- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
válasz
szasanyi #65462 üzenetére
Elmondom, hogy min szarakodsz:
10W többlet óránként, napi 8 órával számolva, havi 20 nap használat, és mondjuk 2 hosszabb elutazást véve 10 hónapra vetítve 32Ft-os árammal ÉVES 512 Ft. Ha 15W, akkor ~750 Ft. A nullához képest sok, de azért ez napi 1,5 Ft kb.
Akkor add el a RAM-ot, vegyél gyárilag lassabbat 5k-val olcsóbban, fogyasszon ugyan annyit mint a mostani, és akkor évekre megvagy árban.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
szasanyi #65462 üzenetére
De azt ugye vágod, hogy az nem az expo és a ramok miatt van csak? Imc is más feszt kap, vddg/p stb. Szóval a proci részen a lap megemeli az imchez tartozó feszeket is. Szóval egy xmp enabled és memória undervolt nem biztos, hogy túl sokat fog hozni.
A memória valódi sebessége igaziból kézi hangolásnál jön ki, szóval ezektől az xmp/expo beállításoktól ne várj semmit. Placebó kategória, hogy elmondhasd hogy gyári tuninggal megy 6000mhzet pl. Szóval ha picit szánsz rá időt és belövöd azt a memót rendesen (zen topikban amdhez van javaslat) akkor azért fog hozni a konyhára. -
jeni
félisten
válasz
szasanyi #58968 üzenetére
Csak azt tudom megerősíteni amivel én is rendelkezem.
CORSAIR CMW32GX4M2 C3200C16 (2x16gb)
Kingron Hyper X Predator 3600C16 2X8GB
A 3200 és a 3600Mhz is között vannak jobb és rosszabb fajták
Ha tutira szeretnél menni akkor 3600mhz-t vegyél ami néveileg is annyi van ráirva. -
struszi
aktív tag
válasz
szasanyi #58960 üzenetére
Üdvözlet!
Egy kolléga vásárolt tőlem egy ram kitet. Nevesítve Kingston Hyperx Savage cl 15 3000 mhz. 2x8 Gb. Én ezeket a megadott gyári xmp beállításokkal használtam probléma nélkül. Húzva nem volt minden jó volt a lapomban ami egy ASRock z370 sli killer volt.
A probléma a következő: belerakta egy Gigabyte Z490 Gaming x lapba amiben alapon 2133 Mhz-en minden jó de amint beállítja az xmp profilt a gép újraindul és nem akar normálisan működni.
Mit kellene állítani? Mi lehet a hiba? A ramok nálam hibátlanul működtek. Qvl listában támogatottként szerepel.
Kérnék egy kis segítséget amit előre is köszönök!Szerk: Jaj bocsi nem válaszba akartam! Kêső van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen digitális videókamerát?
- Foxpost
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest