-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adott egy pár 1GB DDR3 1333MHz 1,5V TakeMS memória. Egy MSI 760-as chipsettel. Friss alaplap, a proci más gépben tesztelve lett, az nem hibázik (Sempron 140, 2maggal), illetve alapjáraton (1maggal) is előjön a baj. Kékhalál, általában flash-es progiknál. Valamiért a RAM-ra gyanakszom, de ha órákig mennek a különféle stressz tesztek, akkor se jön elő semmi gebasz. Mi lenne ha emeléném a feszlütségét? Mennyi az a biztonságos max amit bírnia kell egy ilyen modulnak? 1,63V már sok?
Előre is köszi!
-
Köszi!
Mivel szoktad tesztelni a ram stabilitást ilyen feszültség csökkentés, vagy tuning esetén? Prome95, AIDA, memtest? Illetve mennyit pörgessem? Van valami mért tapasztalatod mennyivel esznek kevesebbet ezek a ramok, ilyen feszültség csökkentéskor?(Most nincs valami 2*4-es DDR3-ad? A múltkoriak eddig mentek, mostantól nincs rájuk szükségem, lehet cserélném a mostaniakkal egyetemben, amúgy szépen elrobogtag, semmi ram hiba vagy ilyesmi nem jelentkezett.)
-
-Alap DDR3-as Kingmax ok milyen feszültségre tudnak lemenni minimum általában? Pl DDR3 1333-as 2GB-os modultól mit lehet elvárni? A magasabb órajelű ramok alacsonyan járatásnál alacsonyabb feszkón is elmennek, vagy ezek függetlenek egymástól(pl 1333@1066 vs. 1600@1066)?
-Alap felhasználásnál mit számít a késleltetés? Pl CL9 és CL7 között van észlelhető eltérés, net+office+video tömörítés/vágás+nagy felbontású képszerkesztés -nél? -
Sziasztok!
Mostanában sokat próbálkoztam a cool'n'quiet-el, de sajna mindíg fagyás volt az eredménye. Ennek a problémának a topikjában olvastam, hogy ennek az oka lehet az alulfeszelt memória is.
Nekem egy pár Corsair 1GB-os DDR2 800MHz-es ram-om van. Az adatlapján azt írja a gyártó, hogy 1,9Vról üzemel, viszont az SPD-ből az olvasható ki, hogy 400MHz-nél, 5.0-5-5-18 -as értékeknél 1,8V kell neki. Gondolom eddig az lehetett a baja (ha valóban a feszültség miatt fagyott), hogy alacsony volt a feszkó(1,9V-on ment a gyártó ajánlása alapján). Szokásos a kérdés, mennyi feszkót lehet neki adni görcsölés nélkül?
Esetleg ha valakinek van egyéb 5lete cool'n'quiet-re, akkor megoszthatja Velem a tapasztalatait ITT! -
válasz
04ahgy #11800 üzenetére
Most 229-en megy
jó ez a lap, stabil és olcsó (ez volt a legolcsóbb lap a környéken), de nem tuningra tervezték, a max megadható órajel 232feszültséget nem is lehet állítani, csak a memóriájét
más kérdés, hogy lehet, hogy a ram-om 5-5-5-18-22-es(crsair twin2x) és most mégis 5-6-5-18-23-on megy... erre esetleg ötlet? sajna bios-ban semmi lehetőség ezeket állítgatni (nem úgy mint a jó öreg NF2-ben lehetett, az volt az utolsó értelmes lapom még otthon)
-
-
-
Van egy kis problémám. Most újjítottam be egy TWIN2X2048-6400-t (800MHz DDR2 Corsair 5-5-5-18), de sajna valamiért a CPU-Z és egy másik közismert és elismert program szerint is csak 350 (700)MHz-en üzemel a cucc. Sajna nem tudok rájönni, hogy mi az oka. A legnagyobb problémám, hogy a BIOS-ban nem igazán tudok memória időzítéseket állítani, mert elég buta szegényke, szóval amit tudtam, hogy manuálisan 800MHz-ra állítottam az órajelet. CPU és RAM testnél azt írja a BIOS, hogy 800MHz 128bit dual chanel, de ebből a 800MHz valamiért ugye nem valósul meg.
A CPU-Z eredményét [ide rakom]
Ha valakinek van 5lete a problémámra azt megköszönöm ha segít, vagy megosztja a véleményét.alaplap:MSI K9VGM-V (Via K8M890, integrált vga letíltva)
proci:AMD Athlon 64 X2 4000+ (Brisbane, 200x10,5)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest