Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MasterDeeJay

veterán

LOGOUT blog (1)

Adott egy cég legyen "A", azon belül pár szerver. (winsrv 2012R2, 2008)
    Van egy másik cég "B" akivel összedolgoznak és szeretnének adatokat cserélni (pl autocad fileok...). Email kizárva, túl nagyok a fileok. (winsrv 2008)

Arra gondoltam hogy A céghez be vpn-ezik a B cég egy egy gépe majd eléri a hálózati meghajtójukat és másolgat amit akar. (A cégnek van fixipje, B-nek nincs és a netük is trágya)
    Ehhez létrehoztam felhasználót A cégnél és egy megosztást. (VPN-t a win csinálja, de van mikrotik is)
    A probléma az hogy hogyan tudom szabályozni azt hogy a B cég csak és kizárólag az egyik szerver egyetlen megadott megosztásához férhessen hozzá. Most úgy néz ki hogy hiába vettem ki a tartomány felhasználók csoportból és hoztam létre új csoportot külsősök néven, ugyan úgy látja a többi megosztás is (a többi megosztáson a felhasználókra van olvasási jog). Szóval hogyan tudok olyan jogot adni hogy csak és kizárólag azt a megosztást érje el és semmi mást?

Vagy milyen más megoldást tudnátok ajánlatni? A lényeg hogy legyen egy közös tárterület amit mindkét fél lát.
    Gondoltam még onedrive-ra is amit mindkét szerveren beállítok és oda vissza menne a szinkron adott megosztáson.
    Vagy FTP? bár nem annyira kényelmes mint egy hálózati meghajtó. Vagy fel lehet-e húzni FTP-t a szerverükön és azt megosztani?
    Minden ötlet érdekel!

Új hozzászólás Aktív témák