3\xA1
É \xC3\x89 é \xC3\xA9
Í \xC3\x8D í \xC3\xAD
Ó \xC3\x93 ó \xC3\xB3
Ö \xC3\x96 ö \xC3\xB6
Ő \xC5\x90 ő \xC5\x91
Ú \xC3\x9A ú \xC3\xBA
Ü \xC3\x9C ü \xC3\xBC
Ű \xC5\xB0 ű \xC5\xB1
Kezdetben én a /xnn-et használtam, de sajna nem volt minden tela flashel kompatibilis, így át kellett írni az egészet unicode-ra, és ezért 3310-en sajna az sms-nél át kell álítani csökkentett karaktertámogatásra, különben 1 ékezetes betű sok helyet elvenne.
de így nagyjából jól használható.
Villogó hálózat keresés: lehetséges, annyi az egész, h. a villogó karaktert tedd be a szöveg elé. HUNG:\x00\x01Halozat kereses
hogy le kell-e zárni azt nem tudom, de én sztem nem kell. akkor kell, ha utána akarsz még vmit ami nem vilogóba kell.
5210: factory resettel sem javul meg? esetleg 1 soft frissítés ráférne
vagy virgin eeprom -
joci2000
senior tag
helló
Unicode karakterek:
Á \u00C1 á \u00E1
É \u00C9 é \u00E9
Í \u00CD í \u00ED
Ó \u00D3 ó \u00F3
Ö \u00D6 ö \u00F6
Ő \u0150 ő \u0151
Ú \u00DA ú \u00FA
Ü \u00DC ü \u00FC
Ű \u00DB ű \u00FB
sortörés: \x0a
segítő szöveg? ezt asszem csak egyes modelleknél müxik, de lövésem sincs hogyan.
A menüt úgy módosítod ahogy neked éppen teccik
oda pakolsz, ahova csak akarsz és azt amit akarsz. -
xabolcs
őstag
8850ratyiflash
ez a flash kizarolag arra valo, h kiprobald, muxik-e!
h egyaltalan erdemes-e vele foglalkozni....
ha sokadik resetre sem reagal, akkor szepen toltsd vissza a biztonsagi mentesedet,
s talan a sajat modositasaiddal, a sajat szakalladdal mar muxik
de persze az sem biztos 
ja igen, megvmi:
remelem az sms-ket, telszamokat, stb-ket nem felejtetted el kimenteni.
es persze esetleges sikeres flash utan ne felejtsd el megnezni/javitani az imei szamokat,
hisz ez nem a te tellad fubuja
progi: [link]
kep: [link]
pass: nokixed
szep nagy kep
sok sikert!
bocs, ha sok a folosleg, de ne csusszon el trivinek hitt dolgok miatt
[Szerkesztve] -
joci2000
senior tag
Szia
Nos előttem szóló kolléga helyesen szólt, bár sztem az a flash box azért dúrva lenne 5210-re
elég 1 lpt portos flash kábel, ami 1500 huf gigatelben. sajna 2 féle kábel kell, és az m/f-bus-os kábelt semmi esetre se vágd szét, mert különben lőttek annak is 
Neked kell a tuninghoz 1 f/m-busos kábel, de ha m-busos szervízkábel pack-ot veszel(gigatelben 1500huf) akkor az is elegendő. Szal kb 3000huf-ból megúszható a 2 kábel.
és 1 kábelből nem lehet építeni h. mind2 menjen, kivéve ha értesz elektronikához, és át tudod alakítani.
Amúgy az h. melyik script m1 5210-esen, az script függő. Attól függ, h. a script készítő mennyire tette kompatibilissé a többi telefonnal. elvileg mind1ik script működhet 5210-esen is, max 1 kicsit javítani kell a scripten.
Tuning előtt, mint előttem szóló kolléga is említette, full backup-od l1en telefonról, mielőtt nekiállsz módosítgatni, h. ha vmi gebasz van, akkor bármikor vissza tudd állítani eredeti állapotot
-
maxtreme01
csendes tag
Szia!
Ehhez a művelethez flash box-ra lesz szükséged, meg M-BUS kábelre. De, ha még nem csináltál ilyet, akkor mentsd le a telefonod flash image-ét eeprommal együtt, így könnyebben kísérletezhetsz, nem kell mindig gyáriszámot visszaírni, stb, ha valamit elrontassz, és új eepromot kell írnod bele. A 3310-re készült scriptek szerintem nem fognak menni 5210-es flash-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Futás, futópályák
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Mesterséges intelligencia topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- LEGO klub
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ha az is jó, akkor küldöm..

vagy virgin eeprom