- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- iPhone topik
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
atirag
őstag
válasz
Zoli bácsi #1757 üzenetére
köszönöm . Igen lehet baj van vele ,de nem tudok mit csinálni vele. Androidos Sony . A sok éves lg aminek mozgásos távja van sokkal tovább bírja .
Az órába teszek akkor simat .
azert akarom mert látom mennyi elem fogy. Külön van gyűjtve és már rég nem adtam le. Teljesen felesleges ennyi elem. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi #1744 üzenetére
Ha valaki jár erre, és érdekli.
Megrendeltem ezt a töltőt, másnap reggel jött: [link]
Merem ajánlani! Majdnem két hétig dolgozott, több garnitúra AAA, AA, és 18650 akkut teszteltem, töltöttem vele.
Egy furcsa dolog van a Voltcraft IPC 1L után, a kisütés után nem indul a töltés.
Viszont kapacitást a kivett mennyiséget jelzi, nem a belerakottat.
A ventillátor azért bekapcsol, kisütés közben is, de nem zavaró.Hálószobában ment, éjjel is. Inkább zümmögés, egy csendesebb laptophoz hasonló hang.
Végre nyugodt szívvel kidobtam a fejlámpához kapott, soha nem használt 18650 akkukat, nevetséges kapacitással bírnak..Ahogy sejtettem......
Előző töltő után nem is igazán kell kezelési utmutató. Bár nem adnak hozzá magyar nyelvűt, neten található leírások, tesztek alapján aki nem használt ilyesmit, az is könnyen boldogul.
Nem sajnálom rá a pénzt, ügyes kis szerkezet! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Zoli bácsi #1734 üzenetére
Ezt már mindenki maga tudja, nekem például van a BC-700 mellé egy LiitoKala Lii-100, ami áthidalja ezt a kis gondot, illetve TP4056 töltőmodulokat is szoktam alkalmazni, különféle célra.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Zoli bácsi #1732 üzenetére
Mindegyik csomagban volt egy aksi, amit merítés után 5 percig töltött, majd kiírta hogy tele van, a kapacitás 10%-át sem rakta bele. Azt hittem hibás akkuk, félretettem.
Ilyen előfordul, hogy a sokáig állt akku belső ellenállása annyira megnő, hogy az első töltés így jár, majd később "feléled", magához tér. A regeneráló program is erről szól lényegében.
Más kérdés, hogy új, soha nem használt akkunál mennyire normális ez, hogy már regenerálni kell, illetve milyen életkilátásai lesznek, ha már így kezdi. Hogy ennyire túlmerült belső önkisülés miatt, vagy túl sokáig raktározták, majd elválik, mennyire fog teljesíteni.
IPC-1L (BC-700) töltőm nemrég tettem rendbe. Szét kellett szedni az érintkezőit, WD-40 és vattapálcika segítségével letisztítottam a felületeket, majd úgy raktam össze, hogy némi folyadék maradjon benne. Más eszköznél csináltam olyat is, hogy a lemezeket Cellux ragasztóval rögzítettem. De úgy trükközve, hogy a WD-40 ne oldja le rögtön a ragasztót.
WD-40 nekem elég jól bevált, zseblámpa kapcsolóját is jól tisztítja, oxidréteget megszünteti. Vagy egyéb ilyen kontakthibákat.
Li-ion akkut nem nagyon szokták lemeríteni, nem szükséges. Ezeknél 2,5 V egyébként a védelmi küszöb általában, ami alá nem engedi a laptop / telefon / bármi.
Legfeljebb nekem van egy olyan "kényszerképzetem", hogy még a régi telefonjaim akkui is azért élnek nagyon sokáig, mert szinte kikapcsolásig merítem általában és csak akkor töltöm fel. De ki tudja, ez lehet véletlen is.
Neten látni (szerintem laikus) véleményeket, akik nagyon túlaggódják ezt a kérdést: soha ne merítsd le és soha ne töltsd fel teljesen! Ez hülyeség szerintem. Hosszabb távú raktározásnál előnyös a közepes töltési állapot, amit lehet időnként ellenőrizni, rátölteni.
De normál napi használatnál nem látom értelmét, ezzel szórakozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Medence topik
- Micro Four Thirds
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged