- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
válasz
balazs1956 #48558 üzenetére
Azt írtad: "naponta egyszer pattan egyet és újraindul". Ezeket ellenőrizd elsőnek:
- fali csatlakozóra menő két kábel csavarjai fellazultak
- fali csatlakozó érintkező fekete
- hosszabbítónál ugyanezek
- tápegységbe dugott tápkábel nem érintkezik rendesen (esetleg nincs jól bedugva)
- tápegységen belül kapcsoló vagy érintkezési hiba
- koszos, poros (porcica) tápegység áramköri lap alatt testre húz a fesz, mert esetleg nincs benne fóliaNa meg nem mindegy, hogy pattan vagy kattan. A mostani tápok szoktak kattanni de a képernyő elsötétedése után. Ha pattan és utána sötétedik el az áthúzás.
-
válasz
balazs1956 #48556 üzenetére
Mindeképpen jelentkezz ha megvagy a memtesttel (sajnos a memória nagy meglepetésekre képes) és ha lefotóztad a biosban a feszültségeket. Addig is jó éjt!
-
válasz
balazs1956 #48554 üzenetére
Visszaolvastam az eredeti kérdésedet. Azt írtad, tápot kellett cserélni. A Chieftec amit írtál, most az van benne, vagy azt cserélted?
Milyen tápegység van most benne? 99% hogy azzal van a gond. Olyan nincs hogy újraindul és nincs nyoma a windowsban, csak ha feszültség problémája van a gépnek. Arra nincs egy egzakt hibakód. Ha vmi túlmelegedne leállna, de ha újraindul és nincs hibaüzenet akkor táp szvsz.
Memtest-et innen lehet letölteni, kell hozzá egy pendrive, arra csinál egy boot partíciót, arról kell indítani és teszteli a ramjaidat. 2-3 óra kb az amire azt lehet mondani, jó lesz.
Be tudsz lépni a Bios-ba? Ott az alaplap monitorozza a feszültség értékeket. Ott kellene megnézni, milyen értéket ír ki a +3V, +5V és +12V mellett. Különösen a +12V mellett, ha alulfeszel a tápod akkor instabil lesz az egész gép és okozhat ilyen hibát, ha túl sok feszt ad le akkor meg ki is végezheted vele az alkatrészeket. Ha beléptél a biosba tudsz egy printscreen képet készíteni ezekről az értékekről?#48553
Véleményem szerint, nem azzal van a gond, hogy elmegy az áram, hanem a hibás tápegység miatt össze vissza ugrálnak a feszültségértékek. És mivel a proci, a ramok stb nagyon érzékenyek a fix, stabil feszültségre, egy-egy ingadozás instabillá teszi őket és egy pillanatra lekapcsolnak, de utána visszaugrik a fesz. valamennyire és szegény gép menne tovább.
Láttam párszor hasonlót, ezer éve, mikor a 12v-os ágon a táp feszültség értéke leugrált 10-11v értékekre. Nem mondom 100%-ra hogy ez lesz, mert innen messziről nehéz és könnyű okoskodni, meg elképzelni a helyzetet, csak igyekszem segíteni ahogyan tudok. -
válasz
balazs1956 #48551 üzenetére
Hoppá
Nem várt fordulat
Ha így is újraindult és nem dobott hibaüzenetet, akkor sok mindent ki lehet zárni. De próbáljunk logikusan gondolkodni. Windows-os szoftveres, driver-es hibát kizárnám, annak lenne nyoma. A memória hiba az egyik leggyakoribb ami miatt újraindul egy gép random. Annak is lenne nyoma. (Azért én a biztonság kedvéért futtatnék 2-3 óra memtest-et, az mindig jó ha tudjuk, hogy a memória jól működik!)Melyik az az alkatrész, amely okozhat random újraindítást anélkül, hogy nyomot hagyna az oprendszerben?
Az én gyanusítottam: - Tápegység (feszültség ingadozás, instabil 12V)Újraindult és nem lekapcsolt igaz?
Van esetleg másik tápegységed?
-
válasz
balazs1956 #48546 üzenetére
Örömmel segítettem, majd írj kérlek mit dobott ki.
Ó, nagyon sajnálom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest