Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Brett001

aktív tag

A bázis építésnek én sem sok értelmét látom. Tény, hogy nyomot hagyhatsz, de ebben a hatalmas világban elég kicsi a valószínűsége annak, hogy más is odavetődik, és igen itt az a hajtóerő, hogy mindig újabb bolygókra menj, hogy "vajon az hogy néz ki?" motivációval. Sajnos ez a része nagyon el lett szúrva. Nem tudom olvastátok-e ezt a cikket, amiben mélyebben belenéztek a forráskódba.

[link]

A lényeg röviden, ha jól vettem ki a gyenge angolommal, hogy maga az alap program, a procedurális rész nagyon jól, ötletesen van megírva, ahogy a szerző fogalmaz "egy valóságos gyöngyszem", ugyanakkor látszik rajta a sietség, a vége felé összecsapták az egészet. Mintegy 80%-os, és ezt a 80%-ot nem úgy kell érteni, hogy kimaradt belőle például a multiplayer vagy a frakciók közötti harc stb., hanem maga a procedurális és grafikai részben is sok lehetőség lappang. Ezért lett olyan unalmas pl. a felszín, ahogy az Otherworld-ös srác Sirin mondta, a felszin magassági változatossága kimerül két 10 emeletes ház magasságában. :( Sokkal több növény, állat is lehetne benne, de csak 2-3 művész dolgozott ezen, pedig vagy több idő, vagy kétszer ennyi művész-grafikus kellett volna a 100%-hoz. Mondjuk a felszín módosító modoknak hála, már sokkal sokszínűbb lettek a bolygók. pl. érdekesség, hogy a nagy épületek amiket hiányolunk, modelljei benne voltak a játékban, ott voltak egy könyvtárban, csak épp a program nem hivatkozott rájuk.

Új hozzászólás Aktív témák