- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zenke
aktív tag
válasz
wertigo1984 #18076 üzenetére
Nyomd be a kuplungot. Nem terheled feleslegesen az önindítót.
De a 9éves dízel V golfunk pl nem csinál semmit ha a kuplung nincs benyomva.
-
válasz
Tiszetelt wertigo1984!
Vannak olyan kocsik, mint peldaul a nehanyunk altal eloszeretettel hasznalt Renault Megane II, ahol gombos inditas van, ez a kocsi azt keri, hogy inditaskor vagy a kuplung vagy a fek legyen benyomva. Nyilvan, ez azert kell neki, hogyha a kocsi rainditozik, akkor ha veletlenul sebessegben van a kocsi, ne indulhasson el.
Viszont a Megane-t is el lehet ugy indtani, hogy uresben van, es CSAK a feket nyomod, hiszen igy nem fog elindulni.A kerdesedre valaszolva viszont minden (kezivaltos) kocsinal erdemes lehet kinyomott kuplunggal inditani, mivel ebben az esetben az oninditonak eggyel kevesebb alkatreszt kell megforgatni, igy pl. gyengult akksival is konyebben indul a kocsi, illetve az oninditonak sem kell annyit erolkodnie.
Szerk: Hogy ertsd: a valtoban ket tengely van. Az egyik a kuplunggal a motorhoz csatlakozik, a masik a kerekekhez (a difin at). Ha a kuplunk nincs benyomva, akkor ez a tengely is forog. Ha ba van nyomva, akkor ezt nem forgatja a motor (vagyis inditaskor az oninditonak kell ezt is megforgatnia)
-
giigz
veterán
válasz
Én üresben kuplung nélkül indítom, de én is kezdő vagyok, majd kiderül mindjárt mi a magyarázata...
-
tresh
veterán
válasz
wertigo1984 #16474 üzenetére
Akkor nekem hátul már necces lenne 19x cm el..mondjuk nekem 3.0 v6 ba kéne
-
tresh
veterán
válasz
wertigo1984 #16471 üzenetére
Hátul milyen volt a helykínálat? Ülések anyaga a szokásos szövet? Automata vagy manuál volt?
-
ESP
őstag
válasz
wertigo1984 #15943 üzenetére
1500 még egy dízelnek se jó... Erölködik csak a motor.
-
FRENK1988
veterán
válasz
wertigo1984 #15943 üzenetére
jaj fater is ezzel tud megőrjíteni...
-
FRENK1988
veterán
válasz
wertigo1984 #15939 üzenetére
hát a nyomatékmaximumnál ez kb 4000-4500 (én olyan 3K-nál elváltok)
-
ESP
őstag
válasz
wertigo1984 #15939 üzenetére
Motor függő is.
Szerintem ilyen 1.4-1.6 mociknál 2500
-
tresh
veterán
válasz
wertigo1984 #15772 üzenetére
Festés és nem kis munka van egy ilyenbe..vessetek meg de nekem nagyon tetszik
Ebbe már nem vagyok biztos
-
FerNandor
őstag
válasz
wertigo1984 #15697 üzenetére
Mycsonak írj privátot és küldd a képet.
-
tresh
veterán
válasz
wertigo1984 #15697 üzenetére
mycso dobj egy PÜ-t ő szerkeszti
-
wertigo1984
őstag
válasz
wertigo1984 #15677 üzenetére
-
tresh
veterán
válasz
wertigo1984 #15244 üzenetére
Nem hiszem hogy ilyen nagy lenen a baj hogy az egész ívet cserélni keljen..bár csak a képről látottak alapján gondolom ezt. Viszont egy lakatoshoz bemenni megnézetni nem ártana lehet tényleg csak felületi ha pedig nem akkor is max kivágja és visszatesz egy passz darabot normális lemezből
Ezekkel az utángyártott elemekkel az a baj hogy tökéletesen nem fog passzolni valószínű vékonyabb is mint a gyári lemez...Szerintem első körben meg kéne csiszolni hogy mennyire mély ez a rozsda és ha mély is de csak azon a kis részen akkor lakatos kivágja vissza hegeszti csiszimiszi+festés..és ha rendbe van ez is akkor te már otthon szépen kikenheted belül a dob részt alvázvédővel
A kavics koptatott jobb elso lemezzel mit tudok kezdeni?
Hát annyira nagy problémát nem látok benne így képről (lehet reggel van még) ha nem akarsz sokat rá költeni és az alapozó rajta van még csak a festék réteg pattant meg akkor kikeverteted a színt és szépen kijavítod
-
tresh
veterán
válasz
wertigo1984 #15238 üzenetére
Nem hiszem hogy cserélni kéne az átrozsdásodástól függ ha felületi akkor nem nagy pénz. Meg kéne csiszolni és látszik majd hogy mennyire nagy a baj
-
just
aktív tag
válasz
wertigo1984 #14899 üzenetére
Ezek párban vannak, és szerintem ugyanott vannak az izzók helye, vagyis logikátlan lenne ha máshova rakták volna őket.
Többieknek: Köszi elég a tompított h projektoros legyen mert a gyári xenonos és mostani cserére érett.
-
_NCT
addikt
válasz
wertigo1984 #14846 üzenetére
Tudom,de egy kb 15-20 eves fastra meg tuareg nem ugyanaz.Azert irtam,h megneznem a 2 auto helyett a tuareget
-
giigz
veterán
válasz
wertigo1984 #14684 üzenetére
Szerintem ő nem a legújabb Swift-re gondolt
-
tresh
veterán
válasz
wertigo1984 #14499 üzenetére
Williams Clio
egy 540i mellé nekem is elférne
(#14501) wertigo1984 : legelső autóm egy 91-es clio 1.4 energy motoros ment mint a mérgezett egér ,aztán mikor eladtam ültem egy 95 ös RSi be és egyszer ismerősöm williams cilojába azóta szeretnék egyet csak szerintem asszony kiakadna így is autó b*zi vagyok hát még ha egy ilyen állna otthon - 10 be is éjjel nappal csinosítanám
-
giigz
veterán
válasz
wertigo1984 #14248 üzenetére
Olyan nincs.
-
rob210
Topikgazda
válasz
wertigo1984 #14183 üzenetére
A kocsi nekem is zöld, de a beltér meg szürke és árnyalatai nem tudom hogy nézne ki benne
-
dbius
veterán
válasz
wertigo1984 #14156 üzenetére
Ha úgy hagyod (kart 1-es állásban), akkor egy idő után nem áll vissza magától alapállásba?
Nekem most nagyszervíz után csinálta azt, hogy törölt, de ha törlés közben kikapcsoltam, akkor abban a pillanatban megálltak a lapátok. Viszont 5-10 másodperc múlva magától visszaálltak alaphelyzetbe. Olyan, mintha tanulna...
-
rob210
Topikgazda
válasz
wertigo1984 #14113 üzenetére
Nincs mit.
Nekem nagyon sokat számított.
Én pl. amikor a vezérlés cserémen voltam, szólt a haver , hogy a szervómat lassan cserélni kell, mert már a végét járja.
Na mondom igen, toltam bele xadot, azóta is azt használom.
A következő szervíznél, mondta a haver, hogy kivel cseréltetted a szervót, mert nem nálam voltál vele.
Csak mosolyogtam és mivel szkeptikus az ilyesmivel, nem mondtam neki semmit.
De nekem már több ízben is bizonyított a xado. -
rob210
Topikgazda
válasz
wertigo1984 #14110 üzenetére
Tanácsot adni minek az.
A váltóba a váltóé kell.
A motorba a benzines.Nem kell ide nagy segítség
-
rob210
Topikgazda
válasz
wertigo1984 #14097 üzenetére
Én zuglóban a ripcanal veszem.
de sok helyen lehet kapni, a lényeg csak biztos forrásból vegyél olajat....A cseréről meg annyit, hogy én magamnak cserélem, mert nem egy nagy vasziszdasz
de bárhol lecserélik neked 2-3ezresért ha nem rablókhoz viszed. -
AMD Power
titán
válasz
wertigo1984 #14102 üzenetére
Polo Classic Confortline 185/65 gumikkal.
Én sem vagyok egy Hamilton , de most februárban mikor az a dög hideg volt (klíma párátlanításra használva) is 7.2 lett az átlagom. Pedig 80% az is város volt. És arról nem is beszélve ,hogy aránylag rövid távokra. Átlag 10-12km.
-
AMD Power
titán
válasz
wertigo1984 #14097 üzenetére
8-9l? Az iszonyat sok... városban egy ilyen 1.4 nem ehet többet 7l ha épp ésszel mész vele.
-
rob210
Topikgazda
válasz
wertigo1984 #14090 üzenetére
szia.
A motorunk ugyan az csak nekem a megane ban van
Én xadot használok amióta megvan a megane több mint 2 éve érezhető a különbség a többi olajhoz képest.
Drága olaj de cserébe legalább jó is. -
AMD Power
titán
válasz
wertigo1984 #14092 üzenetére
Én ha eladom 1x az életben ezt a tetves Polot ,komolyan mondom ,hogy én is veszek egy ilyen 1.4 Clio I-t.
-
AMD Power
titán
válasz
wertigo1984 #14090 üzenetére
Inkább Xado!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest