-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kris07
csendes tag
válasz
mitkov77 #32537 üzenetére
Okké okké, nyitott vagyok, ha mondasz jobbat át tudsz beszélni.
A Kingston hyper T1-el csak az a probléma, hogy 1,65 V. Nekem P35C DS3R-em van, ami 1,5 V DDR3 esetén. Esetleg amit nyugodt szívvel még ajánlasz? És miért nem jók a G.skillek pl ezek, amelyek rajta vannak a támogatási listán. : [1], [2]. De igazából erre fáj a fogam : [3], de ő meg nincs rajta a listán.. És még mindig nem tudtam eldönteni, hogy a JÖVŐre való tekintettel egyáltalán 1600-osat, vagy 1333-asat vegyek-e és az időzítés is bekavar. Persze minél kisebb annál jobb, csak az a baj vele, hogy a pénztárcának meg ezzel arányosan egyre nagyobbnak kellene lennie... 10K körül gondoltam (+,-)
Esetleg a Corsair Vengeance 4GB (2x2GB) DDR3 1600Mhz memória KIT CL9? Az hasítana?
-
kris07
csendes tag
válasz
mitkov77 #32534 üzenetére
Kösz a gyors választ. Nehogy valami hülyeséget csináljak és vegyek, várjak és csalódjak... Az a baj,hogy akkor eléggé leszűkül a keret, mert 2 kinézettnél láttam csak, hogy ki van írva. Egyébként régi P35-ösöm van. 2 db DDR3 1,5 V és 4 Giga mehet bele. Csak a jövőre nézve akartam bele valami jobbat, hogy ha lecserélem a lapot, procit, akkor a RAM még jó legyen. 1600-as ra gondoltam, vagy 1333-ra (amit még a lapom is támogat) és jó lenne CL8 vagy 7 és megbízható, jó minőség, később esetleg egy kis húzás. Ezért is gondoltam a G.skillre..
-
kris07
csendes tag
G.Skill RAM-ot néztem ki,de ugye a gyári oldalon ott van, hogy :
Specification
Designed For 2nd Generation Intel® Core™ Processors
Intel Z68,Intel P67
Namármost. Tudom, hogy általában nem minden alaplapot írnak ki, amit támogat, vagy amelyikkel működik, csak azt amelyikkel tesztelték. De ha kifejezetten P67-hez tervezték attól esetleg korábbi Giga lapokon és Inteles procikkal is futhat, vagy esetleg AMD-n? Vagy lutri. ? -
kris07
csendes tag
Hell! Ugyan az a szituáció szinte,mint Nimfas(korporéssön)-nél. Épp most állok én is ram vásárlás előtt, a konfigunk szinte megegyezik. Hasonlóképp én is a jövőre gondoltam, hogy ha most megveszek egy 1600MHZ 4GB-os KIT-et, akkor bár most még nem futna csak 1333-on, de később, új alap/proci esetén még 4-et hozzátéve nem kellene kidobni, főleg, ha sok év a gari. Tehát. A kérdésem az, hogy egy 1600-as futna-e biztosan a lapomban 1333-on a feszre persze figyelve, (1,5 V van írva) és hogy később sem lenne értelme egy 1600-asnak amit még ugye kicsit lehetne tolni? Ennyire nem érezhető a különbség?
Főleg zeneszerkesztésre, zenélésre használom egy kis videókonvertálás, egy kis képszerkesztés, játék, miegymás.. Van pár kinézettem is, ha megmondanád a frankót, azt nagyon díjaznám. : [Ők] Szeretnék egymást a jelenlegi gépemmel, vagy ez zsákbamacska?
Vagy pedig azt mondod, h hagyjam a fenébe ezeket és vegyek egy sima kingmax 1333-at?
(azok pl jók lesznek még, majd ha fejlesztem a konfigomat?)
Előre is kösz a segítő szándékot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged