Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL, ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RangerFox
veterán
válasz
akos712
üzenetére
Hát Fire Emblem Awakening. 150 óra tömör szórakozás

Amúgy a Mario Kart viszonylag rövid, ha nem tolod online, a smash bros so-so, a zeldák pedig változóak. Az ocarina olyan 45 óra, a link between world meg kb 20. A Pokémon remake szórakoztató, csak nagyon könnyű, igazából nem kell gondolkodni, nem nagyon van szerepe, az amúgy jól megcsinált stratégiai, körökre osztott harcoknak, de így is simán beleöltem 55 órát még annó. -
Petreszku
senior tag
Szia!
Amiibo beolvasás után az olvasónak és a gépnek közel kell lenni egymáshoz? Vagy utána már a távolság nem számít, csak a művelet ideje alatt?
-
akos712
csendes tag
Én vagyok az, aki azon vacilált, hogy XL vagy sima... Szerintetek mivel lehet a legtöbbet játszani a mostani címek közül, ha nem vagyok OCDs? Mario kartot mennyire lehet élvezni net nélkül? Zeldakba mennyi időt lehet rakni? Smash Brost, net nélkül? Vagy esetleg mit ajánlotok? Pokemon remake-en is gondolkodom...
-
Goldwin
aktív tag
-
TedThomas
aktív tag
Egy kis halloweeni dekoráció ötlet: [link]
-
Petreszku
senior tag
Sziasztok!
Idave,SzDavid99, köszönöm a válaszokat.
Jó tudni, hogy nem mindegy a figura sem, nem buták a nintendonál. Jól kitalálták, de azért belevágok nemsokára.
-
SzDavid99
tag
válasz
Petreszku
üzenetére
Szia!
Én 2DS-el használok egy NFC Reader/Writer kiegészítőt és tökéletesen működik. Össze sem kell párosítani a géppel, automatikusan érzékeli, ha a közelében van. Csak meg kell rajta nyomni a bekapcsológombot, és kész. (Két ceruzaelemmel működik egyébként, ami a csomag része(!))
Itt találsz egy listát a kompatibilis játékokról és az azokkal használható figurákról.
-
Petreszku
senior tag
Sziasztok!
szgergely, köszönöm a választ.
Szeretnék amiibot használni 3ds gépen, de nem a "NEW" szériám van. Ha jól olvastam/értelmeztem/néztem ebben az esetben vennem kell egy "Nintendo 3DS NFC/Amiibo Reader-t". Összekapcsolom a géppel, ráhelyezem a figurát, majd játszom vele. Van még valami amire érdemes figyelni vagy ennyi az egész ténylegesen?
Minden játéknál tudom használni a figurákat vagy van külön lista erre a célra?
A beolvasott figurát minden alkalommal újra fel kell helyezni az olvasóra vagy utána megmarad a memóriában?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
ldave
félisten
Holnap Devil Survivor 2! Haladunk, ez most már csak 10 hónapot késett. Az első rész asszem másfél év csúszással jött.
-
ragaroberto
csendes tag
Köszönöm!

PS4 után váltva életem első Nintendo konzoljára... hááát... beszippantott

-
SzDavid99
tag
válasz
ragaroberto
üzenetére
Mario Kart 7
Super Smash Bros.
The Legend of Zelda: TriForce Heroes
Monster Hunter 4 Ultimate
talán még az Animal Crossing: New Leaf -
RangerFox
veterán
válasz
ragaroberto
üzenetére
Mario Kart 7, Super Smash Bros. a legnépszerűbb
-
ragaroberto
csendes tag
Hellotok,
2DS tulaj lettem, valami jó multis játék akad ?

-
adalbert1
veterán
Velük már én is többször lyukra futottam, pedig kis odafigyeléssel sokkal jobbak lehetnének.
Most pl. PS TV-t rendeltem (6999-ért volt akciósan), weboldalon még úgy van, hogy raktáron, a visszaigazoló e-mailben még az jön vissza, hogy nincs készleten.
Igaz annyira nem vágytam rá, de már beleéltem magam, hogy kipróbálom. 
A bontott játékok a másik dolog (oké, hogy azt is el kell adni, ami ki volt rakva a falra), igaz ezt az 576-nál sem szeretem.
A harmadik a régebben többször nem működő kártyaolvasó volt (hogy most mi van, azt nem tudom).
Igazából 2 konzol bolt van, ahol szeretek vásárolni, az egyik a Gamepark (csak a világ végén van), a másik a Playmania (az pedig inkább retro),
-
Petreszku
senior tag
Sziasztok!
3 ds játéknál van jelentősége, hogy használt vagysem egy játék?
Gondolok itt letőlthető tartalmak, kiegésztők.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Goldwin
aktív tag

-
n0_gAboR
őstag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Az is baj a keppel, hogy a keresok nem indexelik.
-
ldave
félisten
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Igazán tehetnél rózsaszín DS-eket mindenhova illusztrációnak.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Update #2: kész a teljes DS-szakasz. Többször nem szemetelek a fórumba, majd ahogy lesz időm, folytatom apránként tovább. Holnaptól ismét keményen dolgozó kisember leszek (eddig szabin voltam), úgyhogy lassabban fogok vele haladni. De ha már hét évet kibírt a fórum enélkül, az a pár nap már úgysem számít.

-
SzDavid99
tag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Na, ez így már tökéletes!

-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Update: betettem az elejét, erre már nem kell ránagyítani. Arial betűtípust használtam 13-as méretben, elvileg élsimítás is van rajta.
-
RangerFox
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
A betűméret szerintem nem megfelelő. Az alapötlet tetszik, csak annyi a gond vele, hogy így nem lehet kijelölni részeket az írásból, nem lehet könnyen másolni, ez lehet szempont lehet valaki számára. (Pl. ha valaki erre téved és lusta elolvasni az összefoglalót).
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
CanibelZ
üzenetére
Egyelőre az lett a nóta vége, hogy egyszerűsítek a sémán, és PNG formátumban fogok garázdálkodni. Áttetsző hátteret fogok beállítani, amin jól fog látszódni a szöveg, és a képek is nagyobbak lesznek. Ehhez át kell majd jócskán szerkeszteni, viszont már ez a megoldás is fényévekkel több lehetőséget kínál, mint a PH! saját eszközei (betűtípusok, színek, kép+szöveg egymás mellett stb). Csak így jobban kell majd darabolnom, mert PNG-ből nem enged akkora felbontású fájlokat beszúrni (bár az áttetsző háttér miatt ebből úgysem fog sok minden látszani, ez inkább technikailag macerásabb kicsit).
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
És ha csinálnál egy saját blogbejegyzést és azt linkelnés be ide? Ott nincs több lehetőség?
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
SzDavid99
üzenetére
Agyalok még rajta, hogy legyen. Eredetileg azért nem akartam csak a beépített eszközöket használni, mert nagyon nincs is olyan (betűméret, szín stb). Viszont most úgy látom a reakciók alapján, hogy valami olyan cucc kellene, amibe nem kellene pluszba külön belenagyítani, hogy olvasható legyen. Nyilván könnyebb volna, ha csak egyetlen konzolról szólna a dolog, ellenben meg a sok kép is jó szerintem. Az a baj, hogy a 'szöveges' összefoglalókat a kutya nem olvassa el, talán tízből ha egy ember...
-
g@bo
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
na, visszaírtak elhozom.
már csak egy new ds re kellene spórolni.

-
SzDavid99
tag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Igen, ez nem biztos, hogy a legjobb betűtípus erre a célra. De miért nem oldható meg a dolog "hagyományos" módon? Ezt nem teljesen értem.

-
Goldwin
aktív tag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Korrektúra
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az utolsó bekezdés első mondata helyett az alábbi mondatot javasolom.

A Nintendo DS kézikonzolok gyártása leállt, támogatottságuk megszűnt.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Megpróbálom akkor átállítani egy másik betűtípusra, hátha olvashatóbb lesz. Ez az Impact alapjáraton is kövér kicsit.
-
ayo
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
a betűk eleve "szétesnek", az pl. nem lenne rossz javítani. nem tudom hogy a textnél nincs beállatíva az anti vagy rossz a tömörítés.
-
ldave
félisten
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Lehet a betűközt picit növelni kéne, nézzük meg úgy olvashatóbb-e.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Podolski1998
üzenetére
Nagyjából a kép 10%-át használtam margónak, balról ~60px, jobbról ~30px. A kép 800*1920px, ennél hosszabb elviekben nem lehet (de szélesebb igen). Nagyítani mindenképp kell hozzá, hogy valaki kényelmesen tanulmányozhassa, mert a fórum csak 480px szélességet enged meg.
Szerk.: a betűméret 18-as, de csak a teljes méretű képen, a kicsinyített fórumképen ez is zsugorítva jelenik meg
-
Podolski1998
csendes tag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Alapvetően jó csak kicsit nehezen olvasható a kis betűk miatt. Valamint szerintem túl nagy a két szélen a kitöltetlen terület. Ha egy kicsit tudnál a szövegen szélesíteni akkor szerintem mindkét probléma megoldódna.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Szeretnék egy röpke közvélemény-kutatást tartani a téma-összefoglalóval kapcsolatban. Mivel 9 konzolt és a hozzájuk tartozó egyéb dolgokat fogja át a topik, egy sajátságos módszerhez fordultam ezek bemutatásához. Azt terveztem, hogy első körben nem a PH! fapados text-felületét vetném be, hanem szinte minden témát képekbe szerkesztve, modulonként mutatnék be. Hogy érthetőbb legyen, betettem az összefoglalóba az első modult, ami a DS gépeket mutatja be. Mivel a lenyíló részben van, így elvileg nem zavarja a normál böngészést, csak annak töltődik be, aki direkt oda kattint. Megpróbálom a fájlméreteket kordában tartani, viszont jelezzétek, ha valamiért (főleg technikai aggályok miatt) nem frankó ez a módszer. Ha kukázni kell valami miatt, akkor majd megoldom a beépített lehetőségekkel. Akárhogy is, ezt az öt modult tervezem (mindegyik egyforma terjedelmű):
- DS modul, ezt raktam most be kísérleti jelleggel (20%)
- 3DS modul (20%)
- New 3DS modul (20%)
- eshop, account, amiibo, kiegészítők (20%)
- népszerű 3DS játékok (20%)Kicsit bele is kellett hackelnem, hogy jól látszódjon, remélem mások is látják. Majd írogassátok légyszi az észrevételeiteket.

-
g@bo
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
ja, megrendeltem a bravely -t az általlad emlitett bótban, de nem túl "segítűkészek" van, de nincs...
amugy a final fantasy típusú cuccok bejönnek.
-
-
ldave
félisten
Én több mint egy hete rendeltem tőlük két játékot, a weboldal szerint mindkettő raktáron volt. Most a héten szerdán felhívtam őket, hogy mégis mi a helyzet, akkor azt ígérték telefonon, hogy csütörtökön megkapom. Mondtam nekik, hogy nekem az is jó, ha bemegyek érte az üzletbe, nem kell a szállítás, de biztosított róla, hogy másnap kezemben lesz a csomag. Hát persze nem. Próbáltam őket hívni csütörtök este, de nem értem el senkit. Biztos elfoglaltak voltak, hogy a sok Assassins Creed Syndicate-t kiszállítsák, mert abból balhé lenne, ha nem érkezne meg az előrendelőknek még a pénteki ünnepnap előtt...
-
g@bo
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
szóval majoras mask vagy bravely? egyikre van keret.
azért a konzolvilág nagy görény, szombat reggel rendeltem, vasárnap még irtam mizu vele és semmi válasz.. ilyen jól megy nekik.
-
CanibelZ
aktív tag
Az szerintetek miért lehet, hogyha kicsit nagyobb lendülettel csukom be a 3DS-em, akkor kikapcsol? Olyan, mintha az akksi kimozdulna vagy ilyesmi, de vissza tudom kapcsolni, nem kell ott piszkálni. Ötlet, hogy mit nézzek meg? Ha nem muszáj, akkor nem vinném vissza garanciáztatni, hogyha nincs olyan baja.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
-
RangerFox
veterán
Ha valaki képben a Fire emblemet illetően (régebbi részek, sztori, ilyesmi), az rám írna priviben? Kéne egy kis help, hátha itt akad valaki :9
-
ldave
félisten
Baszki, rendelnék egy Project Mirai DX-et (demó bejött), erre Temporarily out of stock.
-
akos712
csendes tag
New XL-t tervezek az összefoglaló alapján venni. Viszont kicsit félek, hogy nagyon pixeles, mivel megnéztem a PSP-m képernyőjét, ami kb. ugyan olyan. Milyen játékot rendeljek majd hozzá?
-
SzDavid99
tag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Köszönöm, főnök!

-
g@bo
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
kicsi a sima 3ds?

-
akos712
csendes tag
Kösz srácok!
-
SzDavid99
tag
-
-
akos712
csendes tag
Hello, fórumlakók!
3DS-t vennék, viszont néhány dologban tanácstalan vagyok.
Szerintetek megéri a New 3DS?
A simának nem túl kicsi a képernyője?
Az XL nem pixeles a maga 240p-jével?
Hogyha egy játékkal szeretnék kezdeni, akkor melyik a legtartalmasabb?
Valahol becserélnek Ps Vitat?
Milyen tanácsaitok vannak még pluszban? -
g@bo
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
köszi, pont most ment le az ára...

már csak egy new 3ds kéne.
-
CanibelZ
aktív tag
Select-es Zelda-t lehet még valahol venni? Gameshop-on és 576-ban sincs már és Szegeden csak ez a két bolt van, aminek van webáruháza, más konzolboltot meg nem tudok...
-
g@bo
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
érdemes megvenni? bravely 10k, zelda majoras 8k. bontatlanul...

-
james001
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Ja értem. Akkor nincs mese,a PS4-től kell megválnom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
james001
üzenetére
Nem, mert a játék kártyáján tárolódnak. Pletykálnak valami olyan hivatalos programról, ami kiszedi onnét őket, de az is csak arra jó, hogy a kazettás játék digitálisan letöltött változata is használni tudja őket. Viszont úgy rémlik, ezzel nem lehet később a kártyára visszatölteni adatokat, tehát igazából ezt a kérdést nem oldja meg. Egyszerűbb, ha inkább a PS4-et adod el és nem bajlódsz efféle kellemetlen dolgokkal.

-
james001
veterán
Mentéseket rá lehet valami féle módon másolni a PC-re?
-
-
g@bo
nagyúr
urak
majoras mask-ért érdemes lóvét adni, v beteg cucc?
bravely default is lenne.... az bejövős?

-
tajner10
tag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Nemtudom emlékszel e de régebben még kiraktatál egy képet azzal az alcímmel hogy "Gazdit keresünk" a hirdetés gondolom már nem érvényes

-
tajner10
tag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Grat az előléptetésnek és play it-n kik lesznek kinn? mert én ott leszek

-
cactuar
senior tag
Ingyen MH4U theme-t kapunk, ma déltől tölthető, október 30-ig.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Hardveraprón hirdessetek légyszi, fórumon ne piacozzunk.
-
g@bo
nagyúr
-
tajner10
tag
Hello nemrég lettem egy new 3ds tulaj mh4el és észrevettem hogy g2a-n lehet venni 3ds kódokat valaki már vett ott valamit (nintendo ra értelemszerűen)
-
ldave
félisten
Tegnap ránéztem az Activity Log-ra. A Bravely Defualt demójával többet játszottam, mint a teljes játékkal.
Viszont a Theatrhythm-mel jól haladok, már 30 ezer felett van az összpontszám, ami az 5-ből még miindig csak 2 csillag a játék szerint, szóval haladni kell tovább.
-
Linkh
tag
Előfordult már valakivel, olyan, hogy belépett az eshopba és nem volt system update?

-
TedThomas
aktív tag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Az avatar hatalma

-
RangerFox
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Úristen, úristen, topik gazda lettél, fogadd gratulációm!!

-
twingers
tag
Sziasztok!
3DS Nfc reader-ről tud valaki valami infot? Szeptember 25. volt az Eu megjelenési dátum, de nem találtam sehol magyar boltban (az AC-s bundle-t leszámítva). -
Faterkam
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Teljesen egyet értek veled! a gyerek 2 1/2 óra alatt ment át rajta, na jó nem 100%.-ra vitte ki. De azt mondta az 1 rész nehezebb volt és jobb!

(#8704) adalbert1 én azért várok egy értesítést tőlük!
-
adalbert1
veterán
válasz
Faterkam
üzenetére
Szerintem a legtöbb helyen nem kapták meg pénteken az új Select címeket (vagy csak a rendszerük nem a tényleges készletet követi) - kíváncsi lennék, hogy ez a Nintendo forgalmazón vagy a boltokon múlik, főleg, hogy volt bolt, ahol már volt, és szombaton meg is tudtam venni a Star Fox-ot (Magyarország meg nem akkora piac, illene, hogy minden hivatalos partner boltjában egyszerre jöjjenek ki az új dolgok).
-
renji00
aktív tag
Végigjátszottam a második játékomat a konzolon... Eredetileg Tales of The Abyss miatt vettem a gépet de úgy látszik hogy a Bravely Default miatt tartom meg. 95 óra szín tiszta élvezet : két ending, a Bravely Second videó a végén , összes job elsajátítva , minden fegyvert megszereztem és 99-re fejlesztettem a karaktereket. Még azt is el tudom képzelni hogy a közeljövőben nekiugrok a NG+nak. Le vagyok nyűgözve, meg a kedvencek közé.

-
g@bo
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére

erre még én is vágyom, az összes jó cim megvan.
de használtan ritkák, 12k ért meg.. hümm
majoras mask -ért érdemes pénzt adni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Futás, futópályák
- LG LCD és LED TV-k
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- E-book olvasók
- A Ubisoft lerántja a leplet az Assassin’s Creed IV: Black Flag remake-ről
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Projektor topic
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- ELADVA! Ghost of Yotei / PS5 / 1x kijátszott
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- Playstation 5 lemezes eladó!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igaz annyira nem vágytam rá, de már beleéltem magam, hogy kipróbálom.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha nem haragszol, ennek a linknek szorítanék majd helyet a téma-összefoglalóban is.