- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
Caldera
senior tag
válasz
dredjudge84 #83424 üzenetére
Egyelőre csak annyit látni, hogy a két legolcsóbb csomag eltűnt (ezekbe volt a legkevesebb a mobilnet).
-
4Grider
nagyúr
Nem vagyunk gondolatolvasók, így nem tudjuk, milyen meglepetésre gondolsz. Ha esetleg kifejtenéd, könnyítene a dolgunkon.
A mától hatályos ÁSZF-ben még mindig benne van az alábbi sor:
"A Vodafone EU Roaming szolgáltatás továbbá elérhető Svájcban, Monacóban, és Törökországban."
Illetve nyilván több helyütt is szerepel, hogy az EU díjzónába tartoznak. -
-
csaszi75
senior tag
válasz
dchard #83445 üzenetére
Lehet 15 évvel ezelőtt még gond volt a https forgalom optimalizálása.. de vannak már erre szakosodott gyártók, akik optimalizálják a https forgalmat is.. Pont a múltkor kerestem ilyet..
https://www.enea.com/news/legacy-press-releases/openwave-mobility-first-to-optimize-quic-encrypted-video/
https://www.youtube.com/watch?v=NEg6UjVqhFE
Ugye, hol tart már? -
dchard
veterán
válasz
csaszi75 #83444 üzenetére
Már elnézést, de az hogy a Cisco szeretne sok pénzért ilyet eladni az operátoroknak, az nem jelenti azt, hogy ez megbízhatóan működik is. Természetesen jelen esetben is elfelejtik közölni, pontosan mik a trigger pontok, az egyes funkciók részletes működéséről nem is beszélve. Ha én az Androidos telefonomban megávltoztatom a TTL beálítást, akkor hirtelen tetherelek? Ugyan... A TCP Syn-ből sem lehet semmi ilyesmit megállapítani, főleg nem az operációs rendszert. A DPI-ban lgalább annyi valóság van, hogy forgalmi minták alapján lehet jó közelítéssel legalább azt memondani, hogy mi a felhasználás jellege. De az is méreg drága és iszonyú erőforrásigényes, mert sok mintavétel kell a megbízható működéséhez.
Vodánál is van "optimizer" amir elköltöttek egy valag pénzt, csak aztán minden webes szolgáltatás átállt HTTPS-re azóta lópikulára sem jó.
-
csaszi75
senior tag
válasz
Wolfram #83433 üzenetére
Miből gondolod, hogy sehonnan nem látja a Voda vagy bármelyik mobil szolgáltató, hogy használsz TETHERING-et vagy nem?
De ahogy a mondás szól: "Google a barátod"
https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/wireless/asr_5000/21-21/ECS-Admin/21-21-ecs-admin/21-17-ECS-Admin_chapter_011000.html?dtid=osscdc000283
"ECS supports various tethering detection solutions:
TTL-based tethering detection
UA-based tethering detection
OS-based tethering detection"Tehát donjohnson jól írta sztem..
-
Wolfram
aktív tag
Na látom megjött a délutáni műszak.
😄 -
dchard
veterán
válasz
donjohnson #83435 üzenetére
Elsőből semmire sem lehet következtetni.
Másodikra nincs is lehetősége a szolgáltatónak.
A hamradikból megint nem megállapítható a tether ténye, mivel a telefon maga NAT-ol.A mobil routereket egy darabig IMEI alapján próbálták szűrni, de ezen listák karbantartása iszonyú erőforrás igényes, nem is csinálja senki.
De a legjobb kontent ezen a linken van:
"Your Phone asks your network if tethering is allowed"
Szeretném látni azt a jelzés üzenetet, amiben ez lehetséges. A két példa is röhejes: az elsőnél egyértelműen a telefon szoftverébe épített szolgáltatói applikáció adja a figyelmeztetést, nem a hálózat, ezt sem csinálják elég régóta, nem véletlen hogy a példában ezer éves Android telefon szerepel.
A többit kitárgyaltuk.
-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson #83432 üzenetére
Esetleg valami olyan hiba miatt ami nála van?
Ez nyilván fel se merül...
Onnantól hogy nincs leírva sehol sem hogy tiltva lenne teljesen felesleges nonszensz elméleteket gyártani meg 10 évvel ezelőtti hasonlóan komoly, mindent mindennel is összemosó meg "úgy hallottam" és "állítólag"-al tele bejegyzésekre hivatkozni.Nálam megy a hostpot többféle telefonon, hordozható routerben, többféle előfizetéssel/feltöltőssel is, meg valószínűleg másnál is, különben már valószínűleg nem egy ilyen "miért nem megy a hotspot" hozzászólás lenne.
Tekintve hogy digiről hordozott, a digis kártyával pedig ment, így valószínúleg apn beállítás vagy telefon oldalon kell keresni a hibát, esetleg betenni másik telefonba hogy kiderüljön a kártyával (előfizetéssel) van valami vagy a telefonnal és annak beállításaival. De azt is meg lehet nézni hogy milyen IP-t (ami halkan jegyzem meg hogy natolt és nem route-olt, tehát nem, a voda nem látja sem azt sem a notebook mac address-ét) kap a telefontól a gép.
-
attiati
veterán
Svájcban szeretnék mobilnetezni.
Jól gondolom, hogy egy feltöltős SIM kártyával belföldi adatforgalomként számolja a Voda?
Ráadásul egy Tutti SIM kártya 0 ft és adnak mellé 1GB netet 30 napra?
Mondjuk a felhasználhatóságnál EU-t írnak. Svácj EU-nak számít a Vodánál?
"
A TUTI100+ tarifacsomag Kiinduló keretének felhasználhatóságaAmennyiben a SIM-kártya aktiválásakor TUTI100+ tarifacsomag kerül kiválasztásra, a Szolgáltató egyszeri 1 GB és 100 perc Kiinduló keretet biztosít a tarifacsomag mellé, amely az aktiválást követő 30 nap során használható fel belföldön és EU-ban, illetve belföldön minden normál díjas magyar számra, illetve EU roaming környezetben magyar és EU-s normál díjas számokra irányuló hívásokra."
-
zzola
titán
válasz
4Grider #83425 üzenetére
Nem tiltja a megosztást a Voda, ÁSZF-ben erre vonatkozólag nincsen semmi.
Illetve csak ennyi:
"Az utólag fizető internet szolgáltatás használatára internetes eszköz (például: USB modem, Tablet, Netbook, Mobil
Internet megosztására alkalmas eszköz) és a SIM kártya segítségével van lehetőség." -
zzola
titán
válasz
dredjudge84 #83418 üzenetére
Ügyfélmegtartó "csoport" van (Retention). Ha nem tud megtartani, akkor ő bontja a szerződést...
-
jobarat01
tag
Mikor csinálják meg végre, hogy a myvodafone appban is látszódjon a csomagban lévő hátralévő percek?
-
donjohnson
addikt
válasz
Bl.Gyo. #83423 üzenetére
nem tudom pontosan hogy szúrható ki, de a telefonod a vodafone ip címét használja akkor nincs mögötte még egy lokális ip cím. ha meg bekapcsolod a tethering-et akkor lesz egy "mini hálózatod" a vodafone ip címe mögött, lokális ip címekkel, további mac addressekkel (ami így több mint egy, már a telefonon kívül). a mac addressek számát, az ip ugrások számát figyelhetik valamivel, vagy magát a forgalmat hogy mi válaszol a kérésekre, telefon vagy pc, laptop, de nem értek hozzá.
-
dredjudge84
őstag
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
donjohnson #83422 üzenetére
Azt a voda honnan tudja honnan látja hogy most megosztom a netet vagy sem?
-
Zsocy155
őstag
válasz
dredjudge84 #83400 üzenetére
Ha kések, nem tesznek rá egy ezrest?
Az lesz, módosítást kérünk a számlazárás napjára vagy spórolunk egy kicsit. -
válasz
dredjudge84 #83418 üzenetére
Nem írtam, hogy van ügyfélmegtartó csoport. Lemondó csoportról tudok, ők intézik adott esetben az ügyfélmegtartást. Ezt neked kell tudni mi felel meg.
-
válasz
dredjudge84 #83415 üzenetére
Megszüntetést kell kérni és akkor az ügyfélmegtartókhoz kerülsz, ott mindegyiknek van egyedi engedélyezési joga. Én régóta így hosszabbítok és csak egyszer volt káosz, mikor éppen az informatikai átállást csinálták. Egyéb esetben 10 perc az egész. Nem kell elfogadni semmit. Azt fogadd csak el, ami neked megfelel.
-
Géza99
friss újonc
Sziasztok! Tegnap fejeződött be a számhordozásom a Digimobiltól a Vodafonhoz és előjött egy furcsa hiba. A Vodafonos mobilinternetet nem tudom megosztani a telefonomon a " Hordozható Hotspot" bekapcsolásával. A wifi hálózat létrejön, laptop, másik mobil rá tud kapcsolódni, de nincs internetkapcsolat. A telefonon, amelyikben a Vodafone sim kártya van, azon van internet. A Digi kártyával ugyanebben a készülékben működött az internetmegosztás. A készülék típusa Xiaomi Poco C40.
[link]
Szerintetek hogy lehet ezt javítani? -
dredjudge84
őstag
Most beszéltem egy másik ügyintézővel, ő nem tud róla hogy megszűnne. Minden évben kész káosz hosszabbítani az egyedi ajánlatos csomagot. Minden ügyintéző máshogy tudja, az egyik nem tud róla, a másiknak nincs jogosultsága egyedi ajánlatot adni stb. A vége mindig az, hogy emailt írok, és kérem hogy olyan valaki hívjon fel, aki kompetens az ügyben. Tavaly is így tudtam hosszabbítani de most aggaszt ez a dolog, hogy elsejétől lehet hogy megszűnik a flotta így el kell fogadnom a 10gb adatot a 15 helyett. Szerintem még ez is bőven jó ajánlat.
-
melodie
tag
válasz
dredjudge84 #83413 üzenetére
Ha ősszel elveszik a 10Gb-ot és marad a 200Mb lemondom azonnal....
Flotta Net Special
3600 Ft- ért nem is lenne rossz, de a 6Gb-ot kicsit karcsúnak tartom, persze az is igaz ,ha tényleg megszűnik a flotta, akkor megérte volna elfogadni. Dilemma, de jó lenne egy biztos infó.... -
melodie
tag
Érdekes, tegnap érdeklődtem telefonon, de nem említették, hogy kivezetnék a flottákat és nálam is ez a csomag van: flotta basic special
100 perc hálón kívül
korlátlan hálón belül
10GB net
1815Ft
Októberben esedékes az esetleges hosszabítás. Most kínált egy másik csomagot drágábban, így abban maradtunk, hogy majd visszahívom összel...
Flotta Net Special
3600-
Vodafone hálózatán belül/csoporton belül: díjmentes beszélgetés
Csomagban foglalt lebeszélhetőség: 100 perc
Hálózaton kívül: 10 forint/perc
SMS: 40 forint
Adatkeret: 6GB -
zzola
titán
válasz
dredjudge84 #83410 üzenetére
Így már értem.
-
-
zzola
titán
válasz
dredjudge84 #83408 üzenetére
Én ezt értem, de ha lejár a hűségidő, akkor elmegy a lecsóba a 15GB adatkeret?
-
zzola
titán
válasz
dredjudge84 #83404 üzenetére
Ha beszántanak egy díjcsomagot, arról valamilyen formában kell értesítést kapnod. Egyébként meg marad a díjcsomag.
Mi hasznod a hosszabbításból? Vennél készüléket is, vagy csak only SIM? -
válasz
dredjudge84 #83404 üzenetére
Múltkor már nekem sem adtak annyi pluszt, mint előtte. Vesztenivalód nincsen a hosszabbítással.
-
dredjudge84
őstag
Ma hívtam a vodát hogy hosszabbítani akarok (flotta basic special). Eddig 15gb netet sikerült évek óta kiharcolni hozzá, most már nem akarnak csak 10 gigat adni. Sőt azt mondták, hogy június elsejétől ezek a flotta csomagok megszűnnek, és nem lehet hosszabbítani, úgyhogy kettő napom van eldönteni ha akarok még akkor azelőtt tudok hosszabbítani. Ti hallottatok erről? Azt momdta a hölgy, hogy amíg helyettük lesznek azok jóval rosszabbak lesznek mint a mostani csomagok úgyhogy gyorsan cselekedjek.
-
zzola
titán
válasz
dredjudge84 #83402 üzenetére
Igen. Ilyenkor a következő számla még a régi ciklus szerint készül és majd az az utáni lesz az új szerint...
-
zzola
titán
válasz
dredjudge84 #83400 üzenetére
4 számlázási ciklus van, azok közül lehet választani.
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest