Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PhilBrick
őstag
-
TheProb
veterán
Azért ez így eléggé sántít. Mivel nem minden content DV-s NF-en, így értelem szerűen nem tudna mindent DV-ben lejátszani. Azért adtam direkt 1-1 példát DV-s és sima HDR contentre, mert egyikre ezt, másikra azt írja a netflix.
Míg az Arcane DV támogatott tartalomnak van írva az appban, az úgy is indul el. Addig a DARK, mint 4K HDR-es, ott sima SDR-ben játszódik le. -
TrollBalint
addikt
Az Apple-t mindig elfelejtem megnézni, de eddig amiket láttam ott, hogy mikor vannak fent, nem igazán nyerte el a tetszésem. EGy valamit kezdtünk el ott nézni, de örültem neki, hogy belealudtam

Nekem a Netflix jobban bejön, de tény, hogy lassabban nézzük, mint ahogy felkerülnek az új tartalmak. (És ez igaz mindenre amire előfizettem
-
prtvlogan
aktív tag
Hát, én is így vagyok vele, alig nézem, de eddig elfogadtam, hogy a két nagyi, illetve a feleségem időnként talál rajta valami nézhetőt. Ha ezt elveszik, akkor nekem nem gond letorrentezni az adott sorozatot, filmet attól független, hogy az netflixes, amazonos, vagy prime-s. Azt is elfogadtam, hogy 4K- minőségre fizetek elő, de csak késő este telefonon tudom nézni, ami messze nem 4k minőség... Soha nem csaltam vele, soha nem adtam ki a jelszót idegennek pénzért cserébe, így ez most rosszul érint. De, ha meglépi ezt a netflix, akkor van lehetőségem lemondani, és másik szolgáltatóhoz átmenni.. Jó dolog a mennyiség, de nálam pl sokszor előfordul, hogy csak az előzetesek megnézéséig jutok, mert nincs több időm, és vagy elalszok. 4500 Ft nem sok, magában, de hozzájön az áram, a gáz a telefon, az internet, a hulladékszállítás, a hitel a kaja, , és ezekből a netflix az egyetlen, amit nem kötelező fizetni, és igazából a tartalmat "alternatív" forrásból be lehet szerezni.
-
aprokaroka87
nagyúr
Annyira nem értek hozzá de ez Dolby Atmos nem egy olyan formátum amiben eleve úgy kell lekodolni a hangot?
Megnéztem egy Kodi-t, mit mutat telefonon.
A példa a kémnő visszatér nevű sorozat.
Na itt elérhető Angol nyelven a Dolby Atmos is, magyar nyelven viszont csak Dolby Digital 5.1Gyári app meg semmit nem ír.
Ez valószínűleg azért van mert tudomásom szerint az én telefonom nem is támogatja natívan a Dolby atmos-t, viszont kodi meg valószínűleg tudja kezelni.
Egyébként meg kodiban is van külön kapcsoló a Dolby " kategóriára ", alapból aac-t játszik.
-
modflow
veterán
Netflix-en én már láttam többször is 25 Mbit-et, nem tudok példát, de tuti van. Persze nem jellemző.
De szerintem teljesen jó a minősége.Persze a Bravia Core Imax Enhanced filmekről is azt hittem eszméletlenül szépek, de így hogy írod, hogy CSAK oleden az, gondolom tévedtem, hisz az enyém XR-es LCD. 😃
-
aprokaroka87
nagyúr
Mondjuk ehhez elég nagy eséllyel a drm meg kódek rendszerek kuszasága is hozzá járul.
Viszont én azt vettem észre hogy a Netflix sokkal kevésbé érzékeny az internet sebesség ingadozása.
Hbo max esetén elvileg van 10mbit/sec FULL HD esetén, h265-el.Egyébként meg semmit nem jelent hogy cpu-ból ki tudja hajtani a 8K-t, ugyanis valószínűleg drm esetén kötelező a hardveres gyorsítás.
-
Amint ezek a szankciók és díjazások életbe lépnek cancel subscription.
Egy ideje már úgyis fontolgatom. Erőltetik a PC-t minden (!) egyes filmben vagy sorozatban. Rengeteg kiritkán aluli műsor van és bár számra van annyi jó, mint pl. HBO Max-on, de sokkal több a (bull)shit. Ami érdekel... back to sarki zöldséges. Nem gond. Az összes többi streaming előfizetést pedig meghagyom. Van mindegyik, de jóval kevesebb a díjazásuk mennyiségre kb. ugyanannyi minőségi műsorért. -
Chris0321
veterán
Az a gond a netflix-el, hogy rossz irányba tartanak. Azt hiszik ha tiltják a jelszómegosztást akkor majd mindenki csinál saját profilt. Nem fognak. Minőség szerint osztják el az előfizetési lehetőségeket így ha jó minőséget akarsz drága. Én ha rajtam múlt volna, már rég visszamondom mert alig nézem a többi oldal mellett. A Disney+ viszi nálam a prímet de elő fogok fizetni az új oldalra is ami nemsokára indul. Nagy a konkurencia, nem lehet szórakozni az előfizetőkkel következmények nélkül.
-
zseko
veterán
Én is azóta használom amióta bejött az országba és még magyar tartalom sem igazán volt rajta, és úgy kellett böngészőben pluginnal alávarázsolni feliratot, de ez a lépésük eléggé öntökönlövésnek néz ki. Én például használom itthon, utazáskor, munkahelyen (ebédidőben természetesen), mamámnál ha ott vagyunk, havernál, ha megnéznénk valamit, nyaraláskor... Tévé, telefon, tablet, FireTV 4K Max... De ha nincs rám szükségük, akkor pápá...
Kíváncsian várom mekkora előfizetői bázist és bevételt buknak, én első körben úgy 30%-ra saccolnám. -
TrollBalint
addikt
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Közben meg is találtam a választ, hát komolyan erről nem tudtam.
Time for a break. Better Call Saul season 6 episode 8 is unfortunately not coming as part of the show's usual weekly release schedule, with the Breaking Bad spin-off returning for a second-half later this year. Worse yet, Batter Call Saul has really been upping the ante, making the wait even harder.
-
zseko
veterán
Engem az tart a Netflixnél, hogy - a többiekhez képest - hatalmas az ázsiai választékuk, ráadásul magyar felirattal (is). Na meg hogy ezt éppen nem én fizetem

Viszont lassan eljutottam oda, hogy angol felirattal is kezdem tudni követni nagyrészt a történetet (meg sok szótárazással), így ez az előnye kezd megszűnni. -
azbest
félisten
attól nem kell félni, hogy aki tényleg maga használja utazás közben, azt letiltanák arra hivatkozva, hogy többféle netről van.
Minden készülékre generál egyedi azonosítókódot. Ha több különböző eszközön használod, akkor is sokszor ugyanarról az internetről / szolgáltatótól. Az ritka nálam, hogy eszköz is más, net is más és még egyszerre is legyen lejátszás közben több eszköz.
Ha minden államban netkávézóból lépsz be netflixezni netkávézós gépekről, ráadásul egy időben többször is, akkor előfordulhat, hogy gyanúsnak találja a rendszer

Normális, életszerű szituációban nagy eséllyel beazonosítható, hogy valóban egy háztartás tagjai használják-e. Ha hónapokig nem jársz otthon és gyakran cserélted a telefont / laptopot / tévét és mindig tiszta lappal kell belépni, akkor ja, lehet furcsának tartja a rendszerük
-
lafaty80
addikt
Már ne is haragudj, de ahogy olvaslak, jobban írsz magyarul mint az átlag magyar
Egy cimborámnak volt finn barátnője, akit úgy mutatott be, hogy nem tudtam még akkor róla semmit, és hogy majd meglep. Magyarul beszéltünk, picit néha megakadt, de semmi extra. Ekkor mondta csak el, hogy ő finn és 8 hónapja tanulja a magyart, mert megtetszett neki a nyelv
-
Ra3
őstag
Kábé nekem is ez az érzésem, például nem tudom attól egészen pontosan mit várnak hogy letiltják a acc megosztást, a magyarok kábé el fognak tűnni az előfizetői térképről, de szerintem más országokban is hasonló hatása lesz, ha nem is ekkora mértékben.
Nekem nem okozna gondot ha ki kéne fizetni a prémiumot, de amennyit az utóbbi időben nézzük annyiért egyszerűen nem éri meg. -
+1
Én is nagyon szeretem, épp az elmúlt 2 és fél hétben néztem meg újra az öt évadot. És épp ma túrtam a netet, hogy mikor jön már a hatodik évad. Azt írták, hogy 2022-ben biztosan nem.
Mindig a Breaking Bad előzmény sorozataként emlegetik, de attól szerintem sokkal jobb.
-
newmoonlight
senior tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
zseko
veterán
Nem is gondolnám, hogy az angol az anyanyelved.
Kicsit irigykedek is rád, és azokra akik tudnak rendesen angolul, nekem van, hogy elég nyögvenyelős egy-egy új szót megtanulni, van ami alig akar megmaradni, például a quite jelentését is már legalább több tucatszor megnéztem, de mai napig mindig elfelejtem. Valószínűleg rossz a tanulási módszerem, bár annyira sosem álltam rá. Mondjuk régen még abban sem hittem, hogy egyáltalán a mostani szintre eljutok, vagy hogy egyszer 40 percet fogok beszélgetni buszozás közben egy angollal. Igaz, hogy kb. egy három-négy éves szintjén, de akkor is 
Ám az angol nyelvnemtudásom ellenére sem értem ezt a magyar felirattal kell olvasni ellenkezést, mert néztem már pl. koreai sorozatot angol felirattal (igaz, csak az első három részt), és közben szótárból kerestem az ismeretlen szavakat, vagy pl. kindle-n haladok lassan egy angol könyvvel, ahol kb. minden második szót szótáraznom kell... Ehhez képest egy magyar felirattal nézés... -
kmarci25
Topikgazda
Szerintem nem hülyeség. Valószínűleg úgy értették, hogy a netflix alkalmazás játszik le 24 Hz-en, attól függetlenül hogy az anyag hány képkocka/másodperccel készült. Ugyanígy az HBO Go app 50Hz-en játszik. Ez egyébként fire stick-en is így van, netflix 60fps, HBO 50fps. Ezen nem lehet változtatni. A Kodi az egyetlen, ami váltja a frekvenciát, illetve a SmartTube.
-
modflow
veterán
Sony XH90-en nézem. Netflix alatt sajnos megváltozik az infó, ott a netflix adatait írja, nem látom hány Hz-en megy.

Most a Lupin-t nézem, ott is előjön ez...Most annyit csináltam, hogy eltávolítottam a frissítéseket a Netflix app-ról, majd újra frissítettem. Azóta még nem volt időm tesztelni se a TV-n, se XSX-en át.
-
newmoonlight
senior tag
Én alapvetően rühellem azokat a filmeket (sorozatokat meg pláne), ahol a legvégén látható csavar előtt órákig a fogamat csikorgatom az unalomtól, de ez esetben én is azt mondom, hogy le a kalappal. Ilyen fordulatra nem számítottam. Tényleg bravúros. Nem azt mondom, hogy újra végigkínlódnám a sorozatot (brrr...
), de hiba lett volna a vége előtt feladni. -
kmarci25
Topikgazda
Én az összeset, amit vettem amazon.de-ről rendeltem, mert Magyarországra ezt a terméket nem szánja az amazon, így nem is szállítja ide. A megoldás: vagy van ismerős Németországban, Ausztriában, vagy bárhol, ahova szállítják, megrendeled a címére és ő továbbítja neked. Vagy mailboxde.com (egy németországi címre kiküldik, és onnan továbbítják postán. Így 2szer fizetsz postaköltséget, de megkapod. Én így vettem mindhármat.)
-
Joshi
titán
Apple TV-t szerintem csak Apple termék tudja, kizártnak tartom, hogy azt kiadta volna más gyártónak az Apple.
A többiről itt olvashatsz.
-
Joshi
titán
A #9269 hsz-ben linkelt fószernak nincsenek jó tapasztalatai a HZ2000-el, pedig négyet is kipróbált. Meg aztán ha ennyi pénzt költesz kijelzőre, akkor be kell kalibrálni. Onnantól kezdve nincs nagy különbség, esetleg mozgásmegjelenítésben, de abban meg amúgy is a Sony viszi a prímet.
-
IntelKiller7
nagyúr
Vagy elég egy olyan rendszer mint a 2 faktoros bejelentkezés.
Belépsz, küldi a kódot, beírod, oké, és mehet tovább.
Mondjuk ez meg elég szopó, ha naponta többször lépsz be.Pl amikor haver kölcsönadta a HBO Go előfizetését, akkor mindig be kellett jelentkeznem telefonon, mert valamiért nem jegyezte meg a belépő adatokat. Nem tudom, hogy most direkt csinálta e, vagy csak az app ennyire szar.
-
spiky03
veterán
Gratula a tvhez!

Plazmakban is a Pana volt a legjo6, miután ugye a Pioneer kivonult a piacról.
Ezért van nekem is egy 42"es Pana plazmam.
De most kicsit feláldoztam a fekete színt a méret javára és 110"ra váltottam projektorral.
Hát teljesen más élmény így filmezni, soha többet egérmozi.
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem is TV Netflix alkalmazással van gond, valahogy nem jól kezeli a HDR-t. Lehetőség kellene a HDR kikapcsolására. Főleg SD, FHD felvételeket, TV adást nézünk, arra jobb az FHD TV. Vettem 3db 4K-s TV-t, mind visszaküldtem, mert az 4K alatti jel jobban néz ki FHD-s TV-n, mint 4K-n.
-
dino_m
őstag
Ezt most nem pontosan értem, hogy mire írtad.
Mert egyrészt a filmre és minden hang és szövegre már megvette a szükséges jogdíjakat/licenszeket, azzal hogy a csatornájukra került. Két dolog van itt összekeverve. Ha Netflix saját maga rendeli be a feliratfordítást és/vagy a szinkront, akkor csak gyártási költségeket kell kifizetnie a készítők felé. Ez után nem kell külön jogdíjat fizetni, mert ők a megbízók. Ez pont olyan, mint mikor egy filmstúdió fix áron megvásárol egy forgatókönyvet az írójától, akkortól kezdve a stúdióé a jogdíj és az írónak már semmi se jár. Ha a filmhez a már kész szinkront és/vagy a feliratot akarják felhasználni, akkor azok készítőitől kell megvásárolni a fordítói jogdíjat vagy inkább licenszet a fordítótól vagy a készíttetőtől, pl. RTL KLUB, TV2, HBO, stb... Mivel az szellemi terméknek minősül. Tehát csak azt kell eldönteniük, hogy melyik verzióval jönnek ki olcsóbban. Sőt! Később akár tovább is értékesítheti a saját maga által berendelt anyagokat, ha van/lesz rá igény. Dióhéjban kb. ennyi. -
newmoonlight
senior tag
Jaja, ezeket mind láttam. Saul nálam is alapmű. (Te ajánlottad azt is.) Az a baj, hogy a még nem látott filmek 99%-nak trailerébe belenézve mind ótvarnak tűnik.
(Bár éppenséggel ugyanezt mondtam volna a pár kommenttel feljebb ajánlott "Happy"-ről is, aztán -mély döbbenetemre- teljesen nézhető...) -
-
snemeth
aktív tag
Nem tudom, szinkronos vagy feliratos érdekel, de ezek mind feliratosak. Lehet, hogy szinkron is van egyikhez-másikhoz, de azt nem tudom.

Ráadásul már nem újak (kivéve az Undercover 2. évadát). Ha netán neked nem jönnek be, hátha másnak megtetszik valamelyik.- 13 parancsolat (13 commandments) - belga
- Undercover - belga
- Secret city - ausztrál
- The Mire - lengyel
- Kingdom - koreai zombis horror, 2 évados. Az egyik kedvencem. Rendkívül profi megvalósítás. Először angol felirattal néztem, mert magyar nem volt hozzá. Miután lett hozzá, megnéztem újból.
- Ozark - nem tudom volt-e már
- Delhi crime - indiában játszódik, de nem indiai rendezővel, úgyhogy nem gagyesztáni
- Bodyguard - brit
- The Eddy - francia talán
- CloseAmikor olvastam, hogy az eu kötelezi a Netflixet, hogy x százaléknyi európai gyártású film/sorozat is legyen, először húztam a számat. De most már azt mondom, hogy ennél jobbat nem tehettek volna, mert sok jó filmről, sorozatról maardna le az ember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

jó neked ha rendesen lejátsza.

l.skywalker
kmarci25