- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
közben megkérdeztem az ügyfélszolgálatot; jók a honlapjukon kiírt infók, aranytárskártya relaxnet mobilinternet csomagok csak külön adatkártyával igényelhetők, meglévő előfizetéses sim kártyára nem! meglévő havidíjas aranytárskártyás előfizetésre csak a normál (relaxnet) mobilinternet díjcsomagok aktiválhatók!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
mert sokan azt sem tudják, hogy van nekik olyan, és nem is használják - akkor meg minek?
a hívószám kijelzésének a díja jobb lenne, ha beleintegrálódna a havidíjba? csak mert akkor nem lehetne kikapcsoltatni, és feleslegesen fizetni kellene akkor is, amikor nincs rá szükségem! igen, ilyen is előfordul, ha nem túl is gyakori!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
tudom, nehéz megmaradni az arany középúton, nem lehet maradéktalanul megfelelni a munkáltató és az ügyfél irányába is, de egy rosszkor, rossz ügyfél felé intézett kéretlen és kérdéses megnyilvánulás áttételesen többet árthat a szolgáltatóra nézve is, mert sokszor összemossák a dolgozót a szolgáltatóval...
mellesleg úgy tudom, hogy pont az iphone nem fogy(ott) megfelelő ütemben...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Barett 50cal #4671 üzenetére
nem mindenki számára csúcsmobil az a telcsi, de egy szolgáltató eladója/alkalmazottja ne mondjon külön erre irányuló kérés/kérdés nélkül esetlegesen elfogult, egyéni véleményt!
[ Szerkesztve ]
-
-
legenda
ez a két topic kell neked;
mobilinternet & mobil_szelessav_tapasztalatok_edge_3g_hsdpa[ Szerkesztve ]
-
legenda
sajnos csak két évig lehet felhasználni a pontokat, utána folyamatosan érvényüket vesztik! nekem csak mobilos téren van kapcsolatom a szolgáltóval, havi ~ 400 pont körül szokott összejönni, amit ~ 16 havonta levásárolok, mert akkor cserélek általában mobilt - legalább is az utóbbi két alkalommal így volt. nem mondom, hogy sok az az évi ~ 5 e ft, ami a pontokból összejön, de jobb, mint a semmi!
-
legenda
mivel hozzászólásokat is töröltettél - pedig a kérdésed korábbi megfogalmazása volt kétértelmű -, ezért csak egy linket kapsz; Kapcsolat Program programszabályzat
amúgy nézd meg a telefonok árát forintban, és ahány pontod van, annyi forintot vonj le belőle, mert 1 pont = 1 ft! a szabályzat meg azért hasznos, mert láthatod, hogy mire hány pontot kapsz/írnak jóvá![ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz #02683648 #4535 üzenetére
közel 13 éve ezen szolgáltató előfizetője vagyok több előfizetéssel - az én előfizetésemen évek óta van mobilnet (nem is az apróbb csomagok) -, és mivel ezen hosszú évek alatt nem volt problémám a szolgáltatóval, ezért bátran írok néha - néha hűséget valamelyik előfizetésemre!
emiatt a függőség nem gond, sőt még a szolgáltatós szoftver sem az, a jelenlegi telcsimen sem az van már...
amikor én vettem a telcsit december elején, akkor a szolgáltatós árhoz + 20 e ft kevés lett volna, hogy ilyen telcsit függetlenül vegyek, 2 év gyári garanciával - még a legolcsóbb helyen is, ahol amúgy nem is valami megbízható a forrás...
mára kicsit olcsóbb lett a telcsi függetlenül, a szolgáltatónál meg nem változott az ár, sőt kifutó telcsi lett!
ja, és levásároltam az aranykártya pontjaimat is a telcsi vásárlásakor, és más kedvezményeket is kaptam, szóval nem érzem magam minuszban a szolgáltatós árak miatt!
aki feltöltős, vagy nem régtől előfizető, illetve nem akarja lekötni magát, annak lehet, hogy nincs ennyi veszteni valója, így nem éri meg neki a hűség, ezért másként gondolhatja a dolgokat, de nincs is ezzel semmi gond!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz .bruszli. #4529 üzenetére
egy nokia telcsi attól még nem hamis vagy klón, mert nem made in finland, hanem például made by nokia - de a minőségen már meglátszódhat...
a lényeg; én úgy vagyok vele, hogy inkább egy szolgáltatós - de gyári garanciás - függő telcsi x összegért, mint mondjuk azonos összegért egy független, de csak üzleti garanciás - esetlegesen kérdéses származású/minőségű - készülék!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz .bruszli. #4525 üzenetére
ha a gsm üzlet ad is 1 év garit, az nem 2 év gyártói garancia, hanem az üzlet ad rá 1 évet, csak hozzájuk viheted vissza, szakszervizbe nem!
hidd el, sok telcsinél nem mindegy - minőség tekintetében sem -, hogy melyik régióba szánták! anno ez az n95 és az n95 8gb esetén csúcsosodott ki; a szolgáltatós made in finland volt, amit a sufni gsm üzletekben vettél 1 év üzleti garanciával, azok pedig made by nokia és hasonlók - és az anyaghasználaton és az összeszerelés minőségén is látszottak, érezhetőek voltak! utóbbi telcsiknél megnézted az akkumulátor alatti cimkét, és azon olyan product code volt, amire hivatalosan nem létezett magyar nyelvű szoftver, tehát csak a product code átírásával volt feltehető magyar nyelvet is tartalmazó szoftver - mondjuk a product code átírása már önmagában is probléma, legalább is ugrik a garancia!
akik kis sufni gsm üzletben olcsón vásárolták a telcsijüket, azok amikor kijött egy újabb szoftver, és frissítették a telcsijüket, akkor arról eltűnt a magyar nyelv! aki nem értett hozzá, az vakarta a fejét erősen, káromkodott...stb! olvass vissza például az n95, vagy az n95 8gb telcsis topic hozzászólásaiban, találsz elég ilyen példát!
még szebb dolgokat is feszegethetnék, de nem hiszem, hogy kíváncsiak rá a t-s előfizetők - ha már abban a témában vagyunk! bár némileg van köze a topic hozzászólásaihoz ennek is...
a lényeg; telcsit csak gyártói garanciával! nem csak a garancia miatt, hanem mert az a telcsi normális régióba készült, esetlegesen nem kétségesebb minőség, nem lesz a billentyűzeten arab ákom-bákom...stb, minden tartozékot megkapsz - itt az 5800 tudnám példának felhozni, amihez sok kis sufni gsm üzlet nem mellékelt például tv kábelt![ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz .bruszli. #4523 üzenetére
vannak kivételek, de mind a két irányba!
például egy komolyabb nokia esetében, még azonos ár esetén is inkább a függő szolgáltatós made in finland készülék, mint egy sufni gsm üzletes, amit ázsiai régióba szántak, kintről hoztak be, gányul magyarították, és nincs hivatalos gyártói 2 év garancia rá, csak a bolt ad 6 vagy jobb esetben 12 hónapot...
a márkabolt más tészta, ott valóban irtózatosan drága a telcsi![ Szerkesztve ]
-
-
-
-
legenda
válasz gamer0101 #4347 üzenetére
bármilyen ügyet is intézek a telefonos ügyfélszolgálat segítségével, egy ideje már még akkor sem szokták a teljes öt karakterből álló kódot kérni, véletlenszerűen szoktak háram karaktert bediktáltatni - például kérik az első a harmadik és az ötödik karaktert!
meg amúgy is, minek kérnék addig a jelszót, amíg te nem akarsz olyat intézni, amihez szükség lenne rá?!?! szerintem kamu volt...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz gamer0101 #4302 üzenetére
díjszabás; link (2.1.7)
mix díjcsomag - benne foglalt szolgáltatások; Hangpostás, Hívásátirányítás, Hívásvárakoztatás, Hívástartás, Konferenciabeszélgetés, SMS-küldés, Hívószámkijelzés, Hívószámküldés-tiltás, -engedélyezés, WAP6, MenüÁsz6, Egyirányú adat- és fax szolgáltatás, Nemzetközi kimenő hívás és Nemzetközi roaming[ Szerkesztve ]
-
legenda
-
legenda
válasz fixedgear #4240 üzenetére
külföldön ugyan milyen sim kártyával lehetne használni, ha csak adott szolgáltató (t-mobile hu) sim kártyáit fogadja el?
jogi útra (is) terelik a tartozás behajtását!bepe79; vélhetően úgy volt/van beállítva a telefon, hogy elsődleges hozzáférési pont a net/wap, és másodlagos a wifi - emiatt adódhatott a probléma! ha igen, akkor a t erről nem tehet, nem tud mit csinálni...
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz könnygázóra #4082 üzenetére
nem vagyok tévedésben, pontosan tudom - és ismerem - mind a két oldalt ilyen szempontból (is)! az általad leírtak (részben) igazak, de az a gond, hogy semmi sem fehér, vagy fekete - azzá kell tenni! ezt (sajnos?) más módon teszi a nyomozó, és megint más módon például a kihallgatott ügyvédje...
inkább nem írok én is viszont reakciót minden bekezdésedre, mert így napokig is lehetne oda-vissza érvelni - pláne, mert a törvényeket, jogszabályokat...stb több módon lehet értelmezni, nyomozók és ügyvédek szemszögéből is létezik többféle elméleti értelmezés, gyakorlati végrehajtás, és még sorolhatnám...
Algieba esete egyenlőre egy sima sablonos dolognak néz ki, semmi extra...[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz könnygázóra #4078 üzenetére
ilyen tippeket inkább ne adj, mert nem így működik a dolog!
egy kihallgatáson nem az idézett követelődzik, hanem kérdéseket tesz fel a nyomozó, amire a meghallgatott vagy válaszol, vagy nem...
a telefonszámot esetlegesen már közölték, de legalább is azzal fogják kezdeni a kihallgatást!
a cellainformációk egyeztetése nem sokat bizonyít, nem mindenhová viszi magával az ember a mobiltelefonját, bárhol/bárkinél tárolhatja...stb. támpontot adhat, ezért szerintem ez már amúgy is megtörtént, többnyire tények birtokában kezdik meg a kihallgatásokat - főként ha komolyabb dologról van szó!
mellesleg egyenlőre kár ennyire túllihegni a dolgot, amíg nem tudni, hogy milyen súlyú bűncselekményről van szó! majd ha már nem tanú, hanem gyanúsított mivoltában idéznek valakit, akkor kell elkezdeni izgulni...
meg ahogy előttem is írták, a hatóságra hárul a bizonyítás terhe!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Algieba #4074 üzenetére
most akkor mobillal, vagy sim kártyával idéztek be? mert nem mindegy!
a két sim kártya híváslistájának összehasonlítása - és az azokról hívott számok eltérősége - hivatalosan pont nem bizonyít semmit, mivel a problémás személyek direkt így csinálják; kettő - vagy több - sim kártya, az egyikről család és barátok, a másikról kérdéses - és esetlegesen rájuk nézve veszélyt is jelenthető - számok hívása!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Algieba #4071 üzenetére
hívd fel a számot, és kérdezd meg, hogy most ki használja...
nem okos dolog az, hogy bárki használhatja a neveden lévő sim kártyát, mert elég, ha csak kipróbálnak vele egy lopott, egyben körözött és a szolgáltató által is "megfigyelt" telcsit, máris téged idéznek be a rendőrségre! ott aztán magyarázkodhatsz...
személyi igazolvánnyal - és/vagy más szükséges iratokkal - be a szolgáltatóhoz, és letiltani adott sim kártyát![ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz ambrus14 #3946 üzenetére
nem nézek utána, a pannon engen nem kifejezetten érdekel, én a t-s vonalon írtam, amit - ha te már t-s témában írtál...! a t esetében vállalom, amit írtam! amit te leírtál, az szerintem a hozzá nem értés mintája - user error!
-
legenda
-
legenda
egyrészt ez mondhatni kivitelezhetetlen, másrészt szükségtelen, mivel minden esetben a szolgáltató által megállapított érték a mérvadó - nem a hasukra ütnek és úgy mérnek, hiteles kell, hogy legyen, és az is!
a lassítás más kérdés, ahhoz nem kell feltétlenül elérni a 7 gb forgalmat - de aki előfizet, az olvassa is el, hogy milyen feltételek...stb vonatkoznak adott előfizetésre...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
azt nem mondtam, csak azt, hogy a 10+ éves sim kártyát már ránézésre cserélték - ingyen -, végig sem hagyták mondani, hogy miért akarom cserélni!
szerintem alapvetően csak a memória (tárolható számok mennyisége...stb), valamint a specifikus szolgáltatós számok szempontjából van eltérés, továbbá esetlegesen néhány újabb szolgáltatást nem tud kezelni a nagyon régi sim kártya...[ Szerkesztve ]
-
legenda
pont a héten cseréltettem ki az első sim kártyámat, amikor meglátta rajta az ügyintéző hölgyike a westel 900 feliratot, nem is nézett már semmit, csak cserélte - természetesen ingyér! igaz, az bőven 2002 előtti volt...
[ Szerkesztve ]
-
legenda
-
legenda
pedig bizonyos esetekben pont, hogy előnyösebb a társkártyás előfizetés, mint két külön előfizetés! társkártya esetén olcsóbb a havidíj, olcsóbb a mobilinternet...stb!
vagy te egy előfizetési díj ellenében két hívószámot, és két előfizetést vártál?[ Szerkesztve ]
-
legenda
végigzongoráztam a webshop lépéseit, és normál előfizetés, valamint társkártyás előfizetés esetén is beszámítja a kapcsolatpontokat! persze először vásárlás, pontok beszámítása, és csak később kell lemondani azon korábbi előfizetést, amiről a pontok levonásra kerültek!
syl5; amikor belépsz a webshop felületére, ott a készülék kiválasztása után tudod kiválasztani, hogy normál vagy társkártyás előfizetéssel veszed a telcsit!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
1430 majd bővít/kiegészít - ő a t-s dolgozó, én nem - de szerintem;
- új előfizetés (nem társkártya) esetén sima ügy; új előfizetés, új szám, a régi kettővel azt csinálsz, amit csak akarsz; lemondod/domino verzióra módosítod - ha más okból nincs korlát; hűség...stb!
- ha a jelenlegi egyik előfizetésedre megy a készülékváltás, akkor a hűség meghosszabbítása csak arra az adott számra vonatkozik, a másik lemondható/dominós verzióra módosítható - ha más okból nincs korlát; hűség...stb!
- ha társkártyát vásárolsz, akkor mint a neve is mutatja; az egy társkártya, valamihez tartozik - adott esetben egy fix (fő)előfizetéshez, így a társkártya feltétele a főkártya megléte, tehát a "főkártyát" nem lehet megszüntetni, sem domino verzióra változtatni - ellenkező esetben ugrik a társkártya is! ebben az esetben tehát marad a "főkártya" és a társkártya, a harmdik - jelenlegi második - előfizetés viszont lemondható/domino verzióra módosítható - ha más okból nincs korlát; hűség...stb!![ Szerkesztve ]
-
legenda
ha nem jelenzkezel be, és úgy nézed meg a webshop által kiírt árakat, azok pontosan tükrözik az üzletek árát, mivel nincs eltérés - csak a webshop által rendelve még más kedvezmény(ek) is adott(ak) lehetnek, de ezek nem befolyásolják a fizetendő összeget, mivel más jellegű kedvezményekről van szó; 120 díjmentes perc, vagy 100 díjmentes sms és 50 díjmentes mms!
ha bejelentkezel a webshop felületére, akkor pontosan személyre szabott árat kapsz!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz megamurashy #3808 üzenetére
itt sem kell kerülgetni, meg a upc esetében sem! állandóan ez a sumákolás...
miért nem hívod fel mindjárt az ügyfélszolgálatot, és kérdezed meg ott?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
közel 13 év t-s mobilozás - és több előfizetés - mellett állíthatom, hogy nem jellemző, de legalább is velem nem fordult még elő!
esetleg olyan hívásoknál lehet csúszás, ahol nem csak hazai hálózaton megy át a beszélgetés...KBear; elméletben mindegy, a gyakorlatban viszont többször volt már olyan, hogy csak nagybetűvel működött - a telefon, a karakterek kódolása, vagy a fene tudja miért...
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz JamesHolden #3759 üzenetére
minden kérdésedre megtalálod a választ; link
amúgy a pontok érvényessége két év, a kártyaszín érvényességének a végét jelző dátummal meg nem kell különösebben foglalkozni, egy adott időszak vége, az új időszak automatikusan indul/folytatódik![ Szerkesztve ]
-
legenda
köszi, de azért ne említsük egy lapon ezt a két embert, mivel 1430 t-s dolgozó, kali pedig nem! más az, ha valakinek belső szögből van rálátása a dolgokra, mellettem csupán annyi szól, hogy régóta (közel 13 éve) vagyok ezen szolgáltató előfizetője, és nagyjából követem a dolgokat...
-
legenda
válasz Onderon #3748 üzenetére
nyugi, lebeszéltem helyetted! pont december 7-én aktiváltattam egy domino sim kártyát, és arra is megkaptam a 10 perc ingyenes beszélgetést, pedig az a kártya/hívószám a december 4-én történt problémák idején még nem jelenthetett nekem gondot/hátrányt...
-
legenda
nem a legjobb hozzáállás lenne, nem szempont részükre a fenyegetőzés...
mellesleg én anno 3 hónappal a 2 év letelte előtt is vehettem további 2 év hűségre előfizetés megtoldással telcsit, csak kicsit többe került, mint a 24 hónap hűség leteltével került volna.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Joe bácsi #3672 üzenetére
majdnem mindenbe? szerintem csak az ügyfél azon adataiba, amit a szolgáltató felé megadott... így van ez a többi mobilos, vagy bármilyen más jellegű szolgáltatóknál, de még sok más esetben/helyen is! viszont anno aláírtál egy munkaköri leírást, néhány titoktartási szerződést, és még sorolhatnám, hogy mit... az adatokat szigorúan szabályozott keretek között kell kezelni, abból csak bajod lehet, ha kellő indok - és főként jogalap - nélkül megnézel dolgokat, és pláne problémás, ha azt egy ismerős kérésére teszed, és esetlegesen harmadik félnek törvénytelenül tovább is adod! szerintem kár hangoztatnod, hogy ilyesmit tettél, mert a törvényben szabályozott intervallumban visszaellenőrizhető, hogy ki mikor mit kért le...stb!
gondolj bele mi lenne, ha azon helyeken, ahol minden adatodba (szeméyes adataid, útleveled, vezetői engedélyed, gépjárműve(id)...stb) belelátnak - okmányiroda, rendőrség...stb - minden arra jogosult személy csak úgy megnézné, és még tovább is adná az adataidat - rólad információkat -, mert egy ismerőse kíváncsi valamire, és megkérte, hogy nézzen már utána ennek-annak...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
Súlyos szolgáltatáskiesés a T-Mobile-nál
mellesleg aki komoly cégnek tartja magát - és pláne, ha a lakosság ellátása szempontjából lényeges számára a folyamatos elérhetőség -, az nem csak egy szolgáltatóban gondolkodik! hibák minden szolgáltatónál lehetnek, a nagyoknál is, ez ellen a lehetőségekhez mérten maximálisan védekezni kell!
és szerintem a t-mobil nem lett ettől a malőrtől problémásabb szolgáltató, nem érdemes túllihegni...[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Coyote2000 #3505 üzenetére
hagyd csak, kicsit elfogult, híres a t-s utálatáról - és ennek előzménye is van - neki meg előélete...
-
legenda
válasz ottoyes #3466 üzenetére
majd szilveszterkor - főként éjfél tájékán - is gondolj erre, amikor a voda meg a pan hálózatáról túlterheltség miatt nem lehet hívni/írni a rokonoknak/barátoknak/ismerősöknek, hogy boldog új évet kívánj, a t-sek meg vígan csevegnek majd melletted a telcsijükön...
-
legenda
válasz ludsimon #3442 üzenetére
lehet, hogy bele, majd kiderül...
nekem majd csak azt követően/annak függvényében lesznek esetleges elvárásaim ilyen szempontból, ha már tudom a valós tényeket, a hiba okát - de legalább is felületesen a jellegét -, és addig én nem ítélkezek, nem irkálok felháborodott leveleket...stb, tények nélkül nem vagdalkozok!Lala6; omlott már össze nagyobb netes szolgáltató, tőzsde...stb is, akkor?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Destin4tor #3396 üzenetére
igen, a többi szolgáltató hamarabb beépítette a havidíja, hogy a látszat az legyen; nem kell külön fizetni érte...
-
legenda
válasz szmutkolaci #3269 üzenetére
nekem ez segített az óraátállítást követően!
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!