- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgordon
senior tag
Hogy lehet, hogy nem terjedtek el a redundáns tápok igazán?
-
didyman
őstag
Nem értem az összefüggést. Attól, hogy Enermax tápos szerverek már sok éve mennek, az FSP már nem is lehet jó? vagy mi?
Az Enermax legjobb tudomásom szerint itthon nem forgalmaz kifejezetten szervertápokat. Ezek asztali gépekbe, napi 8 órára való tápok. Attól, hogy zömmel kiváló konstrukciók és bírnak sokkal többet is, még nem válnak szervertáppá, nem hiába papoltam, hogy nézz bele egy ilyen FSP-be, mert egyből látni fogod, mitől más egy szervertáp.
A Thermaltake tápjai meg még drágábbak voltak anno, mégis hullottak, mint a legyek. Vagy szerinted az ár és a minőség explicit összefügg? Az ominózus 460-as FSP 23k körül mozgott, mikor utoljára láttam. Tőlem azt veszel, amit akarsz, de ez relatív olcsón egy relatív 24/7-re jól tervezett táp, nem hiszem, hogy márkafetisizmus okán érdemes a szart tologatni, itthon nekem is Enermax van, de ha adott melóra van olcsón arra való, akkor miért ne venném azt? A régi EG365-465AX-VE-k elpusztíthatatlan tápok (van néhány stiklijük azért a készenléti körben), brutál terhelhetőséggel, de ma már nem kapni őket és azért az idő meglátszik rajtuk, 8 év után illik hozzányúlni komoly meló előtt, a modu82 és társai még új dögök, nem lehet tudni a tartósságukról semmit, márpedig szerverben kísérletezni nem jó ötlet. Attól, hogy mondjuk 2-3x annyiba kerül, mint más táp, még nem lesz benne arányosan, annyival jobb minőségű anyag, csak szépen lakozott dobozt, csilivili kábelharisnyát, sok színes papírt és dögös dobozt kapsz mellé. Ezt fizeted, a marketinget. A tervezés, kivitelezés nem anyagi tényezők elsősorban, éppúgy lehet olcsón jót alkotni (FSP350PNF), mint drágán szart (Thermaltake, Tagan vonatkozó modelljei) és valamiért a lényeg mindig a filléres, legpöcsebb alkatrészekben (pár uF-os kondik, 2Ft-os ellenállások) lesz, nem a méregdrága, aktuálisan fejlett eszközökön (trafók, IGBT-k, satubbi). -
didyman
őstag
válasz
CounterBoci #5 üzenetére
Itt a redundáns azt jelenti, hogy forrócserés. Egyik beszarik, fiókot kiveszed, másikat beteszed és a gép közben megy.
-
CounterBoci
senior tag
Én tudok. Ha félsz hogy besz@rik a tápod, veszel egyet tartalékba. Berakod a polcra, és ha kell kicseréled a régit.
-
fgordon
senior tag
Senkinek nincs redundáns táp tapasztalata?
-
fgordon
senior tag
válasz
(Darkwood) #2 üzenetére
Igen, ott sok táp van, de nem sok redundáns, és nem foglalkozik azokkal a kérdésekkel, amiket én feltettem. Azért köszönöm az ajánlást.
-
(Darkwood)
őstag
Talán itt: [Melyik tápegységet vegyem].
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen olyan Magyarországon kapható rendundáns tápokat ismertek, amelyekhez lehet is kapni tartalék tápot (lehetőleg egy helyen, mint a r. tápot)?
Rossz példa:
Chieftec RHD-6460P Dobozos 2X460W ATX
De nem lehet hozzá kapni a Ramiris-ben olyan tápot, ami ha elromlik, amire ki lehet cserélni... akkor mi értelme?
Másik rossz példa:
Codegen S-201 server P4 PFC 2x400W AT
Ez is rendundáns táppal van, de ehhez sem lehet kapni backup tápegységet.Tudtok olyat írni, amihez van is backup tápegység?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest