Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• leyo76

senior tag

válasz Pharaoh1st #6375 üzenetére

ha ez a hiba a hdd csere után jött elő akkor mindenképp hdd- re gyanakodnék.

Hasonló hibával találkoztam már akkor egy ide kábel volt, talán oxidálódott, de az nem csak első indításkor fagyott hanem amikor éppen úgy gondolta, egy kábel csere megoldotta a problémát. Helyedben belépnék biosba ha lehetséges és megnézném a hőmérsékletek alakulását, főleg a hdd, persze mindezt hideg indításnál. Fagyást szerintem nem táp okoz, sokkal inkább memó, vagy cache memó vagy ilyesmi. Ha szoftveres gond lenne akkor az másodjára is jelentkezne, mert ugyebár ha valami valamivel ütközik akkor ujraindítás után is ütközik...

ja és csak próbaképpen leszedném a daemon toolst, annak elég agresszív illesztője van, szokott ütközni ezzel - azzal.

• pilu01

senior tag

válasz Pharaoh1st #6376 üzenetére

Kössz előre is!
    Természetesen olvasgattam én is a topikot, de mégis úgy döntöttem hogy, írok, hagy pörögjön a fórum!

Mikor újra raktam az op rendszert, akkor én is hdd balhéra gyanakodtam, ezért egy alig használt WD vinyóra raktam újra, ami külsőként volt bevetve eddig elég kevés üzemórával a háta mögött! Persze mind írtam a probléma nem szünt meg sajnos!
    A mem testet még nem próbáltam, de meg fogom ha otthon leszek, most melóba tolom!

Egyébként amit még nem írtam, és esetleg érdekes lehet az az, hogy mikor elindítanám, és nem idul, ha úgyhagyom mondjuk egy negyed órát, akkor első resetre indul, ha gyorsan kell a gép akkor ezt a resetelés dolgot 4-5 ször el kell játszani!
    Olyan mintha (nem röhögni!) bemelegedne a hw!

• Pharaoh1st

tag

válasz Pharaoh1st #4314 üzenetére

Folytatás...

Tehát. Az NF7 új tulajdonosánál sem tudtuk sehogyan sem feléleszteni a lapot, igencsak felidegesítettük magunkat rajta mindketten, haza is hoztam őkelmét... Itthon kipróbáltam volt feleslegbe egy működő, sarkazott 2500+ barton proci ami eladó mellesleg, de ez nem a reklám helye ugye :U, persze, hogy ugyanúgy nem ment... Már csak azért is itthon is eszközöltem egy CMOS cleart, ( és innentől jön a rész, amit végképp nem értek, és a guruk hozzáértésére hagyatkoznék ^^ ) láss csodát az alaplap simán elindult és stabilan működik. Magyarul CMOS normal módban, amikor a jumper 1-2 állásban van a lap NEM indul :F, viszont amikor átrakom CMOS clear, 2-3 állásba, simán bootol, felismeri az eszközöket, bios setup is tökéletesen bejön és menti is az új beállításokat. Teljesen érthetetlen ez a számomra. Visszahelyezve 1-2 állásba pedig törli a CMOS-t, vagyis a két mód felcserélődött egymással...:F méghozzá egyik pillanatról a másikra. ( Fél éve, még nem így működött a dolog ^^ )

Új hozzászólás Aktív témák