Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
AttyVin #54029 üzenetére
Mi köze a törököknek a Megane I es szériájához?
A törökök a Megane II sedan verziójával kezdték el a gyártást és a fluenccel folytatták.
Megane classic / estate csak Franciaországban és Spanyolországban készült
Egyébként igen szerintem is egy igen jól sikerült kocsi, mert kényelmes, biztonságos, de nem agyon extrázott, így kevesebb a meghibásodás lehetősége mint pl. a II-esnél, mert ott már van ami el tud romlani. -
rob210
Topikgazda
válasz
AttyVin #54025 üzenetére
Ha valóban 60/40 akkor a 15ezer még tartható, de a gyári ciklust felejtsd el.
Az kb. meseszerű és arról szól, hogy beindítod az autót és 30ezer kilométerig meg se áll.Nem életszerű.
Én 10e ként cserélem és cserébe a 17 éves autóm nem csipegeti az olajat indul megy nem hagy cserben.Ez most nem azt jelenti, hogy ha épp 11ezernél cserélem le akkor már mély depresszióba zuhanok, de igyekszem tartani a 10ezres periódust, már olyankor is jelentősen látszik a leengedett olajon az elhasználódás.
-
rob210
Topikgazda
Az, hogy pályára nem való, ha sokat mész vele pályán akár napi rendszerességgel, akkor nem fogja szeretni.
Ha városba veszed meg országútra és néha elmész vele nyaralni akkor az teljesen rendben van, de ha nagyobbakat mész és pályán használod a kocsit inkább akkor "én" kizárt, hogy ilyet vennék.A pörgetést egyébként nem a pályára értettem.
-
rob210
Topikgazda
Ha nem versenyezni veszed akkor jó konstrukció, ezerszer jobb mint a 0.9 es TCe ami sorra halódik megfele
Persze ezt is láttam már jópárat szétrúgva.
Egyszóval varrógép motor ez is, de ha ésszel hajtod akkor egésszen megbízható és takarékos kis motor a clióba szerintem elég.
Ha sokat gyorsulsz vele, meg pörgeted a pályán akkor szvsz boritékolom neked az élettartamát. -
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #54014 üzenetére
Na mi lett a rugóiddal?
-
rob210
Topikgazda
válasz
FRENK1988 #53994 üzenetére
Ezen nem tudom mit értesz én nem tudom milyen szivacsok vannak.
Ez matrac volt próba képpen kipróbáltam párom 2000 wattos hajszárítójával megfújtam tűz forró volt, de nem gyulladt ki nem olvadt meg. Mondom ez tökéletes lesz ilyen meleg ott ben sose lesz. Szóval mehet bármi ami melegre nem nyúlik olvad csöpög.
Csak fogja a hangot, azaz minnél lazább lukacsosabb anyag legyen. No és jól be kell tömködni. -
rob210
Topikgazda
Megane I PhII tulajok figyelmébe ajánlom, több helyen is olvastam, hogy a műszerfal tetejét leszedve (ez ugye 2db 20as torx meg pár patent) jelentős zajcsillapítás érhető el némi hangszigetelő anyag beépítésével. Erről, hogy ki mit tett be megoszló volt az infó.
Na 1 hete volt némi kis időm megcsináltam én is.
Levettem a műszerfal tetejét és 10 cmes szivacsot bevagdostam a kilométer óra és a középső kijelző alá, valamint a légbeömlő nyílások köré.
A különbség tényleg jelentős.
4000es fordulaton lényegesen csendesebb az utastér.
Ezen felbuzdulva a taposót is ki fogom szigetelni, igaz az nagyobb beruházás lesz, mert ahoz a bitumenes lemezt fogom használni.mindenkit csak bíztatni tudok tényleg megéri, pedig szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban.
-
rob210
Topikgazda
Igen ez az I/phII
Valamint igen volt belőle csak bazi ritka sajnos.
De ha nem az alapot veszed, akkor szerintem midegyik jó választás.
Egyedül a négykerekeseket kerüld, mert azoknak a futóműve ha meghal az bazi zsebbenyúlós.
Meg vételkor a seggét alaposan nézd át a torziós rúd miatt, de ezt már mondtuk -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
nünüke1975 #53935 üzenetére
Mire vagy kiváncsi?
Megbízható, használható családi autó, igazán típushibája sincs már, mert ez a motor a sokadik ráncfelvarrását éli az enyémben kezdte a pályafutását, azaz 1998 óta gyártják ezt a motort különböző környezetvédelmi és elektronikus baromságok rászerelgetésével. (de a mag az alap ugyan az)
Ha digit klímásat veszel abban az állítómotorok meg tudnak dögleni, amúgy meg használni kell és megnézni alaposan vételkor. -
rob210
Topikgazda
Sziasztok engem is elért a tipikus hiba.
Ezt keresném csak nem ennyiért tud valaki valahonnan?
-
rob210
Topikgazda
Ha euro 4 es a besorolásod akkor nincs benne FAP
HA euro 5 ös akkro meg van és ezen kár vitatkozni.
Az a kép amit beraktál, rohadtul nem a FAP helye de mindegy.
A turbó mögött van közvetlenül ha van benne, a tűzfal és a motor között.Ha euro 5 ös és nincs benne FAP akkor viszont csak a következő vizsgáig örülj, mert ott nem fog átmenni.
Ezen kár is vitatkozni, ez tény. -
rob210
Topikgazda
válasz
speedydb23 #53865 üzenetére
Azt ne felejtsük el, hogy a súlykülönbség ahogy írod is jelentős.
Nekem a meganeban is rendesen odatesz, ha bepakolok minden szerszámot, mert éppen olyan javítást kell csinálni.
Olyankor 1 liter különbség azonos útvonal és forgalom mellet is simán van. -
rob210
Topikgazda
Na csak sikerült kommunikációra bírnom az OBD csatlakozómat az egyik szoftwareel. Áljen éljen.
Ki is olvastam a kocsit minden optimális, nincs semmi hibakod, vagy gyanús érték. -
rob210
Topikgazda
válasz
nünüke1975 #53851 üzenetére
Akkor az difi lesz, szerintem.
Ha tolatáskor is búg, csak más lesz a hangmagassága akkor difi. -
rob210
Topikgazda
Én két hete jártam meg Lengyelországot oda vissza.
Itt ugye nincs kiépített pálya tehát, 60-70-90 ekkel lehet menni váltakozva.
Ezzel oda-vissza 1325 kilométeres távon sikerült elérni az 5,7 literes fogyasztást 2 személy plussz egy hétre való csomaggal.De ez közel sem a reális fogyasztása a kocsinak ez meseszerű lenne, ha ennyit fogyasztana.
De vannak esetek amikor lehet csodákat kihozni autókból, főleg jó vezetési technikával, karbantartott autóval!Ettől még a realitás talaján maradva az enyémnek 6.8 most az átlaga. Ami még mindig nagyon jó fogyasztás egy lassan nagykorú autótól
-
rob210
Topikgazda
válasz
FRENK1988 #53842 üzenetére
Gyári cikkszáma ugyan az.
-egyszóval ha keresel egy gen Ies Scenic I-et arról is jó, vagy ha egy megane egyről veszed le arról is jó.
Ami fontos, hogy 99 előtti legyen, azok még mind fém merevítősek és hiába 20 évesek patika állapotban vannak ellentétben a mi műanyag merevítősünkkel.
Illetve az enyémmel már nemén már egy 97 es hatchback sínjeivel róvom a kilómétereket.
nekem 4000.- került szállítással mindennel együtt.
Leglicerineztem és sokkal szebb így az autó. -
rob210
Topikgazda
válasz
FRENK1988 #53833 üzenetére
Na akkor ez most a tetőn lévő műanyag fekete díszcsík amit keresel?
Mert én azt bontottat szereztem, egy 97es meganeról.
Abban ugyanis még acél a merevitősín, nem az a szar műanyag ami elvetemedik.
Annyi, hogy műanyag patentet kell venni hozzá, ami egy 1000.- a szett.
A sínt meg 3000.- szereztem.
Remélem egyről beszélünk. -
rob210
Topikgazda
Én csak azt kérem a hangnem maradjon meg " családias " ami eddig jellemezte ezt a topikot....
-
rob210
Topikgazda
válasz
nünüke1975 #53800 üzenetére
Nem a lengőkar felütésre kattan ha már annyira kivan.
Ez a keret ami az egész futóművedet tartja.
Van benne két szilent aminennyi idős korára meghal elporlad.
Utána ezt produkálja.De ez csak egy ötlet, ezeket a hangokat távgyógyítani nem lehet.
-
rob210
Topikgazda
válasz
nünüke1975 #53797 üzenetére
Azt próbáld ki hogy mondjuk 50-ről satuzol, ha akkor is kattan, és utána rükibe rakod nagy gázzal indulsz és akkor is kattan, az bizony bölcső vagy szilent vagy a keret rossz.
Nincs valami lehúzva nyomatékra.Ha kanyarban csinálja akkor az féltengely csukló.
Itt is érdemes előre hátra próbálni, hogy az irányváltásra kattan-e.Valami kotyog, ki van kopva.
Látatlanban többet nem tudok rá mondani.A búgás hátulról, vagy előről jön?
Mert az lehet differenciál mű is. -
rob210
Topikgazda
válasz
Buszos #53775 üzenetére
Az apósodat nem minősítem.
Az immo szerves része a vezérlőnek.
Azt nem egyszerű kikötni.
De jelen esetben nem is kell.A kulccsal lesz a baj, annak az elektronikáját kéne átforrasztani megnézni sérült-e benne valami.
A kormányátvezetőt viszont lehet, hogy te kúrtad el, amikor kivetted a gyújtáskapcsolót, ezt ne reklámozd.
Le kell venni a kormányt, lekötött akku mellett !!!!!!!!
Meg kel nézni az átvezetőt és a gyűrűt, hogy sérült-e, ha lehet akkor javítani. Ha nem akkor csere.Azt a riasztót pedig igen gyorsan ki kéne kötni a francba, mert csak a baj lesz vele.
-
rob210
Topikgazda
Kérdezd meg Liont, le tudja-e fóliázni neked.
A futóműnél lehet stabpálca, de van itt egy fórumtárs aki ódákat tudna zengeni neked a kopogásról a futóműben.
Konkrétan már mindent kicseréltünk neki, mire megadta magát a jobb oldali lengőkar, az még cserés aztán néma csend kell, hogy legyen a kocsiban.A stabpálca egyébként valóban jellemző hiba.
De fel kell emleni a kocsit és átrángatni rajta mindent. -
rob210
Topikgazda
válasz
meroly #53748 üzenetére
Ez tulajdonképpen csak egy billenésgátló.
A terhet a jobbos és balos bak viseli.
Ezért is szar konstrukció, szakad szét mindenkinek 1 max 2 év alatt ha nagyon minőségit vesz akkor is.
Nekem amióta megvan a kocsi 3 szor volt cserélve, mire meguntam és vettem ezt a tömör szilenteset.A cseréhez annyi kell, hogy a kocsi alá tudj menni, vagy alábakolni, vagy akna, csápos emelő.
Én ki szoktam támasztani a blokkot egy fadarabbal, a tűzfal és a folytószelep háza között.
Kiveszem a két csavart kifeszítem a kutyacsontot, beütögetem óvatosan az újat és visszarakom a csavarokat.
Az emelés tovább tart mint a művelet.
A két csavart más nyomatékkal a motor felölit 65Nm el a karosszéria felölit 70Nm kell meghúzni.
Ez nem a gépkönyv hanem a tapasztalat szerinti. -
rob210
Topikgazda
válasz
meroly #53744 üzenetére
Látható, ha alánézel akkor is, meg ha a tűzfal és a motorblokk között oldalról lenézel akkor is.
De elhiheted nekem,A manuális váltósok alatt ez van, amit te linkeltél, az laguna, scenicé.
Mert még az automata váltós clióé se ilyen azon ez a fajta van de nem így néz ki az se. -
rob210
Topikgazda
Ha pályázok nekem is eltűnik belőle.
Magas fordulaton tartos menet mellett teljesen normális, hogy némi olajat eléget a rendszer.
Amikor nem megyek pályán akkor egy csepp olajat nem eszik meg.
Egyébként az 5W40-el lehet az a minimális is megszűnik, de én nekem belefér ennyi, hogy pályán kicsit eszeget.
Rátölteni így se kell két csere között. -
rob210
Topikgazda
válasz
forceberg #53684 üzenetére
Ehhez van kiszedő készlet.
Föleg az 1.9 igen kényes könnyű beletörni utána hengerfej le. Ami alap hangon se olcsó mutatvány.
A fagyasztást már én is hallottam, de sose próbáltam még.Az mondjuk szerencse, hogy legalább nyomatékkulccsal csinálod, és nem téped, mint sokan.
-
rob210
Topikgazda
válasz
TayRol #53670 üzenetére
Na este ezt is megnézem, én úgy tudom nem ott van, de inkább ránézek, mint, hogy hülyeséget beszéljek.
A motort szerintem így se úgy se kell kivenni hozzá.Nekem amikor a kipufogó flexicsövem lett cserélve, akkor is ki akarták venni a motort, meg leengedni a bölcsőt etc etc.
Elvittem egy hozzáértőhöz aki már nem egyet csinált.
A "nagyszervíz" helyett 3 óra alatt megvolt.Nem szabad a szervízesnek mindent elhinni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest