-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leyo76
senior tag
válasz
Pharaoh1st #6375 üzenetére
ha ez a hiba a hdd csere után jött elő akkor mindenképp hdd- re gyanakodnék.
Hasonló hibával találkoztam már akkor egy ide kábel volt, talán oxidálódott, de az nem csak első indításkor fagyott hanem amikor éppen úgy gondolta, egy kábel csere megoldotta a problémát. Helyedben belépnék biosba ha lehetséges és megnézném a hőmérsékletek alakulását, főleg a hdd, persze mindezt hideg indításnál. Fagyást szerintem nem táp okoz, sokkal inkább memó, vagy cache memó vagy ilyesmi. Ha szoftveres gond lenne akkor az másodjára is jelentkezne, mert ugyebár ha valami valamivel ütközik akkor ujraindítás után is ütközik...
ja és csak próbaképpen leszedném a daemon toolst, annak elég agresszív illesztője van, szokott ütközni ezzel - azzal.
-
pilu01
senior tag
válasz
Pharaoh1st #6376 üzenetére
Kössz előre is!
Természetesen olvasgattam én is a topikot, de mégis úgy döntöttem hogy, írok, hagy pörögjön a fórum!Mikor újra raktam az op rendszert, akkor én is hdd balhéra gyanakodtam, ezért egy alig használt WD vinyóra raktam újra, ami külsőként volt bevetve eddig elég kevés üzemórával a háta mögött! Persze mind írtam a probléma nem szünt meg sajnos!
A mem testet még nem próbáltam, de meg fogom ha otthon leszek, most melóba tolom!Egyébként amit még nem írtam, és esetleg érdekes lehet az az, hogy mikor elindítanám, és nem idul, ha úgyhagyom mondjuk egy negyed órát, akkor első resetre indul, ha gyorsan kell a gép akkor ezt a resetelés dolgot 4-5 ször el kell játszani!
Olyan mintha (nem röhögni!) bemelegedne a hw! -
Pharaoh1st
tag
válasz
Pharaoh1st #4314 üzenetére
Folytatás...
Tehát. Az NF7 új tulajdonosánál sem tudtuk sehogyan sem feléleszteni a lapot, igencsak felidegesítettük magunkat rajta mindketten, haza is hoztam őkelmét... Itthon kipróbáltam volt feleslegbe egy működő, sarkazott 2500+ barton proci ami eladó mellesleg, de ez nem a reklám helye ugye
, persze, hogy ugyanúgy nem ment... Már csak azért is itthon is eszközöltem egy CMOS cleart, ( és innentől jön a rész, amit végképp nem értek, és a guruk hozzáértésére hagyatkoznék ^^ ) láss csodát az alaplap simán elindult és stabilan működik. Magyarul CMOS normal módban, amikor a jumper 1-2 állásban van a lap NEM indul
, viszont amikor átrakom CMOS clear, 2-3 állásba, simán bootol, felismeri az eszközöket, bios setup is tökéletesen bejön és menti is az új beállításokat. Teljesen érthetetlen ez a számomra. Visszahelyezve 1-2 állásba pedig törli a CMOS-t, vagyis a két mód felcserélődött egymással...
méghozzá egyik pillanatról a másikra. ( Fél éve, még nem így működött a dolog ^^ )
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Mobilhasználat külföldön
- Elektromos cigaretta 🔞
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest