- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
mr_ricsi #114 üzenetére
330W-os öszterheléshez 132W-os 12V-os terhelés tartozik...
Ha van egy csutkára húzott procid ami simán megeszik 100-120W-ott a 12V-ról, és mellé pár vinyó meg optikai drive, akkor könyen belátható, hogy a táp elszáll, pedig a PH!-s tesztben bírta a 330W-ott.
Azért 330W-ot írok, mert án már beleszámoltam a 35fok miatti teljesítménycsökkenést...
De ha nézem akár a 430W-os értéket, ez a 12V-os ágon 192W-ott jelent, ez egy Prescottos gépnek szintén nem sok mert a proci alapból megeszik 115W-ot, az ember kicsit meghúzza meg van pár vinyója is, és kapásból elszállt a táp... -
Loha
veterán
válasz
mr_ricsi #114 üzenetére
Néztem a PH!-s tesztet, de ott nem huzamosabb ideig terhelték a tápokat, nem számolták bele azt, hogy a táp már eleve meleg levegőt szív a házból stb...
Tápok hatásfoka a hőmérséklet növekedésével erősen romlik...
A lekapcsolás úgy néz ki a gyakorlatban, hogy kis idő eltelte után a gép kikapcsol, vinyók leálnak, és általában azonnal bissza sem lehet kapcsolni, tuti, hogy a táp nem bírja...
De meg is értem, mert nem állítom, hogy túl jól szellőző házam van, én a csendre hajtok...
Meg ugye azt sem veszed számításba, hogy egy maximálisan terhelt táp már túlkiabálja a porszívót is, a legtöbb táp ventilátora maximum fele terhelésig marad csöndben utána mind1ik elkezd hangosodni...
Egyébként ez nem a Coolink hibája a 400W-os azona elöbb elvérzik...
Egyébként gondolj csak bele, hogy hogyan zajlott a PH!-s teszt...
Kitették az asztalra jól megterhelték és felírták az értékeket, miközben a táp, szívta a 22fokos levegőt...
Tartós használat közben a táp is bemelegszik, meg az egész gép is, és akkor már egyből nem 22fokos levegőt szív be hanem mondjuk 35fokosat, és akkor már egyből nem ad le 400W-ot hanem csak 300-at, és így tovább...
Egyébként nekem a PH!-s tesztben az sem volt tiszta hogy a megadott terhelhetőséget melyik ágra értik, a 12V-osra vagy az 5V-osra vagy a 2-re együtt, mert az sem mind1
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
mr_ricsi #100 üzenetére
Ezzel a táptúlsaccolás dologgal nem értek egyet!
Mondok egy példát...
Most mértem le az én gépem 123W-ot fogyaszt tehelve, ezt a tápon kívül mértem, tehát ebben már benne van a táp miatti veszteség...
Ezt a proci 204*9,5-ön 1,3V mellett teszi... (1938MHz)
12,5*204-en 1,8V mellett a táp már nem bírja és lekapcsol (2550MHz)
Szerintem ilyen terhelésnél sem megy a fogyasztás 200W fölé..
A táp egy 400W-os Coolink...
400W-os Azona még elöbb lekapcsol, pedig csak 200W ról van szó...
250W-os már nem emlékszem milyen tápot sikerült kinyírni egy 900-as celeronnal, miután belraktam a TNT2 helyére egy GF3-at...
Szóval amiket a tápra ráírnak értékek nem igazán felelnek meg a valóságnak, ezért kell jóval túlméretezni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest