-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kjani18
őstag
Sziasztok!
Használtan vetten ramokat, amik sajna nem jók. A ramokra élettartam gari van (az eladó szerint).
Hogy tudom ezt leellenőrizni, illetve igénybe venni? Papírjaim nincsenek hozzá, de azokon általában így is 1 - 3 év garit vállalnak a kiskerek. A memóriák pedig cca. 4 évesek...Köszi előre is!
-
kjani18
őstag
Kb. 4 éves PC a 3. Memóriát "eszi meg" valamilyen táplálási hibára gyanakszom, mert a ramokra nem jellemző a gyakori tönkremenetel, főleg nem évente.
A PC tápra nem tudom ráfogni, mert az más egységeket is ellát, és más hiba nem volt, egyébként is az alaplap "csinálja" a memóriának a tápfeszt. Műszerrel mérve jó a táplálása, de nem tudom mi más ölhetné meg a memóriákat. Nem melegszik, nem hibázik, legalább is a csere után sokáig, csatija megtisztítva.
Cca. évente kell a gépben ramot cserélnem, ha valakinek van ez irányú tapasztalata, kérem írja meg!Köszi
Jani -
kjani18
őstag
Gigabyte F2A85X-D3H lapomban Kingston Hyper-X 2x2 GB kit (1600Mhz) lakozik.
Uefiben a ramot következetesen 1333 -nak látja, és ha átírom 1600 -ra, nem hajlandó indítani, követeli az "optimal" beállítások visszaállítását. Ha ennek ellenére indítom, nem tölti be az OP.-t, hibával kilép.
Mi lehet az oka? -
kjani18
őstag
Sziasztok
Valaki tudná -e a ramok jelöléseit, vagy olyan topikot, ahol erre tudnak válaszolni.
Pl. AX3U1600GB2G9-DG2 mi mit jelent?
AX3U1600GB2G9-2G mi a különbség?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- SkHynix 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz SODIMM, Laptop RAM
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest