- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
válasz
Geri Bátyó #33 üzenetére
Intel szempontjából a 14nm-es node-ok még időben jöttek, igen az elején késtek kb. bő fél évet a megjelenéssel, viszont ha jól tudom az utolsó változatnak (14nm+++) volt némivel rosszabb tranyósűrűsége. A 14nm+/++ node pedig kellően jól skálázódott 4Ghz fölé hogy teljesítményben náluk maradjon az elsőbbség, ez akkor logikus döntés volt. 10nm Superfin esetében a Tiger Lake széria elég jó lett, az utolsó node legnagyobb problémája végül a nem a tranyószám lett, hanem a túl magas gyártási költség. A megfelelő idő és pénz ráfordításával nagyon stabil node lett belőle, csak közbe elúszott az addigi előny is. (A Cannon Lake nem a 2. node volt egyébként?) Az biztos, hogy az Intel 4/3 hozza azt a szintet amit vártak, és nem drágább mint az utolsó 10nm-es node!
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #33 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz, vannak elemzések a 14nm és +++ változatokról, jelentős különbségek voltak a node-oknál.
Semmilyen lazítás nem volt, ha lazítás lenne, akkor konkrétan semmit nem léptek volna előre az érkező CPU generációk.A valóság meg az volt, hogy a 14nm/12nm érkező AMD-k sem vették fel akkor még a versenyt az Intel 14nm+/+-al csak amikor 7nm-re mentek.
A 7nm-en érkező Ryzen3000 volt egyértelmű az Intel lelépése.
A lazításról amiről te beszélsz, az az Intel 10nm első terveivel volt, mert túl nagyot akartak egyszerre lépni és azon kellett lazítani,ezért volt a csúszás is.
Ennek a 3. iterációja lett Intel 7.
-
tasiadam
veterán
válasz
Geri Bátyó #19 üzenetére
5800x-em van, es nem tudom huteni toronnyal (4.85ghz, stock, es -30 curve) Es addig megy a boost, mig tudom huteni. Azert mondtam LN-t, mert azzal tan lehutheto annyira, hogy boostoljon koppra, mert am a jo isten se huti le. Ha elengeded az AMD kezet, az is zabalni fog.
-
tasiadam
veterán
válasz
Geri Bátyó #17 üzenetére
A 28w tdp es a 115w csucsfogyasztas mindig is fennalt minden procinal. A T-s procikat is eladjak 35w TDP-vel, de soha az eletben nem eszik 35w-ot, hacsak nem kapcsolja ki az ember a boostot. Az U-s intel es AMD procik is ilyenek.
Ha a homerseklet eleg alacsony, minden boostol amig tud. Adj kis nitrogent, es megetetek 200 wattot a 105w TDP-s 5800x-el. Hisz tudjuk, az AMD hideg es alig eszik.
A kihozatalt nem tudom, hogy mi van vele, annyi tudok, hogy intel3-n keszul a sierra forest, es tan az osszes uj xeon 6
-
tasiadam
veterán
válasz
Geri Bátyó #14 üzenetére
Vacak az intel4 meg az intel7? Mind a 2 tomeggyartasban van, sot, az intel3 is. Miert vacak? Ha az A18 jobb es hatekonyabb, mint az A20, es kozelebb van a mukodeshez, minek tokoljenek az A20-al?
-
bteebi
veterán
válasz
Geri Bátyó #14 üzenetére
A remény hal meg utoljára.
Bár túlzottan nem szeretem az Intelt (se), de azért szurkolok nekik, mert az mindenkinek jobb, ha ők is jók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- DJI topic
- Filmvilág
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest